Molim za pomoc??

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

zgengulj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 16, 2017 12:16 am

Molim za pomoc??

Post od zgengulj »

Pozdrav,mozda postoji u bazi neka tema o ovome ali nisam umeo da odredim sta je u pitanju da bih kucao u pretragu pa se unapred izviinjavam sto otvaram novu.

Ovako,pre par dana mi se desila situacija,desna ruka je pocela da se trese,blago kao da trni..nakon toga su usledili uzasni grcevi pocev od prstiju desne sake pa polako navise..podlaktica,rame, i malo vrat..Napad je trajao 15 do 20 sec...onda je nestao.
Par dana kasnije mi se dogodilo isto samo krace i blaze.
Isao sam kod lekara,snimao glavu,srce,kod neurologa..nalazi su super.
Dobio sam lekove za epilepsiju da pijem ali nisam siguran da je zapravo to,obzirom da sam video da lekaru ponestaje ideja sta moze biti problem s.

Da napomenem,nisam gubio svest,nisam imao napade trzanja ili dodatne simptome osim navedenih gore.

Molim da mi odgovorite ako neko zna nesto vise o ovome ?.Pozdrav
shinzon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 28, 2017 4:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Molim za pomoc??

Post od shinzon »

A da zatražiš mišljenje drugog lekara?

U međuvremenu pogledaj ovaj text: Bolovi u desnoj ruci - uzroci
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Како да верујеш чланку о болу у десној руци када се на фотографијама приказује лева рука?

Иначе, добар ти је тај лекар. Чудо како ти није дао мало цитостатика да гуцнеш.

Имаш ли проблема са кичмом?
zgengulj
Novi član
Novi član

Post od zgengulj »

Procitao sam clanak,za pocetak hvala na odgovoru.
Nisam imao bolove u ruci,osim mozda neki tupi bol zbog jakog grca.
Malo sam skeptican oko te epilepsije i vidne zbunjenosti kod lekara kada sam dosao sa problemom.Kao da nema pojma sta bi moglo da bude pa je uzeo epi napad kao mogucnost.
zgengulj
Novi član
Novi član

Post od zgengulj »

aaaca napisao:Како да верујеш чланку о болу у десној руци када се на фотографијама приказује лева рука?

Иначе, добар ти је тај лекар. Чудо како ти није дао мало цитостатика да гуцнеш.

Имаш ли проблема са кичмом?

Hvala za odgovor,nisam siguran koliko je sve pouzdano obzirom da su to ,,cuveni,,
lekari iz Uzica.
Nemam problem sa kicmom niti sam ikada imao,isao sam i kod neurologa sa vma,snimao EEG. Sve je uredu na nalazima osim jednog dela gde ima promena,covek mi je govorio neke strucne termine kao da mogu da ga razumem...pitao sam ga onako prostim jezikom da mi kaze ali opet neki zamrseni odgovor.
Trenutno pijem ,,Lamicital,, to su lekovi za epilepsiju.Bojim se da nije nesto banalno a ja treba da se lecim od epilepsije za pocetakdve do tri godine posle vrevotnio do kraja zivota.
Korisnikov avatar
marelli
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 1:49 pm

Post od marelli »

zgengulj napisao:Procitao sam clanak,za pocetak hvala na odgovoru.
... i vidne zbunjenosti kod lekara kada sam dosao sa problemom.Kao da nema pojma sta bi moglo da bude pa je uzeo epi napad kao mogucnost.
e kako mi je ovo poznato ...

kao što neko reče gore promeni lekara a i Googlaj .... ja sam više tako saznao nego od svog lekara ... jbg izgleda takvo vreme došlo ...
zgengulj
Novi član
Novi član

Post od zgengulj »

marelli napisao:
zgengulj napisao:Procitao sam clanak,za pocetak hvala na odgovoru.
... i vidne zbunjenosti kod lekara kada sam dosao sa problemom.Kao da nema pojma sta bi moglo da bude pa je uzeo epi napad kao mogucnost.
e kako mi je ovo poznato ...

