TO je pogresno.Svako ko ima problema bi obavezno trebao jos od detinjstva da nosi naocare.Te price kao ja vidim dobro i bez njih nisu dobre.Ma nas narod je takav.Nevoli da ide kod lekara,verovatno zbog straha.Time se problem ne resava,vec samo potiskuje.A to nikako nije dobro.Te tvrdnje da naocare kvare vid stvarno ne bih komentarisao.To bi bilo kao da kazes plombe kvare zube.
Mozda tebi jos raste dioptrija zbog fakulteta,,mada ja imam sasvim drugacije iskustvo.Naime,ja sam pre vise od godinu dana zavrsio fakultet,i mogu ti reci da dok sam studirao uopste mi se nije menjala dioptrija.
Moji problemi sa vidom su poceli jos u najranijem detinjstvu.Vec u prvom razredu sam imao visoku diooptriju.Rast je prestao negde pri kraju osnovne skole.
Kako dodje do toga da na jednom oku bude +,a na drugom -dioptrija,ni meni nije jasno.Neverujem da to ima bilo kakve veze sa genima.
Sta ti studiras?Mozda cemo biti kolege,ja sam zavrsio Ekonomiju.
Skidanje sociva
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jan 22, 2005 7:54 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa dosta je opravdano sto se ljudi plase lekara, samo da vidis sta pisu na komsijskoj temi u Pitanjima i odgovorima o losim lekarima, pa da ih se uplasis za ceo zivot.
Ja doduse nisam bas takva, trudim se da verujem svakom lekaru dok mi ne dokaze da je kreten.
Ja muku mucim s mamom, koju nikako ne mogu da ubedim da se leci kad joj nesto fali. A moj brat kaze za vid (doduse, to je sala) da dok moze da nazre sto i stolicu ispred sebe, sta ce mu lekar. (On inace dobro vidi.)
Mislim da mi dioptrija ne raste zbog fakulteta, nisam kompjuteras, a i ne ucim po ceo dan, koristim normalno svetlo...
A poslala sam ti i porukicu na private.

Ja muku mucim s mamom, koju nikako ne mogu da ubedim da se leci kad joj nesto fali. A moj brat kaze za vid (doduse, to je sala) da dok moze da nazre sto i stolicu ispred sebe, sta ce mu lekar. (On inace dobro vidi.)
Mislim da mi dioptrija ne raste zbog fakulteta, nisam kompjuteras, a i ne ucim po ceo dan, koristim normalno svetlo...
A poslala sam ti i porukicu na private.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jan 22, 2005 7:54 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dobila i odgovorila.
Sad sam htela da ubacim smesak, ali sam onda shvatila da, osim sto ne moze sve da se izrazi sa 14 grimasa, te grimasice su mi se i smucile. Neki ih izrabljuju, trpaju po gomilu pre, posle i u toku izjava, pa mi vec deluje ludacki, kao da se cerim sve vreme dok pricam...
Sad sam htela da ubacim smesak, ali sam onda shvatila da, osim sto ne moze sve da se izrazi sa 14 grimasa, te grimasice su mi se i smucile. Neki ih izrabljuju, trpaju po gomilu pre, posle i u toku izjava, pa mi vec deluje ludacki, kao da se cerim sve vreme dok pricam...
It`s good to know the truth and to speak the truth. It`s even better to know the truth and speak about palm trees.
Pozdrav!ness napisao:Nosim sociva na oba oka.Prvo sam nosio samo na desnom,a od pre nekoliko godina nosim i na levom.Dioptria mi stoji sto je naravno dobro,samo kad bi mogla nekako da se skine(pogotovo na desnom oku).To bi mi strasno mnogo znacilo.Nije lako ziveti sa ovim problemima.Pogotovu u danasnje vreme,kada svi trce za novcem.Inace sociva nosim od ujutru do uvece.
A sto se tice doktorra on mi je samo govorio o vestackim suzama.Nisam uopsta zadovoljan ovim drzavnim bolnicama.Moracu da se prebacim kod nekog privatnika.Cuo sam da su veoma profesionalni,ali skupi.
Ono o cemu u zadnje vreme puno razmisljam je operacija oka.Neznam nikoga ko je to uradio.Jedino preko medija sam cuo neke price,ali pitanje je koliko se tome moze verovati.
Ne smaras me uopste sa pitanjima.Naprotiv.Zelim da ti se zahvalim sto si pokusala da mi pomognes.Veliki pozdrav za tebe Hana!
Ja takodje nosim GP sočiva i tačno je da s njima nije lako!

Inače idem kod privatnog lekara i tačno je da se plaća, ali mislim da nije baš toliko kao što ti misliš! (Koliko se sećam kontrola je bila 600 din., prvi pregled je nešto skuplji...), ali ti (odnosno ja) ideš na kontrole na 6 meseci (a neki i na godinu dana)
Meni je moja doktorka preporučila neke tablete koje se stave u kutijicu za sočiva...
Nadam se da si (do sad) rešio problem. Pozdrav!
"Budi ono što jesi da bi postao ono što zaslužuješ!"