Ulcerozni kolitis - klapa X
Re: Ulcerozni kolitis - klapa X
Magnetna rezonanca me je malo umirila, nigde se ne pominje Kron i njihova dijagnoza je IBD. Cekam jos kolonoskopiju 27-og,pa da konacno znam na cemu sam. Inace terapija Salofalk klizmama mi uopste ne prija, cini mi se da mi je losije nego pre ikakve terapije, osim sto sam se spasila vetrova. Vec sam smrsala 7,8 kg i to za malo vise od mesec dana i to me bas zabrinjava,bojim se da jedem, muka mi je sta god da pojedem,a i ne mogu da jedem u vecim kolicinama. Dalje, sve sto mi je receno da mogu da jedem se svodi na 10 namirnica,pa je od toga jako tesko iskombinovati pristojni rucak,a o dorucku da ne pricam. Da li ste vi svih ovih godina na lekovima i kojim?Sta jedete?Da li i kada ste u remisiji strogo vodite racuna o hrani. Vazna mi je svaka informacija jer sam zaista tek na pocetku i nista ne znam. Naravno da sam psihicki jako lose,misliti pozitivno mi sada ne ide od ruke.Znam da cu to morati da menjam,ali sam jos u soku valjda - isto kao grom iz vedra neba me je pogodila vest.Koliko godina i kojim tempom se vi borite sa ovom bolescu?
Re: Ulcerozni kolitis - klapa X
Pa da vas ne ostavim samu i neutesnu. Evo sta mogu iz svog iskustva da kazem. Sigurno da kod ovakvih bolesti niko ne moze sa sigurnoscu nista da vam kaze sto se tice prognoze bolesti. Mislim da je jako vazno biti sto je moguce vise relaksiran i opusten ako je moguce. Ja sam takav tip da me i izlazak iz kuce unervozi, cekanje na prevoz, guzva, ma reagujem na svaku sitnicu i verovatno neko ko ima ovaku glavu mora da ima i takva creva.
Podlozniji ste infekicjama zato se pazite. Kilogrami ce se vratiti polako. Morate da uzimate vitamine i minerale. Uzimajte i probiotike. Ima jako puno dobrih saveta i ljudi koji mnogo znaju o ovoj bolesti pogledajte sto se tice ishrane puno su pisali o tome. Idite na pretragu i ukucajte malim slovima ulcerozni kolitis i tamo cete naci dosta dobrih saveta. Cuvajte se nerviranja. Meni je jednom jedna doktorica rekla MORATE SEBE VISE DA VOLITE. Ima u tome istine. Ugadjajte sebi!
Podlozniji ste infekicjama zato se pazite. Kilogrami ce se vratiti polako. Morate da uzimate vitamine i minerale. Uzimajte i probiotike. Ima jako puno dobrih saveta i ljudi koji mnogo znaju o ovoj bolesti pogledajte sto se tice ishrane puno su pisali o tome. Idite na pretragu i ukucajte malim slovima ulcerozni kolitis i tamo cete naci dosta dobrih saveta. Cuvajte se nerviranja. Meni je jednom jedna doktorica rekla MORATE SEBE VISE DA VOLITE. Ima u tome istine. Ugadjajte sebi!