kao što neko reče gore promeni lekara a i Googlaj .... ja sam više tako saznao nego od svog lekara ... jbg izgleda takvo vreme došlo ...[/qu
Tako i radim,ovde se raspitujem..sta drugo
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Не видим зашто се ми не би едуковали путем интернета када хирурзи оперишу учећи са Јутјуба?!

zgengulj, имаш ли још икаквих здравствених проблема?
zgengulj
Novi član
Novi član

Post od zgengulj »

aaaca napisao:Не видим зашто се ми не би едуковали путем интернета када хирурзи оперишу учећи са Јутјуба?!

zgengulj, имаш ли још икаквих здравствених проблема?
Hvala Bogu nemam.:)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

А како живиш, колико спаваш, како се храниш и шта од течности пијеш? Користиш ли какве суплементе?
zgengulj
Novi član
Novi član

Post od zgengulj »

aaaca napisao:А како живиш, колико спаваш, како се храниш и шта од течности пијеш? Користиш ли какве суплементе?
Pa sad,standardan posao u firmi..mada imam tri smene.Hranim se obicnom hranom(kao i vecina polulacije u srbiji)..
Tecnosti uzimam dosta,voda u glavnom..osim sto sam pre ovoga sto mi se dogodilo umeo da se povremeno napijem(vikend pijanstva,ali ne svaki) ...suplmente ne uzimam.
Vece pre ovog dogadjaja sam popio izvesnu kolicinu alhohola ...mozda to ima neke veze.
Prilicno dosta spavam u zadnjih par godina,tj. mogu da dremnem kada god se ukaze prilika.:)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Посао код кога руке заузимају "испружен" положај дуже времена, може да направи озбиљне проблеме са кичмом: рачунари, писаће машине, кување...

Што се тиче исхране покушај да смањих унос фабрички обрађене хране. Алкохол избаци да видиш шта ће се дешавати.

За антиепилептике не знам шта бих ти рекао осим да их ја не бих тако лако користио.

Спавање је битно оно које се ради у континуитету, дакле осам часова. Не сабирају се дремкања.

Могао би да пробаш са већом количином витамина Б1, Б6 и Б12, али у обзир долазе само квалитетни препарати. Наравно сам мораш да експериментишеш јер ти нико не може помоћи у томе. Ја пијем по 200mg Б1 и Б6, а теби можда треба и више. Са Б12 мора опрезно.

А можда би могао и да набавиш Истеки да истежеш кичму.
zgengulj
Novi član
Novi član

Post od zgengulj »

aaaca napisao:Посао код кога руке заузимају "испружен" положај дуже времена, може да направи озбиљне проблеме са кичмом: рачунари, писаће машине, кување...

Што се тиче исхране покушај да смањих унос фабрички обрађене хране. Алкохол избаци да видиш шта ће се дешавати.

За антиепилептике не знам шта бих ти рекао осим да их ја не бих тако лако користио.

Спавање је битно оно које се ради у континуитету, дакле осам часова. Не сабирају се дремкања.

Могао би да пробаш са већом количином витамина Б1, Б6 и Б12, али у обзир долазе само квалитетни препарати. Наравно сам мораш да експериментишеш јер ти нико не може помоћи у томе. Ја пијем по 200mg Б1 и Б6, а теби можда треба и више. Са Б12 мора опрезно.

А можда би могао и да набавиш Истеки да истежеш кичму.
Zapravo posao mi nema bas puno odredjenih kretanja,radim u fabrici..znaci sve je ukljuceno.Pokusacu sa vitaminima,mada nemam neki problem sa kicmom da znam.

Zanima me da li ste culi zaneki takozvani ,,sok od cigareta,,
negde sam nasao da kada se bas prepuisi hoce da dodje do slicnih pojava?? Ja sam vece pre poprilicno uneo u sebe,i cigareta i alkohola.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Може гадно тровање да се добије од цигарета.
zgengulj
Novi član
Novi član

Post od zgengulj »

aaaca napisao:Може гадно тровање да се добије од цигарета.
Znam,samo sto na,,googlanju,, nisam nasao ove simptome vec sam cuo od par ljudi iz okoline.
Odgovori