Condylomata accuminata

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od trudnjaca »

Draga Niki,
ja sam, kao sto verovatno znas, u slicnoj situaciji.
S tom razlikom sto sam pitala doktorku :D :wink: ...
Posle nekih mesec dana od uklanjanja kondiloma bila sam na kontroli i doktorka mi je rekla da mogu slobodno da planiram trudnocu i da radim na tome, ukoliko je i sa suprugom sve OK.
Dakle, ako se kondilomi nisu vratili i svi rezultati su OK (pre svega PAPA test) mozete slobodno da "radite na tome". :oops: :D
Juce sam bas pretrazivala internet i nasla slicna pitanja (i odgovore) na hrvatskom sajtu www.zdravljeizivot.com (tacnije na njihovom forumu), pa mozes da pogledas, da sad ne parafraziram. da ne pogresim!
U svakom slucaju puno srece, pa da "roda sleti i na nase prozore" :P :wink: !!!
infekto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 11:56 am

Post od infekto »

Koje su tachno posledice po mushkarca zarazhenog kondilomima? Imam la opasnosti od steriliteta? :-?
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Kod muškaraca manje više nema posledica.
Nema opasnosti od steriliteta.
Posledice mogu da nastanu ukoliko ima kondiloma unutar izlaznog dela mokraćne cevi (deo u glaviću). Tada postoji opasnost od ometanja protoka urina, a hirurška intervencija na tom delu može da dovede do suženja otvora mokraćne cevi.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
wewerica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 2:40 am

Post od wewerica »

pozdrav svima, nova sam na forumu i zelim da podelim moje iskustvo sa vama.. pre mesec dana sam isla na pregled jer sam primetila tri bradavice.. ginekolog je ustanovio da su to kondilomi i predlozio mi krio terapiju za dva meseca kad dodje sa odmora.. inace privatnik... znajuci da se brzo sire konsultovala sam se sa drugim... takodje privatnikom.. da ne pominjem da u drzavno vise nikad necu otici.. toliko cekanja i guzenja danima i na kraju nista ne uradim, doktor bez mantila, sestre koje purnjaju u ordinaciji, da ne pominjem da mi je trebao sator ispred ordinacije da kampujem dok me ne prozovu... da se vratim temi... taj drugi predlozi lasersko otklanjanje i ja to i uradim pre dve nedelje.. mislim da su ostala dva iako on tvrdi da to nije to ali je rekao da cemo videti na kontroli na koju idem u sredu i skloniti i njih ako to jesu kondilomi... nakon "operacije" sam stavljala tri dana jod i sve mi se osusilo, da ne pominjem i koriscenje vaginaleta zbog trece grupe sekreta, ranicu na grlicu i sto cuda... elem, sve ja to zavrsim i sad je sve u redu, rane zarasle za dva dana, malo je koza na tim mestima svetlija, uklonjeno ih je osam... muz nema simptome...
sta dalje? kljukam se oligovit, multivita... valjda se nece pojaviti opet.. jel treba da koristimo kondom? da li ubuduce upraznjavati oralni seks znajuci da smo oboje zarazeni?
wewerica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 2:40 am

Post od wewerica »

pozdrav svima, nova sam na forumu i zelim da podelim moje iskustvo sa vama.. pre mesec dana sam isla na pregled jer sam primetila tri bradavice.. ginekolog je ustanovio da su to kondilomi i predlozio mi krio terapiju za dva meseca kad dodje sa odmora.. inace privatnik... znajuci da se brzo sire konsultovala sam se sa drugim... takodje privatnikom.. da ne pominjem da u drzavno vise nikad necu otici.. toliko cekanja i guzenja danima i na kraju nista ne uradim, doktor bez mantila, sestre koje purnjaju u ordinaciji, da ne pominjem da mi je trebao sator ispred ordinacije da kampujem dok me ne prozovu... da se vratim temi... taj drugi predlozi lasersko otklanjanje i ja to i uradim pre dve nedelje.. mislim da su ostala dva iako on tvrdi da to nije to ali je rekao da cemo videti na kontroli na koju idem u sredu i skloniti i njih ako to jesu kondilomi... nakon "operacije" sam stavljala tri dana jod i sve mi se osusilo, da ne pominjem i koriscenje vaginaleta zbog trece grupe sekreta, ranicu na grlicu i sto cuda... elem, sve ja to zavrsim i sad je sve u redu, rane zarasle za dva dana, malo je koza na tim mestima svetlija, uklonjeno ih je osam... muz nema simptome...
sta dalje? kljukam se oligovit, multivita... valjda se nece pojaviti opet.. jel treba da koristimo kondom? da li ubuduce upraznjavati oralni seks znajuci da smo oboje zarazeni?
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm

