Skidanje sociva
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Skidanje sociva
Vec jako dugo nosim sociva,i nikada nisam imao ovakvih problema kao u poslednje vreme.Naime oci su mi jako suve i pri skidanju dolazi do strasnih problema.Doktor mi je prepisao vestacke suze,ali su one samo u pocetku delovale.Sada skoro uopste ne pomazu.Da nije ovo neka bolest oka?
U tome i jeste problem.Imam veoma veliku dioptriju,i ako hocu da gledam televiziju ili nesto citam dok sam kuci moram da ih nosim.A sto se tice naocara,imam ih ali nisu u potpunosti odgovarajuce.Nije doktor hteo da mi da naocare sa punom dioptrijom.Kaze da to ne bi bilo dobro,jer na jednom oku imam veliku + dioptriju,a na drugom oku -.
U svakom slucaju hvala na misljenju Hana.Pozdrav!
U svakom slucaju hvala na misljenju Hana.Pozdrav!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 07, 2006 8:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
To nije nishta ozbiljno,poshto i ja nosim sochiva i meni se to deshavalo ako ih dugo nosim.Mada moja sochiva su u boji i moraju pred spavanje da se skidaju jer sadrze neku supstancu koje oko ne moze da podnosi vishe od 12 sati i moraju da se chiste. Ne znam koja sochiva imash ali to bi mogao da reshish sa sochivima koja se chiste na nedelju dana,moj brat ih ima i on ih skida na mesec-dva dana ali mu krace traju. 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jan 22, 2005 7:54 pm
Koliko ja znam, sociva se ne skidaju nocu samo zbog boje. Ni bezbojna sociva ne smeju da se nose preko 12 sati, bar ova obicna. Ako postoje neka specijalna koja mogu i nocu, sigurno su u manjini.
Ness, a koja ti je dioptrija na naocarima? Meni je na levom staklu, tj. plastici -1.5 (mada ce uskoro verovatno biti 2), a na desnom nista (mada na oku imam +0.5). Doktorka je na pocetku bila skepticna hoce li to moci, jer, kao, ima ljudi koji ne podnose veliku razliku na naocarima. Ali meni nije problem. Tebi je, doduse, razlika mnogo veca, ali jesi li probao? Koliko sam ja nju shvatila, nisu svi osetljivi na to...
Da li ti jos raste dioptrija, ili je stala? Ako je stala, jesi li razmisljao o operaciji?
Ness, a koja ti je dioptrija na naocarima? Meni je na levom staklu, tj. plastici -1.5 (mada ce uskoro verovatno biti 2), a na desnom nista (mada na oku imam +0.5). Doktorka je na pocetku bila skepticna hoce li to moci, jer, kao, ima ljudi koji ne podnose veliku razliku na naocarima. Ali meni nije problem. Tebi je, doduse, razlika mnogo veca, ali jesi li probao? Koliko sam ja nju shvatila, nisu svi osetljivi na to...
Da li ti jos raste dioptrija, ili je stala? Ako je stala, jesi li razmisljao o operaciji?
It`s good to know the truth and to speak the truth. It`s even better to know the truth and speak about palm trees.
-
- Stalni član
O cemu nisam obavestena? Pa JA nosim bezbojna sociva, MENI su lekari rekli da ih ne nosam po kuci i da se ne smeju nositi preko 12 sati, da se oko umara od njih i da mora da se odmara... Slicnu pricu sam cula i od drugarice koja bezbojna sociva nosi od osnovne skole. Osim toga, znam jednog decka koji je spavao sa socivma, pa sad ima neku mrlju na oku, nemam pojma sta je to, nisam se tada pazljivo udubljivala u pricu, uglavnom, sada ne sme da nosi sociva uopste. Sve je to prica o BEZBOJNIM socivima, tako da ipak mislim da jesam obavestena.
