Terapija kondiloma u mom slucaju?
Terapija kondiloma u mom slucaju?
Znam da ima mnogo otvorenih tema o ovom problemu, ali potrebno mi je posebno misljenje strucnjaka o mom slucaju.
Pre oko 6 meseci hirurski su mi radio-talasima uklonjeni kondilomi u potpunoj anesteziji. Tada a ni do godinu dana pre toga nisam imala partnera. Zapravo ne znam kada su se kod mene pojavili prvi kondilomi jer nisam imala probleme zbog njih. Uklonila sam ih preventivno.
Od pre oko mesec dana imam novog partnera, verovatno na duze vreme. A ponovo su se pojavili i kondilomi - da li zbog sitnih ranica koje su nastale tokom odnosa, uglavnom, u pocetnoj su fazi. Prvobitno ih je bilo par na kozhi ( sa peteljkicom ) i na sluznici na sirem polju, a sada su ogranicene na prelazu izmedju kozhe i sluznice.
Znam da je tesko prevenirati prenosenje cak i prezervativom, da je inkubacija veoma duga i da se nikada sa sigurnoscu ne moze reci koji partner ih je prvi dobio, da su opasniji za zene itd. Ali ovom prilikom me zanima da li bi trebalo i partner da ide na kontrolu?
I da li je dovoljno da pocetne nove promene kod mene tretiram samo podofilin-mascu, ili moram ici na hirurski tretman ponovo?
Treba mi savet kako je najbolje da koristim podofilin i koliko vremena. Mogu li se njime ukloniti kondilomi?
Hvala unapred na odgovorima.
Pre oko 6 meseci hirurski su mi radio-talasima uklonjeni kondilomi u potpunoj anesteziji. Tada a ni do godinu dana pre toga nisam imala partnera. Zapravo ne znam kada su se kod mene pojavili prvi kondilomi jer nisam imala probleme zbog njih. Uklonila sam ih preventivno.
Od pre oko mesec dana imam novog partnera, verovatno na duze vreme. A ponovo su se pojavili i kondilomi - da li zbog sitnih ranica koje su nastale tokom odnosa, uglavnom, u pocetnoj su fazi. Prvobitno ih je bilo par na kozhi ( sa peteljkicom ) i na sluznici na sirem polju, a sada su ogranicene na prelazu izmedju kozhe i sluznice.
Znam da je tesko prevenirati prenosenje cak i prezervativom, da je inkubacija veoma duga i da se nikada sa sigurnoscu ne moze reci koji partner ih je prvi dobio, da su opasniji za zene itd. Ali ovom prilikom me zanima da li bi trebalo i partner da ide na kontrolu?
I da li je dovoljno da pocetne nove promene kod mene tretiram samo podofilin-mascu, ili moram ici na hirurski tretman ponovo?
Treba mi savet kako je najbolje da koristim podofilin i koliko vremena. Mogu li se njime ukloniti kondilomi?
Hvala unapred na odgovorima.
Amarela,
meni su pre mesec i po dana na isti nacin uklonjeni kondilomi, a partneru, koji ih je imao neuporedivo manje, skinuti su pre toga tecnim azotom.
Posto su ti se kondilomi ponovo pojavili, mislim da bi se i tvoj decko mogao javiti doktoru, a tebi takodje preporucujem da ne zapocinjes bilo kakvu terapiju samoinicijativno.
Doktor koji je mene operisao mi je preporucio ucestale kontrole (verovatno zbog trudnoce, s obzirom na to da sam 24. nedelja), tako da mislim da je najbolje da se obratis doktoru koji ti je skidao kondilome.
I nadam se da si mu se u medjuvremenu vec javljala
Sve najbolje i javi kako stoje stvari!
Pozdrav
Jelena
meni su pre mesec i po dana na isti nacin uklonjeni kondilomi, a partneru, koji ih je imao neuporedivo manje, skinuti su pre toga tecnim azotom.
Posto su ti se kondilomi ponovo pojavili, mislim da bi se i tvoj decko mogao javiti doktoru, a tebi takodje preporucujem da ne zapocinjes bilo kakvu terapiju samoinicijativno.
Doktor koji je mene operisao mi je preporucio ucestale kontrole (verovatno zbog trudnoce, s obzirom na to da sam 24. nedelja), tako da mislim da je najbolje da se obratis doktoru koji ti je skidao kondilome.
