Terapija kondiloma u mom slucaju?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm
Ja sam se osecala najgore na svetu kada su mi rekli da imam kondilome. Na svu srecu, imam drugaricu koja je prosla kroz istu situaciju pa sve vreme imam njenu podrsku i savete. Mnogo, mnogo sam citala o tome, ali mi ni sada nije svejedno kada se spomene ta tema. Najvise me nerviraju priuceni novinari koji od HPV-a naprave ekskluzivnu vest a da pri tome iznesu poluistine ili potpune lazi.
-
- Aktivan član
Citala sam da se najcesce prenosi sexualnim putem, ali da postoji mogucnost prenosenja i drugim putem, onim koje si ti spomenula. Takodje sam citala da se sa svakim sledecim sexualnim partnerom mogucnost zaraze povecava za 15%. Amerikanci imaju najvise tekstova o HPV-u, od onih naucnih preko user-friendly i prilicno otvoreno pricaju o svemu. Nazalost, kod nas je to jos uvek dosta maglovita tema i malo ljudi uopste zeli njome da se bavi. Kondom moze da pruzi zastitu od kondiloma, ali nikako potpunu. Zapravo, jedino sto mi je pruzilo koliku-toliku utehu jeste cinjenica da me nista osim apstinencije nije moglo apsolutno zastiti.
-
- Aktivan član
Htedoh jos nesto da dodam, posto dosta citam postove na podforumu "ginekologija":
obgyn (ginekolog u Kanadi): do 27.godine se obicno ne preporucuje intervencija na kondilomima, ukoliko nisu veliki i ne uzrokuju simptome ( kao kod Vas pojacan sekret ) ili ometaju normalnu seksualnu funkciju velicinom. Zasto se ne intervenise ? Zato sto su istrazivanja pokazala da se u adolescenciji HPV cesto nalazi tranzitorno u organizmu mladih i da po nepoznatom mehanizmu ( mlad organizam sa odlicnim imunim odgovorom razvije antitijela ? i pobjedi virus ) napusti organizam nekoliko godina kasnije.
Pitam se zasto nas seckaju, spaljuju itd itd ako postoji mogucnost da organizam sam pobedi virus?
obgyn (ginekolog u Kanadi): do 27.godine se obicno ne preporucuje intervencija na kondilomima, ukoliko nisu veliki i ne uzrokuju simptome ( kao kod Vas pojacan sekret ) ili ometaju normalnu seksualnu funkciju velicinom. Zasto se ne intervenise ? Zato sto su istrazivanja pokazala da se u adolescenciji HPV cesto nalazi tranzitorno u organizmu mladih i da po nepoznatom mehanizmu ( mlad organizam sa odlicnim imunim odgovorom razvije antitijela ? i pobjedi virus ) napusti organizam nekoliko godina kasnije.
Pitam se zasto nas seckaju, spaljuju itd itd ako postoji mogucnost da organizam sam pobedi virus?
Pa postoji teoretska mogucnost ali ko zna kada i ko zna da li ce se uopste desiti to desiti... sumnjam da i jedna zena bi dozvolila da ima to "tamo dole" u duzem vremenskom periodu i da bi i njoj i bilo kom muskarcu bilo do seksa u tom slucaju... a da ne pricam o sirenju, mogucim posledicama, psihologiji i gomili drugih stvari... ja sam uvek za seckanje... a i to nije nikakvo seckanje, intervencija uopste nije strasna a lisava te bede...
-
- Aktivan član
Znam, i u pravu si, ne bih mogla da gledam kondilome i da budem opustena. Pricam o necemu drugom - koliko su nasi lekari spremni da razmotre opcije. Drugo, nemaju svi kondilome koji izgledaju kao cvetovi karfiola. Neki su veoma sitni, neki se uopste ne vide tj. prepoznaju se samo po blagoj promeni boje tkiva na tim mestima.
ljudi, postoji gomila vrsta tih kondiloma, a vise od 40 posto tih vrsta je kancerogeno, sto znaci da izaziva karcinom ili maligi rak. a I STVARAJU NEKE DRUGE INFEKCIJE U ORGANIZMU. zato nam se skidaju.mislim mozes ti da secas kondilome celog zivorta ali ne znam zasto? ja sam na primer imala nekoliko i to pojedinacnih, nisu bili ni nalik karfiolima, ali sam ih skinula jer se brzo sire.Na srecu ih nisam imala na grlicu materice ni unutar vagine vec samo spolja pa je i manje bolelo a i te vrsta kondiloma nije kancerogena, bar mi je tako ginekolog rekao...elem bolje da ih nema...
-
- Aktivan član
Kondilomi ne izazivaju rak. HPV izaziva rak. Stavise, tipovi HPV-a koji izazivaju pojavu kondiloma retko izazivaju rak. HPV ne izaziva druge infekcije u organizmu, ali se kod nekih osoba kondilomi mogu javiti u usnoj duplji, a kod beba cije majke imaju kondilome mogu se javiti kondilomi u unutrasnjosti grla (na glasnim zicama, ako se dobro secam). HPV moze da izazove (u redjim slucajevima) rak vagine, jezika, penisa itd. Vise sam pricala o tome na drugoj temi (o povezanosti HPV-a i raka grlica materice, kao i razlici izmedju HPV-a i kondiloma).
