Condylomata accuminata

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od trudnjaca »

Probaj sa rastvorom od 0.5%. Ako si iz Beograda imas ga jedino u apoteci kod Londona, kosta 125din. Koristi se 3 dana 2 puta dnevno pa 4 dana pauza. Mada bi ipak bilo bolje da odes kod lekara...
ena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:53 pm

Post od ena »

hvala puno.
bila sam kod lekara...
znatizeljna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 8:17 am

Post od znatizeljna »

Od 24.04.2005.godne sam tri puta skidala kondilome i sada u petak idem četvrti put . Ne znam više šta da radim. Pijem imunaktiv , razne vitamine , nemam odnose ( pošto je i muž imao i išao je da ih skida , na kontroli su mu rekli da ih nema više i da dođe krajem septembra ) vodim računa o ličnoj higijeni ............i ne znam više šta da radim .
Da li bilo ko može da mi pomogne ?
Kondilome sam primetila u decembru prošle , u martu sam otišla kod ginekologa . Nalaz je Condylomata acuminata vagiae , vulvae et regio perianalis i patohistološki nalaz glasi : Cervicitis chronica cum Condylomata plana massiva cum LSIL .
Posle svake intervencije sam koristila obloge acidi borici 3% 3X dnevno i lokalna toaleta.
Da li bih mogla posle intervencije da koristim podofilin ?
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

Buduci da si zensko ne bi smela da koristis podfilotoksin sama. Tako je meni rekla moja dr. Ja sam skidala kondilome i hvala Bogu nisu se vratili. Pre skidanja sam koristila propolis mast (na preporuku ginekologa), i nakon sto mi je prosao ciklus isla sam na skidanje kondiloma (bolje receno seckanje). Posle sam pila Aciklovir tablete 5 puta dnevno i mazala istu mast, takodje 5 puta na dan. A za ispiranje mi je dala rastvor etakridin-laktata od 0.1%. Bila sam na kontroli i vise ih nema :D
Doktorka mi je preporucila da i dalje koristim propolis mast i da jacam imunitet vitaminima.
Podfilotoksin bi trebalo da ti nanosi doktor, dok je kod muskaraca moguce i da ga sami koriste...
Nadam se da sam bar malo pomogla...
znatizeljna
Novi član
Novi član

Post od znatizeljna »

Hvala ti , probacu sa propolisom u svakom slucaju mi nece skoditi ...
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

Suprug je isao na uklanjanje kondiloma, ali se ne seca koju su mu metodu primenili (da sad ne objasnjavam kako i zbog cega). U izvestaju doktora specijaliste pise EKT pa pretpostavljam da je spaljivanje elektrotalasima. Ima duboke oziljke, bolje receno kratere (oko 0,5cm dubine), a okolo je spaljena koza. E sad, mene zanima cime on sme to da ispire, posto su neke ranice pocele da gnoje (pretpostavljam od znoja i sl.). Inace, prepisan mu je Citeral (Ciprocinal) 7 dana po 2 puta dnevno.
znatizeljna
Novi član
Novi član

Post od znatizeljna »

Moj suprug je isao da skida kondilome , radjeno mu je laserom i doktorka mu je rekla da stavlja obloge borske kiseline (obloge je drzao oko 10min , posle kupanja jedno 5 dana) i koristio je flogocid mast . Rane su mu brzo zarasle i nisu mu ostali oziljci.
znatizeljna
Novi član
Novi član

Post od znatizeljna »

To je rastvor borske kiseline od 3%.
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

Da li neko moze da mi kaze (strucno ili iz licnog iskustva) koliko dugo nakon skidanja kondiloma treba da prodje vremena pa da moze da se planira beba??? :(
Moja doktorka koja mi je skidala kondilome rekla je (nakon kontrole) da nema nikakve smetnje po trudnocu i da mogu slobodno da planiram bebu, cim suprug ukloni njegove kondilome. Medjutim, u jednoj privatnoj ordinaciji gde se moj suprug raspitivao za skidanje kondiloma rekli su mu da nakon intervencije mora da prodje 9 meseci! :evil:
E sad, dodatni problem je sto mu u ordinaciji gde su mu napokon skinuli kondilome mu nista nisu rekli o tome.
Napominjem da su moji kondilomi uklonjeni klasicnim seckanjem, ciklus nakon toga uredan, a suprugu su skinuti laserom.
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

Mislim, ljudi, ja stvarno zelim bebu! Ajde bar neki okvirni odgovor...nekad... :roll:
Inace, jos da napomenem, da je suprugu radjeno spaljvanje kondiloma (EKT), nakon toga terapija ciprocinalom, pa onda Panklavom (amoksicilin i klavulanska kiselina). Bio je na kontroli, za sad ranice zarastaju OK.
A beba??? :( Kad??? :-?
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

