Kosu bi trebalo odmah ošišati- počeće da raste nova.
Što se tiče krvne slike- jedino su seg. leukociti na granici kada treba odlučiti da li malo odložiti hemioterapiju ( ali ipak može!), ostalo je u referntnim vrednostima.Pozz
Molim nekog da me uputi koliko je ovo strasno i sta dalje?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jun 30, 2007 1:02 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne znam gde gresim??? Sta treba da uvedem u ishranu da bi joj sledeci put bili bolji leukociti? Moj drug mi je poslao neke biljke sa Vlasine koje se stavljaju u med i uzima se 3 supenih kasika na dan. Pritom apsolutno je prirodno i nije nikakav lek za rak vec nesto za jacanje krvne slike tj gvozdja i eritrocita i to je odobreno od strane VMa i gradskog ZZZZ Beograd. Ali to je samo za eritocite i gvozdje i jasno se na krvnoj slici vidi da je to u redu,a li sta sa leukocitima? Jako se tesko nalazi tecni pivski kvas, a i brzo se kvari. Sta je jos dobro za leukocite?
-
- Stalni član
Draga Tartufo
Samo da javim da mama odlicno podnosi terapije hvala bogu!!! Ne uzima nikakvu alternativu, a lekarka joj je rekla da je fenomen.Poslednji put, pred treci ciklus FAC terapije ,krvna slika je bila malte ne idealna...Leukociti 8,2 , Trombociti 400, Eritrociti 4,9 , Sedimentacija 6... Mogu opet da skeniram krvnu sliku ako treba. Sta vi mislite o svemu ovome???
Puno Vas pozdravljam!!!
Samo da javim da mama odlicno podnosi terapije hvala bogu!!! Ne uzima nikakvu alternativu, a lekarka joj je rekla da je fenomen.Poslednji put, pred treci ciklus FAC terapije ,krvna slika je bila malte ne idealna...Leukociti 8,2 , Trombociti 400, Eritrociti 4,9 , Sedimentacija 6... Mogu opet da skeniram krvnu sliku ako treba. Sta vi mislite o svemu ovome???
Puno Vas pozdravljam!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 22, 2007 1:55 pm
Izvinjavam se sto uskacem na temu, zanima me doziranje leka Ondasan, dali je doza od 3x8mg dnevno velika (doktor se rukovodio prilozenim uputstvom uz lek) jer vidim da se u nekoliko postova spominje 2x8mg. Hvalatartufa napisao:Ondasan je antiemetik(lek koji smanjuje i stopira) mučninu i povraćanje. Može se davati ( i daje se) dok traje hemiuoterapija i nekoliko dana (3-4) nakon terapije ukoliko i dalje isma simptoma. Dva puta dnevno po 8mg.
Postoji i novija generacija antiemetika- granisentron(Kytril) ali i treća - palonosetron-Aloxi koji se daje jednom nedeljno. Pozz
-
- Stalni član
Evo me nakon nekoliko meseci...
Draga Tartufo... samo da Vam se javim...
mama je zavrsila sve predlozene terapije u lecenju.
dobro se oseca, Bogu hvala ....
nalaz interniste na poslednjoj kontroli glasi :
sprovedeno je VI ciklusa adj.HTH po FAC rezimu, a zatim lecenje nastavljeno Nolvadex-om.
Zavrsena postoperativna zracna TH.
Na danasnjem pregledu bez subjektivnih tegoba Kl 100%.
Lokalni nalaz uredan.
Leva dojka : parcijalno resekovana. Koza leve dojke, kao i koza supraklav. regije hiperpigmentovana, sa znacima kombustie gr.1.
Desna dojka: palp. b.o.
Fizikalni nalaz po sistemima : uredan.
Nema znakova postojanja osnovnog oboljenja.
UZ srca nakon VI c. HTH EF=68%, koliko je bio i inicijalno.
za dve ndelje zdravlje boze krece sa herceptinom....
Volela bih da ovo procitate.. srdacan pozdrav !!!
Draga Tartufo... samo da Vam se javim...
mama je zavrsila sve predlozene terapije u lecenju.
dobro se oseca, Bogu hvala ....
nalaz interniste na poslednjoj kontroli glasi :
sprovedeno je VI ciklusa adj.HTH po FAC rezimu, a zatim lecenje nastavljeno Nolvadex-om.
Zavrsena postoperativna zracna TH.
Na danasnjem pregledu bez subjektivnih tegoba Kl 100%.
Lokalni nalaz uredan.
Leva dojka : parcijalno resekovana. Koza leve dojke, kao i koza supraklav. regije hiperpigmentovana, sa znacima kombustie gr.1.
Desna dojka: palp. b.o.
Fizikalni nalaz po sistemima : uredan.
Nema znakova postojanja osnovnog oboljenja.
UZ srca nakon VI c. HTH EF=68%, koliko je bio i inicijalno.
za dve ndelje zdravlje boze krece sa herceptinom....
Volela bih da ovo procitate.. srdacan pozdrav !!!