Problem sa zelucem i zamucenost vida..

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

mr.dragan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 12:20 pm

Re: Problem sa zelucem i zamucenost vida..

Post od mr.dragan »

Bio danas na snimanje, kicma mi ide u S obliku.. dobio sam par vezbi koje trebam da radim.. masazu danas nije mogao da mi obavi jer sam mu se ubacio u raspored samo da mi pokaze vezbe, tako da sledeci vikend masaza..
@Vasa
Pa uglavnom sam pred kompom.. Studiram Dizajn Enterijera, bavim se grafickim dizajnom i Gejmer sam.. tako da sam uglavnom pred kompom, bar dok ne dodje leto i dok ne bude bio ispitni rok, gde kad odem kuci bavim se fudbalom..
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Чини ми се да би могао да промениш масера. Овај је много плашљив и вероватно те неће добро масирати. Нисам баш убеђен да му је знање најпоузданије.

Мишићи раменог појаса и мишићи који иду уз кичму су од круцијалног значаја за функционисање организма. Први могу да направе проблем са дотоком крви у главу, а други да стисну нерве који инервишу органе. Последице могу да буду висок крвни притисак, аритмије, несвестице, пропадање срчаног мишића и тако даље. Због тога је важно да ти мишићи буду разгибани и релаксирани.

Батали игрице. Толико дуготрајно седење убија. Нађи хоби који није везан за рачунаре, или ћеш морати да идеш бар два пута недељно на масаже.
mr.dragan
Novi član
Novi član

Post od mr.dragan »

Kako god da se okrene ja sam pred racunarom. Ako ne zbog igrica onda sam zbog faksa i posla..
Danas su moji pricali sa nekim lekarom i on im je rekao da gustina krvi je normalna zato sto mozgu treba kiseonik i da se on na taj nacin bori. Takodje sam dobio savet da trebam da se bavim nekom fizickom aktivnoscu da bi mi se ta gustina razredila sto mi je malo nelogicno jer letos bukvalno nisam stao a bila mi je gusca krv..
Inace broj bilirubina u zadnjih mesec dana mi se povecao..
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мораш да пијеш више воде. Погледај шта сам о томе писао на мом сајту њњњ.аца.рс. Осим тога, за густину крви помоћи ће ти да три пута дневно пијеш чашу воде са кашиком јабуковог сирћета и кашичицом меда.
mr.dragan
Novi član
Novi član

Post od mr.dragan »

nije me bilo neko vreme.. bio sam kod doktora za krv (ne mogu da se setim sad kako se zove tacno) rekao mi je da mi je sa krvi sve normalno, bio sam neurologa i on mi je takodje rekao za Zilbertov sindrom neki osecaju simptome neki ne, oni sto ih osecaju to je uglavnom ankcioznost sa vremena na vreme i da je to verovatno mene zadesilo, e sad moze li mi neko vise reci nesto o zilbertovom simptomu i ankcioznosti da znam kako da izadjem na kraj sa ovim.. inace bol u zelucu mi je prestao u jednom danu, i vrtoglavice i ostali simptomi, ali kako bih sprecio ponovo da se vrate molim za pomoc..
Dralee
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 27, 2013 7:10 pm

Post od Dralee »

Gilbertov sindrom predstavlja nasledni oblik nekonjugovane hiperbilirubimenije (dolazi do povećanja nivo bilirubina u krvi).

Kod Gilbertovog sindroma postoji urodjeno slaba funkcija, ili potpuni nedostatak funkcionisanja enzima glukuronil-trensferaze koji bilirubin pretvara iz nekonjugovanog oblika u konjugovani oblik i omogućava njegovo izlučivanje u žuč, a preko digestivnog sistema u spoljašnju sredinu.

U pitanju je sindrom sa jasnom genetskom predispozicijom u smislu autozomno-recesivnog prenošenja, što znači da mora da postoje dve kopije gena da bi se bolest ispoljila. Pojedini faktori sredine poput virusnih infekcija, dehidratacije, ekstremnog fizičkog napora, stresa, gladovanja, operativnih zahvata, promene spoljašnje temperature i menstrualnog ciklusa mogu da budu okidač za pojavu simptoma Gilbertovog sindroma.

Statistički podaci pokazuju da se Gilbertov sindrom javlja otprilike na svakih 50 ljudi, što je veoma često, ali simptomatologija zavisi od penetracije gena. Postoje podaci da su pripadnici crne rase, naročito koji žive na Afričkom kontinentu, više pogodjeni ovim sindromom. Takodje, sindrom se četiri puta češće javlja kod osoba muškog pola, nego kod osoba ženskog pola.
Dralee
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dralee »

A kako se izboriti mozes naci po nekim forumima.Kucaj samo Zilberov sindrom na google.
mr.dragan
Novi član
Novi član

Post od mr.dragan »

Da znam, isto to pise i na forumima i to je to odgovor je dijeta i izbegavanje psihickog i fizickog premora.. al meni treba neko sa iskustvom sa time jer psihicki sam stalno premoren zbog faksa i ostalih stvari i najvise mi se kao simptom desava ankcioznost..jednostavno nepodnosljivo je jer se samo pojavi bez ikakvog razloga.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Прекини да играш игрице. Уништаваш мозак.

