Moja borba sa hepatitisom C

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

E Danka, da znas da si u pravu!!!

Od pocetnog shoka, preko mirenja sa "sudbinom", staha od nepoznatog, neizvesnosti, strepnje, cekanja rezultata, gubljenja uzoraka, pa opet cekanja rezultata, preko toga bice komisija-nece biti, dr je na odmoru........sada sam u depresiji i anksioznosti!!

I sama terapija je mukotrpna i teska (a to cemo tek da vidimo!!), ali ovo cekanje je porazavajuce i razorno za nervni sistem!!

Ali, kao sto i ti rece........znamo gde zivimo........ :cry: :evil: , i moramo u skladu sa tim i da se ponasamo!!!

Pozdrav :wink:

Roso, obavezno nam javi sta si uradila danas!!!

Pozdrav i tebi :wink:
Rosa39
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 26, 2005 10:10 pm

Post od Rosa39 »

Tek se sad docepah neta...........sve je ok, tacnije bila sam kod DR, kaze da sam zdrava. virus je uspavan, sledeca kontrola je za 6 meseci, eventualna mogucnost da se ponovo probudi (ne daj Boze) je 30% a kaze da sam ja u onoj drugoj grupi............dakle ODLICNO i nadam se da ce tako i ostati. Ipak je rekao i on da se prekrstim i previse ne pricam o tome,he,he, pazi doktora. Dijetu mogu neki put da obogatim necim przenim, jednom nedeljno ili recimo svinjskom sniclom.Naravno, bio je sav ponosan sto je jos jednom dokazano da je kombinacija pegazis-ribavirin-mantadan se pokazala uspesnom uprkos njegovoj velikoj sumnji u pocetku zbog "tvrdoce" samog virusa u mom slucaju.
Ja okrecem novu stranu u mom zivotu.........tu sam ako vas nesto intereseju, neko pitanje, savet...........
Zao mi je Majo sto jos ne znate nista to je najgore od svega, to cekanje, al kad je vec tako.....strpljenje i samo strpljenje. A sama terapija i ne mora da bude toliko strasna, eto vidis prezivela sam i cak i ozdravila, jeeeeeeeeeeeee Pozdrav Danki. Pisemo se.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Draga Rosa, bas sam srecna zbog tebe ( a bice i MM sutra kada se naspava i kada mu budem rekla!!).

Ajde sada, ja kao vec veteranka na ovu temu, al nije mi jasno..... :o to oko "uspavanog" virusa.......... Jel kod tebe on sada spava ili je izbacen???!!

Ili uopste, da li se ikada izbacuje, ili se "uspava" za sva vremena??!!

Malo sam premorena od svih podataka, izvini, ali ako si sada neg. i on je uspavan, da li ce ikada biti oteran iz tvog zivota bez traga o njegovom postojanju???!! Naravno, ako se pridrzavas zdravog zivota i svih "pravila u ponasanju"???!!!

Ja, kao sto vidis, jos ne spavam, a ni ne verujem da cu uopste nocas kako sada stvari stoje, ujutru idemo da predamo nove rezultate i da se konacno cela dokumentacija za komisiju zatvori, pa uzbudjenje raste.....samo mi je malo frka da ne bude: "Pa komisija je vec bila...juce!!!" Sto me ne bi iznenadilo!! :o

Kakvi su ti sada planovi???? Nastavljas sa poslom, zivis, hranis se zdravo (sa ponekom sniclom!!!!)..........Jel planiras mozda neki odmor da uzimas?? Hoces li putovati negde?? Mozda u Bg???

Ako dolazis ovde, sto se nas tice, onaj dogovor za cajanku ostaje.... :D , a sada imamo i sokovnik, pa mozes da biras!!!!!!!!! :D :D :D :D :D
Rosa39
Stalni član
Stalni  član

Post od Rosa39 »

