napadi panike,psihicko zlostavljanje...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

slovo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 17, 2016 5:06 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

napadi panike,psihicko zlostavljanje...

Post od slovo »

Postovani, obracam vam se u nadi da neko ima iskustva o ovome o cemu cu pricati...

Malo vise od jedne decenije se borim sa anksioznoscu,napadima panike,iako godinama nisam znao sta mi se ustvari desava (sto je bio jos veci pakao za mene) nego sam samo zavrsavao u hitnu gde bi rekli da je pritisak dobar bla bla fizicki sve u redu...
..ali da se vratim ja na pocetak ove price koja je pocela kad sam bio dete neki 11-12 godina,sad imam 24,bio sam kao i sada mirno dijete cak i previse mirno i povuceno...

Oduvijek sam bio los djak i upravo tu pocinju problemi,konstantno sam bio pod pritiskom roditelja ,drzali su govore po 2-3 sata u dnevnoj sobi u kojoj su padale teske uvrede i pritisak od kojeg bi i odrasla osoba pukla,i to se konstanto ponavljalo,otac je jednom posle istih takvih govora (secam se da je bio praznik,mislim nova godina) otisao u moju sobu i uzeo moje stvari (muzicku linije,v.pusku i jos neke stvari) i bacao sa balkona lomio o zid i tako dalje,znao je da me kazni tako sto nije pricao sa mnom po mjesec dana,tjerao me od njega,
a onda opet drzao govore u kojima su bile rijeci,"odrecicu te se " "bolje da si mrtav" "takav nikom ne trebas" "bolje da se nisi rodio" i jos mnogo teskih rijeci kojih ne zelim da se sjetim,jednom je u toj dreci slomio pesnicom sto u dnevnoj sobi..i ti dogadjaji su me poslali u bolnicu u kojoj nisu mogli da nadju fizicki razlog normalo,ali od tog trenutka do danas nikad se nisam oporavio ,nakon sto nisu nasli fiz. problem poslali su me kod psihologa kojem nikad nisam rekao istinu,i te sesije su zavrsene nakon nekog vremena jer je psiholog rekao da sam psih. zdrav...to su bili neki testovi opste znanje ,pisanje sastava,gluposti...

Cak su i moju sestru izbacili iz sobe u kojoj smo spavali zajedno ne znam ni sam sta su hteli da mi poruce na taj nacin...a na sve to nadovezalo na nasilje koje sam prezivljavao u skoli koja je bila identicana paklu kod kuce, jer niti me je ko naucio da se zauzmem za sebe,niti je neko znao sta se desava,i pakao je bio svuda oko mene konstantno,mnogo puta sam zavrsio po bolnica,hitnoj,da bih prije nekih2-3 godine (sa mojih 21g) nakon jos jednog napada koji je bio stravican za mene otisao kod psihijatra koji mi je rekao sta mi se desava i prepisao mi terapiju koju sam koristio nekih pola godine,za to vrijeme mi je bilo dobro nakon toga opet isto,nisam psihijatru pricao o ovim problemima sa rodjiteljima samo o napadima panike,(za koje nisam ni znao sta su)sve je to dovelo do moje lose komunikacije sa ljudima,da nemam devojku svaki korak pakao,sad se borim kako znam i umem ,napredujem po malo oslobadjam se u komunikaciji sa ljudima ,i nadam se... molim vas ako mozete da sagledate ovaj slucaj i da kazete misljenje o svemu,da li sam ja zrtva psihickog zlostavljanja ili sam ja kriv ili ne znam ni sam vise..jedini grijeg je te jedinice u skoli i nista vise ni jedan jedini razlog..
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Re: napadi panike,psihicko zlostavljanje...

Post od _david_ »

to je tvoja greska, ja sam slicno prolazio kao ti... ... otac me je svaki dan maltretirao verbalno, cak je znao nekad i za gušu da me uhvati... i jednog dana sam resio da okrenem list, otac me napao ponovo... i potukli smo se.. imao sam nekih 16 godina... i rekao sam mu jos jednom nesto da mi dobaci iskrivicu ga kao kiflu... posle napada mi je par puta nabacio kao eeee piiiicko jedna tuces se sa svojim ocem... itd... reko ko te jbe...trpim te vec godinama dosta je bilo, neces vise da komandujes, mozes... al ces biti iskrivljen ko kifla...i covek je prestao da mi kenja... sada sam vec stariji i zivim samostalno, sto se tice psihologa i psihijatra, tu je tvoja greska opet... sa njima moras biti iskren kako bi ti na neki nacin pomogli
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Слово, ниси ништа написао за мајку али имао си пех да за оца добијеш особу коју у народу популарно називају силеџијом.

