Postovani G/dine,
da ste dali odgovro na Arijelino pitanje, do moje replike nikad ne bi ni doslo: svako ima pravo da ponudi ono sto misli i smatra da moze i ume; no Vi ste ponudili traktat o sexu i sexualnosti te sexualnom ponasanju (ne samo humanom) pa sam ja na taj traktat i reagovala. Naravno, u pravu ste, najdobronamernije, a u korist Vaseg i opsteg dobra citaoca ove teme, i u cilju iznosenja naucnih cinjenica ali i sopstvenog stava.
Moje greske u kucanju su plod limiiranog vremena pa stoga i zurbe (znate kako dragi Bosko - ja imam i zivot, pored sporadicnog volontiranja na ovom forumu, te je i moje vreme limitirano a to povlaci i brzinsko tipkanje koje na zalost pored medicine i psihijatrije i psihoterapije eto nisam stigla do sad da usavrsim. Niti cu.)
Vas post sam po sebi nije bio iritantan ali glupost i predrasude uvek me izbace iz cipela, tu ste u pravu - da, malo se jesam iznervirala time, priznajem javno. Pa prikujte me na stub srama,podnecu to stoicki.

A sto se tice mog heteroseksualnog opredeljenja i pominjanja istog - da, to svakako nesto govori: kada se obracam coveku sa brojnim predrasudama (kako o zivotinjskom svetu, u uzem smislu reci , tako i o ovom humanom) onda moram da anticipiram i to kakve sve jos predrasude moze imati neko ko je vispreno zakljucio da je opstenje sa istim polom nenormalno, bolesno i perverzno po tome sto zaboga nigde u prirodi zivotinje 'to' ne rade, da su klasifikacije tipa 'sexualno opredeljenje' i slicnih zapravo velika zavera onih koji bi sexom da svet dovedu pred sudnji dan, sta li, i da se sex upraznjava ne svog uzivanja radi vec bog zna cijeg radi i slicnog paketa sve samih (zaista se izvinjavam, ali nazovimo stvari svojim imenom - tako rekoste) gluposti.
I najzad, kolko sam ja skromno upoznata sa pravom i zakonima u ovoj zemlji a i sire (ako se ne ubroje tu muslimanske zemlje) promiskuitet nije KRIVICNO delo; te stoga Vasi bespotrebni pokusaji da spasete ariel i sve ostale kako kazete, od moralnog i krivicnog posrnuca zaista lici na - lepo ste me ispravili - glumatanje; gluma pak zahteva i vise umeca i vise sposobnosti pa i vise znanja, a Vi mozete umiriti ovim Vasu uzburkanu savest i mirno spavati. Takodje, nismo se slozili (ako sebe ne dozivljavate u mnozini, sto bi Vas onda svakako moralo zabrinuti) oko toga da je promiskuitet "problematicno ponasanje" jer on to nije; problematicno ponasanje "u kontekstu sirenja SIDE i polno prenosivih bolesti", sa druge strane, ima sasvim drugaciju konotaciju i znacenje od ovog u koje ste Vi proimiskuitet upakovali. Najzad, postavljacica teme nikada nije ni rekla da menja vise od jednog partnera mesecno, a Vasa interpretacije moze ali i ne mora da govori o Vasim licnim projekcijama.
Komentar o tome koliko je meni partnera dovoljno mesecno ne bih ni da komentarsem jer spada u domen nevaspitanja i primitivizma. Ali ispod ovako strogih i rigidnih moralnih normi, predrasuda, dogmi i tabua najcesce se ni ne moze se kriti nista drugo sem agresije, frustracije, impotencije ili homofobije (ne zato sto tako kazem ja, da me opet ne biste nevesto i laicki interpretirali vec zato sto tako smatra nauka).
Konacno, kao sto rekoh - pokusajte da se opustite. Sex nije tezak i nije komplikovan kada je covek opusten. A mozda cete cak i uzivati, sto bi za Vas moglo biti (sudeci po Vasem postu) sasvim novo iskustvo.