Ness, je li nosis samo jedno socivo? Samo za plus dioprtiju? Pretpostavljam da ti je -0.25 suvise mala da bi je ispravljao, kao sto ja za 0.5 ne nosim nista. Inace, da se ispravim, danas mi doktorka rece da ako mi dioptrija naraste na -2 verovatno ce morati da mi stavlja neku dioptriju i na desno oko, jer moze da se podnese samo do 2 razlike... A inace, svaki put mi prica da treba da razmisljam o operaciji, i da joj se podvrgnem kad dioptrija prestane da raste.
Ness, je li nosis samo jedno socivo? Samo za plus dioprtiju? Pretpostavljam da ti je -0.25 suvise mala da bi je ispravljao, kao sto ja za 0.5 ne nosim nista. Inace, da se ispravim, danas mi doktorka rece da ako mi dioptrija naraste na -2 verovatno ce morati da mi stavlja neku dioptriju i na desno oko, jer moze da se podnese samo do 2 razlike... A inace, svaki put mi prica da treba da razmisljam o operaciji, i da joj se podvrgnem kad dioptrija prestane da raste.
It`s good to know the truth and to speak the truth. It`s even better to know the truth and speak about palm trees.
-
- Stalni član
p.s. Osim toga, Jecka, ja u tvom postu i onom "pitaj pre nego sto kazes bilo sta" osecam neku prekomernu dozu ljutnje, a stvarno ne razumem zasto! Sve i da ja stvarno lupam nesto sto mi niko nije rekao (a pricam bas ono sto su mi rekli lekari), ne znam cemu to nerviranje. Nisam mislila nikoga da vredjam i ni sa kim da se svadjam, samo prenosim svoja ISKUSTVA i ono sto su mi rekli kad sam PITALA.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 07, 2006 8:38 pm
Nemoj pogreshno da shvatish,nije to ljutnja niti se mi poznajemo pa da se ja ljutim na tebe ili besnim nego me strashno nervira kad ljudi shire dezinformacije ja sam lepo napisala da nosim sochiva u boji vec 10 godina pa i vishe a moj brat nosi i vishe vremena ali ta dugotrajna i znam koliko je on neodgovoran po pitanju chishcenja pa mu nikad nije nishta bilo.Imala sam i ja problema sa sochivima i sa velichinom i tipom i promenila sam ih dosta pa zato i pricham.
Bez ljutnje,nishta lichno
Bez ljutnje,nishta lichno

-
- Stalni član
Nisam ja nista licno shvatila, nego tvoj prethodni post deluje kao da ti jesi. Ako to samo tako izgleda, tim bolje.
Ja nista nisam tvrdila o socivima u boji, nikada ih nisam ni koristila. Ono sto sam pricala ticalo se upravo onih drugih, koje i sama koristim i o kojima sam rekla samo proverene stvari. Zato ne znam ni na sta si ti uopste reagovala, ni sta sam ja to netacno rekla, ni kakve sam dezinformacije sirila.
Dakle, nista ne shvatam licno, ali me iskreno zanima kakve veze sociva u boji imaju sa cinjenicom da bezbojna sociva ne smeju stalno da se nose i kako tvoje iskustvo sa socivima u boji tu cinjenicu o bezbojnim socivima demantuje.
Izgleda da nam je nestao pokretac teme... ?
Ja nista nisam tvrdila o socivima u boji, nikada ih nisam ni koristila. Ono sto sam pricala ticalo se upravo onih drugih, koje i sama koristim i o kojima sam rekla samo proverene stvari. Zato ne znam ni na sta si ti uopste reagovala, ni sta sam ja to netacno rekla, ni kakve sam dezinformacije sirila.
Dakle, nista ne shvatam licno, ali me iskreno zanima kakve veze sociva u boji imaju sa cinjenicom da bezbojna sociva ne smeju stalno da se nose i kako tvoje iskustvo sa socivima u boji tu cinjenicu o bezbojnim socivima demantuje.
Izgleda da nam je nestao pokretac teme... ?