Draga Majo,
uglavnom svi pricaju ukljucujuci i mog strucnjaka da se uspava i to je vec veliki uspeh tj.trijumf. Nekgde sam cula ili procitala vise se ni ja ne secam da su bili neki slucajevi da je neko izbacio, ali to je neprovereno.I tako uspavan, ne moze ti nista, naravno ako se ponovo ne probudi sto je rekoh ti u 30% slucajeva. Ja kao laik i nakon svega sto cuh i procitah verujem da ako i posle 5 godina spava vise nema opasnosti. Moj DR mi nikada konkretno ne odgovori ni najedno pitanje poput ovoga jer je uvek ponovi sve individualno. Sav je bio ponosan juce i prvi put ga vidim takvog jer je uvek zabrinut i hladan, tako da mi je i njegovo ponasanje dalo dodatnu nadu da ce ipak i dalje biti sve u redu. Volela bih da ima vise vremena da mi neke stvari objasni, ali on se bavi mnogo gorim daleko bilo slucajevima i za njega je ovaj nas, nesto izlecivo, a i jeste.
Tako da se vise ne zamaram, pustimo vremenu u mom slucaju da pokaze.......DACE BOG!
Sinoc sam na proslavi jela posle godinu dana parce svinjske snicle i pomfrit i mogu ti reci da mi je posle 3 zalogaja bilo muka osecala sam se kao da jedem mast, totalno sam se odvikla sto je i dobro.
Ti si sada verovatno na komisiji, drzim ti palceve da sve bude u redu, javljaj odmah sta je bilo mada radim po podne.
Planovi su mi divni..........vec smo poceli da trazimo stan moj verenik i ja, znaci da bas okrecem novu stranicu, malo mi je frka zbog promene ali isto toliko i zelim. Ja sama se osecam kao nova,bolja osoba u svakom smislu, sto bi rekli preporodjena, znaci istina je ono, sto te ne ubije, to te ojaca. Radim i dalje ali imam nameru da se vratim svom drugom poslu sada imam vremena i snage. A sve to kad jos malo ojacam i nauzivam se na suncu i moru (zivim na moru). Za Beograd, ja bih krenula iz ovih stopa, al trenutno se ne moze...........eventualno u avgustu, javicu ti sigurno, pa da se vidimo.Pisiiiiiiiiiiiiii
Rosa39
Stalni član
Stalni  član

Post od Rosa39 »

Majo, gde si, sta se desava.......................???
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Evo me, Roso, k'o za baksuz mi se pokvario komp, pregrejao se (a kako i ne bi!! Ha ha ha), ali sada ce valjda biti ok!! :lol:

Danas smo predali sve papire, sutra u podne je komisija, a u petak saznajemo rezultate!!!!!

Nadam se da ce biti sve ok, kaze Dr sanse su 99,9% da prodje,i kao, da se spremi u ponedeljak da pocne sa terapijom, ali uvek postoji onaj 0,01!, tako da necemo nista unapred!!!!

Drago mi je za vase planove i da se sve odvija kako treba, a sto se tice svinjske snicle......to ti potpuno verujem!!! I ja sam "dijetetisala" sa svojim dragim i kada sam nakon samo 3 meseca probala pljeskavicu imala sam isti osecaj kao i ti na sniclu!! :D :D :D

Ali i to ima svoje dobre strane......

Uzivaj na moru, uzivaj u zivotu, a za avgust - obavezno stoji dogovor!!

Bicemo u kontaktu, a ja ti javljam u petak sta se desava!!!

Pozdrav i kuckamo se!! :wink:
Rosa39
Stalni član
Stalni  član

Post od Rosa39 »

DRZIM VAM PALCEVE DA ODGOVOR KOMISIJE BUDE POZITIVAN A ISHOD TERAPIJE NEGATIVAN.JAVLJAJ ODMAH SUTRA.......SRECNO
Nego da i ja tebe nesto pitam jer vidim da si tata mata u svim oblastima
na desnoj ruci imam neke cudne pojave, po venama na nadlaktici i podlaktici ispupcenja i otekline........pojavilo se pre 2 meseca, DR opste prakse je rekao da su verovatno ciste i da ce proci samo od sebe i da je mozda od terapije, DR specijalista koji me je lecio od virusa misli da je neka vrsta tromboze jer sam neko vreme uzimala anti baby (morala sam u toku terapije da bih regulisala menstr.ciklus) a pusim i rece da ce proci i da nije strasno. Ja ne bih da panicim a i dosta mi je lekara bar za sada, a opet bih volela da budem sigurna da zaista nije nista, danas cu na poslu jer radim sa doktorima pitati za njihovo misljenje (mada tamo ne smem da spominjem virus), cini mi se da se malo smanjilo..........sta ti mislis, jel znas nesto o tome....??? Na kraju,ako ne prodje da ne bih nagadjala moracu kod doktora specijaliste za te stvari, ufffff.............pozdrav i pisi
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Evo sada cu ti reci sta ja mislim...o anti bebi pilulama.............ja sam strogo protiv njih, al dobro, ti si morala da ih uzimas........

