Sta sa herpesom kroz ceo zivot?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ikarov_let
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 10, 2010 8:41 pm

Re: Sta sa herpesom kroz ceo zivot?

Post od ikarov_let »

jedna od mnogih napisao:A herpigen sprej jel' neko koristio?

p.s.Nasmejao me je pevac Robi Vilijams svjom izjavom-dok je gostovao na radiju u jednoj emisiji,na pitanje voditeljke koji je najcudniji poklon koji je dobio,odgovorio je herpes od jedne devojke.Kralj :)
Hehe... to je "lep" poklon, ne moze da se potrosi, ostane zauvek ;)

Herpigen sprej je za ublazavanje simptoma kad herpes vec izbije, nije za sprecavanje...
jedna od mnogih
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 20, 2010 1:39 am

Post od jedna od mnogih »

Hocu vakcinu!!!!! :x
jedna od mnogih
Novi član
Novi član

bb1976 napisao:Meni ehinacea pomaze, citala sam da je optimalna dnevna doza 350mg. Ja pijem kapsule od 400 mg.
koje pijes,mislim cije su ? jel' to ono italijansko roze -belo pakovanje?
bb1976
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 28, 2010 6:31 pm

Post od bb1976 »

Ja pijem Natrol, jer su najjeftinije, a citala sam po netu da su dobre, uvoz iz USA. Ima ih samo u Pansportu. E sada, ima raznih proizvodjaca, bitno je samo da je dnevna doza 350-400mg. Pila sam pre i one italijanske ESI. Veruj mi da ehinacea pomaze. Poenta je jacanje imuniteta (povecava se broj T-limfocita) i samim tim se organizanizam uspesnije bori protiv virusa, bakterija i bilo cega loseg. Ja grip nisam imala 4 godine.
Bitno je da se posle nekih 8 nedelja napravi pauza od 2 nedelje pa onda moze da se nastavi.
jedna od mnogih
Novi član
Novi član

bb1976 napisao:Ja pijem Natrol, jer su najjeftinije, a citala sam po netu da su dobre, uvoz iz USA. Ima ih samo u Pansportu. E sada, ima raznih proizvodjaca, bitno je samo da je dnevna doza 350-400mg. Pila sam pre i one italijanske ESI. Veruj mi da ehinacea pomaze. Poenta je jacanje imuniteta (povecava se broj T-limfocita) i samim tim se organizanizam uspesnije bori protiv virusa, bakterija i bilo cega loseg. Ja grip nisam imala 4 godine.
Bitno je da se posle nekih 8 nedelja napravi pauza od 2 nedelje pa onda moze da se nastavi.

Koliko je taj natrol i koliko tableta ima unutra?
(mozes i u pp da mi posaljes )
fanatik3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 20, 2010 6:09 pm

Post od fanatik3 »

Budite obazrivi sa preparatima echinaceae-nije baš najsrećnije rešenje za jetru...
ja sam više za varijantu da ako već nečim opterećujem jetru da to bude aciklovir-on makar direktno deluje na virus...
bb1976
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 28, 2010 6:31 pm

Post od bb1976 »

Prvi put cujem to za jetru, a dosta sam citala o ehinacei?? To je biljka koju su Indijanci koristili za lecenje pa je preuzeta i u modernoj medicini, jer jaca imunitet prirodnim putem.
A koliko znam, aciklovir je ubica jetre.
jedna od mnogih
Novi član
Novi član

ne znam za ehinaceu,ali aciklovir jeste ubica jetre,meni cak nisu hteli da daju uopste da ga pijem (pa mi je herpes prvi put trajao 4 nedelje,a nervi su mi bili toliko upaljeni da sam imala simptome slicne upali mozga,pa je bilo 2 puta dnevno injekcije diklofena zbog bolova).Samo mi je jedan ginekolog rekao da mogu da ga uzimam,zbog cestih recidiva,ovi ostali su samo vrteli glavom u smislu,nemoj bas je jak,ubija jetru.Mada, i pored svega toga,najcesce se njim lecim
fanatik3
Novi član
Novi član

Post od fanatik3 »

Aciklovir je na svu sreću lek koji je visoko selektivan za zaražene ćelije, a u zdravim ćelijama se minimalno aktivira pa je usled toga i toksični efekat na nezaraženu ćeliju minimalan.
Doktori koji su protivnici aciklovira čine to ili iz neznanja ili iz straha od lekova.
Ako već postoji lek koji može da pomogne zašto ga ne bi koristio?
Najčešći neželjeni efekti su povraćanje,dijareja i glavobolja...Ako nekome ne odgovara može jednostavno da prekine terapiju,a što se jetre tiče uvek možete proveriti enzime u laboratoriji...
Ja sam se opekao što sam poslušao doktorku i prekinuo protektivnu terapiju(pio sam samo 1 tabletu dnevno),odmah mi se javio recidiv...
Meni iskreno parafarmaceutika za podizanje imuniteta nikada nije pomogla uključujući i Echinaceu-ako nekome pomaže neka nastavi da je koristi,svako od nas drugačije reaguje.
emily
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 08, 2011 5:46 pm

Post od emily »

