Condylomata accuminata
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 11:56 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ma u Novom Sadu, al' do nedavno sam imao vojno osiguranje, tamo sve zavrshish za jedan dan, ovo je glupost. Mazali rastvor sami, pa se zheni sve upalilo, pa opet otishli, sad kod druge doktorice, koja nas pita koji ludak nam je rekao da sami to radimo kod kuce, kad taj rastvor mora da stavlja ISKLJUCHIVO lekar, koji zna kako, gde i koliko. I tako...luda kuca.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
pa,
ne bi bilo lose da uradis tipizaciju, cisto da vidis koji tip hpv-a imas, ima oko 130 razlicitih tipova, uglavnom su bezazleni (osim sto su dosadni), ali ima nekoliko tipova koji mogu da naprave komplikacije, pogotovo kod zena
-
- Novi član
Nije nam radjena tipizacija virusa, valjda doktorica misli da ne treba, mada su se do sada pokazali kao jako profesionalni pa me ne bi chudilo i da je zaboravila da bi tako neshto valjalo proveriti. Zbog te iste profesionalnosti sada lechimo otvorene rane na sluzokozhi (kad kazhem mi mislim na moju zhenu, ja sam samo moralna podrska) umesto same kondilome. 

Pa tipizacija ne daje neku naročito korisnu informaciju. Stvar je u tome da vam kaže da li je neki tip sa recimo, onkogenim potencijalom, odnosno da može da izazove, dakle MOŽE, a ne MORA OBAVEZNO, da ne padate u paniku, karcinom grlića. Jedini savet su tad - redovne kontrole kod ginekologa i Papa-Nikolau brisevi. To sve žene ionako treba da rade na 6 meseci bez obzira na to šta imaju, tako da tipizacija u daljem postupku ne menja ništa, samo može da zadovolji radoznalost.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Ja sam skidala iste pre par godina ,u razgovoru sa svojom dr.stekla sam utisak da je možda bolje i ne raditi tipizaciju-ZAŠTO? Zato što kakva gpd vrsta virusa bila (da li je onaj loš ili onaj dobar) jedini način je UKLANJANJE na vreme.Pa što bi se ja nervirala da znam kad i ovako samo je jedno rešenje. Kao preventivu,devojke radite papa svakih 6meseci do godinu dana,ne menjajte partnere,i...lična higijena(ne menjati peškire,veš itd.). 

-
- Novi član

Jao ljudi, evo i ja da vam se pridruzim u mukama zvanim HPV
Toliko sam citala i slusala o kondilomima, od kad sam saznala da ih imam, da mi je vise puna glava raznih informacija i dezinformacija o tim malim napastima!
Smorila sam se kad sam saznala da ih imam, ne zato sto cu morati da ih uklanjam vec zato sto verovatno nikada necu moci da ih se u potpunosti otarasim (barem ne tog virusa), sto znaci da cu uvek biti prenosilac virusa! I sta, ako moj partner nema hpv znaci da cemo uvek (mozda celog zivota
) morati da koristimo kondome da mu ja ne bi prenela taj smaracki virus?! Mislim stvaaaaaaaaaaaaaarno!!!
Ok, sta vam pricam kad sve znate i sami... u istom smo sosu, na zalost!
Ali ovako, imam par pitanja najpre za one devojke koje su ih uklanjale.
Dakle, gde ste radile?
Da li je bolje raditi u drzavim bolnicama ili kod privatnika? Cula sma da se u N. fronta placa, a da se u Visegradskoj ne placa pa ne znam da li tamo da odem? Kod privatnika koliko sma se raspitivala cene se krecu, u zavisnosti od metode kojom se uklanjaju, oko 100 evrica!!! Papreno, s obzirom da problem nisi 100% resio
Dalje, koja je metoda najbolja (ako je uopste vredno o tome pricati jer je mogucnost ponovne pojave prolicno velika gotovo u svim slucajevima)?
Dalje, kako znati da ih nema u ustima i na jeziku? Cini mi se da je neko postavio vec tako neko pitanje ovde ali da nismo dobili odgovor. Procitala sam negde da je to retko ali da se ipak desava, pa dakle kako da utvrdim i budem sigurna? Cini mi se da ovi nasi lekari nemaju pojma, neki od njih kao da su juce culi za hpv! Da ne pricam o tome da kod ginekologa idem jako cesto (zbog nekih drugih stvari) i ona uopste nije izvalila da imam kondilome!!! Vec kada sam slucajno jednom otisla kod privatnika on mi je rekao!
Sto se tipizacije tice, znam da postoji varijanta utvrdjivanja tog virusa u privatnim lab. Kosta oko 5500 din, ali ako znas vec da kondilome imas dakle znas i da imas, od sada pa ubuduce, i taj virus u sebi
Dovoljno je samo ukloniti male smarace, voditi racuna nadalje i naravno, obavezno redovno raditi Papa test!
Dobro... ajde, neka se neko oglasi i neka odgovori na moja pitanjca:)
Pozdrav svima!

