Paranoidna psihoza
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa dobro, bice - kad bude. A sto se otac tolko nervira, deca su kod njega zar ne, deca nece i ne zele da se vidjaju sa majkom i naklonjena su ocu, zar ne/ Majka nije pokusala d aih kidnapuje ili odvede iz zemlje zar ne? Sta je problem? Sem sto se sudjenje oteze, ali to je realnost u Srbiji na zalost.
-
- Stalni član
Ma ova cela prica je nekako...suplja.....Sta se ovde zaista u stvari dogadja?!
naravno da dg paranoidne psihoze moze imati udela u podobnosti roditelja za starateljstvo nad maloletnom decom, ali ne i presudnog (pa kolko bi dece bilo oduzeto kad bi se svim psihicki obolelim ljudima oduzelo pravo na roditeljstvo?!) Naravno da to d ali je dijagnoza aktivna zavisi od psihijatra i trenutnog stanja pacijenta. Naravno da to kome ce starateljstvo pripasti ne zavisi samo od toga kakav je otac vec i KAKVA je majka, zar ne?!
naravno da dg paranoidne psihoze moze imati udela u podobnosti roditelja za starateljstvo nad maloletnom decom, ali ne i presudnog (pa kolko bi dece bilo oduzeto kad bi se svim psihicki obolelim ljudima oduzelo pravo na roditeljstvo?!) Naravno da to d ali je dijagnoza aktivna zavisi od psihijatra i trenutnog stanja pacijenta. Naravno da to kome ce starateljstvo pripasti ne zavisi samo od toga kakav je otac vec i KAKVA je majka, zar ne?!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 3:27 pm
Kad je otac postavio pitanja oko pecata i tih stvari, lekari su eskivirali odgovore, a sudija je sprecila i advokata i oca da dobiju odgovor na to pitanje. Kad su bila pitanja konkretno vezana za dijagnozu, sudija uopste nije dozvolila da lekari objasnjavaju i da objasne - kako , sta i zbog cega ! A lekari su dobijajuci PODRSKU sudije, samo odgovarali OSTAJEMO PRI POSTAVLjENOJ DIJAGNOZI !
-
- Stalni član
Aha, dobor, dakle da sumiram: majka (je l ona Mira Markovic, majku mu, neka bogata i mocna zena, lici mi) je potkupila: a) tim CEntra za socijalni rad, b) psihijatrijske vestake, c) suprugovog advokata (koji dve godine sabotira slucaj), i najzad d) sudiju na sudu, da bi se dokazalo d aje suprug (bivsi) LUD, i da mu u to ime treba oduzeti starateljstvo?!
A sad moje pitanje: da li ste Vi pomenuti otac i bivsi suprug? Da li Vi bolujete od paranoidnog sindroma?

A sad moje pitanje: da li ste Vi pomenuti otac i bivsi suprug? Da li Vi bolujete od paranoidnog sindroma?
-
- Novi član
Centri za socijalni rad, se potkupljuju sa 200grama kafe ili cokoladom od 200 grama, kad dodjete kod njih ili se eventualno nalazite po ugostiteljskim objektima i izlazite sa njima ( narocito kad su mladje osobe u pitanju ), a pored toga Centri za socijalni rad su postali "UDRUZENjA RASPUSTENICA".
A za potkupljivanje lekara, ne treba vam mnogo, ako se zabavljate i u vezi sa nekim ko ima novca i SVOJE POZNANIKE I VEZE !
A za potkupljivanje lekara, ne treba vam mnogo, ako se zabavljate i u vezi sa nekim ko ima novca i SVOJE POZNANIKE I VEZE !
-
- Stalni član
Bogami, ako sebe budete ovako zastupali na sudu, lose cete proci - i meni delujete paranoidno, a nikad VAs nisam ni videla. To naravno ne znaci neophodno da starateljstvo treba da pripadne majci.
Bolje angazujte advokata. Ovo Vam je psihijatrijski savet, bilo da jeste ili niste paranoidni. I ako jeste i ako niste paranoidni, tvrdicete da niste - u osnovi poremecaja je nekriticnost i nemanje uvida u realnost svog stanja, a ako ne postoji poremecaj naravno da cete dozivljavati da niste paranoidni. Ali zi nacina komunikacije na ovoj temi, svaki sudija ce poverovati vestacima, bilo da su potkupljeni ili da su u prabu. Pozdrav
Bolje angazujte advokata. Ovo Vam je psihijatrijski savet, bilo da jeste ili niste paranoidni. I ako jeste i ako niste paranoidni, tvrdicete da niste - u osnovi poremecaja je nekriticnost i nemanje uvida u realnost svog stanja, a ako ne postoji poremecaj naravno da cete dozivljavati da niste paranoidni. Ali zi nacina komunikacije na ovoj temi, svaki sudija ce poverovati vestacima, bilo da su potkupljeni ili da su u prabu. Pozdrav
-
- Novi član
Ma ja se ne stidim i ne bezim od toga da se lecim ! Ali ne zelim da mi neko pripisuje nesto sto eventualno nije i da to zloupotrebljava, jer iskreno da vam kazem i ja sam zbunjen od cega trebam da se lecim i od mnogobrojnih dijagnoza ! Zbog sve te zbunjenosti, ja sam se i obratio ovde ! Pa u interesu moje dece i mene je da ne postoje bilo kakvi psihicki poremecaji !
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 9:38 pm
Re: Paranoidna psihoza
Moguce je da je to samo radna dijagnoza, ili pak kratkotrajna psihoticka reakcija sa paranoidnom slikom. za postavljanje dijagnoze paranoidne psihoze nije uvek potrebna hospitalizacija, no definitivna i tocna dijagnoza se postavlja duzim pracenjem pacijenta i u ambulantskim uslovima.Dakle, mozda je u toku psihijatrijskog intervjua ljekar stekao dojam da se radi o psihoticnosti paranoidnog tipa, no to ocito nije definitivna dijagnoza, vec radna dijagnoza koju tek treba potvrditi. Cesto se ovakva dijagnoza zna i zlopupotrebljavati od strane drugih interesenata oko samog pacijenta. pozdrav Dr. duduckiduh73 napisao:Da li je moguce, na osnovu razgovora od oko 45 minuta i "psiholoskog testiranja" u okviru kog je uradjen samo "Rosarhov test" i "test licnosti", utvrditi i postaviti dijagnozu, da lice boluje od PARANOIDNE PSIHOZE - F.22 ? U prethodnom periodu, "oboleli" nikada nije bio psihijatrijski lecen, niti je ispoljavao bilo kakve simptome psihickih oboljenja, nikoga nije ni na koji nacin ugrozio, kao samohrani roditelj 3 godine brine o svojoj deci ( sad uzrasta 6 i 10 godina ) ...
Koja je predvidjena medicinska procedura za utvrdjivanje PARANOIDNE PSIHOZE, odnosno da li je neophodno da "obolelo" lice izvestan period ( koliko dug period ) bude podvrgnuto ispitivanju u stacionarnim uslovima ?