Ne, ja nisam rekao da "znam ste ce mi reci", kao sto sam rekao da mi se svidja odlazak kod psihijatra ali Nemam vremena A najvise novca.
Kapiram ja sve to kao sto kapiram da obrasci koji me teraju na takvo ponasanje se nalaze negde duboko u nesvesnom, i znam da je jedan od nacina kako bi dosao do njih,tj izlecio-psihoterapija, ali postoje i alternativne metode.
Onog trenutka kada sam saznao da imam soc.fobiju, posle nedelju dana sam se zaposlio na mestu u kojem se komunikacija sa ljudima odvija gotovo neprekidno celo radno vreme. Ni sam neznam zbog cega sam to uradio kad sam se takvih mesta najvise plasio a odjednom sam se nasao u samom zaristu.Nikad nisam mogao ni da zamislim sebe da "radim" a kamoli sa ljudima.U pocetku sam bio totalno pogubljen- e onda kad nisam odlepio necu nikad:).Kako su nedelje,meseci prolazili sve sam vise postao opusteniji i shvatao da ni drugi nisu nista bolji niti gori od mene, E sad tu je bio onaj osecaj nize vrednosti i strah od onoga sta ce drugi da misle, ali sada je to totalno drugarcije. Vise me, necu da kazem uopste ne interesuje sta ce neko da kaze o meni i o onom sto ja kazem, ali se situacija drasticno promenila,mislim totalna promena od pre godinu dana.
Pre mi se zivot svodio samo trening i kucu, nikada u zivotu nisam izlazio u grad u kafice mesta gde je guzva,a sad mi to ne predstavlja problem.Stidljivost uopste nije deo necije licnosti, to je vrednost koja je nametnuta, a otkrio sam i kad i kako i od tada vise nisam toliko stidljiv.
>>"A tvoj pokusaj da je sredis meskalinom je slican pokusaju nekoga ko bi u zelji da spase tanku casu uzeo i cekicem je udario da odelti na dusek i tamo bude bezbedna, previdjajuci prostu cinjenicu da ako je munes, od nje nece nista ostati. Moj prijatelj se bavio jednom jako problematicnom vrstom meditacije (TM) da bi stabilizovao psihu. Vec je to bio rizican korak. Uz to je uzimao marihuanu prskanu kojekakvim halucinogenim sranjima, da prostis. U jednom periodu nista od njega nije bilo. Sada pije litijum i po svemu sudeci ce morati do kraja zivota."
A zbog cega mislis da mora da bude uvek ovako.Da li uopste znas nesto o tome. Nisu svi ljudi isti,ako se to desilo tvom prijatelju, ne znaci da ce i meni ili bilo kome,i ne razumem zbog cega ljudi imaju tako negativno misljenje o tome.To kako ce ishod
imati neka psihodelicna seansa zavisi od mentalnog stanja osobe koja ulazi u nju i od njenih ocekivanja.Takodje zavisi i od mesta na ko me se to odvija i od osobe koja ce biti sa tobom, koje ce te voditi tokom seanse.I ljudi koji krenu sa sa pozitivnim stavom da ce nauciti nesto novo gotovo uvek imaju pozitivna iskustva. Stepen izlecenja u proporciji je sa kolicinom istine koju je neko spreman da prihvati.
I ja sam mnogo puta uzimao marihuanu, izmedju ostalog i prskanu, sta je tu toliko strasno, mislim u smislu da neko odlepi od toga? Ja je vise ne uzimam. Odnosno uzimam
cisto neki put iz dosade,recimo jednom mesecno. Ja sam mogao da je uzimam svaki dan, jer pod njenim uticajem se osecam"slobodno".verovatno isto kao kad bih uzimao te lekove, samo su efekti odmah vidljivi. Ali jednostavno nisam,jer to je isto kao uzimanje
lekova,otklanjaju posledicu ali ne i uzrok.E zbog toga hocu da odem malo dublje da nadjem koren svog problema,da se konacno suocim sa svojim nesvesnim
strahovima, jer iako mi je sada mnogo bolje, jos uvek tu ima necega,
Imam osecaj da mi samo malo fali da bi bio potpuno normalan.
>>Bilo bi lepo da imenujes knjigu i psihijatra, zivo me zanima<<
Knjiga se zove " Stanja izmenjene svesti" ali sam zaboavio ime autora.
Inace imas na netu slicne teme ako te zanima, evo nekih adresa:
"Psychotherapy and Psychedelic Drugs" na
http://www.psychedelic-library.org/thermenu.htm
i recimo "A Psychedelic Catalyst for Healing" na
http://www.erowid.org/plants/cacti/cacti_info1.shtml