Condylomata accuminata

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

...

Post od nenadns »

da, treba da koristis kondom ako promenis partnera. Imas virus uvek u sebi, i mozes da zarazis partnera. Pri tom nisi uvek zarazna, jer virus bude u stanju mirovanja i povremeno se aktivira.
Stephanie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 7:57 pm

Post od Stephanie »

znaci da celi zivot moram da se stitim?:(
i kako da znam kada se virus aktivira?
da li postoje neki simptomi?
Hvala
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm

..

Post od nenadns »

obicno nema simptoma, zato se virus i siri tako lako.
Bitno je da pojacas imunitet, pa ce i virus biti u latenciji.
maxi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 22, 2006 10:19 am

Post od maxi »

da li neko zna koliko kosta uklanjanje laserom u bg ?

i da li ima neko preporuku

hvala
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Verovatno zavisi od ordinacije. Ja sam devojci prosle godine platio 170e za to. Vredi svaku paru jer se hvala Bogu nisu vratili nakon toga.
melourghia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 29, 2006 11:53 pm

Post od melourghia »

ok,kondilomi,apsolvirasmo ih svi.....
i ok,mogu se javiti u usnoj supljini,preneti se peskirima,daskama itd.
ono sto mene zanima je da li mogu da se jave u rektumu (ne anusu,vec unutra),jer ja i decko upraznjavamo ponekad analni sex,a kondilome smo odstranjivali pre sest meseci laserom (vaginalne i na penisu) nakon cega se vise nisu javljali,naravno,sto ne znaci da nece zbog prisustva virusa u organizmu bla bla bla...
moj ginekolog je negirao takvu mogucnost lokacije,ali na gay sajtu sam nasla neke podatke o takvoj lokaciji,i nacinim odstranjivanja,takodje laserom.
ono sto mene zanima a i ako neko moze da odgovori je
1.koji lekar je nadlezan ovde-da li opet ginekolog ili mozda gastroenterolog
2.da li je mozda neko kroz to prosao i kakva su iskustva (ako vam je neprijatno,posaljite odgovor na pvt)
unapred hvala :D
Anushkica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 10:25 am

Post od Anushkica »

Cao svima,

Najpre pohvala za istrajnost u resavanju neresivog pitanja HPVa!
Evo mog slucaja (u nadi da vas necu previse smoriti :roll: ):

U avgustu, septembru i decembru 2004. sam odstranjivala kondilome (laserom (Narodni front), radiotalasima, radiotalasima (stacionar stud. poliklinike, Bg), povremeno bi se u tom periodu javili spolja pa je tu bilo i azota i podofilodoksina, dosla sam i do warteca ali, bogu hvala, nije bilo potrebe). U januaru 2005. mi je ginekolog rekao da je sve ok i da nema nicega. Isto i u aprilu, i u junu, septembru... (svaka dva-tri meseca evo ti mene na pregledu).

Napominjem da je sve ovo bilo kkod lekara u studentskoj poliklinici u Beogradu.

Poslednji put sam papa test radila u maju i sve je bilo ok. Medjutim, kako sam diplomirala u junu, vise nisam imala prava na polikliniku i tako presla na dom zdravlja, gde, mi je, na prvom pregledu (nakon moje opseznog izlaganja o ovderazmatranoj bolesti) rekla kako sam joj ja ne znam koja po redu koja sa poliklinike dolazi kod nje "sa neresenim slucajem kondiloma", u smislu da se vidi da sam imala kondilome i da to nije tretirano do kraja, sta god to znacilo...

Elem, kako sam imala upalu jajnika, to je odlozila. Prepisala mi je nesrecni Neo Penotran (koji mi nista nije pomogao po pitanju jajnika pa sam sad na baktrimu) pa mi je rekla da se suzdrzim od odnosa tokom terapije, a ukoliko ne mogu, da koristim kondom (ja zgrozena: kakav crni kondom sa ozasno masnim vaginaletama)... sto valjda znaci da iako imam "ne resen slucaj", ok je da ne koristim kondom???

