Nesanica

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

miki980
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 29, 2013 10:22 am

Nesanica

Post od miki980 »

Imam poslednjih meseci velikih problema sa nesanicom.Ima li ko od forumasa slican problem i kako ga je resio?Ima li nespavanje direktnih posledica po zdravlje,osim umora,neraspolozenja i sl?
miloskg12345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 17, 2013 2:08 am

Re: Nesanica

Post od miloskg12345 »

Ноћас целе ноћи нисам могао да заспим, задњих месеци сам буквално заменио ноћ за дан. Никако не могу да заспим док не почне да свањава, а устајем касно после подне, ко вампир :D
Када кренем са школом некако се вратим на нормалу, али и тада се деси да спавам само 3-4 сата.
Помаже ми када имам неку напорну физичку активност током дана (никако пред спавање), исто тако није лош и чај од кантариона
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Кажу да ће полугодишње свакодневно спавање мање од шест сати, донети неки озбиљан физиолошки проблем.

Узрока може много да буде: премор, недостатак физичке активности, бука, светло, глад, преобилна вечера, запушен нос, ТВ и рачунар пред спавање, енергетска пића.......
miki980
Novi član
Novi član

Post od miki980 »

Kakav npr. problem?Meni je nesanica,pocela pre par meseci nakon sto sam se gusio pri usnivanju.Mislim da sam tada dobio neki podsvesni strah od gusenja i gubitka kontrole.Mozak od tada kao da je u nekoj pripravnosti.Prvih nekoliko dana nisam uopste spavao,pa sam morao uzeti lekove koji mi daju par sati sna.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Било какав - тамо где си најтањи. Мозак, имунитет, бубрези, срце, плућа, било шта. Организам не може квалитетно да се одмори и регенерише, па се интензивније троши.
miki980
Novi član
Novi član

Post od miki980 »

To je sigurno vrlo individualno i zavisi od osobe.Cini mi se da je spavanje,tj. nespavanje nepoznanica i za lekare.Pored toga sto ne znaju da lece nesanicu,na osnovu onoga sto sam ja citao imaju oprecna misljenja o posledicama nespavanja.Procitao sam u jednom tekstu naseg strucnjaka za medicinu sna da nespavanje ne izaziva funkcionalne probleme kod ljudi,samo psihicke smetnje.U Novom Sadu postoji covek(nije sala),koji 30 godina ne spava i funkcionise bez vecih posledica.Ja sa ovih par sati sna pod lekovima,pocinjem da pucam po savovima.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Е знаш шта. Доста ми је тих што не спавају 60 година, ништа не једу и не пију него само гледају у Сунце, суве крпе на дну мора, лечењу уз помоћ токсина, милости уз помоћ бомби и осталих глупости. То су све маркетиншки трикови да би се народ слудео и изгубио компас и осећај за истину и доброту.

Шта мислиш који ауто је издржљивији: Југо или Ферари?
miki980
Novi član
Novi član

Post od miki980 »

Jugo u rukama pravog vozaca :D
miki980
Novi član
Novi član

Post od miki980 »

Salu na stranu.U svemu postoje ekstremi,pa me nebi iznenadilo da stvarno postoje slucajevi dugotrajne nesanice.Izgleda da se nesanicom ovde lekari ne bave dovoljno ozbiljno.Kod mene taj problem traje 4 meseca,sto me jako zabrinjava.Cuo sam da u Klinickom centru postoji odel za poremecaje spavanja,ali kada sam pokusao da zakazem receno mi je da je prvi slobodan termin za pregled, preko koga se upucuje u taj centar tek oko nove godine.Do nove godine..ko ziv,ko mrtav.
bojan87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 10, 2013 8:00 am

Post od bojan87 »

Iz ličnog iskustva za nesanicu bih preporučio Lexoval forte tablete http://* REKLAMA */lexoval-forte-tablete
miki980
Novi član
Novi član

Post od miki980 »

Hvala na savetu.Nista ne kosta da probam...ali vec koristim Remeron i riivotril za nesanicu..sto je teska artiljerija za taj preparat..pa imam problema...tj.pocinjem da razvijam toleranciju na te lekove
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

miki980 napisao:Jugo u rukama pravog vozaca :D
Ја питао озбиљно. Ферари је сигурно издржљивији осим ако не сипаш исто уље и гориво као и у Југа или га не превезеш преко неког мало вишег лежећег полицајца. Ту је крај.

Поента приче је да одржавање организма зависи од његове финоће и од тога колико га цениш.

И опет, све може да се изврне. Као тај што не спава не знам колико деценија. Шатра, није болестан. Како да не. А можда крију да има неке фазе краткотрајног сна и тако даље, па онда причају приче.

Никако ти не препоручујем таблете као решење проблема.

Ево ти шта ми се десило пре неку седмицу. За викенд (и суботу и недељу) неки идиот од комшије у згради је почео да бургија око 8ч ујутру. Покушао сам да игноришем буку и да спавам са чеповим у ушима. Међутим нисам успео и тако сам провео неколико сати у кревету потпуно бескорисно. И шта се дешава у недељу вече? Негде после поноћи се пробудим и одем у ВЦ, попијем воде и вратим се у кревет. Годинама то радим и потом заспим у року од пар секунди. Овај пут јок. Нисам могао да заспим више од сат времена. То се зове тренинг. Преко викенда нисам могао да заспим после привременог буђења јер ме је комшија малтретирао, а сада је мозак одреаговао као да је дресиран. За пар дана стање се нормализовало, хвала Богу.

Сети се да ли се теби тако нешто десило. Провери и остале узроке несанице које сам споменуо у једном ранијем посту. Дај да нађемо узрок.
miki980
Novi član
Novi član

Post od miki980 »

Veruj mi,ja bih lekove izbegao da ikako mogu.Kada je pocela nesanica,ja sam proveo preko 80 sati u budnom stanju.Od jednog utorka u 2 ujutru do petka 6 popodne.Ko takvav uzas nije doziveo,ne moze da zamisli o cemu se radi.Uzroke nesanice znam,ali to nije dovoljno da se izborim sa njima.Rekao sam da sam dugo vremena imao neka gusenja prilikom usnivanja.Znaci,ne u toku noci nego pri samom ulasku u san.To najverovatnije nije sleep apnea,nego nesto psihicki.Nekoliko noci pre pojave nesanice,gusenja su postala ucestalija.U isto vreme,necim sam isprovocirao zeludac i tih noci imao jako povisenu zeludacnu kiselinu,koja me je budila.Mozak se jednostavno,kao sto ti kazes izdresirao da bude u pripravnostii.Mislim da sam razvio neki podsvesni strah od gusenja i gubiitka kontrole nad samim sobom.A podloga za sve to je moj nervozni karakter.Nekako je upropasten taj sistem za uspavljivanje u mozgu.Ja sam mislio da je to privremeno,ali traje vec 4 meseca.I sto duze traje,mislim da su manje sanse da se prirodni san vrati.A lekove do tada moram da pijem,sto je manje zlo nego da ne spavam.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Да ли си решио киселину?
miki980
Novi član
Novi član