Sta vas sve nervira kod muza?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Sta vas sve nervira kod muza?
Ja nemam nameru da u braku sve kućne obaveze preuzmem na sebe, ima da delimo pola-pola.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Apr 25, 2013 8:14 am
Mnogo me podsecas na mene, tako sam i ja mastala o jednakosti, ljubavi, razumevanju i paznji...ali cim ostanes u drugom stanju stvari se menjaju htela ti to ili ne. Ne mozete pola pola da nosite bebu, porodite se, dojite je, pa cak i kupanje, menjanje pelena i davanje flasice postanu ili "aj ti ces to bolje" ili "daj mi vamo ja cu kako si samo smotan". Kad je moj red da ih uspavljujem ja ih okupam, pogasim tv, pc, svetla, vrata i nema mrdanja, spavanjac, za 15 min zaspali. Kad je njegov red, onda tek cujes "a sto mora kupanje svako vece" "a sta fali nek ostanu jos malo, petak je (a meni nije?!)" ili ako ih i utera u krevet on prvi zaspi a deca dodju kod mene i onda ih opet a uspavljujem... Ako nesto pokusas da prokomentarises ili isteras pravdu odmah te etiketiraju, zvoca, samo se svadja, nikad nije zadovoljna. Kazem ti, tamni vilajet. Znas tu pricu?
Aco, kafu si zaradio jos kad si pristao da pijes koktelcic. E, sad, da vidimo kako ces da zaradis datum
evo, hoces da citas 'Lako je prestati pusiti'? Ne mogu nikako da nagovorim nijednog pusaca da uzme da cita. Ako si pusac, uopste.
Aco, kafu si zaradio jos kad si pristao da pijes koktelcic. E, sad, da vidimo kako ces da zaradis datum

Ja sam počela da čitam tu knjigu, ali je nisam završila. Imala sam utisak da mnogo razvlači i sve vreme priča jedno te isto. Mada baš i nisam tipični pušač, nisam zavisna i ne pušim svakog dana.
A što se tiče braka, oni koji nisu u braku sve bi dali da uđu, a oni koji jesu bi rado da izađu.
Ja sam ipak nepopravljivi romantik. 
A što se tiče braka, oni koji nisu u braku sve bi dali da uđu, a oni koji jesu bi rado da izađu.

-
- Aktivan član
Ja sam je procitala kad sam vec postala nepusac, da vidim sta kaze, jesam li uradila pravu stvar
Imam je u pdf-u, ako hoces poslacu ti da je dovrsis i saljes dalje.
Ista stvar, romantik i ja, i to nepopravljivi, znaci jos uvek me drzi, i jos uvek verujem da su zapravo svi u dusi romanticni samo to neki kao ja priznaju i pokazuju a neki dobro kriju. Bas za takve kao mi je smak sveta kad neko glupostima narusava bracnu idilu. Znaci, kad bih mogla da vratim vreme, sve bih isto uradila, samo bih napravila neki ugovor/obecanje zabranjeno/dozvoljeno, uz cenovnik za svaki prestup. Da vec jesam, do sad bih imala jahtu

Ista stvar, romantik i ja, i to nepopravljivi, znaci jos uvek me drzi, i jos uvek verujem da su zapravo svi u dusi romanticni samo to neki kao ja priznaju i pokazuju a neki dobro kriju. Bas za takve kao mi je smak sveta kad neko glupostima narusava bracnu idilu. Znaci, kad bih mogla da vratim vreme, sve bih isto uradila, samo bih napravila neki ugovor/obecanje zabranjeno/dozvoljeno, uz cenovnik za svaki prestup. Da vec jesam, do sad bih imala jahtu