Medjutim, ono sto je indikativno u slucaju infekcije bilo kojim tipom HPV-a jeste povecan rizik od raka grlica materice. Dodatni faktor rizika koji umnogostrucava mogucnost pojave maligniteta je pusenje. Dakle, HPV i cigarete - niposto!
Medjutim, ono sto je indikativno u slucaju infekcije bilo kojim tipom HPV-a jeste povecan rizik od raka grlica materice. Dodatni faktor rizika koji umnogostrucava mogucnost pojave maligniteta je pusenje. Dakle, HPV i cigarete - niposto!
Juce mi je ustanovljeno da imam kondilome..moram napomenuti da skoro godinu dana imam strahovite probleme sa zdravljem,posebno sa ginekoloske strane..i tih godinu dana obilazila sam i ginekologe i dermatovenerologe i niko nije primetio da imam kondilome,cak sam ih molila da me dobro pregledaju(i napominjala sam da sumnjam da imam kondillome),ali to niko nije primetio-,da bi mi juce doktorka, kod koje sam pre toga bila dva puta, cim je pocela pregled rekla da imam "gomilu" kondiloma!!! Nije mi jasno kako ih nije videla samo nedelju dana pre toga???
Ok..znam sta me ceka...spaljivanje i sve ostale muke..
Ali problem je sledeci..imam puno sekreta koji vec dugo ne mogu da izlecim i problem je sto taj sekret ne izlazi,vec se zadzava u unutrasnjosti..koristila sam kojekakve vaginalete,ali nista nije pomoglo...Juce su mi u apoteci napravili vaginalete,koje u sebi sadrze chindamicin,nistatin,kakao i jos nesto(doktorka rece,da ukoliko mi to ne unisti sekret ne zna sta da radi samnom???)...sinoc sam stavila prvu vaginaletu,i nakon nekoliko minuta krecu strahoviti,neizdrzivi bolovi u materici koji su trajali celu noc???? Pored tih vaginaleta prepisala mi je i orvagil tablete...
S obzirom da, dok ne izlecim sekret,ne mogu ni da zapocnem sa resavanjem problema kondiloma,tj.sa spaljivanjem..zna li neko kako da se resim tog "prokletog" sekreta? nastavicu sa terapijom,ali ukoliko se bolovi u materici nastave zaista ne znam sta da radim?? I jos nesto,da li je moguce da su se kondilomi toliko "namnozili" da su zatvorili ulazak u vaginu i da zbog toga sekret ne moze da izadje?
Ok..znam sta me ceka...spaljivanje i sve ostale muke..
Ali problem je sledeci..imam puno sekreta koji vec dugo ne mogu da izlecim i problem je sto taj sekret ne izlazi,vec se zadzava u unutrasnjosti..koristila sam kojekakve vaginalete,ali nista nije pomoglo...Juce su mi u apoteci napravili vaginalete,koje u sebi sadrze chindamicin,nistatin,kakao i jos nesto(doktorka rece,da ukoliko mi to ne unisti sekret ne zna sta da radi samnom???)...sinoc sam stavila prvu vaginaletu,i nakon nekoliko minuta krecu strahoviti,neizdrzivi bolovi u materici koji su trajali celu noc???? Pored tih vaginaleta prepisala mi je i orvagil tablete...
S obzirom da, dok ne izlecim sekret,ne mogu ni da zapocnem sa resavanjem problema kondiloma,tj.sa spaljivanjem..zna li neko kako da se resim tog "prokletog" sekreta? nastavicu sa terapijom,ali ukoliko se bolovi u materici nastave zaista ne znam sta da radim?? I jos nesto,da li je moguce da su se kondilomi toliko "namnozili" da su zatvorili ulazak u vaginu i da zbog toga sekret ne moze da izadje?
A jesi li za pocetak radila mikrobiolosku analizu tog sekreta?plasljiva napisao:Ali problem je sledeci..imam puno sekreta koji vec dugo ne mogu da izlecim i problem je sto taj sekret ne izlazi,vec se zadzava u unutrasnjosti..koristila sam kojekakve vaginalete,ali nista nije pomoglo...Juce su mi u apoteci napravili vaginalete,koje u sebi sadrze chindamicin,nistatin,kakao i jos nesto
Nadam se da ne stavljas napamet
jer to bas ne bi imalo smisla.kojekakve vaginalete

Pozdrav.
Sekret III grupa,papa II...
Hlamidija bila pozitivna-sada izlecena..
Mikoplazma,ureaplazma,trihonomas,kandida-negativno, cervikalni i vaginalni bris-u redu....
kandida mi je bila prisutna sa spoljasnje strane...
