Molim nekog da me uputi koliko je ovo strasno i sta dalje?

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

tartufa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tartufa »

Kosu bi trebalo odmah ošišati- počeće da raste nova.
Što se tiče krvne slike- jedino su seg. leukociti na granici kada treba odlučiti da li malo odložiti hemioterapiju ( ali ipak može!), ostalo je u referntnim vrednostima.Pozz
sandra80
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2007 1:02 am

Post od sandra80 »

Hvala Vam puno jos jednom! Da li je moguce da se krvna slika popravi za 4 dana(zato sto je toliko proslo od analize)?Pozdrav
tartufa
Aktivan član
Aktivan član

Post od tartufa »

Leukociti- DA. Ne brini,primiće terapiju.Pozz
sandra80
Stalni član
Stalni  član

Post od sandra80 »

Ne znam gde gresim??? Sta treba da uvedem u ishranu da bi joj sledeci put bili bolji leukociti? Moj drug mi je poslao neke biljke sa Vlasine koje se stavljaju u med i uzima se 3 supenih kasika na dan. Pritom apsolutno je prirodno i nije nikakav lek za rak vec nesto za jacanje krvne slike tj gvozdja i eritrocita i to je odobreno od strane VMa i gradskog ZZZZ Beograd. Ali to je samo za eritocite i gvozdje i jasno se na krvnoj slici vidi da je to u redu,a li sta sa leukocitima? Jako se tesko nalazi tecni pivski kvas, a i brzo se kvari. Sta je jos dobro za leukocite?
tartufa
Aktivan član
Aktivan član

Post od tartufa »

Ne grešite ni u čemu. Nema hrane koja bi "podigla" leukocite. Jednostavno, oni se sami obnavljaju...U izuzetnim slučajevima, dajemo Neupogen...Pozz
sandra80
Stalni član
Stalni  član

Post od sandra80 »

Mama je primila terapiju !!! Hvala Tartufa na svim odgovorima, stvarno ste mi velika podrska!!! Nema nikakvih nus pojava, dobro se oseca i ima dobar apetit. Za dvadesetak dana idemo na 3. ciklus. Dace Bog da sve bude u redu.
sandra80
Stalni član
Stalni  član

Post od sandra80 »

TARTUFOOOOOOOOOOOOOOOO :( :( :( :( :( :( :( Vrati se !!!!!!
sandra80
Stalni član
Stalni  član

Post od sandra80 »

Draga tarufa, proverite pp. Poslala sam vam poruku. Ali najvise me je zabolelo sto ste odlucili da idete na moj rodjendan. 18.10.1980god :(((((((
sandra80
Stalni član
Stalni  član

Post od sandra80 »

Draga Tartufo

Samo da javim da mama odlicno podnosi terapije hvala bogu!!! Ne uzima nikakvu alternativu, a lekarka joj je rekla da je fenomen.Poslednji put, pred treci ciklus FAC terapije ,krvna slika je bila malte ne idealna...Leukociti 8,2 , Trombociti 400, Eritrociti 4,9 , Sedimentacija 6... Mogu opet da skeniram krvnu sliku ako treba. Sta vi mislite o svemu ovome???

Puno Vas pozdravljam!!!
dunjica77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 2:39 pm

Post od dunjica77 »

nadam se da ti je mama bolje,pratila sam tvoje poruke.gledam po sebi-mislim da ne postoji teze stanje na svetu od onog kroz koje ti prolazis. i moja mama je bolesna, u manjem stepenu doduse,ali i ja jako brinem. javi kako ti je mama.veliki pozdrav :wink:
dragisaMIS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 22, 2007 1:55 pm

Post od dragisaMIS »

tartufa napisao:Ondasan je antiemetik(lek koji smanjuje i stopira) mučninu i povraćanje. Može se davati ( i daje se) dok traje hemiuoterapija i nekoliko dana (3-4) nakon terapije ukoliko i dalje isma simptoma. Dva puta dnevno po 8mg.
Postoji i novija generacija antiemetika- granisentron(Kytril) ali i treća - palonosetron-Aloxi koji se daje jednom nedeljno. Pozz
Izvinjavam se sto uskacem na temu, zanima me doziranje leka Ondasan, dali je doza od 3x8mg dnevno velika (doktor se rukovodio prilozenim uputstvom uz lek) jer vidim da se u nekoliko postova spominje 2x8mg. Hvala
sandra80
Stalni član
Stalni  član

Post od sandra80 »

Evo me nakon nekoliko meseci...

Draga Tartufo... samo da Vam se javim...

mama je zavrsila sve predlozene terapije u lecenju.
dobro se oseca, Bogu hvala ....
nalaz interniste na poslednjoj kontroli glasi :

sprovedeno je VI ciklusa adj.HTH po FAC rezimu, a zatim lecenje nastavljeno Nolvadex-om.
Zavrsena postoperativna zracna TH.
Na danasnjem pregledu bez subjektivnih tegoba Kl 100%.
Lokalni nalaz uredan.
Leva dojka : parcijalno resekovana. Koza leve dojke, kao i koza supraklav. regije hiperpigmentovana, sa znacima kombustie gr.1.
Desna dojka: palp. b.o.
Fizikalni nalaz po sistemima : uredan.
Nema znakova postojanja osnovnog oboljenja.
UZ srca nakon VI c. HTH EF=68%, koliko je bio i inicijalno.

za dve ndelje zdravlje boze krece sa herceptinom....

Volela bih da ovo procitate.. srdacan pozdrav !!!
Odgovori