Dragi moj sapatnic,pozdravljam vas sve,nasla sam ovaj forum i bas sam srecna,zaista niko ne prica o tome... Mene zanima da li neko zna kako bih mogla da stupim u kontakt sa doktorom Salevicem,vec pomenutom u postovima.Da li je jos uvek ziv,da li je neko nastavio njegov rad?... Probala bih sa tom vakcinom,sto da ne :D Molim vas za odgovor ako neko ima bilo kakvu informaciju ... glavu gore :D
jedna od mnogih
Novi član
Novi član

fanatik3 napisao:Aciklovir je na svu sreću lek koji je visoko selektivan za zaražene ćelije, a u zdravim ćelijama se minimalno aktivira pa je usled toga i toksični efekat na nezaraženu ćeliju minimalan.
Doktori koji su protivnici aciklovira čine to ili iz neznanja ili iz straha od lekova.
Najčešći neželjeni efekti su povraćanje,dijareja i glavobolja...Ako nekome ne odgovara može jednostavno da prekine terapiju,a što se jetre tiče uvek možete proveriti enzime u laboratoriji...
Ja sam se opekao što sam poslušao doktorku i prekinuo protektivnu terapiju(pio sam samo 1 tabletu dnevno),odmah mi se javio recidiv...
Meni iskreno parafarmaceutika za podizanje imuniteta nikada nije pomogla uključujući i Echinaceu-ako nekome pomaže neka nastavi da je koristi,svako od nas drugačije reaguje.

Dobro,ta jedna tableta dnevno je stvarno malo,mislim to je jedno pakovanje mesecno,mislim ja toliko popijem u cugu.Koliko cesto je tebi izlazio herpes pre toga?

A za doktora Spalevica,nista ne znam ...
ikarov_let
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 10, 2010 8:41 pm

Post od ikarov_let »

Doktor Spalevic je umro, a nazalost niko nije nastavio sa tim da radi, bilo je price da ce njegov sin to da nastavi, ali nije, da li nije imao zelju, ili je bio neki drugi problem, ne znam, ali uglavnom to je zatvorena knjiga, sto se tice te vakcine...
fanatik3
Novi član
Novi član

Post od fanatik3 »

jedna od mnogih napisao:
fanatik3 napisao:Aciklovir je na svu sreću lek koji je visoko selektivan za zaražene ćelije, a u zdravim ćelijama se minimalno aktivira pa je usled toga i toksični efekat na nezaraženu ćeliju minimalan.

Dobro,ta jedna tableta dnevno je stvarno malo,mislim to je jedno pakovanje mesecno,mislim ja toliko popijem u cugu.Koliko cesto je tebi izlazio herpes pre toga?

A za doktora Spalevica,nista ne znam ...
Izlazio mi je herpes otprilike 1 mesečno.Od kada sam počeo protektivno da uzimam aciklovir 1 tabletu dnevno,svakodnevni život mi je postao mnogo lakši-u jednom momentu sam pomislio da sam se izlečio trajno ali čim sam prestao da ga pijem herpes se vratio...
Zato ga sada ponovo pijem...
emily
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 08, 2011 5:46 pm

Post od emily »

Hvala na informaciji ikarov_let,cujem da je on,ako sam dobro informisana koristio vakcinu protiv herpes zostera,moglo bi mozda samoinicijatvno da se trazi u nekoj zdravstvenoj ustanovi da se primi ta vakcina...potrazicu jos neko misljenje o tome,mozda vakcina nije ista kao doktorova,ali mozda vredi pokusati...naravno da se ne nadam cudu,ali svako olaksanje prilikom ucestalosti izlazenja,bila bi prava blagodet :D Inace iz mog iskustva zadnjih godinu dana,izlazi kad god mu se cefne,i kad je dobar imunitet,na moru sam se suncala kao luda pa nije izasao,ponekad sam bas pod stresom pa ne izadje,nekad sam sasvim mirna a eto njega,ko bi znao...Uglavnom se trudim da sto manje razmisljam o njemu,ignorisem ga :D
jedna od mnogih
Novi član
Novi član

emily napisao:Hvala na informaciji ikarov_let,cujem da je on,ako sam dobro informisana koristio vakcinu protiv herpes zostera,moglo bi mozda samoinicijatvno da se trazi u nekoj zdravstvenoj ustanovi da se primi ta vakcina...potrazicu jos neko misljenje o tome,mozda vakcina nije ista kao doktorova,ali mozda vredi pokusati...naravno da se ne nadam cudu,ali svako olaksanje prilikom ucestalosti izlazenja,bila bi prava blagodet :D Inace iz mog iskustva zadnjih godinu dana,izlazi kad god mu se cefne,i kad je dobar imunitet,na moru sam se suncala kao luda pa nije izasao,ponekad sam bas pod stresom pa ne izadje,nekad sam sasvim mirna a eto njega,ko bi znao...Uglavnom se trudim da sto manje razmisljam o njemu,ignorisem ga :D

Mislim da vakcina protiv zostera ne bi pomogla,posto to nije u potpunosti isti virus.A i ja sam recimo imala i herpes zoster ,alii za razliku od ovog genitalnog,on mi se pojavio samo jednom u zivotu,posle vise nikada ,dok sa ovom napascu ne mogu da se izborim
Odgovori