A moje pitanje je:

1. Da li kondiloma ima ili nema? Ili sta je "neresen slucaj" ???
2. Jel treba da menjam lekara? :roll:
Black_Angel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 11:52 pm

Post od Black_Angel »

...Zelela bih da iznesem svoje iskustvo sa kondilomima,da bi se mozda neko sacuvao tog zla :evil:

Imala sam dugu vezu..medjutim... zavrsena je hvala Bogu...i pre 2 meseca sam isla na kontrolu kod urologa.....jer sam imala sekret neprijatnog mirisa i zuckaste boje ..imala sam utisak da izlazi iz mokracnog kanala ne iz vagine (jos ga ja ubedjivala odakle izlazi :o ) medjutim nalazi mokrace su mi bili ok i doktor me posalje kod ginekologa na rutinski pregled....medjutim...ja sasvim spokojna i mirna odlazim kod ginekologa (ubedjena da mi nista ne fali!!),kad meni doktor utvrdjuje ranicu na grlicu materice i preporucuje sto brzu intervenciju laserom.... medjutim uplasila sam se i trazila savet drugog ginekologa i uradjena mi je konizacija tog dela grlica materice... nakon mesec dana sam imala pregled i operacija je uspesno odstranila kondilom!!! :D medjutim javilo mi se malo krvarenje potom...to je posledice nadrazene koze grlica...radjen mi je ponovo Pap test i uredan je... Znam da sam izlecena ali opet saznanje da imam HPV virus u sebi nije mala stvar..procitala sam da kondom nije sigurna zastita od virusa(ni jednog!!)
Decka kojeg zanima,operacija mi je uradjena za malo vece pare ali je odradjena zaista kvalitetno :oops:
Takojde sam nacula da su kondilomi prenosivi koriscenjem zajednickog kupatila ,peskira....ma na sve moguce nacine..ne samo sexualnim putem...
Tako da,ja sam naucila na sebi ( kad sam primetila promenu kod decka,objasnio mi je da nije to nista i da mu nestane to!!! nastavila sam da spavam sa njim!!!) a za ostale...ucite se na mojoj i tudjim greskama...cuvajte se!!!

Veeeliki pozdrav.....
batuti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 16, 2006 5:38 pm

Post od batuti »

Nemam vremena da citam sve poruke koje su vezane za ovu temu jer koliko vidim ima ih puno, ali osetila sam potrebu da ljudima prenesem svoje lose iskustvo vezano za lekare u slucaju kondiloma! Prvo i osnovno pravilo kada vam kazu da imate kondilome, ne verujte! Moj decko i ja smo imali jedno jako lose i bolno iskustvo! Meni je na studentskoj poliklinici doktorka Kazic konstatovala kondilome, sve zajedno sa preporukom da ih skinem kod nje na privatnoj klinici, na kojoj radi! Nisam mogla da verujem da imam kondilome, jer nije postojala mogucnost da ih dobijem! Odlaskom kod nje na kliniku ustanovila je da i moj decko ima kondilome, posto se njemu zurilo on je pristao da mu ih skine laserski,sto nimalo nije prijatno! Ja sam zelela da cujem misljenje jos jednog lekara,pa sam otisla kod ginekologa u svom gradu koji mi je rekao da pored obicnih kondiloma imam i kondilome na grlicu materice! Tada za malo da poverujem, ali zelela sam misljenje i treceg lekara!
Tek kada sam otisla kod njega ispricao mi je pricu da kod njega dolaze zene sa istim problemom, problemom lekara koji na strahu ljudi uzimaju ogromne pare! Rekao mi je da on ne vidi nikakve kondilome, ali da ce uraditi test pomocu kojeg se utvrdjuje prisustvo HPV-a (virusa koji je uzrok kondiloma), tj. ako nema virusa nema ni kondiloma. Tako je i bilo, kroz dva dana dobila sam rezultate, nije bilo ni traga od virusne infekcije!
A navodni kondilomi na grlicu materice je bio oziljak od ranice koja je sama pocela da zarasta, jer je niko nije primetio! Toliko o savesnim lekarima i Hipokratovoj zakletvi! Do sada posle dve godine upoznala sam jos tri devojke sa istim problemom! I zapamtite kondilomi uopste nisu toliki problem koliki je predstavljen, vec su odlican nacin za zaradu!
Test za utvrdjivanje je oko desetak eura, a skidanje kondiloma je nekoliko stotina eura, odlucite sami!
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Mene su ocigledno svi obmanuli kada su mi rekli da pristvo HPV-a NE MOZE da se konstatuje. Do juce su svi pricali kako to nije moguce, ali koliko vidim odjednom je postalo moguce. Izgleda da je medicina uznapredovala...

