Ariela: mera u svemu, i sve sa merom - kao sto sam vec rekla, po meni je to kljuc za zdravlje u svakom pogledu. A demagogija i lazni moral, dogma i predrasuda, glupost i primitivno ponasanje ne mogu biti ni dobri ni zdravi a saveti koji se od takvih ljudi dobiju svakako nisu u cilju zdravlja i pomoci nekome nego u cilju samopromocije sopstvenog ega i potiskivanja sopstvenog straha.
Praktikuj sex sa zastitom uvek, cak i kad imas stalnog partnera, jer tako cuvas i sebe i drugoga, sprecavas rizik od nezeljene trudnoce i najzad cuvas svoju reproduktivnu sposobnost. Ukoliko imas problema sa emocionalnim vezivanjem i ostvarivanjem bliskosti, i u tom smislu ostvarivanjem odnosa koji bi bio monogaman, a to traje i ne mozes sama d aresis problem, obratio se nekom terapeutu za pomoc. Dovoljno si odrasla da niko ne treba vise da odlucuje za tebe i namece ti dozvole ili zabrane, a opet dovoljno mlada da mozes da se trazis i da trazis, ukoliko u tome postoji zdrava mera stvari ne vidim nista lose u tome.
Promiskuitet
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
@Garfield, sve što si pisala na ovoj mojoj temi dosta mi je pomoglo. Osetila sam veliko razumevanje sa tvoje strane, a to mi je bilo jako potrebno. Zaista mi je drago što si nekako podelila sa mnom ovaj problem i što si me malo rešila konfuzije. Mnogo ti hvala! Osećam se mnogo bolje. Već sam razgovarala sa psihoterapeutom i rekao mi je slične stvari kao ti i da ako problem potraje krenem na psihoterapiju.
Pozdrav!
Pozdrav!
I da dodam, imam mnogo stroge roditelje koji mnogo morališu (intelektualci su, ali ne mogu da me razumeju). Utoliko više su mi pomogli svi tvoji odgovori. HVALA TI!!!Garfield napisao:A demagogija i lazni moral, dogma i predrasuda, glupost i primitivno ponasanje ne mogu biti ni dobri ni zdravi a saveti koji se od takvih ljudi dobiju svakako nisu u cilju zdravlja i pomoci nekome nego u cilju samopromocije sopstvenog ega i potiskivanja sopstvenog straha.