Поред таквог детињства ти си одлично испао. Нема те кривице код детета која заслужује такво силеџијско понашање оца. Те јединице у школи управо су последица тога што ниси могао да памтиш нити да се сконцентришеш због терора од стране родитеља.

Не знам како, али треба да почнеш живот од неког новог почетка. Да ли сада живиш са "родитељима"?
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

aaaca napisao:Слово, ниси ништа написао за мајку али имао си пех да за оца добијеш особу коју у народу популарно називају силеџијом.

Поред таквог детињства ти си одлично испао. Нема те кривице код детета која заслужује такво силеџијско понашање оца. Те јединице у школи управо су последица тога што ниси могао да памтиш нити да се сконцентришеш због терора од стране родитеља.

Не знам како, али треба да почнеш живот од неког новог почетка. Да ли сада живиш са "родитељима"?
ne slusaj ovog, ovaj lupa ko maksim po diviziji... ja cu ti dati resenje .. .sledeci put kad ti cale sere... zvekni mu par pesnica , gledaj da mu gadjas nos.. da ga izubijas da mu polomis njonjaru... .. uvezi ga u cvor,, izudaraj ga ko magarca... da se smiri... e to je pravi lek, kakav psiholog kakve zajebancije... pokazi mu zube, sve dok si miran i cutljiv ima da te kara .... zavezi ga bre za banderu sta si se uuusro bre.... da vidis kako ce da se smiri... okrenes list, da ti budes vodja u kuci,, ako kenja da ce da te istera iz kuce... zvekni mu opet par pesnica... veruj mi, ima da se smiri.... tako sam ja mog oca uspavao 2 puta... i od onda nikad vise nije kenjao za mene... davno,jos sam bio mladji od tebe imao sam 16 godina... na kraju krajeva iako budes dobio batine od oca , ako ne uspes da ga izudaras ko magarca... zapamtice tu tucu.... sledeci put ako ti opet bude kenjao, opet kreni u tucu sa njim... veruj mi posle toga ima da se povuce, jer ce znati da ce i treci put izbiti tuca.. nebitno da li si dobio batine ili ne... "a ti pokusaj da ga zavezes u cvor"
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

imas bre 24 godine nisi mali, nisi dete... ucutkaj oca, uzmi gajtan i zavezi ga za banderu... sta si se uuusro, nemoj to da dozvolis sebi jel si ti lud ? cega se plasis koga se plasis ? oca ? i zlostavljanje? kazi bre sebi necu bre vise da budem kukavica, necu bre vise da cmizdrim, nece vise niko da me maltretira...okreni jeeebeni list.... izudaraj ga, zavezi ga za stolicu, slomi mu vilicu... isopaj ga.. uzmi armaturu iskrivi aramturu od njega.. sta god, sta god ... sta si se uusro, nemoj da dozvolis da imas pilece srce... samo opal, pa makar i dobio batine......ili imas i drugo resenje, da nadjes sebi stan i da se osamostalis, ali posto je srbija takva kakva je, nemas posao , plata mala.... itd... onda imas samo jednu opciju... napadni oca kad ti sledeci put bude kenjao, ako tako nastavis.. brate bices unisten psihicki skrooooooooooooooooooz.... nemoj da si kukavica.... uvek sam mrzeo kukavice , cak i kod mojih drugova, jedan je bio stalno kukavica, i stalno sam mu govorio piiicko jedna ovaj ga napadne u gradu, ovaj se savije i trpi batine... reko ustaj bre, grizii ga.. ujedaj.. kidajj...bilo sta, samo nemoj bre da si kukavica aman covece....
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

znas onu pesmu od corbe

S' cetrne'st sam popio prvo pivo
a posle piva sam pio sve zivo
jer tad, tad sam bio mlad

Kad dobijem batine nisam kukao
bio sam tucen i ja sam tukao
jer tad, tad sam bio mlad

znaci brate.. nemojjjjjjjj da si kukavica
slovo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 17, 2016 5:06 am

