Paranoidna psihoza

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

duh73
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 3:27 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od duh73 »

Taj covek se sam javio na Prijemno odeljenje te bolnice gde je i vrseno vestacenje, da bi se lecio od PARANOIDNE PSIHOZE, ali mu je lekarka na prijemnom odeljenju samo potvrdila DEPRESIJU i napisala " u trenutku samoinicijativnog zahtevanog prijema, lice je cak u subdepresivnom stanju" i odbila prijem na lecenje!
duh73
Novi član
Novi član

Post od duh73 »

Deca su i dalje svo vreme kod tog coveka i sasvim normalno odrastaju i funkcionisu !
duh73
Novi član
Novi član

Post od duh73 »

Taj covek, sam o deci brine oko 3,5 godine ! Bivsa zena mu samo probleme stvara i zbog toga vec 3,5 godine ne moze da se okonca postupak razvoda !
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Cekajte, da rekonstruisem sled dogadjaja jer mi nije jasno

- Njegova zena ga napusta sa dvoje dece i odlazi u nepoznatom pravcu (mozda i zbog njegovih simptoma, a verovatno i sama ima probleme)
-On ostaje sam sa tom decom i razvija neke psiholoske smetnje
- Javlja se nekom lekaru koji usled klnickog intervjua i par testova utvrdi Paranoidnu Psihozu i da mu Bromazepam i Flunirin
- Pacijent ode (ili je poslat) u bolnicu na prijem usled dijagnoze
- Na prijemu ga salju kuci, utvrdjujuci mu depresiju
- Menjaju ili ne menjaju tretman?
- Zena se vratila, iako je zlostavljala decu?

Ako je zlostavljala decu, zasto je niste prijavili pa da dodju socijalni radnici da izvide kako to deca odrastaju pored dva luda roditelja. I gde ste Vi u toj situaciji? Rodjak, prijatelj...?

TRENUTNO - koja je dijagnoza i terpaija, gde je majka?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

drugim recima, Vi hocete reci da je covek u pitanju psihicki zdrav (ako nije primljen u bolnicu jer nije depresivan vec subdepresivan, onda se ni ne moze govoriti o depresiji kao klinickoj depresiji, no reaktivna depresija - kao reakcija na odredjeni stres, traumu, emotivno i psihicko iscrpljenje - moguca je i podleze lecenju navedenim lekovima). Dalje, da je covek u pitanju zrtva podmuklosti bivse supruige koja ga pravi ludim, tako sto je platila 400 eura da joj sudski vestaci napisu dijagnozu paranoidne psihoze (sumanutog sindroma) kako bi mu sud oduzeo decu i starateljstvo dodelio majci? Nadalje, tvrdite da izvestaj vestaka nema pecate, naziv institucije gde je vestacenje radjeno, imena i pecate vestaka kao ni delovodni broj predmeta? I dalje, da je slucaj kao takav dospeo na sud?

Prvo: majmunche je odgovorila na pitanje vezano za mogucnosti nastanka sumanutog sindroma kao i eventualne psihoticne depresije.
Sumanute psihoze se ne lece Flunirinom i bromazepamom, uvodjenje neuroleptika (antipsihoticnih lekova) je prakticno standard, danas se zna i kojih. I najzad, najvaznije od svega: bez obzira da li covek boluje od depresije, psihoze ili druge psihicke bolesti, nalaz vestaka bez delovodnog broja, pecata institucije, imena i pecata vestaka NEVREDAN JE I OBORIV NA SUDU, nistavan i ne vazeci. To sto ce ga tuzitelj (bivsta supruga u ovom slucaju) podneti sudu ne znaci prakticno nista; tuzeni (suprug) ce podneti svoje nalaze od nezavisnih psihijatara koji su procenili njegovo stanje, takodje moze uraditi privatno ili na nekoj drugj kilnici iznova test licnosti i Rosarh i podneti te nalaze. Njegov advokat sporice validnost nalaza vestaka, sudija je duzan pozvati vestake kao i psihijatre koji su dali nalaze na sudjenje i saslusati ih temeljno, pri cemu ce oni davati detaljan iskaz o tome sta su uradili, na koji nacin utvrdili dijagnozu. U konfliktu oprecnih profesionalnih misljenja poziva se nezavisni vestak, ili vestaci SUDA da urade novo vestacenje.