I nadam se da si mu se u medjuvremenu vec javljala

Sve najbolje i javi kako stoje stvari!
Pozdrav
Jelena
Jelena, hvala na odgovoru.
U medjuvremenu sam bila na intervenciji uklanjanja onih nekoliko malih kondiloma, sto je ovaj put uradjeno u lokalnoj anesteziji.
Posto moj partner i ja zivimo u razlicitim gradovima i ne vidjamo se mnogo cesto, naredne odnose imali smo posle nekoliko nedelja od uklanjanja mojih kondiloma. I odmah nakon toga, primecujem kod mene nesto sumnjivo sto mi lici na novi mali kondilom, treci put po redu!
Ovaj put je stvarno suvise ako je to u pitanju.
Zanima me i da li se kondilomi redovno javljaju i na sluzokozi vagine i eventualno anusa, ako ih je bilo na ulazu i u okolini ovih delova tela? I sta se radi sa onima koji se eventualno pojave duboko u vagini - da li s ei oni uklanjaju na neki od vec poznatih nacina, ili za to postoji neki drugi nacin?
Uhhh, koji problem ...
U medjuvremenu sam bila na intervenciji uklanjanja onih nekoliko malih kondiloma, sto je ovaj put uradjeno u lokalnoj anesteziji.
Posto moj partner i ja zivimo u razlicitim gradovima i ne vidjamo se mnogo cesto, naredne odnose imali smo posle nekoliko nedelja od uklanjanja mojih kondiloma. I odmah nakon toga, primecujem kod mene nesto sumnjivo sto mi lici na novi mali kondilom, treci put po redu!
Ovaj put je stvarno suvise ako je to u pitanju.
Zanima me i da li se kondilomi redovno javljaju i na sluzokozi vagine i eventualno anusa, ako ih je bilo na ulazu i u okolini ovih delova tela? I sta se radi sa onima koji se eventualno pojave duboko u vagini - da li s ei oni uklanjaju na neki od vec poznatih nacina, ili za to postoji neki drugi nacin?
Uhhh, koji problem ...
Greska - izgleda mi se ( bar za sada ) kondilomi nisu pojavili i treci put, posle druge intervencije. Od sicusnog nabora sluzokoze ucinilo mi se da je kondilom, pa sam to mesto tretirala ( samoinicijativno ) podofilinom, vise dana, dok to mesto nije malo oteklo i pobelelo ( odumrla sluznica ). A tek danas sam primetila da je takav sicusan nabor ( ali nesto manji ) prisutan i na drugoj strani, simetricno - sto znaci da sam pogresila i pozurila u proceni da mi se opet pojavio kondilom!
Sada me manje brine hemikalijom malo sagorela sluznica, nego to da se zaista opet pojavio neki kondilom. To ce zaceliti; bar ne moram opet na operaciju, tj. intervenciju. Nadam se!
Sada me manje brine hemikalijom malo sagorela sluznica, nego to da se zaista opet pojavio neki kondilom. To ce zaceliti; bar ne moram opet na operaciju, tj. intervenciju. Nadam se!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 10, 2006 2:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
kondilomi, naravno...
Pozdrav svima koji imaju ovaj problem!
Pre vise od 3 godine pojavio mi se prvi k. na granici koze i sluzokoze-nikad nisam cula da tako nesto postoji, a kako od detinjstva imam skolonosti ka bradavicama nisam obratila narocitu panju na isti;nekon nekoliko meseci pojavio se jos jedan, a onda su poceli da nicu kao "ludi". Naravno, ginekolog mi je rekao sta je u pitanju i tu pocinju "kondilomske muke"...Da skratim, prvi put su uklonjeni "salemskim" metodom, onima koji su ih spaljivali verujem da je poznato o cemu pricam-nisam mogla da sedim duze od mesec dana, pa sam bila mirna par meseci, pa sam isla na neka tusiranja, pa oni opet nestanu, ali radost traje kratko, jer se pojave uvek nakon izvesnog vremena...Poslednji put sam ih skidala tecnim azotom, to se pokazalo kao najmanje bolno i prilicno efikasno, pa to preporucujem svima koji bi trebali da ih uklone. Naravno, najvise od svega me je interesovalo kako sam ih "pazarila" jer sam bila dugo seksualno neaktivna pre toga, a i koristila sam zastitu. Konsultovala sam razne lekare, a njihova misljenja su oprecna-neki tvrde da se prenose iskljucivo seksualnim putem, a neki da to nema veze, ono sto je meni ostalo nejasno je da se oni neretko javljaju i kod dece, tako da...