Post od slovo »

aaaca,sto se majke tice udala se za njega kad je imala 18 godina,on je od nje stariji bio skoro 15 godina,nikad nista prosla u zivotu,a njena reakcija je bila ili podpaljivanje vatre ili cutanje...i ona je mislila da to tako treba...ona nikad nije ni radila,ona bi rekla da se to ona zrtvovala zbog nas,a to je glupost...
a jos sto se oca tice on je znao da mi kupi neke igrice ili kompjuter,ali zar je to ono sto mi je trebalo?..nisam ni trenirao ,nisam se socijalizovao jednostavno,inace on nema ni prijatelje niti nedje izlazi,nista jednostavo i tako je oduvijek bilo...Najgore je bilo dok sam bio u osnovnoj to mi je napravilo najvece oziljke,u srednjoj tu i tamo,i zavrsnica je bila kad sam se ispisao za fakulteta,tu je opet bila ista prica,svadje,ne komuniciranje sa mnom....

nekoliko zadnjih godina toga nema posebno kada sam u 21 godini zavrsio kod psihijatra zbog panicnih napada,ali te rane su tu i zauvijek ce i biti...ne mogu njih kriviti zbog mog loseg uspjeha u skoli ali toliko sam bio izlozen ovome da sam mislio da su oni u pravu i izgubio sam tolike godine zivota u strahu od svega i svacega ...ali i skola me dokrajcila jer sam se potcinjavao svemu i svakome...
zivim jos sa roditeljima ,mogu jedino ispod mosta da idem,bez posla ,djevojke....mada kazem ti nema toga vise ali te rane i plus ove iz skole i dusa me boli svaki dan...

_david_ da sam ja tako nesto uradio bio bih ispod zemlje 2 metra,posebno sa 16 godina,mada sam i ovako mrtav a ziv vec deceniju i kusur..
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

slovo , sta da ti kazem, imas 3 opcije... da ga prijavis, da ga izudaras kao majmuna, i trece da se odvojis da zivis samostalno...

david_ da sam ja tako nesto uradio bio bih ispod zemlje 2 metra,posebno sa 16 godina,mada sam i ovako mrtav a ziv vec deceniju i kusur..

- zasto se predajes odmah ? ne smes da ga napadnes? sta, jaci je od tebe? krupniji, ludji? nemoj na to uopste da gledas, rekao sam ti... gajtan i zavezi ga za banderu, prijavi ga policiji ili nadji sebi stan... ja znam kako se takvi problemi resavaju, moj otac je bio budala u to vreme... bio je zesca budala, ali ipak sam ga uspavao 2 puta i resio problem...sad je on starii covek ima 64 godine... to se desilo davno jos kad sam imao 16... sta da ti kazem, ako ne okrenes list, sjebaces se duplo psihicki...
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Slovo, koji ti je trenutno najveći problem? Da li ti napadi panike ili teškoće u kući, u komunikaciji sa ljudima? Nedostatak posla, devojke?

Generalno je greška što nisi sve rekao psihijatru, psihologu još onda al šta je tu je, sada moraš ići korak po korak. Dokle si stigao sa školom i šta imaš završeno? Moraš i na tom polju da vidiš šta ćeš uporedo sa ovim drugim. Što se funkcionisanja u kući verujem da je tu sada malo bolje jer imaš i ti godina a i otac je verovatno već malo u godinama pa je i snaga popustila polako... Stručna pomoć ti svakako treba, ali probaj ovde prvo korak po korak da objasniš koji su ti problemi da bi mogao polako da počneš da rešavaš.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Post od Kristina11 »

