Hashimoto i ono sto (ne)ide uz njega

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

milena v
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 24, 2009 9:24 pm

Re: Hashimoto i ono sto (ne)ide uz njega

Post od milena v »

Zdravo Marija 04, ja vise ne znam ni sama, ja imam Hashimoto ali nemam nikakve simptome koji na to ukazuju. Nemam "knedlu u grlu", nisam gojazna (nadam se da necu ni biti), normalno sam zatrudnela i to kada sam htela. Meni su otkrili oboljenje 2001.godine posle rodjenja cerke i to tako sto sam otisla kod dermatologa jer je pocela da mi opada kosa u pramenovima. Moja alopecia se zavrsila kao alopecia totalis. U celoj prici to mi i nije neki problem, to se bar da sakriti. Moja doktorka (endokrinolog) kaze da mi je kosa opala zbog hashimota, ali ja nisam cula ni za koga drugog da mu se to isto dogodilo. Inace pijem tivoral od 2001 godine.
Mozda je najbolje da opet posetis nekog endokrinologa ili specijalistu nuklearne medicine.
Pozz
kalisto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kalisto »

Citam vase postove, i mnogo su mi pomogli. Izmedju ostalog imam i Hashimoto. Jedan od najizrazenijih simptoma mi je nervoza, tj. vrlo cesto me i sitnice iznerviraju. A od najforih je anksioznost. Da li anksioznost stvarno uma veze sa Hashimotom, i kako da je smanjim, i resim se iste? Molim vas, odgovorite mi, to mi postaje sve veci problem.

Unapred hvala!
dzindzer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 29, 2009 6:25 pm

Post od dzindzer »

da li neko moze da mi tacno objasni sta je AMC-At (TPO)?
hormoni su mi u granicama normale,a amc-at(tpo) 428,6?!referentne vrednosti 0-10
Odgovori