Promiskuitet
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Promiskuitet
Da li je promiskuitet bolest? Zapravo, da li se promiskuitetno ponašanje javlja samo kod psihički obolelih osoba? I koliko ovakvo ponašanje narušava psiho-fizičko zdravlje (čak i kada se koristi zaštita)?
Hvala vam na odgovorima.
Medi, ugrožava normalan život u tom smislu što sve više želim da budem samo sa jednim muškarcem, ali mi to ne uspeva, ma koliko se trudila. Sve više želim da se oslobodim promiskuitetnog ponašanja i počinjem da to doživljavam kao bolest, ali me sa druge strane i privlači. Ne znam da li mi je to postala navika (kao neka vrsta bolesti zavisnosti) ili je nešto drugo u pitanju.
Garfield, ja bih u svom slučaju definisala promiskuitet kao održavanje seksualnih odnosa sa više (više od 1 partnera, zapravo sa 3 partnera). Naravno ne u isto vreme u toku samog odnosa.
Medi, ugrožava normalan život u tom smislu što sve više želim da budem samo sa jednim muškarcem, ali mi to ne uspeva, ma koliko se trudila. Sve više želim da se oslobodim promiskuitetnog ponašanja i počinjem da to doživljavam kao bolest, ali me sa druge strane i privlači. Ne znam da li mi je to postala navika (kao neka vrsta bolesti zavisnosti) ili je nešto drugo u pitanju.
Garfield, ja bih u svom slučaju definisala promiskuitet kao održavanje seksualnih odnosa sa više (više od 1 partnera, zapravo sa 3 partnera). Naravno ne u isto vreme u toku samog odnosa.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
shta ima neko da definishe pojam promiskuiteta, kao da niko ne zna shta je to, shta se sad svi folirate?
ti si samo mlada i nezrela!
promiskuitet se lechi ako prelazi neke gornje granice takvog ponashanja!
ne bi bilo loshe da potrazish pomoc psihologa!
ti si samo mlada i nezrela!
promiskuitet se lechi ako prelazi neke gornje granice takvog ponashanja!
ne bi bilo loshe da potrazish pomoc psihologa!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Izgubićeš želju za dokazivanjem i istraživanjem kada naiđeš na pravog!
Problem će biti ako taj pravi bude promiskuitetan

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa uopste se ne foliram, nego ljudi nekada nemaju pojma sta zapravo znaci neka rec vec je koriste podrazumevajuci nesto sasvim drugo. Promiskuitet sam po sebi nije nikakva patologija. Nimfomanija (nezasiti seksualno ponasanje) pak jeste.
Ukoliko ne postoji stalan partner, i dolazi do ceste promene partnera - to nema niceg patoloskog a ni moralno neprihvatljivog. NO najcesce se radi prosto o mladosti i nezrelosti, zelji za eksperimentisanjem itd. Ukoliko je pak cesta izmena seksualnih partnera oblik kompulsivnog (prisilnog) ponasanja, a seks takodje postaje kompulsija, onda se naravno radi i patoloskom ponasanju koje valja leciti. Dakle, kao sto vidite jeste vazno kako mlada dama definise promiskuitet za sebe.
Ukoliko ne postoji stalan partner, i dolazi do ceste promene partnera - to nema niceg patoloskog a ni moralno neprihvatljivog. NO najcesce se radi prosto o mladosti i nezrelosti, zelji za eksperimentisanjem itd. Ukoliko je pak cesta izmena seksualnih partnera oblik kompulsivnog (prisilnog) ponasanja, a seks takodje postaje kompulsija, onda se naravno radi i patoloskom ponasanju koje valja leciti. Dakle, kao sto vidite jeste vazno kako mlada dama definise promiskuitet za sebe.
I te kako, i te kako

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Hvala na odgovorima. Sada mi je malo jasnije u cemu je pravi problem. Draganvma, u pravu si da ima tu zelje za dokazivanjem i eksperimentisanjem. Garfield, u pravu si da pojacan libido (nezasito seksualno ponasanje) ukazuje na mogucu patologiju. Ja sam vec razmisljala o svemu tome i pitala sam se ako je samo u pitanju pogresan izbor partnera (ako nijedan nije pravi), onda je opet pitanje zasto se pravi takav izbor partnera. Nadam se da cu uskoro ipak izabrati jednog, ali vrednog. Pozdrav!
Ko hoće, taj i nađe!
Srećno!

Srećno!
Ariela, ne znam koliko imas godina, ali cesto je to samo faza seksualnog sazrevanja, dodje i prodje, uglavnom.
Ponekad se desi da ostane.
Znam zensku osobu koja ne moze da bude duze od 3 meseca u vezi sa istim muskarcem. Jako je nesrecna zbog toga. Izgleda fenomenalno i kad je vidis i pricas s njom, rekao bi da ima sve sto pozeli ali ona uveliko pati je ne moze da se skrasi a godine idu...
Veridbe i vencanja ljudi u njenom okruzenja je bace ocaj.
Ona ide na terapije.
Sad da li je to sve jer nije naisao pravi... mozda
.
Ponekad se desi da ostane.
Znam zensku osobu koja ne moze da bude duze od 3 meseca u vezi sa istim muskarcem. Jako je nesrecna zbog toga. Izgleda fenomenalno i kad je vidis i pricas s njom, rekao bi da ima sve sto pozeli ali ona uveliko pati je ne moze da se skrasi a godine idu...
Veridbe i vencanja ljudi u njenom okruzenja je bace ocaj.
Ona ide na terapije.
Sad da li je to sve jer nije naisao pravi... mozda

The person who says it cannot be done should not interrupt the person doing it.
@Draganvma, pomogli su mi tvoji odgovori. Počinjem da razamišljam da su mi to sve "izgovori" zbog želje za dokazivanjem i istraživanjem.draganvma napisao:Ko hoće, taj i nađe!![]()
Srećno!
@Medi, hvala na podrsci. Ponekad je prisutan i kod mene strah od bliskosti i vezivanja. A što se tiče psihoterapije, ja planiram da krenem, zato sam i postavila ovo pitanje. Pozdrav!