Ne znam da li ima veze sa njima (te promene koje imas), ali znam za sebe, da, kada sam ih uzimala da su mi se pojavile vene na nogama i dan danas ih imam.......preme tome.........moguce je, ali ne bih da nagadjam??!!

E sada......................................................................................................

.novosti.................................................................................................

PROSLI SMO KOMISIJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Idemo sutra u bolnicu, i kako stvari stoje, verovatno pocinje sledece nedelje!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Javljam ti sutra kada se vratimo iz bolnice!!!!!!!!!!!!

Ako hoces, posalji mi svoj mail na PP, pa cu da ti posaljem slike, kako izgledaju rane na rukama mog dragog, a to vezuju za simptom HCV-a, a i zanima me, da li si ti mozda imala te promene na kozi od terapije, jer sam citala da moze i to da se javlja kao negativan efekat!!!!!!

Pozdravlajmo te i kuckamo ti......... :wink:
Rosa39
Stalni član
Stalni  član

Post od Rosa39 »

jaooooooooo divnoooooooooooooooo
bas se radujem zbog vas, super
pisacu ti sutra ili prekosutra sad sam u nekoj guzvi,pozdrav
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ok. A ja ti sutra obavezno pisem kada se vratimo iz bolnice, jer cemo tada znati sve..i kada pocinje.......

Ne mogu da verujem da krecemo...pomalo me je strah, al to je valjda i normalno??!! :o

Tj, nije malo, nego MNOGO me je strah, a on se dobro drzi, nije od onih muskaraca koji se raspekmeze i na 37.2, nego cuti i trpi.....

Eto, toliko od mene za sada.........

Pozdrav :wink:
Rosa39
Stalni član
Stalni  član

Post od Rosa39 »

Ajde ajde i ja sam umirala od straha samo sam cula svoje zube u bolnici..............ako sam ja ovako panicna sve to herojski podnela i uvidela da nisam bas toliko slaba (nasao je virus s kim da se kaci),naprotiv. Javljaj odmah ja odoh na posao, a vi uvek imate mene kao prezivelog u borbi protiv istog neprijatelja.............malo li je....???A orden mi je NEGATIVAN REZULTAT, izbacila sam iz rama diplomu i ubacila MOJ REZULTAT.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

:D :D :D :D ......dobra ti fora sa ramom!!!!

Evo opet novosti, otisli smo jutros i Dr mu je rekla da dodje u ponedeljak i da krenu sa terapijom. E sad, on je umislio da je bolje da prima petkom (zbog posla), pa je zamolio da se odlozi do petka, a ona kao grom iz vedra neba: "Pa zasto da cekamo sledeci???!! DANAS KRECES SA TERAPIJOM!!!!! :lol:

I tako je on danas primio prvu.....dali su mu u ruku, odmah je popio 2 paracetamola i dobio je kutiju Ribavirina sa semom 2 + 0 + 3, tako da ce vecars popiti prvu turu!! Vec je poceo nos da mu se zapusava - to bih ti mogla napisati kao neku prvu reakciju, a za dalje cemo videti....

Kuckamo se veceras sa novostima!!!

Uhhhhhhh, ovih 5 meseci mukotrpnog cekanja su bas bili dugi, a ovo sada odjednom..........ma bas nas je presekla... Jos smo mi lepo isplanirali sta cemo sve da uradimo do petka, kad ono......cvrc!!

Ma dobro je, sto pre pocne, pre ce i zavrsiti!!! :D

Tako da, od danas 19.5.2006. mozemo da pisemo na temu "Njegova borba sa hepatitisom C".

Ljubim te, sada sam solo, receno mi je da ce ostati u bolnici 20 dana, a mozda i krace u zavisnosti od reakcija!!!

