Problem sa zelucem i zamucenost vida..
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Problem sa zelucem i zamucenost vida..
Pozdrav svima..
Imam ogroman problem, pa sam dosao ovde ako moze neko da mi pomogne jer doktori kod kojih sam bio ne mogu.
Naime, jednog dana dok sam setao ulicom mi je odjednom pripala muka i mnogo mi se zamutio vid.. toliko mi se zamutio da nisam mogao da procitam ni jednu reklamu na putu do stana. Kada sam dosao u stan probao sam da se ispovracam ali nisam mogao. posle par dana i raznih laboratorijskih nalaza utvrdjen mi je veliki broj bilirubina. otisao sam na kliniku i tamo su mi rekli da je sve to normalno i da nemam cega da se plasim i da nastavim normalan zivot, medjutim na privatnij klinici su posumnjli na hepatitis(zuticu). Otisao sam kod gastroenterologa da mi pregleda zeludac jer sam imao velike mucine bez povracanja i ustanovio mi je da imam Ziglertov Sindrom. posle par nedelja simptomi su mi se smanjili i sve je od prilike bilo ok.. osim kada bih pojeo nesto malo teze odmah bi mi pala koncentracija i opet bih mi se zamutio vid, i kada bi pojeo sladoled dobio bih gasove.
i to je tako trajalo par meseci, medjutim oko nove godine mi se slicno dogodilo. velike mucnine, bol u zelucu, vrtoglavice i gubljenje vida, pad koncentracije, velika malaksalost, kad god bi jeo nesto zeludac bi kao brzo to svario ali imam osecaj kao da su creva spora, isto tako bih se poceo preznojavati. i to tako traje vec 3 cela meseca.
opet sam bio kod gastroenterologa, dao mi je da pijem nexium protiv gorusice i to sam pio mesec dana, medjutim nista.. gorusica mi se javila mozda 2 puta za ta 3 meseca ali imao sma dosta pljuvacke kao osecaj kiselosti u ustima.
posle ispijanja tih lekova dosli smo do zakljucka da meni je sve to od pada secera i da moram da obratim paznju na hranu koju jedem.. tako da su mi uzeli iz dzepa preko 10 000 dinara da bi mi na kraju rekli da drzim dijetu koju sam vec drzao bez ikakvog pozitivnog rezultata, jedini rezultat je bio taj sto sam smrsao 7 kg.
Takodje sam bio na testu za Helikobakteriju.
rezultati su bili:
H.pylori lgM - RU- 0.81 -normala (-)<0.9;(+).1.0
Helicob.pyl.lgM -U/ml- 1.9 - normala 0-15
Svi su mislili ako nije do secera da je ankcioznost sto ja mislim da nije, jer nikad nisam bio depresivan niti sam se nesto premarao posebno.
Verovatno sam izostavio jos neki simptom, ako se setim napisacu.. Molim vas pomagajte, jer do prosle godine sam imao normalan metabolizam i sve je normalno funkcionisalo, a sad odjednom sam usao u neko stanje gde mi je upravo to stanje normalno.
Imam ogroman problem, pa sam dosao ovde ako moze neko da mi pomogne jer doktori kod kojih sam bio ne mogu.
Naime, jednog dana dok sam setao ulicom mi je odjednom pripala muka i mnogo mi se zamutio vid.. toliko mi se zamutio da nisam mogao da procitam ni jednu reklamu na putu do stana. Kada sam dosao u stan probao sam da se ispovracam ali nisam mogao. posle par dana i raznih laboratorijskih nalaza utvrdjen mi je veliki broj bilirubina. otisao sam na kliniku i tamo su mi rekli da je sve to normalno i da nemam cega da se plasim i da nastavim normalan zivot, medjutim na privatnij klinici su posumnjli na hepatitis(zuticu). Otisao sam kod gastroenterologa da mi pregleda zeludac jer sam imao velike mucine bez povracanja i ustanovio mi je da imam Ziglertov Sindrom. posle par nedelja simptomi su mi se smanjili i sve je od prilike bilo ok.. osim kada bih pojeo nesto malo teze odmah bi mi pala koncentracija i opet bih mi se zamutio vid, i kada bi pojeo sladoled dobio bih gasove.