Necu vise daviti, ali savetujem svakog kome se pojavi prvi kondilom da istog trena ide kod lekara-nikakve masti i gluposti, jer od tog pomoci nema, lep pozdrav,
Mima
Pre vise od 3 godine pojavio mi se prvi k. na granici koze i sluzokoze-nikad nisam cula da tako nesto postoji, a kako od detinjstva imam skolonosti ka bradavicama nisam obratila narocitu panju na isti;nekon nekoliko meseci pojavio se jos jedan, a onda su poceli da nicu kao "ludi". Naravno, ginekolog mi je rekao sta je u pitanju i tu pocinju "kondilomske muke"...Da skratim, prvi put su uklonjeni "salemskim" metodom, onima koji su ih spaljivali verujem da je poznato o cemu pricam-nisam mogla da sedim duze od mesec dana, pa sam bila mirna par meseci, pa sam isla na neka tusiranja, pa oni opet nestanu, ali radost traje kratko, jer se pojave uvek nakon izvesnog vremena...Poslednji put sam ih skidala tecnim azotom, to se pokazalo kao najmanje bolno i prilicno efikasno, pa to preporucujem svima koji bi trebali da ih uklone. Naravno, najvise od svega me je interesovalo kako sam ih "pazarila" jer sam bila dugo seksualno neaktivna pre toga, a i koristila sam zastitu. Konsultovala sam razne lekare, a njihova misljenja su oprecna-neki tvrde da se prenose iskljucivo seksualnim putem, a neki da to nema veze, ono sto je meni ostalo nejasno je da se oni neretko javljaju i kod dece, tako da...
Necu vise daviti, ali savetujem svakog kome se pojavi prvi kondilom da istog trena ide kod lekara-nikakve masti i gluposti, jer od tog pomoci nema, lep pozdrav,
Mima
slican problem
Moram i ja da vam se pozalim jer imamo slican problem!Kondilome me muce skoro 10meseci i sada bih vam preneo iskustva ,a molio bih i neku pomoc,savet!Prvih 6meseci isao sam na przenja radio talasima,ali oni su mi se i dalje pojavljivali,presao sam kod drugog doktora na laser(2 meseca),ali oni su se opet vracali!Sada mazem podofilin mast i oni mi ponovo izlaze!Pitam se da li mi izlaze od seksualnih odnosa(moj partner ih nema,ali je imao) ili stvarno nema leka!Da li neko ima neki predlog,sugestiju bio bih mu veoma zahvalan!Hvala i pozdrav,FAFA-BIVSI JEBAc
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 10, 2006 2:25 pm
Zao mi je sto imas problem koji imas, ali sta je tu je; ja sam isla na spaljivanja, tusiranja i oni su se uvek pojavljivali ponovo... Poslednje sto sam probala je skidanje tecnim azotom, cini mi se da je to dobro-lekar garantuje da se vise nece pojaviti na tim mestima na kojima ih je on skidao. Inace, konsultovala sam jednog starog dermatovenerologa koji ima dugogodisnje iskustvo i on mi je objasnio da su kondilomi kao korov-ti ih skines, a oni opet niknu, tako da moras biti uporan u skidanju istih, a narocito je bitno da odreagujes cim se pojavi prvi! Ne znam odakle si, ali ako si iz Novog Sada ili okoline kontaktiraj me ponovo, dacu ti broj telefona ordinacije u kojoj rade skidanje tecnim azotom;ako si iz nekog drugog grada, trazi ordinaciju u kojoj to rade na taj nacin.
Srdacan pozdrav!
