Usvajanje dece

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Minjab, imas prava da biras! I niko ne treba da sudi! Uostalom i ne usvojiti dete ume da bude nekad plemenitije... A i procedura je cesto takva da ljudi odustanu i pre nego pocne proces. :x
Pile33
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Pile33 »

Ne znam da li bih mogla da usvojim dete. Mislim da je lepo imati decu, ali ako ne ide mislim da ni to nije kraj sveta. Neki put me nervira kad cujem kod nas e....kad nemas dete nemas nista. Zasto bi zena koja nema dece morala da se oseca kao beskorisna jedinka? Pa valjda smo mi ljudi razliciti od zivotinja? Zar ne postoji toliko drugih lepih i korisnih stvari kojima covek moze da ispuni svoj zivot? Mislim da bih u slucaju da mi se jednog dana ne desi da dobijem svoju decu, pre se opredelila da nekoga pomazem (materijalno) i bodrim, vise kao neka dobra teta, nego kao mama.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Jao Pile33 znaš da sam ja slušajući te priče
e....kad nemas dete nemas nista

Počela sebe da ubeđujem, da je tako ma sve faze sam prošla od usvajanja ,pa do toga da ko sam ako ne ostavim ništa iza sebe :o :o ,ma ubih se u pojam .Dok nisam i ja sama došla do toga , ako mi nije suđeno , a preduzimam sve što je u mojoj moći , šta ću.

Pozdrav
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Ja stvarno mislim da je potomstvo poenta zivota. Bukvalno mislim da je to smisao nasih zivota.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ma Ka1 i jeste ,zašto živiš ,da bi ostavio nešto iza sebe.

Ali kad počneš sebe da ubeđuješ da je to jedini cilj (kao što sam ja radila) a nemoćna sam ja ,nemoćna medicina(stalno se razočaraš iz godine u godinu) ,to postaje ozbiljan problem do te mere da ne znaš kako pravilno da razmišljaš.
Ovako sam sebe ubedila,ako bude ''Hvala Bogu'' ali ja više nemam snage i suza da se razočaravam.

Nadam se da kapiraš šta hoću da kažem.

A za usvajanje sam isto mozgala i izmozgala ono što napisah ,geni nisu klikeri ,a ja nisam toliko hrabra ,jer ne znam šta mi sleduje,ovako kad je nešto od mene i od njega, pa ne može da ispadne problem ili ne znam već šta(pričam o genetici ,a ne o vaspitanju) ako smo mi ok.Zar ne?
jacquellineno1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Nov 21, 2005 6:23 pm
Kontakt:

Post od jacquellineno1 »

Ka1 napisao:Ja stvarno mislim da je potomstvo poenta zivota. Bukvalno mislim da je to smisao nasih zivota.
Slažem se...ali šta kad ljudi jednostavno ne mogu da imaju potomstvo :-?
Ja se borim protiv steriliteta već 11 godina...ako ne budem imala dete - šta onda...da umrem jer moj život nema smisla? :roll:
jacquellineno1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Nov 21, 2005 6:23 pm
Kontakt:

Post od jacquellineno1 »

I da, kad je reč o usvajanju - ja se ne bojim genetike u smislu kakav će čovek ispasti od tog deteta...ni sa rođenim ne možeš biti siguran. ja se bojim , ne daj Bože, neke bolesti...da će mu trebati pomoć rođaka, a da neću moći da ih nađem...a ja ću biti nemoćna jer nemam iste gene, ni mm...shvatate šta hoću da kažem...
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Ono jeste da postoji rizik :-? vezan za usvajanje, ali on postoji (nazalost) i u slucaju da je dete vase najrodjenije...

Tema je nezahvalna za diskusiju, jer svako ima svoje prioritete i poglede na zivot i da kazem svrhu naseg "boravka" na zemlji... I niko nije u pravu i svako je u pravu.

Pozdravljam vas sve i zelim vam da nadjete i (zadrzite) svoj izvor radosti.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Slazem se da je potomstvo poenta zivota, ali nije JEDINA poenta zivota.

Ako neko ne moze, ne znaci automatski gubi svaki smisao zivota.

Ima toliko ljudi koji imaju decu, pa su im deca ubice, kriminlci i sl. i svaki dan proklinju zivot sto su ih uopste stvarali. Prema tome...........

Preopsirna je ovo tema, izuzetno je tesko svarljiva, svi mi imamo neke svoje neispunjene zelje pa ne znaci da treba da nam se okonca zivot zbog toga.

Zivot i te kako zna da bude lep i kvalitetan (i bez dece), samo je vazno kako ga osmislimo! :wink:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Sve ste u pravu drugarice moje drage. Slazem se sa vama. :) Kad' ne moze, ne moze. Bitno je samo da mi damo sve od sebe.
tartufa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm

Post od tartufa »

Pridružujem se čestitkama!
vlada99
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 17, 2007 8:52 am

Post od vlada99 »

I ja spridružujem pečurkici :-)
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Ziveli! :lol:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Molim? :o :o :o

Alo Admin, hoces li opomenuti ovu individuu ili ces da brises i zakljucavas potpuno benigne i korisne teme?
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

dok se ne utvrdi ko je ovde ko...da se ja vrnem svojim komentom na temu :)
ja cesto idem u jedan dom za nezbrinutu decu i iskrena da budem, ja bih sve njih tamo usvojila :lol:
Salu na stranu imala il ne dece svoje, volela bih biti hranitelj barem jednog dana...
da, ima u domu dosta problematicne dece, neki su poceli i da se drogiraju, kradu i sto sta rade...ali aj da vidim nekog odavde, ko je imao koliko toliko miran zivot porodicni, da izdrzi ono...koliko li je potrebno da vam u ovoj zemlji oduzmu dete, to je strasno...koliko su ta deca povredjena, izmaltretirana i fizicki i psihicki, a i dalje vole svoje roditelje!!!Zaista, meni bi bila cast da vaspitavam i uvedem u zivot jedno takvo dete, bolje receno, da ga pustim da ono vaspita mene, jer je to velika skola kroz koju su prosli, a tako su nevini...od njih necete cuti reci mrznje prema svojima, reci prekora....ne, oni su im sve odavno oprostili...a njima je potrebno samo malo ljubavi, neznosti, paznje...ma koliko se spolja gledano ponasaju agresivno, neverovatne su to duse...
da ne pominjem u kojima sve uslovima ne zive, idu bosi i goli...zaista ne mozete ostati ravnodusni ka tome...
meni nema razlike izmedju dece...znate kako ide, nije majka koja rodi nego koja odgaji dete...a licno moje misljenje o majkama koje svoju tek rodjenu decu ostave pored kontejnera ili ubiju je da bih njih na sred trga republike...to jedna majka da uradi je za mene najcrnji zlocin...dovoljno smo odrasle da se akamo sa ko zna kim, pa budimo toliko zrele i da prihvatimo odgovornost...zivot je u pitanju...ne kapiram to zaista...
inace, ne vidim u cemu je hrabrost usvojiti dete, ali vidim da nisu mnogi za to i to postujem, uvek treba biti iskren prema sebi...eee, mozda meni fali nesto u glavi, cudno mi mozak funkcionise, sta cu ja ;) :lol:
Zaključana tema