i to je tako trajalo par meseci, medjutim oko nove godine mi se slicno dogodilo. velike mucnine, bol u zelucu, vrtoglavice i gubljenje vida, pad koncentracije, velika malaksalost, kad god bi jeo nesto zeludac bi kao brzo to svario ali imam osecaj kao da su creva spora, isto tako bih se poceo preznojavati. i to tako traje vec 3 cela meseca.
opet sam bio kod gastroenterologa, dao mi je da pijem nexium protiv gorusice i to sam pio mesec dana, medjutim nista.. gorusica mi se javila mozda 2 puta za ta 3 meseca ali imao sma dosta pljuvacke kao osecaj kiselosti u ustima.
posle ispijanja tih lekova dosli smo do zakljucka da meni je sve to od pada secera i da moram da obratim paznju na hranu koju jedem.. tako da su mi uzeli iz dzepa preko 10 000 dinara da bi mi na kraju rekli da drzim dijetu koju sam vec drzao bez ikakvog pozitivnog rezultata, jedini rezultat je bio taj sto sam smrsao 7 kg.
Takodje sam bio na testu za Helikobakteriju.
rezultati su bili:
H.pylori lgM - RU- 0.81 -normala (-)<0.9;(+).1.0
Helicob.pyl.lgM -U/ml- 1.9 - normala 0-15
Svi su mislili ako nije do secera da je ankcioznost sto ja mislim da nije, jer nikad nisam bio depresivan niti sam se nesto premarao posebno.
Verovatno sam izostavio jos neki simptom, ako se setim napisacu.. Molim vas pomagajte, jer do prosle godine sam imao normalan metabolizam i sve je normalno funkcionisalo, a sad odjednom sam usao u neko stanje gde mi je upravo to stanje normalno.
Re: Problem sa zelucem i zamucenost vida..
Чим не знају шта је у питању одмах то проглашавају анксиозношћу, вирусом који је пао са Јупитера или генетским наслеђем.
Она киселост у устима је веома симптоматична.
Проверише ли ти шећер и јетру?
Кажи детаљно шта све једеш и пијеш? Каква ти је кичма.
Она киселост у устима је веома симптоматична.
Проверише ли ти шећер и јетру?
Кажи детаљно шта све једеш и пијеш? Каква ти је кичма.
Secer mi je na svim rezultatima bio normalan, ume da mi se desi da padne kad sam gladan, ali nije to nista opasno..
Jetru su mi gledali na ultrazvuk kao i ostale organe i kazu mi da su mi kao kod "sportiste" sta god to znacilo.
Od mesa samo ribu i piletinu, ponekad govedinu, zelenu salatu, pirinac, spanac itd..
uglavnom neka dijeta preporucena od strane gastroenterologa pre godinu dana kada mi je rekao da imam Zilberov sindrom.
pre toga sam jeo i pio sve normalno. Alkohol od tad u usta nisam stavio kao, masno ponekad.
do pre 4 meseca sam pio sve prirodne sokove, sad ih ne pijem zbog tog secera.
Kicma mi je uredu valjda, malo sam pogrbljen ali to mi je od malena.. ali ko nije.
Jetru su mi gledali na ultrazvuk kao i ostale organe i kazu mi da su mi kao kod "sportiste" sta god to znacilo.
Od mesa samo ribu i piletinu, ponekad govedinu, zelenu salatu, pirinac, spanac itd..
uglavnom neka dijeta preporucena od strane gastroenterologa pre godinu dana kada mi je rekao da imam Zilberov sindrom.
pre toga sam jeo i pio sve normalno. Alkohol od tad u usta nisam stavio kao, masno ponekad.
do pre 4 meseca sam pio sve prirodne sokove, sad ih ne pijem zbog tog secera.
Kicma mi je uredu valjda, malo sam pogrbljen ali to mi je od malena.. ali ko nije.
Е баш то што си мало погрбљен временом почне да прави проблеме јер долази до повећаног притиска на нерве који су у околини кичме, као и до поремећаја циркулације крвотока.
Pa moguce, ima nekog smisla sa tim da imam osecaj ponekad kao da nemam dovoljnu cirkulaciju. Moze li se to nekako izleciti?
