Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Dea napisao: ono sto je najbitnije: znas sta je unutra..
Mhm, ako zanemarimo cinjenicu kako rastu ti pilici koje spremamo i deci i sebi, kako se kljukaju konzervansima, hemijom, sedativima i ko zna cime sve ne...
No, o nekim stvarima je bolje ne znati mnogo, uplasila bih se da znam sta mi sve deca pojedu.
Znate li da se maline prskaju? I to ne jednom, nego nekoliko puta? Ja sam tu sokantnu cinjenicu saznala ove godine, a imam 36!!! Maline?! Ej?!
Ma toga sam svesna i ja. Nego mislim u pasteti koju kupis u prodavnici pored tog mesa koje i ti koristis ( a znamo da danas pravog bio mesa ima samo kod seljaka koji ih gaje za svoju upotrebu) imas jos i konzervansa i masti i ko zna kakvih sve pojacivaca ukusa....
Ja imam srecu da mi roditelji zive u selu, pa znam sta jedemo. Inace ljudi sve prskaju-krompir,kupus,paradajz,krastavce,lubenice,pa cak i crni luk. Ima toga jos,da ne nabrajam. Maline i svo jagodicasto voce ima 6 prskanja u sezoni.
Vidim da neke mame imaju dilemu da li zumanac i meso dati istog dana ili ne i ja sam se isto pitala i pedijatar mi je rekao da bebi svakog dana dajem meso,60-80g (od toga 2 puta nedeljno džigericu pileću, ćureću ili juneću, dobra je za krvnu sliku) i pet puta nedeljno zumanac.
Drage mame ja imam slican problem moja beba mnogo slabo jede i ono sto jede je kolicinski mnogo malo, kada dodje vreme za rucak bukvalno je zanimam bilo cime samo da jede inace je jos uvek dojim...
Pozdrav mame
Imam malo dijete staro 10 mjeseci, nažalost nisam ga mogla dojiti, dugo sam se mučila s izdajalicom ali jednostavno mlijeka nije bilo, a bol je bila užasna...to je dovelo do onog što sam uvijek govorila da neću točnije da neću svoju bebu hraniti nečim što nije prirodno, a bila sam prisiljena preći na adaptirano mlijeko i dohranu i nije to ništa strašno koliko sam ja mislila da će biti...zapravo, sama sbi sam stvorila presing bez veze moj curetak Eni je preslatka i vesela beba iako joj nisam mogla pružiti ono što sam htjela, na kraju krajeva ne možemo ni kontrolirati koliko je što prirodno osim ako ne posadimo sami u svom vrtu sve što nam treba, a mi imamo samo začine posađene hehehe