Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Ovako poceo sam da pijem Vitamin C pre mesec dana(pio sam dve tablete dnevno od po 500mg),i od pre nedelju dana poceo sam da pijem pivski kvasac(pijem 3 tablete dnevo ujutru,popodne i uvece).Pa bih sada zeleo da znam koliki je preporucljiv unos Vitamina C i pivskog kvasca(bilo bi super kad biste mi rekli koliko tablete dnevno da pijem ).
Ako ste vec poceli da uzimate pivski kvasac na 8h, verovatno znate i koliko je preporucljivo?
A zasto ste poceli sa takvom terapijom? I zasto vestacke preparate C vitamina?
Imate li nekakvih zdravstvenih problema?
Ovako Vitamin C pijem jer sam bio bolestan pa mi je doktor preporucio da ga pijem a i kasnije sam zaznao jos nesto o njemu pa sam nastavio da pijem(doktor i 2 farmaceuta su mi preporicili da ga pijem mesec dana pa da prekinem na nedelju dana,a inace pitao sam ih da li sme da se pije Vit C i pivksi kvasac rekli su da moze)a sto se tice pivskog kvasca dobio sam preporuku na nekim forumima i od drugova da ako zelim masu a ne vezbam treba da pijem 3 tablete dnevno a ako vezbam 5 tablete dnevno.Pa se sada pitam da li je to OK ili treba da menjam nacin pijenja tj.pitam se koliko Vi mislite da je preporicljivo(posto doktora i farmaceuta nisam pitao koliko sme dnevno da se pije pivski kvasac)?
Sto se C-vitamina tice, on se ne uzima u tabletiranom obliku, vec u prirodnom /limun, kivi, paprika, kiseo kupus-bar ga sada ima.../. Tako je bolja iskoristljivost a i manje je iritantno dejstvo na zeludacnu sluzokozu.
Doza od 1g dnevno je sasvim dovoljna a sav visak ce se izbaciti urinom i nece se iskoristiti. Dakle, ni "kljukanje" C-vitaminom nije preporucljivo.
Sto se tice misicne mase, ona se stvara na bazi visokoproteinske ishrane a ne kvascem! I sto je jos vaznije, sta ce vam misicna masa, koja ce biti mlitava i beskorisna? Kvalitetna i funkcionalna misicna masa se dobija iskljucivo vezbanjem.
I za nacin ishrane i za preporuku vezbi obratite se strucnim licima, jer ni to nije naivno. Ni jedno ni drugo na svoju ruku i u neogranicenim kolicinama nije preporucljivo.
Ishrana=dijeteticar.
Bildovanje=kardiolog pa profesionalni fitnes trener
Pozdrav!
Ovo sto se tice Vitamina C nisam znao mislio sam samo da moze da dodje do prezasicenosti organizma Vitaminom C ili tako nesto...
A ovo sto se tice misicne mase znam da mora da se vezba i da je potebna ishrana ali imam 17god. 190 cm sam visok i tezim 75 kg ,a sto je najveci problem jedem kao nezdrav a ne mogu da se pomerim od 75 kg.Samo sam hteo da saznam koliko je preporucljivo da se pivski kvasac pije tokom vezbanja i nabacivanje mase uz odgovarajucu ishranu naravno,a niko mi jos nije odgovorio na to pitanje koliko piti pivksi kvasac pored svega gore navedenog?:) p0zz
Dopuna: vitamin C ne moze da napravi prezasicenje organizma, sva visak se izluci, jer se radi o tzv hidrosolubilnom vitaminu koji se ne skladisti u organizmu, zato ga je i potrebno svakodnevno unositi, bez obzira koiko ste Cvit. uneli prethodnog dana.
Kvasac ne ali Prirodni proteini, masti/neophodne esencijalne masne kiseline/, minerali, vitamini, vezbe - da.
Pozdrav!
A što se tiče kvasca, i na pakovanju stoji upozorenje da odrasla osoba sme pojesti jednu veliku kašiku dnevno. To pričam o kvascu koji se može pronaći u prodavnicama u Beogradu i Srbiji. Bip je proizvođač. Može se dodavati i u čorbe i slična kuvana jela. Pošto ima zaista jak ukus i miris, najbolje ga je konzumirati sa mlekom. Jedna velika kašika pokriva sve dnevne potrebe za vitaminima B kompleksa.
Ništa. Al cenim jedno. Hranili su se boljim hlebom i boljim proizvodima od žitarica. Ovo danas što jedemo mi više ne deluje tako. Integralne hlebobe pakuju u plastične kesice i filuju aditivima da bi što duže ostali sveže, crne hlebove prave tako što ofarbaju beli hleb kafom, a ako se i nađe neki hlebić sa integralnom nepročišćavanom pšenicom, cena mu je previsoka za svakodnevnu ishranu.
Sva sreća što je taj kvasac zapravo samo koncentrovana prirodna stvar.
Paradajz sa genima bakalara. Koji bolje podnosi hladnoću. Kockaste GM lubenice bez koštica. Sokovi obogaćeni raznoraznim aditivima i veštački dodatim vitaminima a osiromašeni voćnim sadržajem. Pilići koji narastu za mesec dana na steroidima. (otud su verovatno nove generacije sve veće i višlje, al ne verujem i zdravije) ... slučajeva je bezbroj.
Mislim da ima. Ljudska glupost i pohlepa je definitivno napredovala i postala kvalitetnija. Zapravo, nikad nije bila veća.