"Hvala" svima na "iscrpnim odgovorima" :evil:
bibba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 27, 2005 12:13 am

Post od bibba »

cao trudnjaca,
ne znam da li si do sada uspela da resis problem koji te mucio ali evo napisacu ti sta ja znam o kondilomima. Ustvari ne znam puno ali meni je doktorka u domu zdravlja rekla da imam kondilome ali da su to "bebe" kondilomi i da ih necemo za sada dirati. Ni jednom me nije pitala da li zelim drugu bebu znaci da ne predstavlja veliki problem. Moj privatni lekar koji je veliki strucnjak prokomentarisao je da ih nije primetio i da postoji velika "moda" pronalazenja kondiloma ali i da ih imam nije se odmah bacio na trazenje. Ustari hocu da ti kazem da mislim da oni nisu neki problem za bebu inace bi se to zaista uvek i postavljalo kao pitanje kad zatrudnis. Ako ste vec krenuli u lecenje kondiloma onda to isterajte do kraja ali mislim da bi ti trebala da se okrenes drugim stvarima i opustis i ponovo zatrudnis ako je sve drugo u redu. Veruj da si zdrava i ne posmatraj sve pod lupom. Puno zena ima kodilome a da i ne zna a radjaju zdravu decu.
Puno pozdrava od bibbe
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

Draga Biba,
hvala na odgovoru i pokusaju da me utesis. Resila sam probleme sa kondilomima (i ja i suprug) i sad cekamo da njemu ranice zarastu.
Nazalost kondilomi jesu opasni i ne treba se igrati sa njima. Srecom ja sam ih imala na mestu gde ne mogu da izazovu neku vecu stetu i odmah sam ih uklonila, ali ako se npr. nadju na grlicu materice i ne uoce na vreme, mogu nedaj Boze da dovedu i do raka. Takodje su jedan od uzrocnika spontanog pobacaja, a ukoliko ih trudnica ima u vreme porodjaja, prilikom izlaska bebe mogu se i na nju preneti.
Naravno ne treba dramatizovati situaciju, ali ni shvatiti je previse olako.
Moj problem je bio sto je jedan privatni lekar rekao mom suprugu da 9 meseci po uklanjanju kondiloma ne sme da planira bebu, posto toliko vremena treba da prodje da bi se videlo da li prokletnici nece da se vrate, tj. da li je postao imun na virus. Konsultovala sam svog ginekologa i kaze da ako rane zarastu lepo nema frke. Moze da se uradi cisto kontrole radi tipizacija HPV (i kod mene i kod supruga), da bi se videlo kojoj grupi pripada virus i koliko je opasan. Znam da se kod nas ta tipizacija uglavnom radi iz krvi, ali me zanima da li neko zna gde moze da se uradi iz brisa (posto kazu da je pouzdanija)?
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Ja sam vec opsirno izlagao svoj problem sa kondilomima, u stvari ja ih nemam nego moja devojka, ali to je svakako i moj problem i mogu da kazem da je najnovije to da je prekjuce bila na drugoj kontroli (prva je bila mesec dana posle uklanjanja a druga 3 meseca nakon prve) i da ih nema, kao sto ih nije imala ni prilikom prve kontrole.

Jako sam srecan zbog toga i moram da priznam da sam bio malo skeptican jer je ovako jako osetljiva i malokrvna a i nije bas revnosna u uzimanju vitamina a i ranije ih nikada nije uzimala.

U svakom slucaju, od momenta skidanja pila je CINK i SELEN, koji su POD OBAVEZNO (!!!), Vitamin C od 1000mg i Oligovit i to bi bilo to. Nista vise.

Sledeca kontrola je za 6 meseci.
bibba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 27, 2005 12:13 am

Post od bibba »

Draga trudnjaca,
Hvala ti na upozorenju. Kad se malo oporavim naci cu nekog doktora koji ce da lepo proveri o cemu se kod mene radi. Znam da napipavam nesto na butini i da tu sigurno imam a sto se tice grlica materice nadam se da nemam jer radim papa i to bi moj privatni ginikolog valjda video do sada. Jednoj mojoj drugarici su rekli da ima a drugi lekar da nema. Ne znam da li postoji jos neka metoda osim "vizuelne" jer kome ovako da verujes. Ja samo znam da toliko devojaka ima kondilome da mi se cini da bi se mogla otvoriti klinika za skidanje kondiloma a mi ovako lutamo ne znajuci ni za najbolju metodu a ja cak ni kako da ih identifukujem. Da li je to tako tesko videti.

Cao, zelim ti sve najbolje.
Odgovori