Paranoidna psihoza

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Pa dobro, bice - kad bude. A sto se otac tolko nervira, deca su kod njega zar ne, deca nece i ne zele da se vidjaju sa majkom i naklonjena su ocu, zar ne/ Majka nije pokusala d aih kidnapuje ili odvede iz zemlje zar ne? Sta je problem? Sem sto se sudjenje oteze, ali to je realnost u Srbiji na zalost.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Poenta je sledeca

deca su kod oca
nadamo se da je njegova dijagnoza netacna, u usprotnom, deca su ogrozena
ceka se dalji razvoj dogadjaja na sudu

Ali... ono sto mi je nije jasno, Garfield, pomozi - kako to da socijalni radnici nisu poslati kuci sa ocem kada je utvrdjena ova dijagnoza??
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Ma ova cela prica je nekako...suplja.....Sta se ovde zaista u stvari dogadja?!

naravno da dg paranoidne psihoze moze imati udela u podobnosti roditelja za starateljstvo nad maloletnom decom, ali ne i presudnog (pa kolko bi dece bilo oduzeto kad bi se svim psihicki obolelim ljudima oduzelo pravo na roditeljstvo?!) Naravno da to d ali je dijagnoza aktivna zavisi od psihijatra i trenutnog stanja pacijenta. Naravno da to kome ce starateljstvo pripasti ne zavisi samo od toga kakav je otac vec i KAKVA je majka, zar ne?!
duh73
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 3:27 pm

Post od duh73 »

Kad je otac postavio pitanja oko pecata i tih stvari, lekari su eskivirali odgovore, a sudija je sprecila i advokata i oca da dobiju odgovor na to pitanje. Kad su bila pitanja konkretno vezana za dijagnozu, sudija uopste nije dozvolila da lekari objasnjavaju i da objasne - kako , sta i zbog cega ! A lekari su dobijajuci PODRSKU sudije, samo odgovarali OSTAJEMO PRI POSTAVLjENOJ DIJAGNOZI !
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

P.s. I nazalost, da - mogucnost da CEntar bude korumpiran (tj radnici tima iz CEntra) jeste velika, ali daleko veca nego mogucnost da psihijatrijski vestaci budu potplaceni.
duh73
Novi član
Novi član

Post od duh73 »

Garfilde, majka hoce decu, ali moli Boga da ih ne dobije ! Preti joj zakonska odgovornost, zbog nasilja nad decom, 3,5 godine ne placa izdrzavanje deci, napustila je decu, otisla je sa bi-sex likom i njegovim "deckom", konzumacija narkotika ...
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Aha, dobor, dakle da sumiram: majka (je l ona Mira Markovic, majku mu, neka bogata i mocna zena, lici mi) je potkupila: a) tim CEntra za socijalni rad, b) psihijatrijske vestake, c) suprugovog advokata (koji dve godine sabotira slucaj), i najzad d) sudiju na sudu, da bi se dokazalo d aje suprug (bivsi) LUD, i da mu u to ime treba oduzeti starateljstvo?! :o :o :o

A sad moje pitanje: da li ste Vi pomenuti otac i bivsi suprug? Da li Vi bolujete od paranoidnog sindroma?
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Hm...........
duh73
Novi član
Novi član

Post od duh73 »

Centri za socijalni rad, se potkupljuju sa 200grama kafe ili cokoladom od 200 grama, kad dodjete kod njih ili se eventualno nalazite po ugostiteljskim objektima i izlazite sa njima ( narocito kad su mladje osobe u pitanju ), a pored toga Centri za socijalni rad su postali "UDRUZENjA RASPUSTENICA".

A za potkupljivanje lekara, ne treba vam mnogo, ako se zabavljate i u vezi sa nekim ko ima novca i SVOJE POZNANIKE I VEZE !
duh73
Novi član
Novi član

Post od duh73 »

Da, ja sam taj PARANOIDNI OTAC !!!
duh73
Novi član
Novi član

Post od duh73 »

Ups, PARANOIDNO PSIHOTIChNI OTAC ! :D
duh73
Novi član
Novi član

Post od duh73 »

Prethodno me je interesovalo, jer za koji dan imam rociste, pa se pripremam, jer sam sebe zastupam, obzirom da se ne moze naci advokat, koji zeli da se zainteresuje za slucaj !
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Bogami, ako sebe budete ovako zastupali na sudu, lose cete proci - i meni delujete paranoidno, a nikad VAs nisam ni videla. To naravno ne znaci neophodno da starateljstvo treba da pripadne majci.
Bolje angazujte advokata. Ovo Vam je psihijatrijski savet, bilo da jeste ili niste paranoidni. I ako jeste i ako niste paranoidni, tvrdicete da niste - u osnovi poremecaja je nekriticnost i nemanje uvida u realnost svog stanja, a ako ne postoji poremecaj naravno da cete dozivljavati da niste paranoidni. Ali zi nacina komunikacije na ovoj temi, svaki sudija ce poverovati vestacima, bilo da su potkupljeni ili da su u prabu. Pozdrav
duh73
Novi član
Novi član

Post od duh73 »

Ma ja se ne stidim i ne bezim od toga da se lecim ! Ali ne zelim da mi neko pripisuje nesto sto eventualno nije i da to zloupotrebljava, jer iskreno da vam kazem i ja sam zbunjen od cega trebam da se lecim i od mnogobrojnih dijagnoza ! Zbog sve te zbunjenosti, ja sam se i obratio ovde ! Pa u interesu moje dece i mene je da ne postoje bilo kakvi psihicki poremecaji !
Dr.Duducki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 9:38 pm

Re: Paranoidna psihoza

Post od Dr.Duducki »

duh73 napisao:Da li je moguce, na osnovu razgovora od oko 45 minuta i "psiholoskog testiranja" u okviru kog je uradjen samo "Rosarhov test" i "test licnosti", utvrditi i postaviti dijagnozu, da lice boluje od PARANOIDNE PSIHOZE - F.22 ? U prethodnom periodu, "oboleli" nikada nije bio psihijatrijski lecen, niti je ispoljavao bilo kakve simptome psihickih oboljenja, nikoga nije ni na koji nacin ugrozio, kao samohrani roditelj 3 godine brine o svojoj deci ( sad uzrasta 6 i 10 godina ) ...
Koja je predvidjena medicinska procedura za utvrdjivanje PARANOIDNE PSIHOZE, odnosno da li je neophodno da "obolelo" lice izvestan period ( koliko dug period ) bude podvrgnuto ispitivanju u stacionarnim uslovima ?
Moguce je da je to samo radna dijagnoza, ili pak kratkotrajna psihoticka reakcija sa paranoidnom slikom. za postavljanje dijagnoze paranoidne psihoze nije uvek potrebna hospitalizacija, no definitivna i tocna dijagnoza se postavlja duzim pracenjem pacijenta i u ambulantskim uslovima.Dakle, mozda je u toku psihijatrijskog intervjua ljekar stekao dojam da se radi o psihoticnosti paranoidnog tipa, no to ocito nije definitivna dijagnoza, vec radna dijagnoza koju tek treba potvrditi. Cesto se ovakva dijagnoza zna i zlopupotrebljavati od strane drugih interesenata oko samog pacijenta. pozdrav Dr. duducki
Odgovori