Dakle,radila sam,mislim, sve moguce analize...da li ovo sto sam navela podrazumeva i mikrobiolosku analizu sekreta??
Sto se tice koriscenja "kojekakvih" vaginaleta,zaista su mi lekari prepisivali sve moguce vrste...cim jedna ne pomogne,oni mi prepisu drugu...A,ako odem kod nekog drugog lekara,navedem sta sam sve koristila,a on "ajde da mi jos jednom probamo sa...",opet neke koje sam koristila....i tako to traje vec skoro godinu dana...
Sto se tice vaginaleta koje su mi sada prepisane,navela sam od cega se sastoje-moram prestati sa terapijom,jer nakon stavljanja vaginalete imam strahovite bolove...a nazalost lekari ovih dana ne rade,tako da sam ada na "mukama"....a u apoteci gde su mi pravili te vaginalete,ne znaju sta da mi kazu???
Hlamidija bila pozitivna-sada izlecena..
Mikoplazma,ureaplazma,trihonomas,kandida-negativno, cervikalni i vaginalni bris-u redu....
kandida mi je bila prisutna sa spoljasnje strane...
Dakle,radila sam,mislim, sve moguce analize...da li ovo sto sam navela podrazumeva i mikrobiolosku analizu sekreta??
Sto se tice koriscenja "kojekakvih" vaginaleta,zaista su mi lekari prepisivali sve moguce vrste...cim jedna ne pomogne,oni mi prepisu drugu...A,ako odem kod nekog drugog lekara,navedem sta sam sve koristila,a on "ajde da mi jos jednom probamo sa...",opet neke koje sam koristila....i tako to traje vec skoro godinu dana...
Sto se tice vaginaleta koje su mi sada prepisane,navela sam od cega se sastoje-moram prestati sa terapijom,jer nakon stavljanja vaginalete imam strahovite bolove...a nazalost lekari ovih dana ne rade,tako da sam ada na "mukama"....a u apoteci gde su mi pravili te vaginalete,ne znaju sta da mi kazu???
Ne moze ti vaginalni bris biti u redu ako imas trecu grupu sekreta. Moguce je da ti je sekret pojacan zbog kondiloma a isto tako se ne mozes podvrgnuti skidanu kondiloma dok ti sekret ne bude II grupa. Dobro je sto ti je pap II. Samo mi nije jasno kako to da godinu dana niko nije uocio da imas kondilome i kao za nedelju dana izrasli...ej ima mnogo nestucnih...keve mi...moju kevu su lekari upropastili...moras da vodis racuna kome se obracas za pomoc.
Ja sam nasla odlicnog ginekologa...na srecu grupa sekreta mi je bila II, pa sam mogla odmah da ih skinem ali je primarno da sad ti sredis svoj sekret...Drugo mozda ti je taj sekret i posledica hlamidije koje si imala...ko bi ga znao...kad ne znaju oni sto su skole za to zavrsili...
Ne znam kako da ti pomognem sto se vaginaleta tice...nisam ih stavljala nikad...bar ne za sad...
Ja sam nasla odlicnog ginekologa...na srecu grupa sekreta mi je bila II, pa sam mogla odmah da ih skinem ali je primarno da sad ti sredis svoj sekret...Drugo mozda ti je taj sekret i posledica hlamidije koje si imala...ko bi ga znao...kad ne znaju oni sto su skole za to zavrsili...
Ne znam kako da ti pomognem sto se vaginaleta tice...nisam ih stavljala nikad...bar ne za sad...
Dakle i ja sam imala isti problem pre 2 godine,moj tadasnji decko me je sutnuo da bi posle hteo da se vrati,ali ne i da ode na pregled...i eto to traje do sad...medjutim,ja ne zelim da imam nista sa njim dokle god on ne odradi ono sto je za moj pojam normalno i sto je bilo normalno da uradi onog trenutka kada sam i ja isla na preglede skidala to,da ne pominjem da se nije ni pitao kako sam...blabla...muka mi je kad o tome pricam....
Dakle s obzirom da se meni dve godine kondilomi nisu pojavili od intervencije (a nisam imala ni sex toliko
,osecala sam se grozno i bezvredno i bolesno i jadno,da me je bio strah od svega) i da sam bila pre neki dan na kontroli i da je samnom sve u potpunom redu po tom pitanju...ja od silne srece ne pitah coveka ,pa sad pitam vas , da li je moguce da ja sad ovakva prizdravljena(da ne kazem izlecena,jer vidim da je sasvim moguce da se pojave ponovo) mogu da imam odnos sa nekim potpuno drugim,sto zapravo imam u planu ,a bojim se da on ne dobije nesto takvo od mene bez obzira na kondom....Ustvari koliko sam shvatila da samo ako imas kondilome mozes da ih preneses,a ja ih sad nemam...dal` je moguce da ja prenesem taj virus iako nemam kondilome? JOJ!
Dakle s obzirom da se meni dve godine kondilomi nisu pojavili od intervencije (a nisam imala ni sex toliko