Slovo koliko sam iscitala ti si bio zrtva psihickog zlostavljanja prvo od strane roditelja,prvenstveno oca svog a onda i u skoli.Posto nisi imao podrsku iz kuce,od najblizih,vec konstantno kinjenje i psihicko zlostavljanje,to je na tebe ostavilo posledice.Koliko si napisao,fizicko zlostavljanje od strane oca nisi trpeo,zar ne?Znaci molim te,zanemari sto ti David kaze ovo da uzmes da tuces oca,vezes za banderu..tako se postsje ulicar,agresor,nasilnik,delikvent i potencijalni ubica.Tebi,krhke psihe ne treba neko da te "lozi" da ces batinama da resis sve.Posavetuj se sa psihologom i psihijatrom.Kazi sve.Zauzmes se za sebe al ne u smislu nasilja.Moras da radis na tome,da govoris sebi,da si ti vredan postovanja,da nisi nistarija,treba ti podrska nekog da ti kaze da mozes sve..nek to na pocetku bude psihijatar.Al mu moras reci sve kao sto si nama napisao.Ovo ti je prvi korak,priznanja nama.Kad budes imao nekog da mu ispricas,ko ce te razumeti,i dati podrsku i vetar u ledja(nek to bude psihijatar prvo) steci ces samopouzdanja u sebe.A to je put ka komunikaciji sa ljudima.Onda se okruzi pozitivnim ljudima i druzi.Tako ce naici i neka devojka.Sto se tice skole,nismo svi rodjeni da budemo doktori,naucnici..ima toliko dobrih zanatlija..itd .Vazno je da razmisljas "dao sam sve od sebe",ne mozemo svi sve,al umesto da razmisljamo o onome sto ne mozemo i da dopustamo da nas tudje reci bole zbog toga,koncentrisemo se na ono sto mozemo i znamo.I jednog dana kazes,npr ja sam automehanicar,dobro to radim i odlicno znam,otvoricu servis za popravku automobila i biti u tome uspesan.Na primer.Druga stvar,danas skole i fakultete zavrsavaju i u tridesetim,cetrdesetim..nikad nije kasno samo ti treba podstrek neciji i samopouzdanje.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Слово, не мораш ти да их кривиш али они јесу криви за твоје проблеме у животу. Ти од тога немаш користи али важно је да схватиш да НИСИ одговоран за то што су те родитељи злостављали. Сав неуспех у животу је дошао управо због неспособних и силеџијских родитеља.

Само је питање шта даље. Можда би било најпаметније да искрено поразговараш са психијатром. И што рече Кристина да се окренеш неком занату да би се осамосталио и тако опоравио.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

ma opaaaaaaaaaaaaal, uzmi gajtan i zavezi ga dole u podrum na 2 dana breeeee....
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

kaze kristina

Znaci molim te,zanemari sto ti David kaze ovo da uzmes da tuces oca,vezes za banderu..tako se postsje ulicar,agresor,nasilnik,delikvent i potencijalni ubica

- a sta drugo da uradi zivota ti? vidis da je bespomocan skroz... ima 24 godine i dalje ga zlostavlja... da se osamostali ne vredi, ja sam mu preporucio da ode kod psihijatra ili psihologa, kasnije sam se setio da mu ni oni nece pomoci, samo ce da ga tese, pa znas ovo pa znas ono... sta bre ovo ono ... gajtan i bandea bre, zvekni mu par samara... osisaj ga na celavo, sta god ti padne na pamet... neces se izvuci druze moj nikada ako tako nastavis, a ja sam to vec prosao i znam kako se to leci, svi ti ocevi koji zlostavljaju svoju decu u sustinu su kukavice velike... tako da ti ja preporucujem da okrenes novi list i da ga izlupetas ko majmuna.... a ti slusaj ove sto te tese... neces se nikada iscupati iz govvana... OPAAAAAL
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Судећи по Давидовом садашњем понашању, његов насилан одговор насилном оцу је уродио таквим плодом да је он постао исти отац.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

aaaca napisao:Судећи по Давидовом садашњем понашању, његов насилан одговор насилном оцу је уродио таквим плодом да је он постао исти отац.
gresis ja uopste nisam nasilnik, mozda jesam hejter, ali hejter i nasilnik nije jedno te isto... to sto ja tebe isprozivam ovde ne znaci da sam nasilnik i da te mrzim... nego si mi smesan lik...moj otac je zapravio bio nasilnik i pijandura, bio sam u situaciji kao taj tip... jos je on blaze prolazi nego sto sam ja prolazio... po nekad je znao otac da me hvata za vrat, gurka i po koji samar, zbog sitnica... nisam video nikakav izbor, nego da okrenem list, sta sam ja tad bio dete 15,16 godina ... i cekao sam njegov sledeci potez, kad je doslo do sukoba, dobio po tintari, i sav je bio u soku... jer je kukavica... posle toga opet je nesto kenjao, opet je dobio sečku....kazem ti situacija se preokrenula, poceo je da zove policiju, kako ja njega bijem, kako hoce da me istera iz kuce itd....cak mi je pretila kazna za popravni dom... i covek se smirio , vise mi nista nije dobacivao...drzao lekcije, gurao, hvatao za vrat, itd... jer sam mu rekao treci put ti secem prste... nema usroo se, kukavica siledzijska... a sad ? sad je skroz druga situacija, on je star covek, obilazim ga po koji put i tako...imamo normalne odnose...
Odgovori