Иди играј баскет. Видећеш како ће да ти нестане унутрашња узнемиреност илити анксиозност. Шта све неће измислити само да би продавали лекове.
Dralee
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dralee »

Probaj da se zabavljas necim,evo ja se zabavljam golubovima 3 dana i nisam imao anksioznost.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Немој само да добијеш ону болест од голубова. Како се зваше?
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 8:28 pm

Post od patka »

aa_aca napisao:Прекини да играш игрице. Уништаваш мозак.
Kako to igrice unistavaju mozak i to jos tako samouvereno tvrdis? Jel si se ti mnogo igrao pa si to zakljucio ili samo pretpostavljas?
mr.dragan
Novi član
Novi član

Post od mr.dragan »

Da i ja kad se bavim gejmingom osecam se super.. tj tako skrecem misli. Aco ja koliko zbam igrice povećavaju inteligenciju i ljudi koji igraju igrice bolje i brze rasuđuju nego drugi.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Када сам споменуо игрице, мислио сам на 95% игрица, а то су акције. Нема ту ничега што може да допринесе бржем расуђивању, нарочито ако се свакодневно проводе сати у игрању.

Лучи се превиша адреналина који не бива потрошен физичком активношћу. Мозак се трује сликама које нису реалне или представљају превише агресивну и крваву акцију. Тако се рађа и зависност.

Мозак се оптерећује огромним бројем слика које треба да обради. Ту се јавља превелики замор. Нема ту ничега креативног што може да доведе до развоја синапса у мозгу.

Зар ја да објашњавам оно што се данас већ лечи специјалним системима за ослобађање зависности од игрица, телефона итд?!
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 8:28 pm

Post od patka »

Kad si spomenuo igrice lupio si i ostao živ!

Posto pametujes kako se radja zavisnost ajde mi objasni kako se radja altruizam pa razmisli malo sta ti cesto radis na ovom forumu.

Leči se i zavisnost od interneta u istim tim specijalnim ustanovama kao i razne druge zavisnosti i poremecaji vezano za moderne tehologije pa ne vidim da propagiraš da internet uništava mozak već ga i sam koristiš da bi zadovoljio neke svoje prosocijalno ponašanje koje takođe može biti zavisnost naročito imajući u vidu da si napisao par hiljada poruka za jako kratak period.

Nekoliko zvaničnih studija je pokazalo da video-igre poboljšavaju vizuelno‑prostornu orijentaciju, vizuelno opažanje, brzo prihvatanje različitih zadataka, praćenje objekata, periferni vid i brzo donošenje ispravnih odluka.

Naučnici su proučavali razlike između grupe ljudi koja je igrala oko 50 sati Call of Duty 2 i Unreal Tournament, i druge, čiji su članovi, takođe 50 sati, igrali Sims 2. Ljudi koji su igrali akcione igre bili su 25 procenata brži, od "Simsića" u rešavanju kasnije zadavanih zadataka. Rezultati su bili ujednačeni u prvom testiranju, koje je obavljeno pre igranja.

Video-igre mogu da pomognu u razvoju nekih sposobnosti, ali samo kod zdravih osoba

Zajednički stav svih naučnika bio je da ne treba očekivati da će video-igre, čak i ako su agresivne, od deteta koje ne poseduje ostale faktore rizika stvoriti manijaka ili ubicu. Ipak, kod deteta koje je već opterećeno urođenim ili stečenim faktorima rizika, preterano igranje agresivnih video-igara može značajno da poveća verovatnoću razvoja agresije.

I da kad pominjes razvoj sinapsi, njihovo prestimulisanje i uticaj igara na razvoj mozga, dosta pametnog možeš da saznaš i iz istraživanja raznih članova Mense i Komiteta za darovitu decu, a ne da pričas napamet kako ti to zamišljaš na osnovu nekih članaka u senzacionalističkim medijima i slično. Pritom je i pogrešno.

Ako je detetova posvećenost video-igrama praćena izolovanošću ili agresivnim reakcijama na pokušaj kontakta, kao i slični oblici zavnisnosti ili poremećaja, onda svakako postoji neki dublji problem a igrice nisu uzrok već eventualno okidač.

Tako da bih ti opet skrenuo pažnju Aco da se ne pravis pametan i ne lupetas dajući tako paušalne izjave, slobodno vreme bi mogao da malo da posvetiš čitanju ozbiljnije literature, a ne bi ti škodilo ni izučavanje altruizma kao modela socijalnog ponašanja sa osvrtom na sebe.
Odgovori