Sta sa herpesom kroz ceo zivot?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
kleopatrin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 3:15 pm

Re: Sta sa herpesom kroz ceo zivot?

Post od kleopatrin »

Svakoga dana,u svakom pogledu sve nas je vise...ccccccccc. Nazalost,nasa realnost.
Ne gubi nadu, valjda ce i nama Sunce zasijati ponovo!
godina tigra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 02, 2010 1:09 am

Post od godina tigra »

Vec duze vreme citam vas forum, jer sumnjam da imam herpes, mada mi ga jos niko nije dijagnostikovao, cak ni ne komentarisu moje sumnje. Povremeno - mozda 1 godisnje mi se javlja nesto nalik recidivu o kome pricate, i to obicno kada sam jako nenaspavana.Nije agresivan ni posebno bolan, vise kao neprijatan. Inace, ni ne mogu da predpostavim kako sam ga dobila - vec 12 godina sam sa 1 momkom, a on nema nikakvih tegoba, a meni se javlja par zadnjih godina...

Posebno bih zelela da pitam KLEOPATRIN, posto sam procitala sve njene postove, da li zna sledece:

Pokusavam da ostanem u drugom stanju, medjutim bas u vreme plodnih dana mi se pojavio vrlo blag recidiv, a vec smo imali odnose. Da li u ovoj fazi, u slucaju da ostanem u drugom stanju to moze ostaviti posledice na plod? Citala sam da je opasno prilikom porodjaja, ali u vezi sa zacecem nisam nista nasla :(

Izvinite na opsirnom pisanju, ali jako sam uplasena, a ne znam kome da se obratim...

Hvala Kleopatrin.
kleopatrin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 3:15 pm

Post od kleopatrin »

Nemojte se brinuti ako ste i ostali trudni. Geneticari bi tu mozda dali savet da se uradi amniocenteza, ali iz licnog iskustva kazem da ne brinete. Upravo se meni to desilo i sve je bilo ok, ali naravno uz moje insistiranje na carskom rezu.
Svoje nedoumice oko toga da li uopste imate HSV cete resiti analizom krvi. Rizik pri porodjaju postoji, zato je porodjaj najbolje zavrsiti carskim rezom.
godina tigra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 02, 2010 1:09 am

Post od godina tigra »

Puno Vam hvala!

Samo sto ne skrenem od neprestanog razmisljanja, a jos je rano za bilo kakav test na trudnocu.

Uradicu test krvi sto pre.
fanatik3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 20, 2010 6:09 pm

Post od fanatik3 »

Pijem Aciklovir 200 mg jednu tabletu ujutru vec nekoliko meseci i od tada mi se nije javljao genitalni herpes.Pre toga sam imao stalne recidive...

Primio sam pre neki dan vakcinu protiv gripa,a doktorka koja me je primila je maltene bila zgrozena sto pijem aciklovir preventivno,cak je jedva pristala da mi da vakcinu ali je posle konsultacije sa kolegama pristala(imam utisak da i ne zna dovoljno o ovoj bolesti)
Odlucio sam da prekinem sa terapijom neko vreme ali se plasim da ce se simtomi vratiti...

Da li neko zna koliko dugo bi trebalo praviti pauzu ako se aciklovir uzima preventivno,cak i u ovako maloj dozi?
jedna od mnogih
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 20, 2010 1:39 am

Post od jedna od mnogih »

Meni je ginekolog rekao da napravim pauzu od par meseci (2-3),nakon 6 meseci uzimanja aciklovira,svaki dan 2 puta dnevno po 200 mg.Za to vreme,dok sam ga pila,kao i par meseci potom,nijednom mi nije izasao herpes,a pocela sam da ga uzimam upravo zbog precestih recidiva (jednom mesecno,a cesto i cesce).Ne bih da te razocaram,ali nazalost,posle svega toga sve se vratilo na isto,kao i pre uzimanja aciklovira.
jedna od mnogih
Novi član
Novi član

jel' uzimao neko ovaj todoksin,vidm da je spomenut na prvim stranama,ali niko se nije izjasnio da ga je koristio?
ikarov_let
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 10, 2010 8:41 pm

Post od ikarov_let »

Ja sam ga koristio, kod mene nije imao nikakav efekat, to je obican preparat za jacanje imuniteta, samo jos jedan u moru silnih preparata
jedna od mnogih
Novi član
Novi član

znam da je za jacanje,ima li neki uopste da je dobar,meni se cini da mi nijedan nije pomogao?!?!
bb1976
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 28, 2010 6:31 pm

Post od bb1976 »

Meni ehinacea pomaze, citala sam da je optimalna dnevna doza 350mg. Ja pijem kapsule od 400 mg.
ikarov_let
Novi član
Novi član

Post od ikarov_let »

Ti preparati su individualnog karaktera, nekome mozda pomognu, a nekome nista..
Mozda da probas da pijes aloju, ili ekomer tablete (antioksidans na bazi ajkulinog ulja)
Cuo sam pozitivne reakcije na oba, samo nisu bas jeftini
jedna od mnogih
Novi član
Novi član

Ma pila sam i ehinaceu i ecomer i b vitamin,i neku aroniju,nista nije pomoglo.Cim ne spavam dobro,ili se recimo smrznem napolju,izneviram zbog necega,ili malo vise fizicki umorim , najkasnije sutradan izlazi mi herpes.Jos jedino tu aloju da probam,mada nesto sumnjam ...
Jesu skupi,u pravu si,i onda radije dam pare za kutiju aciklovira,koji mi koliko-toliko pomogne,nego recimo za tablu ekomera ;)
ikarov_let
Novi član
Novi član

Post od ikarov_let »

To je tacno, na kraju se sve svodi na aciklovir, jedini kakav takav lek koji postoji u ovom slucaju, vitamini i preparati su vise kao dodatak
jedna od mnogih
Novi član
Novi član

A herpigen sprej jel' neko koristio?

p.s.Nasmejao me je pevac Robi Vilijams svjom izjavom-dok je gostovao na radiju u jednoj emisiji,na pitanje voditeljke koji je najcudniji poklon koji je dobio,odgovorio je herpes od jedne devojke.Kralj :)
fanatik3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 20, 2010 6:09 pm

Post od fanatik3 »

Poslušao sam doktorku i prekinuo sa uzimanjem Aciklovira,nije prošlo ni 2 nedelje herpes mi se opet pojavio...Izgleda da jedino uz Aciklovir može normalno da se živi sa ovom katastofom...
Pitao sam u medjuvremenu jednog dermatovenerologa,koji je od svih doktora sa kojima sam pričao možda i najupućeniji u ovu bolest-šta da radim?Rekao mi je da pijem Aciklovir protektivno i da on ima nekoliko pacijenata koji ga piju već 2 godine bez neželjenih efekata.Definitivno ću ga poslušati jer jedino tako mogu normalno da funkcionišem...
Odgovori