Srdacan pozdrav!
ne znam kako je ovoliko ljudi u zabludi i veruju da je skidanje kondiloma technim azotom najbolja varijanta za uklanjanje istih
ja sam radila 2 puta tako i posle oba puta su mi izlazili opet i to na istim mestima odakle sam ih i skidala.. shto je najgore svi ti novi koji su se pojavljivali su nicali kao pechurke mnogo vecom brzinom nego shto su se pojavljivali pre intervencije technim azotom..
a i techni azot koriste sve privatne ordinacije koje nemaju kesha ili nece da ulozhe toliko u kupovinu lasera, shto je danas najefikasnija varijanta za skidanje kondiloma
skupo jeste ali se isplati, imala sam jednu intervenciju kojom su ispravljali greshke technog azota i josh jednu malu doradicu i za sad ih vishe nema, videcemo na sledecoj kontrili
ali je u svakom sluchaju bar po trenutnim rezultatima efikasnija od technog azota!
ja sam radila 2 puta tako i posle oba puta su mi izlazili opet i to na istim mestima odakle sam ih i skidala.. shto je najgore svi ti novi koji su se pojavljivali su nicali kao pechurke mnogo vecom brzinom nego shto su se pojavljivali pre intervencije technim azotom..
a i techni azot koriste sve privatne ordinacije koje nemaju kesha ili nece da ulozhe toliko u kupovinu lasera, shto je danas najefikasnija varijanta za skidanje kondiloma
skupo jeste ali se isplati, imala sam jednu intervenciju kojom su ispravljali greshke technog azota i josh jednu malu doradicu i za sad ih vishe nema, videcemo na sledecoj kontrili
ali je u svakom sluchaju bar po trenutnim rezultatima efikasnija od technog azota!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 19, 2007 6:18 pm
hm..
Pre 5 dana sam bila kod ginekologa i ustanovljeni su mi kondilomi koji su po njenoj proceni navodno stari 1,5 meseci.Zena je rekla da se ne plasim da je to virus danasnjice ali ipak mi nije bas svejedno. Moj decko je pre 5 god imao kondilome ali do sad je sve bilo u redu. Receno mi je da intervencija sa laserom kosta 18000 din.. E sad me zanima,ukoliko kod njega nema simptoma tj ako ih on nema,a ja se izlecim i njemu se pojave za par meseci ,dokle cemo da ih vucemo . Da li postoji nesto da se sve to predupredi? Receno mi je da u Nemackoj valjda postoje vakcine protiv kondiloma,da li to postoji i kod nas? 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm
Tehnicki, to nije vakcina protiv kondiloma, vec protiv HPV-a, i to samo odredjenih (nekoliko najrizicnijih) vrsta. Najrizicnije vrste nisu nuzno one koje izazivaju kondilome, vec one koje su dovedene u vezu sa karcinomom grlica materice. U svakom slucaju, nece te vakcinisati ako si vec zarazena HPV-om (bilo kojim tipom).
Malo me zbunjuje ovaj deo gde ti je doktorka odredila "starost" kondiloma. U svakom slucaju, nije sve u redu sa tvojim deckom, ocigledno te je on zarazio. To sto nema manifestovane kondilome, ne znaci da nije nosilac virusa. U ovoj situaciji prilicno zavisis od svog imuniteta. Kao sto vidis sa ostalih tema, neko je isao po vise puta na "skidanje", neko jednom, i nikada vise se nisu pojavili. U svakom slucaju, preporucujem ti da se informises - na Internetu ima ogromna kolicina (uglavnom stranih) sajtova koji govore o HPV-u i kondilomima (eng. genital warts).
Zaista bih volela da se javi neki lekar, posto je moje pitanje i dalje ostalo neodgovoreno, a i da me ispravi ukoliko sam pogresila u svojim navodima.
Malo me zbunjuje ovaj deo gde ti je doktorka odredila "starost" kondiloma. U svakom slucaju, nije sve u redu sa tvojim deckom, ocigledno te je on zarazio. To sto nema manifestovane kondilome, ne znaci da nije nosilac virusa. U ovoj situaciji prilicno zavisis od svog imuniteta. Kao sto vidis sa ostalih tema, neko je isao po vise puta na "skidanje", neko jednom, i nikada vise se nisu pojavili. U svakom slucaju, preporucujem ti da se informises - na Internetu ima ogromna kolicina (uglavnom stranih) sajtova koji govore o HPV-u i kondilomima (eng. genital warts).
