Terapija kondiloma u mom slucaju?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Dr Zex napisao:Sto se vakcine za HPV tice, ona postoji odskora kod nas. Proizvodi je americka farmaceutska kompanija MSD. Cilj lecenja ovom vakcinom je da se uniste kancerogeni tipovi HPV koji izazivaju pre svega rak grlica materice. Za sve informacije vidite kod svog ginekologa. Ona je i jedini nacin da se trajno izbaci virus iz koze ili sluzokoze.
Ova vakcina moze da leci HPV? Molim Vas da obrazlozite ovu tvrdnju, posto sve sto se moze naci na internetu o vakcini govori o prevenciji, a ne o lecenju. Stavise, vakcina se daje devojcicama i mladim zenama pre nego sto stupe u sex. kontakte i samim tim potencijalno dodju u dodir sa virusom. Nigde se ne spominje vakcinacija osoba koje su vec zarazene HPV-om niti lecenje ovom vakcinom. Koliko mi je poznato, vakcina koja moze pomoci u lecenju se jos uvek nalazi u pripremi.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Ma ne moze da leci. Vakcina je samo preventiva. Ako imas virus, vakcina ti nece pomoci.
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Ka1 napisao:Ma ne moze da leci. Vakcina je samo preventiva. Ako imas virus, vakcina ti nece pomoci.
Znam, tj. valjda znam, ali mi je neverovatno da neko ko je (valjda) lekar moze da deli savete, a da bude toliko neinformisan!!!
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenadns »

vakcina se i daje samo devojcicama jer jos nisu bile seksualno aktivne, ona pomaze preventivno samo osobama koje jos nisu zarazene i to samo protiv nekoliko tipova HPV virusa koji imaju onkogeni potencijal

protiv ostalih tipova ta vakcina ne stiti

jos uvek ne postoji lek za ovaj virus
sandra-tanke
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 2:23 pm

Post od sandra-tanke »

Meni su pre par meseci konstatovali kondilome. Doktorka mi je rekla da sacekam 3 meseca i da posle toga dodjem na kontrolu, da postoje sanse da oni sami nestanu. Medjutim, moj imunitet je sve slabiji i ja ne vidim neka poboljsanja. Ne znam da li smem da imam odnose sa deckom, zato sto posle toga imam osecaj kao da me boli.
Ne znam sta da radim, koju terapiju da koristim, da li da ih skidam ili sta?
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Ne znam, meni je to totalno ali totalno debilno. Cekati sa necim tako odvratnim u vagini. Strasno. Ja ne znam kako neko uopste moze da izdrzi i dva dana sa saznanjem da to ima a kamoli tri meseca. Na polne odnose ne bih mogao da pomislim, znam kako je bilo kada je to moja devojka imala, nismo ni hteli da ih imamo pre intervencije... ne sto ce da te boli nego sto penis moze da ih raseje levo, desno... mogu da sidju na grlic... ma bezi bre, ja svima preporucujem da se momentalno otklone!!!
c.boris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 10:39 pm

Post od c.boris »

Pozdrav,
otprilike je sve receno o kondilomima u nekoliko prijasnjih poruka,ali da sumiramo.Virusnog su porijekla,HVP virus je u pitanju,vakcinacija moze kao preventiva kod osoba koje nisu imale seksuallne odnose ili kod onih koje su imale,a li nisu zarazeni humanim papiloma virusom. Kao i kod svake virusne infekcije i ovdje ne postoji odgovarajuca sistemska terapija(moze se pokusati aciklovirom,ali nema nesto koristi),ali je vrlo vazno odrzavati imuni sistem na zavidnom nivou,prvenstveno pravilnom ishranom i povremeno vitaminskim suplementima. Ukoliko se kondilomi pojave na vagini,grlicu materice ili na vec nekom trecem mjestu,pozeljno ih je ukloniti nekom od dostupnih metoda.(laser,elektro,krio,sircetnom kiselinom). Ono sto prije svega treba znati je da se danas mstra da je karcinom grlica materice upravo izazvan humanim papiloma virusom(jedan od kancerogenih serotipova) i da je iz tog razlola o istom pozeljno voditi dosta paznje. Isto tako valjalo bi obaviti i pap-nikolau test.
Boris
sandra-tanke
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 2:23 pm

Post od sandra-tanke »

Hvala na odgovoru!
Ja isto tako mislim da sa tim ne treba cekati,ali kada ti doktorka kaze nesto pomislis, ko si ti da se sa njom raspravljas!
Procitala sam na forumu o raznim metodama za skidanje, znam da ni jedna ne garantuje da se nece ponovo pojavljivati, ali da li je mozda laser efikasniji od ostalih?
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Moja devojka ih je skinula laserom pre skoro 2 godine i nikada se vise (hvala Bogu, kuc, kuc) nisu pojavili.
yoma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 11:33 pm

Post od yoma »

UH .... sad mi je lakse, mislilal sam da sam ja jedina crna ovca...tj da sam jedina na svetu koja ima kondilome. Meni ih je preneo decko jer je pre par godina bio u vezi sa devojkom koja se lecila od kondiloma...naravno meni nista nije kazao sve dok ja nisam pocela da imam probleme tj da mi kondilomi izlaze. skinula sam ih radio talasima, nista nije bolelo, ali nekoliko dana nakon intervencije opet su renuli da se pojavljuju....probala sam neki klaveks koji ih navodno sprzuje ali nista...lekarka mi je ala podofilin al posto trenutno imam menzis jos nisam probala to cudo....samo se nadam da necu doveka vuci ovo sranje.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Naravno da ih neces vuci doveka, sta ti je. :) Nije to uopste toliko strasno koliko se cini na prvi pogled... ti jedina na svetu? :lol: Pa ti nisi svesna sta pricas, samo ukucan gore u TRAZI "kondilomi" pa ces da vidis... znaci, epidemija, bukvalno...