Toliko sam citala i slusala o kondilomima, od kad sam saznala da ih imam, da mi je vise puna glava raznih informacija i dezinformacija o tim malim napastima!

Ok, sta vam pricam kad sve znate i sami... u istom smo sosu, na zalost!
Ali ovako, imam par pitanja najpre za one devojke koje su ih uklanjale.
Dakle, gde ste radile?
Da li je bolje raditi u drzavim bolnicama ili kod privatnika? Cula sma da se u N. fronta placa, a da se u Visegradskoj ne placa pa ne znam da li tamo da odem? Kod privatnika koliko sma se raspitivala cene se krecu, u zavisnosti od metode kojom se uklanjaju, oko 100 evrica!!! Papreno, s obzirom da problem nisi 100% resio

Dalje, koja je metoda najbolja (ako je uopste vredno o tome pricati jer je mogucnost ponovne pojave prolicno velika gotovo u svim slucajevima)?
Dalje, kako znati da ih nema u ustima i na jeziku? Cini mi se da je neko postavio vec tako neko pitanje ovde ali da nismo dobili odgovor. Procitala sam negde da je to retko ali da se ipak desava, pa dakle kako da utvrdim i budem sigurna? Cini mi se da ovi nasi lekari nemaju pojma, neki od njih kao da su juce culi za hpv! Da ne pricam o tome da kod ginekologa idem jako cesto (zbog nekih drugih stvari) i ona uopste nije izvalila da imam kondilome!!! Vec kada sam slucajno jednom otisla kod privatnika on mi je rekao!
Sto se tipizacije tice, znam da postoji varijanta utvrdjivanja tog virusa u privatnim lab. Kosta oko 5500 din, ali ako znas vec da kondilome imas dakle znas i da imas, od sada pa ubuduce, i taj virus u sebi

Dobro... ajde, neka se neko oglasi i neka odgovori na moja pitanjca:)
Pozdrav svima!

