Terapija kondiloma u mom slucaju?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

kiki napisao:dal` je moguce da ja prenesem taj virus iako nemam kondilome?
Naravno da mozes, to i jeste ono najgore kod kondiloma/HPV-a. Ali ne mora da znaci i da hoces. Velika je verovatnoca da ti vise i nemas taj virus odnosno da je unistenjem kondiloma unistena i velika kolicina virusa i da je on ostao u organizmu u toliko maloj kolicini da ga je sam organizam do kraja unistio ili ga je ostavio "po strani" kao totalno neaktivnog.

Moja devojka ih je takodje uklonila pre skoro 2 godine. I nisu se vratili. Ogromna verovatnoca je (to ne kazem ja vec ginekolozi i strucnjaci) da ako se ne vrate u roku od 6 meseci NIKADA se vise nece ni vratiti. I ono gore su mi rekli ginekolozi.

E sad' sto se tice seksa sa drugima... tu stvarno ne znam sta da ti kazem jer se ti verovatno osecas kao nosilac virusa ali u stvari ne znas da li ga jos uvek imas ili ne... ali ti nije moralno da spavas sa nekim a da mu to ne kazes... pretpostavljam da je to tvoja dilema... mozda bi u tom slucaju resenje bilo da se ode na utvrdjivanje prisustva virusa u krvi, odnosno prisustva antitela... kazu da se to radi... pa ako nemas virus barem da znas...

I naravno, nastavi da jacas imunitet...
yoma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 11:33 pm

Post od yoma »

Mozes da pudes kliconosa tj da prenosis i ako nemas spoljnu manifestaciju. Ok...spavaj s drugim nekim, obavezno koristi kondom...ali obavezno...OBAVEZNO.... ne mora da znaci da ce on biti zarazen mozda mu se imunitet izbori s tim, a ti sto rece Ka1 jacaj svoj imunitet....i pazi se ...uvek koristi kondom...ima svacega....
kiki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 7:57 pm

Post od kiki »

da ,da kondom ,to mi je jasno...nego gde da idem da ispitam prisustvo virusa...i kako ,putem krvi???
plasljiva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 5:32 pm

Post od plasljiva »

Ni meni nista nije jasno..s obzirom da mi je sekret III grupa-puno bakterija i leukocita, a vaginalni i cervikalni bris sam radila dva puta(jednom na klinici u Dzordza Vasingtona,drugi put privatno),i oba puta su rezultati bili u redu????
A,jos vise sam zbunjena tim da godinu dana obilazim lekare(bila sam kod njih 5-oro),dakle svi oni su radili preglede i neke od analiza i da niko ne primeti kondilome? Dva puta sam isla na kolposkopiju-prvi put-ranica, drugi put-sve u redu,malo crvenila....Totalno sam zbunjena..A,kondilomi nisu "iznikli" za nedelju dana,jer ja ne vidim nikakve promene-dakle sve je isto kao i pre godinu dana,kada su mi krenuli problemi???
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Kiki, ja to stvarno ne znam, kapiram da privatne laboratorije rade to... ja za to cak nisam ni znao da postoji kada smo mi imali problema sa tim... znaci, meni niko ziv nije rekao da HPV moze da se konstatuje vec su mi rekli da NE MOZE i ja sam za to saznao ovde na forumu... za tu tipizaciju i za taj test na antitela...
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Plasljiva, moguce je da si alergicna na neku od komponenti tih vaginaleta koje su ti "smuckali". Javi se svom ginekologu i popricaj sa njom o tome, glupo je da se patis bez razloga.
Drugo, kakav je to tacno sekret koji "ne moze" da izadje? Prilicno je nemoguce da su se kondilomi toliko namnozili (preciznije, moguce je, ali ti bi to i te kako primecivala). Postavi vise pitanja svom ginekologu, duzna je da ti da objasnjenje.
kiki
Novi član
Novi član

Post od kiki »

Ka1 napisao:Kiki, ja to stvarno ne znam, kapiram da privatne laboratorije rade to... ja za to cak nisam ni znao da postoji kada smo mi imali problema sa tim... znaci, meni niko ziv nije rekao da HPV moze da se konstatuje vec su mi rekli da NE MOZE i ja sam za to saznao ovde na forumu... za tu tipizaciju i za taj test na antitela...
Hvala K1 i prvi put si mi pre dve godine mnogo pomogao...nekako cu vec naci...znas i sam da je zeznuto...mozda ga i nemam vise...hvala i tebi yoma...a sto se mene tice ja pijem eto vec dve godine Svetsku grancicu (Pervivo),koja je dobra i kao dezinfikaciono sredstvo,a godinama koristim i glinu za pice...sve je to dobro za imunitet,kao i tablete ehinacee...Ne znam jos cu prosvrljati po netu za to ispitivanje postojanja virusa ili cu vec zvati mog lekara...al` kako sam sasava da ga ne pitam pre neki dan!!!
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Ma opusteno bre... stvarno se ne secam da sam ti i ranije nesto pisao na ovu temu zato sto sam pisao mnogim ljudima... :) najvaznije je da ih ti NEMAS, zar ne? I da ih najverovatnije neces vise ni imati.