За погрбљеност мораш до физиотерапеута да ти покаже вежбе. За проблеме са мишићима који иду уз кичму треба ти неко ко добро зна да масира тај део мишића и да по потреби намести укљештење на споју ребара и кичме. Ништа опасно ни компликовано од захвата али зато блокаде тих мишића могу да направе гадне ствари.
Верујем да би ти Истеки помогао. Ја га користим већ годинама. Описао сам га на мом сајту њњњ.аца.рс у здравственим саветима под Кичма.
Верујем да би ти Истеки помогао. Ја га користим већ годинама. Описао сам га на мом сајту њњњ.аца.рс у здравственим саветима под Кичма.
da da.. oke. idem ovih dana kod masezera ako stignem i videcemo da li ce pomoci.
Hvala!
Hvala!
Надам се да не очекујеш да ти једна масажа реши проблеме.
pa nece jedna sigurno da mi popravi stanje, ali ocekujem bar da vidim dali ce da mi bude malko bolje.. cak i ako ne osetim napredak nastavicu da idem mozda posle 4-5 se oseti.
Evo vec dva dana koju god hranu da pojedem i bilo koju kolicinu bilo to normalan obrok ili jedan zalogaj meni je odjednom muka i javlja mi se ona gadljivost vrtoglavica i nervoza i tako me drzi sat, sat ipo i onda me pusti. I to mi se javlja na svakih 10ak i manje dana.
Ponekad imam osecaj kao da mi ti simptomi skacu sa jednog dela tela na drugi.
Ponekad me boli glava ponekad desna i leva strana stomaka, ponekad zeludac. I to nisu bas mali bolovi. Nego me bas zaboli. Ne znam sta vise da radim. Nadam se da ce ovo sa masiranjem da uspe.
Ponekad imam osecaj kao da mi ti simptomi skacu sa jednog dela tela na drugi.
Ponekad me boli glava ponekad desna i leva strana stomaka, ponekad zeludac. I to nisu bas mali bolovi. Nego me bas zaboli. Ne znam sta vise da radim. Nadam se da ce ovo sa masiranjem da uspe.
Ако ти је желудац тако осетљив, могуће је да ти се подигао увис. Нисам сигуран у симптоме али може да буде. Један стари лекар је мојој жени наместио желудац на један старински начин. Просто да не поверујеш. То је урадио касније још један пут и стање јој се поправило. Имала је болове у желуцу али није имала остале симптоме као ти. Ако можеш да приуштиш трошак од око 60 евра предлажем ти да одеш до њега. Пошто користи и ЕПТА систем дијагностике и ирисдијагностику, мислим да ће ти наћи узрок проблема, а знаћеш стање целог организма. Ако те занима, линк према подацима др Поповића имаш на мом сајту њњњ.аца.рс под Линкови, Здравље, ЕПТА систем. Ако не буде користио ЕПТА дијагностику онда су преглед и терапија јефтинији. Свакако можеш да провериш телефоном. Надам се да још увек ради јер дуго нисам био код њега.
Bio sam kod fizioterapeuta, i rekao mi je da imam blagu skoliozu. Sto je najverovatnije ona krivac za moje probleme sa organima i cirkulaciom krvi u mozgu zbog nerava u samoj kicmenoj mozdini.. u ponedeljak idem na snimanje kicme i na davanje rezultata jer nije smeo da me masira jer ne zna moju gustinu krvi.
posle snimanja on ce proceniti pod kojim uglom mi je iskrivljena kicma i dace mi koje tacno vezbe da radim za to..
posle snimanja on ce proceniti pod kojim uglom mi je iskrivljena kicma i dace mi koje tacno vezbe da radim za to..
Добро вежбе, али неће ти оне помоћи да опустиш мишиће кичме. И какве везе има густина крви? Нека ти само ради обичну масажу мишића. Шта филозофира?! Можеш себи да помогнеш вежбом за мишиће раменог појаса коју сам описао на мом сајту у здравственим саветима под темом Рамена-рачунари. А и онај "Истеки" ће ти бити од користи.
Pa nije smeo zato sto me povremeno boli glava tj imam osecaj kao da mi udari krv u mozak. I da ne bi nesto kose bilo sa kapilarima u mozgu nije hteo da rizikuje.
koliko ti vremena provodis za racunarom??????
CIME SE BAVIS-fizicki?????
CIME SE BAVIS-fizicki?????