Ех, да су ми оне године а ова памет!
Кућне обавезе је немогуће буквално делити пола-пола. Ево примера. Кувар у домаћинству може да буде само један. Зашто? Свако има свој систем слагања крпа, чаша, зачина, намирница. Ко ће да води рачуна о стању залиха намирница ако не кувар? Двоје да воде рачуна о истој обавези? Нема шансе јер је потребан трећи да то организује. И тако даље. Надам се да сам био јасан.
Обавезе могу да се поделе у следећем смислу. Жена кува, муж пере судове. У том случају муж може да иде у набавку али жена мора да му достави списак са намирницама које треба да купи. Не сме да се деси ситуација: Зашто ниси купио брашно када га нема? Откуд он зна да нема брашна када се не бави кувањем?!
Бацање смећа већ може да се дели наизменично јер колико видим нема никаквих узрочно-последичних веза.
Управљање породицом као и било каквом фирмом, не може да се врши романтично него логично. Романтику треба оставити за романтику. Ред у кући мора да се зна. Договор кућу гради. Обавезе и одговорности никако не треба да се преплићу са романтиком.
Нисам пушач.
И пушача не можеш да наговориш да престане да пуши. Једино што треба да се уради је договор о месту пушења. Уопште није коректно да пушач малтретира све око себе. То је повелика себичност. Одакле право икоме да мисли да његово задовољство и комодитет имају право првенства над нечијим здрављем?!

Кућне обавезе је немогуће буквално делити пола-пола. Ево примера. Кувар у домаћинству може да буде само један. Зашто? Свако има свој систем слагања крпа, чаша, зачина, намирница. Ко ће да води рачуна о стању залиха намирница ако не кувар? Двоје да воде рачуна о истој обавези? Нема шансе јер је потребан трећи да то организује. И тако даље. Надам се да сам био јасан.
Обавезе могу да се поделе у следећем смислу. Жена кува, муж пере судове. У том случају муж може да иде у набавку али жена мора да му достави списак са намирницама које треба да купи. Не сме да се деси ситуација: Зашто ниси купио брашно када га нема? Откуд он зна да нема брашна када се не бави кувањем?!
Бацање смећа већ може да се дели наизменично јер колико видим нема никаквих узрочно-последичних веза.
Управљање породицом као и било каквом фирмом, не може да се врши романтично него логично. Романтику треба оставити за романтику. Ред у кући мора да се зна. Договор кућу гради. Обавезе и одговорности никако не треба да се преплићу са романтиком.
Нисам пушач.

-
- Aktivan član
Od celog teksta samo mi jedna rec odzvanja ko eho - treci...treci...treci... 

Па који трећи? Шта бре зезаш?
Тај трећи је хипотетични директор илити управник породице. 

-
- Aktivan član
Tasta?
Ili jos bolje neki Rudolf? 

То је било само хипотетично. Трећи само може да поквари. 

-
- Aktivan član
Tehnicki gledano, nesto sto je vec pokvareno ne moze da se pokvari
Realno gledano, tri glave misle bolje nego dve (hmmm...)
A gledano iz prakticnog ugla prednosti ima nebrojeno

Realno gledano, tri glave misle bolje nego dve (hmmm...)

A gledano iz prakticnog ugla prednosti ima nebrojeno

Хе, хе, увек може да буде горе него што јесте. У данашње време, судар генерација је погубан.
'Ајде наброј неке предности.
'Ајде наброј неке предности.

-
- Aktivan član
Sta fali sudaru generacija? I to ima svoje prednosti. I samo da znas - to je predlog mog muza. On tastu obozava, cak sam morala da mu kazem da prestane to tako eksplicitno da ispoljava jer ce svet pomisliti da je fiju.
Једно је када су особе физички удаљене, а друго је када свакодневно треба да сарађају при чему стално упадају у туђи домен - најкраће речено.
Мислиш ли да би могла својој мами да препустиш управљање домаћинством?

-
- Aktivan član
Ma sa mnom sve moze, samo nek su svi zdravi i nasmejani. Nisam ja od onih kojima kruna s glave lako pada, zasto da ne, ako hoce da vodi domacinstvo ja cu da pomazem pri pranju sudova, seckanju salate i sl.
Meni nije cilj da budem glavna vec da budem srecna
Meni nije cilj da budem glavna vec da budem srecna

Видео сам ја да си необична крофница.
Хоће ли ташта доћи?
А јел ти мужић и даље добар?

А јел ти мужић и даље добар?