Pomoc....
….Pa ko mene je to bas zapetljano…Pre nekih 2 meseca,ginekolog mi je saopsti da imam kondilome..i prepisao Nustati,vaginalne taplete…posle toga,svrab je prestao..ali crvenilo je ostalo.ali posle neki mesec dana ja sam se preselila u inostranstvo. Da stvar bude gora,kada sam stigla,pojavile su mi se i bubuljicice…srecom bez svraba..ali problem je u tome..sto ja narednih 6 meseci…nema ni zdravstveno osiguranje,ni ti mogu da kupim neki lek bez recepta..bukvalno nema nikakva prava,pa me zanima da li postoji neka kucna terapija…parem da ublazi crvenilo..i da li cu moci kasnije da ih uklonim ako ih ne uklonim sada….da li posledice mogu biti ozbiljne..unapred hvala…
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 7:57 pm
Halo Svima
vidim da nisam jedina koja je navukla na sebi HPV (condylome) a do pre pola godine sam bila zdrava kao dren
pa da vam ispricam moju pricu postu posto sam i van sebe posle svega sto sam prosla...
kao sto rekoh pre odprilike 4meseca sam dobila neki cudan svrab i odmah otisla lekaru on mi je dao cepice i kremu...
i nista jednog lepog suncanog dana vratim se sa bazena i dok sam se tusirala osetim pod ruku bradavicu i to bas dole...
odem opet lekaru i on mi saopsti da sam dobila condylome
i da mi neku Travacot creme koja bi trebala da pomogne da bradavica ode..
koristila sam ali bez uspeha dva puta sam se dnevno tusirala mazala se dva puta i umesto da se stanje poboljsa nakon dve nedelje su se pojavile 7,8siljate male bradavice zatim mi je prepisao Aldara Creme koja kao jako uspesno odstranjuje polne bradavice opet nista josh su se vise razmnozile.....
nista odem ja ponovo i on mi tada napise uput za operaciju
tako da sam pre dve nedelje pomocu sagorevanja odstranila condylome
imam jake bolove a i velike rane nije tako lako kao sto svi opisuju ima dana kada nemogu da hodám koliko boli....prosle nedelje sam bila kod njega jel mi bolovi ne prestaju i dao mi je cepice i mexalene koje pijem tri puta po dve
mogu da iz licnog iskustva kazem da od kada su mi ih odstranili a bilo ih je previse i svugde cak do besike i materice (koje ovako nisu vidljive)
mnogo redje idem u wc a ranije sam non stop morala svakih sat vremena
pijem caj i jedem sto vise voca i povrca tusiram se 6,7 puta dnevno jel tako smanjujem bolove
koliko sam od mog lekara saznala da cu samo da se zalecim
i da nikada necu da budem potpuno zdrava i da ako moj partner ima virus u sebi ponovo postoji verovatnoca da ih opet dobijem
samo sto me zanima da li i ja moram celi zivot da imam odnose sa condomom da ja ne prenesem na partnera ili ne ako neko zna odgovore neka mi ih napise bicu mu veoma zahvalna
nisam od osoba koje menjaju partnere imam jednog fixsnog partnera ali mislim na buduce ako ne ostanem sa njim
da li celi svoj zivot cu da vucem taj virus na sebI
I DA LI JA MOGU NEKOGA DA ZARAZIM
puno zahvalna Stephanie
vidim da nisam jedina koja je navukla na sebi HPV (condylome) a do pre pola godine sam bila zdrava kao dren
pa da vam ispricam moju pricu postu posto sam i van sebe posle svega sto sam prosla...
kao sto rekoh pre odprilike 4meseca sam dobila neki cudan svrab i odmah otisla lekaru on mi je dao cepice i kremu...
i nista jednog lepog suncanog dana vratim se sa bazena i dok sam se tusirala osetim pod ruku bradavicu i to bas dole...
odem opet lekaru i on mi saopsti da sam dobila condylome
i da mi neku Travacot creme koja bi trebala da pomogne da bradavica ode..
koristila sam ali bez uspeha dva puta sam se dnevno tusirala mazala se dva puta i umesto da se stanje poboljsa nakon dve nedelje su se pojavile 7,8siljate male bradavice zatim mi je prepisao Aldara Creme koja kao jako uspesno odstranjuje polne bradavice opet nista josh su se vise razmnozile.....
nista odem ja ponovo i on mi tada napise uput za operaciju
tako da sam pre dve nedelje pomocu sagorevanja odstranila condylome
imam jake bolove a i velike rane nije tako lako kao sto svi opisuju ima dana kada nemogu da hodám koliko boli....prosle nedelje sam bila kod njega jel mi bolovi ne prestaju i dao mi je cepice i mexalene koje pijem tri puta po dve
mogu da iz licnog iskustva kazem da od kada su mi ih odstranili a bilo ih je previse i svugde cak do besike i materice (koje ovako nisu vidljive)
mnogo redje idem u wc a ranije sam non stop morala svakih sat vremena
pijem caj i jedem sto vise voca i povrca tusiram se 6,7 puta dnevno jel tako smanjujem bolove
koliko sam od mog lekara saznala da cu samo da se zalecim
i da nikada necu da budem potpuno zdrava i da ako moj partner ima virus u sebi ponovo postoji verovatnoca da ih opet dobijem
samo sto me zanima da li i ja moram celi zivot da imam odnose sa condomom da ja ne prenesem na partnera ili ne ako neko zna odgovore neka mi ih napise bicu mu veoma zahvalna
nisam od osoba koje menjaju partnere imam jednog fixsnog partnera ali mislim na buduce ako ne ostanem sa njim
da li celi svoj zivot cu da vucem taj virus na sebI
I DA LI JA MOGU NEKOGA DA ZARAZIM
puno zahvalna Stephanie