Kuckam ti opet veceras kada se budem cula sa njim!!! :wink:
Rosa39
Stalni član
Stalni  član

Post od Rosa39 »

Majo, evo me, pa super sto pre pocne bolje bice sve u redu. Sto se tice onih rana sto si spominjala gore ja nisam imala to ni pre ni tokom.Niti sam cula da je to povezano sa C. Dopala mi se reakcija doktorke, odlicno, nije imao ni kad da se uplasi.Pisi kako mu je sad. Ja licno prve noci sam osetila samo malo jezu (groznicu) tokom spavanja i nista vise. Kod mene su efekti poceli dosta kasno posle mesec,dva.Nisam imala zacepljenje nosa. Ali svako reaguje drugacije. Malo mi je bez veze sto mora u bolnicu, jer se onda i osecas bolesnim, meni je bilo tesko neki put da radim, ali imas odlican osecaj da nisi bolesna.Ali,nazovimo to trenutnim PROBLEMOM! I ako je kod nas takva praksa samo njemu da bude dobro, s druge strane je mozda lakse, u slucaju bilo kakvog umisljenog straha zna da su tu strucnjaci. Ti ne padas moralno i to je super. A u vezi ribavirina ja sam u pocetku uzimala 2+2, da bi mi posle smanjila na 2+1 jer mi je krvna slika strasno padala, pa me posle opet vratili na 2+2. I uz to ovde daju i tzv.MANTADAN jedna ujutro i jedna uvece.Pozdrav,pozdravi dragog i pisi.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Popio je 3 Ribavirina, i sat vremena nakon toga je poceo da oseca jezu, grlo i nos su mu malo bolje, ali je pocela da ga boli glava. Dosta pije vode, kaze da je bas jako zedan.

Pokusao je da zaspi, ali nije mu uspelo...i jeza ga je malo prosla, ali ne moze da spava.

To je za sada, nadam se da ce mu sada uspeti.. :o .

Jel imas neku ideju sta bih mogla odd klope da mu odnesem u bolnicu, jer je tamo hrana grozna (samo pirinac, krompir i riba!! :cry: ) i to je sve tako bljuuuutavooooooo!!! :cry: :cry: :cry:

Ajde sada, da te ne davim vise.......

Nadam se da nece lezati svih 20 dana, ali, ako mora, mora, sta da se radi!!

A sto se tice mene, ja sam panicar, i to veliki, ali sam i veliki borac...najteze mi je dok nesto ocekujem, a vala, sve u zivotu volim da razvlacim... :oops: Znam, ovde se ne radi direktno o meni, pa se moze reci da mi je (kao) lakse, ali nije... :( , ali ista sam takva i kadaa sam ja u pitanju!!

Pozdrav, i kuckamo seeee :wink:
Rosa39
Stalni član
Stalni  član

Post od Rosa39 »

Svi ti siptomi mogu da budu na nervnoj bazi a desavaju se i ljudima bez terapije svakodnevno, jedino ta jeza,nista strasno. Ako se vratis na pocetak mojih pisanja procitaces pazljivo sta mi je sve DR rekao da moze da se desi a nije, a najgore sto sam procitala u uputstvu za kombinacije boce i leka je pasji umor,depresija,bolovi u zglobovima i misicima,nesanica,nocno budjenje,osecaj konfuzije,temperatura.....to je to.I jos po nesto sto moze i ne mora ali nije ni vredno spominjanja. Uglavnom,tome je posvecena mnogo veca paznja i mnogo vise su me uplasili nego sto zaista jeste strasno. Sa ove distance mi pade na pamet da je strasno u stvari sto pijes lekove od kojih ce ti biti gore obicno je obrnutno. Najgori siptom tj.los uticaj leka je opadanje krvne slike,to je ozbiljno i to ce mu i kontrolisati.Na uputstvu nema nikakve napomene da drugacije deluje na zene a drugacije na muskarce. Ja sam uglavnom jela pastu sa brokolima (ima toga i kod nas), sve vrste ribe (samo ne przeno),junetinu na teflonu,pljeskavice od junetine na teflonu,pastu sa tunjevinom,punooooooo salate i svega zelenog,uopste svo voce i povrce,cajeve od zalfije i majcine dusise, imas gore sve napisano.Uskoro cemo preci na privatno dopisivanje da ne bi davili ovde ljude sa nasim sad vec privatnim stvarima.Pozdrav i laku noc.
Odgovori