Zaista bih volela da se javi neki lekar, posto je moje pitanje i dalje ostalo neodgovoreno, a i da me ispravi ukoliko sam pogresila u svojim navodima.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 24, 2007 5:14 pm
Predlozio bih svima rastvor Podofilotoxina koji nazalost nije registrovan kod nas ali ako smuvate nekog farmaceuta mogao bi preko apoteke da vam nabavi. Preparat se zove Wartec, sadrzi 0.5% Podophyllotoxin. Farmaceutska kompanije koja ga proizvodi je Stiefel iz Britanije. Vrlo bitno preparat nije nimalo naivan i nanosi se tri dana ujutru i uvece na bradavicu ili kondilom, a zatim cetiri dana pauze. tako svake nedelje do 5 nedelja ukupno. Uklanja i velike i male, razlika je da li treba samo jedna tura od tri dana ili se mora ici na dve, tri, cetiri, ili svih pet nedelja. U svakom slucaju detaljno procitajte uputstvo i konsultujte se sa dermatologom. Naravno lek je pogodan samo za spoljasnje promene.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 24, 2007 5:14 pm
Sto se vakcine za HPV tice, ona postoji odskora kod nas. Proizvodi je americka farmaceutska kompanija MSD. Cilj lecenja ovom vakcinom je da se uniste kancerogeni tipovi HPV koji izazivaju pre svega rak grlica materice. Za sve informacije vidite kod svog ginekologa. Ona je i jedini nacin da se trajno izbaci virus iz koze ili sluzokoze. To sto ste uklonili bradavicu ne znaci da je virus iskorenjen i u slucajevima pada opsteg i lokalnog imuniteta, kao sto je trudnoca, moze doci do egzacerbacije kozni8h promeno, tj. polnih bradavica
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 5:10 pm
ja sam imala srece i skoro dve godine nakon intervencije laserom nemam nikakvih problema sa kondilomima... tada sam imala samo dva spolja i odmah sam ih "sprzila"...
ja sam isla kod privatnika, ali znam da se to radi i u Narodnom frontu i kosta oko 50 eur, u dinarskoj protivvrednosti, zato mi je cifra od 18000 dinara NENORMALNA...
moj savet - bombardujte organizam vitaminima, prvenstveno cink i selen, vitamin C, i kapsule echinacee.
Sinefarm proizvodi kapsule echinacee sa dodatkom vitamina, 60 kapsula kosta oko 250 din... a imate i one italijanske echinaid, koje su izmedju 500-800 din.
poznajem devojku koja nije isla na uklanjaje kondiloma, vec je pocela da pije AJKUS, to su one kapsule ajkulinog ulja ili tako nesto, i njoj su se kondilomi povukli, e sad da li je zbog toga, ne znam, ali nema ih vise !!?
ja licno nisam htela da rizikujem i bez razmisljanja sam isla na laser.
nije bas prijatno iskustvo, ali prezivi se... sad samo vodim racuna o imunitetu, preventivno...
ja sam isla kod privatnika, ali znam da se to radi i u Narodnom frontu i kosta oko 50 eur, u dinarskoj protivvrednosti, zato mi je cifra od 18000 dinara NENORMALNA...
moj savet - bombardujte organizam vitaminima, prvenstveno cink i selen, vitamin C, i kapsule echinacee.
Sinefarm proizvodi kapsule echinacee sa dodatkom vitamina, 60 kapsula kosta oko 250 din... a imate i one italijanske echinaid, koje su izmedju 500-800 din.
poznajem devojku koja nije isla na uklanjaje kondiloma, vec je pocela da pije AJKUS, to su one kapsule ajkulinog ulja ili tako nesto, i njoj su se kondilomi povukli, e sad da li je zbog toga, ne znam, ali nema ih vise !!?
ja licno nisam htela da rizikujem i bez razmisljanja sam isla na laser.
nije bas prijatno iskustvo, ali prezivi se... sad samo vodim racuna o imunitetu, preventivno...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm
meni su kondilomi uklonjeni u osmom mesecu trudnoce,da se beba ne bi zarazila...i sve je bilo ok...elektroskalpelom u lokalnoj anesteziji...bolelo jeste,ne mogu da kazem...ali moj muz nije imao tada....bar smo tako mislili...kasnije su mu se pojavili i dosta brzo sirili.....jedva je podneo intervenciju...isao je po kuci go kao ranjenik
...a kod doce se ispostavilo da je on prenosilac jer je imao kondilom na samoj preponi,poprilicno veliki i tamne boje,,to je imao i dok smo se zabavljali,a niko nije znao sta je,mislili smo da je mladez...tako da nas ni kondom nije mogao spasiti,tj.mene....

mala garava