Dakle, drugim recima, veoma je tesko nekoga u sudskom postupku proglasiti tek tako - 'ludim'. NAjzad, postoji advokat cija je duznost da o ovome razmislja u korist svog klijenta.

I jos samo da dodam: sumanuti poremecaj ne moze se prikriti. No ukoliko covek pati od sumanutog poremecaja licnosti, ili ima paranoidne crte licnosti, u tom slucaju dovoljno inteligentan i sabran covek moze 'lazirati' svoju klinicku sliku da se sumanutost ne primeti iz jednog ili nekoliko susreta. Testovi licnosti nisu specificni u smislu dijagnoze, i govore samo da li su pragovi za psihocitet, paranoju, depresiju, anksioznost visi ili nizi od uobicajenog standarda. Rosarh nije specifican test za psihoze, ali se prakticno ne moze varati na ovom testu (neka me ispravi psiholog ako gresim).

Najzad, najbitnije je da covek nadje dobrog advokata koji ce da istera na videlo eventualnu zloupotrebu vestaka, tj njihovo potkupljivanje. Ali jedno moram da VAm kazem: za 400 eura budite SIGURNI da ni jedan vestak ne bi rizikovao svoju kozu (i diplomu i licencu za rad). To je premalo, premalo novca.
duh73
Novi član
Novi član

Post od duh73 »

1. Majka napusta decu i supruga, pre oko 3,5 godine i odlazi sa drugim muskarcem, otkriveno da konzumira narkotike, vrsila nasilje prema deci
2. suprug pre oko 3,5 godine, podnosi tuzbu za razvod
3. deca ostaju kod oca i otac svo ovo vreme SAM brine i podize decu - starija cerka ide u skolu, odlican je ucenik, idu na skolske izlete rekreativne nastave, druze se sa vrsnjacima, organizuju im se rodjendani, zdrave su i prave i nema vise majcinog nasilja
4. po nalogu iz suda, pocinje postupak u Centru za socijalni rad, koji uz mnogo manipulacija i zloupotreba prema ocu, traje cak 19 meseci ( svo vreme su deca kod oca ) - majka korumpirala sluzbenike u centru za socijalni rad
5. obzirom da je Misljenje centra, koje je prosledjeno sudu, totalno ne logicno i nerealnog sadrzaja, sud odredjuje vestacenje
6. odrzava se vestacenje roditeljske podobnosti, u roku od 5 dana, u toj neuropsihijatrijskoj bolnici
7. vestaci dostavljaju Nalaz vestacenja i PARANOIDNU PSIHOZU
8. po dobijanju tog nalaza od suda, otac se sam javlja kod neuropsihijatra u Domu zdravlja i postavlja se DEPRESIJA + flunirin & bromazepam
9. otac se obraca kod jos tri neuropsihijatra, potvrdjuju depresiju
10. otac se sam obraca u bolnicu gde je postavljena dijagnoza PARANOIDNA PSIHOZA, da bi se lecio od PARANOIDNE PSIHOZE, ali lekarka na prijemu potvrdjuje DEPRESIJU i odbija prijem radi lecenja u stacionarnim uslovima + upucije oca kod direktora bolnice, da bi se prijavila SUMNjIVA DIJAGNOZA
11. u januaru 2007.god., zavrsen tretman flunirin - bromazepam
12. deca svo vreme kod oca, majka pravi probleme, deca odbijaju da idu i sama budu sa majkom, normalno zivotno funkcionisu
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Pa dobro, sta sad nije jasno dakle? Je l covek iso kod Direktora bolnice? je l pokazao nalaze vestaka te bolnice koji nije potpisan, nema pecate ustanove, zavodni broj itd? Sta mu je rekao direktor te psihijatrijske bonice? da li je slucaj najzad dospeo na sud? da li Vi razumete ono sto sam Vam ja upravo malopre napisala vezano za manipulaciju psihijatrijskim nalazom? Da li postoji advokat koji se bavi ovim slucajem? Sta radi taj advokat i cime se on bavi dok se sve ovo desava?
duh73
Novi član
Novi član