Sto se tvog decka tice, ne znam sta da ti kazem, stvarno... tacno je da to nije u redu... on izgleda ima bas slab imunitet jer to se kod muskaraca slabo pojavljuje... mozda je on to ranije izlecio pa je mislio da je unistio virus ili da je sada imun na njega... jer ako se ne vrati posle 6 meseci, 99% se nikada vise nece ni vratiti...

Evo na primer, moja devojka je bila nevina kada smo poceli da se zabavljamo... i posle godinu i po dana njoj dijagnostifikuju kondilome... em smo spavali UVEK sa kondomom em ja to nigde pre nje nisam mogao da navucem... mozda je postojalo 1% sanse... ja ih nikada nisam imao... ali to ne znaci da nemam virus... mozda ga i imam... mozda sam joj i ja preneo... ali mi nikada nismo postavili to pitanje... ja sam isao na preglede i ja ih nemam... ona ih takodje vise nema...

A sto se tice toga sto su se tebi tako brzo vratili... ne znam, ja mislim da tebi to nije dobro odradjeno... mislim NEMA SANSE bre da se vrate posle nekoliko dana!?!?!? :o Ti kada ih sprzis, ti unistis virus koji ostane u jako maloj kolicini u organizmu i onda se imuni sistem u stanju da ga unisti ili da ga stavi u mirovanje... ja ti preporucujem samo laser, kakve pomadice i gluposti... ali to mora da odradi neko JAKO pazljiv i iskusan...
yoma
Novi član
Novi član

Post od yoma »

M a uradjeno je to strucno, radio talasima,nema greske, greska je u mom imunom sistemu. Naime lecim se od anemije i onda sam skroz sjebana, sva vrata mog organizma su gotovo sirom otvorena za viruse i infekcije...drzla sam neku dijetu pre mesec dana i hemoglobin mi pao na 90. Mislim sta reci, necije je telo sposobno da se samoizleci, moje jos nije...j*** ga...mnogo sam tuzna i sjebana zbog svega...covece toliko sam vodila racuna o zastiti, o svojoj higijeni o sebi, i onda me neko tako upropasti...bila sam zdrava ginekoloskim...znam sigurno jer sam na 6 do 8 meseci redovno odlazila na preventivne kontrole, nikad nista...a sad ovo...kazem potpuno sam sjebana. j*** ga tako sam osetljiva...sranje
iva015
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm

Post od iva015 »

Ej,sta ti je,bre,pa nisi jedina,pa to je danas toliko rasprostranjeno da nismo ni svesni.Uzmi oligovit,maticnu mlec,svaki dan neku vocku i misli pozitivno.Ili u krajnjem slucaju kazi sebi,uh dobro je a sta bi bilo da sam dobila...pa,nesto mnogo gore.
Osmeh na lice :D ,i glavu gore.
A,da,i ja sam imala problem sa hemoglobinom,kupi kupinovo vino,neces verovati koliko je efikasno,moj hemoglobin je bio 80 (!!!) i sad mi je super.A osim toga jako je ukusno. pokusaj da nabavis pravljeno od nekog ko se time bavi,a ako ne dobro je i kupovno.
Uspeces da se izboris,videces.Samo se kljukaj svim tim i sama ces videti rezultate.Pozz :wink:
mala garava
yoma
Novi član
Novi član

Post od yoma »

ej hvala ti....puno ti hvala...pa lekar mi dade neke ampule gvozdja zove se TOTHEMA. Naravno tu je i ishrana,probacu to kupinovo vino. Pa valjda resim sve te gluposti. Oh Boze...ko bi reko da je prava epidemija tih kondiloma...nisam verovala.
Elem za sve ostale evo jedne utesne vesti. Procitala sam da sa hpv virusom, inace to je virus koji izaziva kondilome, svako od nas dodje u kontakt bar jednom u zivotu,al je pitanje i stanje organizma hoce li neko oboleti tj hoce li dobiti spoljnu manifestaciju tj kondilome. Znaci treba raditi na jacanju svog imuniteta strucnjaci kazu da je to jedini lek...
iva015
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm

Post od iva015 »

Nema na cemu,i ja sam bila u potpuno istoj situaciji pa znam kako je.Pij i tu tothemu ,uzmi oligovit,slobodno,cirkaj vince sa drustvom,svako jutro maticne mleci da zasladis sebi dana i pitaces se gde su one male ruzne bradavice :lol: :lol: :lol:
mala garava
Odgovori