Post od nenadns »

virus imate oboje, tako da mozete i bez kondoma, naravno kad vam se zavrsi ova terapija, i ustanovi da vise nemate kondilome. Kod oralnog seksa moguca je prolazna kolonizacija u ustima, retko dolazi do ozbiljnijih posledica i trajnog prisustva virusa u ovom podrucju.
infekto
Novi član
Novi član

Post od infekto »

Moja zhena je dobila nekakav rastvor, da nanosi na bradavice, sve dok ne otpadnu. Nakon prve upotrebe sve su bradavice pobelele, tako da su sad jasno uochljive golim okom, iako se ranije uopshte nisu mogle videti. Ja isto tako nemam vidljivih bradavica, shto opet ne znachi da nisam inficiran. Sa druge strane, ja nemam zdravstveno osiguranje, a Boga mi ni sredstava za privatnika, pa me zanima da li mogu i ja da koristim isti rastvor kao i ona, pa makar samo da utvrdim imam li kondilome
infekto
Novi član
Novi član

Post od infekto »

...da, rastvor je podofilin... :-?
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Mozes dobiti zdravstveno osiguranje za 1400 dinara mesecno iako nisi zaposlen. Ja sam juce uzeo za 3 meseca (mora na 3 meseca s' tim sto se plati samo prvi a druga dva moraju do 15. u mesecu).
Zorana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2006 5:21 pm

Post od Zorana »

Da li je neko radio tipizaciju virusa?I da li na svoju ruku ili vam je dr predlozio?DA li moze Filip da nam kaze u kojim slucajevima treba da je uradimo.Ja sam imala kondilome pre 2 god, nisu se vracali ali me sada interesuje da li treba da uradim to ili ne.
infekto
Novi član
Novi član

Post od infekto »

Ka1 napisao:Mozes dobiti zdravstveno osiguranje za 1400 dinara mesecno iako nisi zaposlen. Ja sam juce uzeo za 3 meseca (mora na 3 meseca s' tim sto se plati samo prvi a druga dva moraju do 15. u mesecu).
Ma zaposlen sam ja, ali ne i osiguran, a hteo bih shto pre samo da proverim imam li te male gadove ili ne, dok ne sredim osiguranje, a to ce potrajati. :evil:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Kazem ti, ako ti je hitno plati tih 1400 dinara za mesec dana i idi na pregled k'o covek, mislim da je pregled kod privatnika i vise od 1400 dinara mada nisam siguran.

U svakom slucaju, nije zgoreg da se zna da i na ovaj nacin moze covek zdravstveno da se osigura, to je veoma skoro stupilo na snagu i meni se jako dopada, i zdravstvo zaradi neke pare a korisno je i nama koji iz raznih razloga nismo osigurani.
infekto
Novi član
Novi član

Post od infekto »

:x Reshio osiguranje, al' naravno opet problem. Pregled kod urologa mozhe da se zakazhe tek za pochetak Septembra :cry: stvarno su ludi :evil: :evil: :evil:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Svasta. :o Gde zivis?
lelab
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 05, 2006 10:12 pm

Post od lelab »

Ka1 napisao:Mozes dobiti zdravstveno osiguranje za 1400 dinara mesecno iako nisi zaposlen. Ja sam juce uzeo za 3 meseca (mora na 3 meseca s' tim sto se plati samo prvi a druga dva moraju do 15. u mesecu).
A gde si to obavio?
Odgovori