I jos mi reci kako se to utvrdjuje prisustvo HPV-a da svi odemo da se testiramo da ne zivimo u zabludi.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Pa deset po deset........... :wink:

Ja nikad čula za taj test a , imala sam prilike da skidam iste , i to dva puta .Pa mi nije jasno da me niko nije posavetovao ,a otišla sam kod jedne od najboljih(ne po mom mišljenju ,već po mišljenju medju doktorima). Ne znam kako , ali taj ginekolog koji je mene vodio , je pokrenuo medju prvima istraživanje (na svetskom nivou) o kondilomima .Ne govorim imena ,ni pol ,jer me nervira reklamiranje -bez love. :wink:

A ta analiza valjda mora da ima neki naziv ,pa bi bilo lepo da i mi saznamo nešto novo.................
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Ja kazem, SVI ali bukvalno SVI kazu da se HPV NE MOZE UTVRDITI. znaci lekari kod kojih sam bio, ljudi sa foruma a i u strucnoj literaturi. Kada bi to moglo, sve bi bilo mnogo lakse, ali upravo je HPV zbog toga i zajeban jer ne znas da ga imas dok i sam nemas manifestaciju u obliku kondiloma a sam mozes da budes prenosilac virusa.

Ima tu necega, secate se da sam se ja sa nekim ovde pre nekoliko meseci na smrt svadjao - ja sam govorio da to ne postoji dok je ta neka govorila da to postoji. Tako da... :-?
batuti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 16, 2006 5:38 pm

Post od batuti »

HPV se utvrdjuje obicnim PAPa-testom, ciji se uzorci uzimaju sa grlica, bocnih strana i ulaza u vaginu! Uzorak mislim da pregleda mikrobiolog!
Raspitajte se kod svojih ginekologa! Izbor je na vama, ili nemojte brzati jer je ipak vase telo u pitanju!
kolko josh
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm

Post od kolko josh »

papa test pokazuje da li postoje promene na glicu... papa testom se ne utvrdjuje postojanje hpv virusa.
...tipizacija hpv virusa se mozze izvrshiti, testom jel tipizacije hpv virusa i to samo za najcheshce tipove - 6, 11, 18 i 32 (ili 33...)
.... ako smem da napishem, ovaj test se mozze uraditi u bgdu, u konzilijumu - laboratorija, negde na slaviji.... koshta 5.000 - 6.000 dinara. procedura je takva, da se uzima uzorak kao za papa, mozze se doneti nakon shto vam ga je uzeo ginekolog, ili na licu mesta.... za rezultate se cheka 2-3 nedelje... eto.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

@Batuti Ako si devojka, onda je tvoje neznadnje kriminalno i tuzno. Ma i ako si musko...

@kolko josh Ne znam sta da ti kazem. Ako ti tako kazes... samo nije mi jasno, zasto ali ZASTO su mi svi govoroili da tako nesto nije moguce... a sta ako ih nema na grlicu?
Odgovori