Ne znam gde sam bese procitala kaze: moje dete ovako jede ujutru mleko pa dorucak pa sok pa rucak pa sok pa voce pa sok pa vecera pa mleko i td... sve u svemu ima 7-8 obroka dnevno... a neko rece tvoje dete u stvari im samo jedan obrok: pocne ujutru a zavrsi uvece pred spavanje
Mada jeste nezgodno kad dete ne jede nesto mnogo kolicinski onda mora nekako da mu umuvas neke kolicine koje ce ga drzati ceo dan.
I meni je stvarno problem sta da spremam detetu.Jos mesec dana pa prva godina. Pedijatar kaze da sam moze da jede ribu i obicno mleko jer do sad nije imala nikakvu alergijsku reakciju na hranu.Posto je moj muz ribolovac sacekacemo jednu pastrmkicu....a griz i pirinac joj kuvam na obicnom mleku. Ni ja joj do sad nisam davala sunku,pecenicu i slaninu jer i ja mislim da je rano za to. Ima toliko mesa piletina,curetina,teletina,jagnjetina,junetina pa sad i riba) da prosto nema potrebe da jede pecenicu i slaninu pogotovo sto je to em dimljeno em slano ali dobro svako ima neki razlog. Rekoh da je jedna zena detetu u trecem mesecu davala sarmu... i stvarno detetu nista ne fali...
Samo bih da pitam da li u jednom danu dajete i zumance i meso detetu?
Ja to do sada nisam praktikovala ali me zanima kakva su druga iskustva.