Ti vidi pitaj doktorku ako nekako moze da se utvrdi prisustvo virusa u krvi... jeste malo nezgodno... mozda ne zelis da koristis kondom... a i sa njim kao nije 100% zastita... a ako probas da objasnis tom nekom muskarcu situaciju, pitanje je da li ce shvatiti... a uvek se covek plasi da ne zarazi drugoga...

Mada ja mislim da si ti zdrava...
plasljiva
Novi član
Novi član

Post od plasljiva »

Lena..u apoteci,gde su mi pravili vaginalete su mi rekli da nije u pitanju alergija,jer bi se to ispoljilo u vidu prckanja,svraba-a ne bolovima u materici..u svakom slucaju ja sam prestala sa terapijom,i cekam utorak da odem kod doktorke da vidim sta dalje...
Interesuje me jos nesto...koliko sam citala i cula o kondilomima-devojke uglavnom nisu imale nikakve posebne tegobe, i kondilomi su im ustanovljeni na redovnim kontrolama...S obzirom da ja vec godinu dana imam strahovitih ginekoloskih problema(bol,peckanje,svrab),jos uvek nista nije reseno,interesuje me kakva su iskustva ostalih devojaka sa ovog foruma? Odnosno,da li su imale neke tegobe pre nego sto su ustanovljeni kondilomi,i ako jesu kakve su tegobe bile u pitanju???
yoma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 24, 2007 11:33 pm

Post od yoma »

jesi li ti sigurna da imas kondilome?mislim ja nisam imala takve probleme, to kao svrab peckanje, bol...samo su mi se pojavile sitne bradavice na kozi oko vagine...nisam strucnjak ali mozda ti je to posledica hlamidije koju si imala...zasto ne proveris da li si negativna na hlamidiju. Opet ti ponavljam da ne moze vaginalni sekret da ti bude uredan ako imas III grupu, jer samo je nalaz vaginalnog sekreta I i II grupe uredan, ostalo treba da se leci. III grupa je neki bakterijski ili virusni proces ...tako da ti ocigledno imas problem tu plus kazes bol i peckanje ne znam...daj devojko nemoj se igrati svojim zdravljem obrati se nekom ko zaista zna svoj posao.nemoj ici kod kojekakvih...srecno.
kiki
Novi član
Novi član

Post od kiki »

Ma K1 upravo to me brine sto mogu da koristim kondom ,a da mu prenesem virus ,to me brine,iako je doca rekao da posle dve godine ovo je sve u redu,samo da se cuvam prehlada....no raspitacu se hvala....AKO NEKO ZNA GDE SE MOZE ISPITATI PRISUSTVO HPV VIRUSA NEK NAPISE,hocu da znam dal` imam il` nemam taj virus.
plasljiva
Novi član
Novi član

Post od plasljiva »

Yoma..veruj da vise ni u sta nisam sigurna,a ponajmanje u to da imam kondilome-jer pored toliko pregleda,kolposkopija itd, meni se to ustanovi tek pre tri-cetiri dana...
A,najvise bih volela kada bih uspela da "pronadjem" lekara koji je iskusan,i koji se zaista razume u posao kojim se bavi....ali do sada defintivno nisam imala "srece" u tome...
Inace,ja imam strahovite bolove-stavljanje vaginalete za mene je pakao-koliko boli,ali istrpim...a da ne pricam o peckanju i svrabu...i to tako unazad,evo skoro punih godinu dana....
Moracu ponovo da uradim cervikalni i vaginalni bris,jer i meni je bilo nejasno,kad sam dobila ok rezultate,a sekret mi pun bakterija???
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Neke vrste kondiloma mogu uzasno da svrbe, druge bole... Uglavnom je to individualno, ali nije nemoguce. Kondilomi mogu da izazovu i pojacan sekret.
Sto se tice bola, moguce je da imas upalu cervixa od spomenutog pojacanog sekreta. Sastavi spisak pitanja pre nego sto odes kod doktorke, i obavezno nam javi kako si prosla. Srecno!
P.S. U svakom slucaju pocni da radis na svom imunitetu - vitamin C ili kompleksi vitamina, maticna mlec, ehinacea... Vidi i sta ce doktorka da ti preporuci.
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenadns »

za plasljivu:

mozda bi ipak trebalo da se testiras na druge stvari, kondilomi mogu, ali ipak retko izazivaju nesnosan svrab i nesnosan bol. Svrab je vise karakteristican za herpes, bol i neprijatan osecaj je karakteristican za bakterije

Inace za ureaplazmu, hlamidiju i gonoreju se rade posebni testovi, jer se ove bakterije ne vide na standardnim analizama, a one mogu da izazovu simptome koje si navela
revita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2007 10:29 am

Post od revita »

Mene zanima gde preporucujete skidanje kondiloma i kojom tehnikom je najefikasnije i najbezbolnije? :cry:
Odgovori