Post od duh73 »

Vestaci su se na rocistu 4 meseca kasnije, izjasnili da ostaju pri svojoj dijagnozi i pored toga sto su im prikazani nalazi ( overeni i zavedeni ) sa depresijom !
duh73
Novi član
Novi član

Post od duh73 »

Advokatu je otkazano punomocje, jer je za 2 godine zastupanja, napisao 1 PODNESAK !!!
duh73
Novi član
Novi član

Post od duh73 »

Direktor bolnice je odmah okupio nekoliko leara koji su se u tom trenutku zatekli na smeni u bolnici, pred ocem iskritikovali nalaz, ali kad je krenuo Krivicni postupakl protiv vestaka, svi su se ucutali i otac vise ni do jednog od tih lekara ne moze doci !
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Pa dobro, fala Bogu se dosetio da ga otpusti! Valjda ima i drugog advokata u medjuvremenu. Nego - ne znam sta je sad predmet Vaseg pitanja. Sve je jasno, mislim? Ako imate drugog advokata, on treba da preuzme na sebe odgovornost oko rasciscavanja ovakvih nedoumica i vodjenja slucaja.
duh73
Novi član
Novi član

Post od duh73 »

U brakorazvodnom postupku je nalozeno "supervestacenje", ali se ne zakazuje vec oko godinu dana !
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

duh73 napisao:Direktor bolnice je odmah okupio nekoliko leara koji su se u tom trenutku zatekli na smeni u bolnici, pred ocem iskritikovali nalaz, ali kad je krenuo Krivicni postupakl protiv vestaka, svi su se ucutali i otac vise ni do jednog od tih lekara ne moze doci !
Ne moze on, ali moze njegov advokat i moze sud - i do lekarke koja ga je primila i uputila na direktora, i do direktora klinike itd...PA niko od njih bas nece da stavlja svoj vrat na panj zbog nekog debila koji je lazirao d aje covek lud...! Ovo vec pocinje da se granici sa paranojom, ali Vasom? :o
duh73
Novi član
Novi član

Post od duh73 »

Da li taj nalaz, a i sama PARANOIDNA PSIHOZA iz tog nalaza, u ovoj situaciji, mogu imati neku ulogu u odlucivanju u tom brakorazvodnom postupku i da li se tad postavljena paranoidna psihoza, moze smatrati kao "aktivna bolest"?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Garfield, svaka cast, ja sam vec izgubila sve loncice u ovoj prici... zaista ne razumem o cemu se ovde radi. Postoje vrlo rigorozni standardi da bi se na sudu utvrdilo da li je neko sposoban da bude roditlej ili ne. Neke podmetnute dijganoze i izjave se ne mogu upotrebiti. Mogu se podneti i vrlo lako oboriti.

Sta je u stvariVvase pitanje?

1. Da li moze na nacin koji ste naveli da se postavi dijagnoza koja je postavljena? Da, moze, objasnila sam i kako, ali je potrebno da se prati jedno vreme da bi se utvrdila i etiologija tog poremecaja.

2. Lekovi koje ste pomenuli nisu nesto sto se daje u slucaju paranoidne psihoze ALI - ako je ona samo prolazna epizoda a stalni poremecaj depresija, i ako ne postoji osnovana sumnja da ce se epizoda ponoviti, onda mozda, zavisi od lekara.

A da li je neka dijagnoza verodostojna, to samo zna onaj koji ju je postavio i onaj koji je u U TOM TRENUTKU video pacijenta, jer se klinicka slika menja vremenom.

Jedna od stvari koja mi nije jasna... ti vestaci sto su potvrdili svoju prvobitnu dijagnozu na sudu. Da li su je objasnili? Sigurno ih je sudija pitao da je objasne. Da li su rekli zasto nema pecata na izvestaju?
Odgovori