Kao prvo, smatram da nema potrebe za svadjom i ratobornim stavom, ovo je ipak samo forum,a pomenuta situacija je samo jedna od mnogih u kojima se bolesti lece na neadekvatan nacin. Jer narkomanija je bolest i kao takvu je i treba posmatrati. Ti ljudi su bolesni i ako nista drugo, treba im pristupati sa postovanjem, umesto mera koje se primenjuju a koje vredjaju licno dostojanstvo.
Vidim da kod tebe hunter postoji doza ogorcenosti prema narkomanima, verovatno zbog stava da su sami krivi za to sto ih je snaslo. Mozda jesu, ali bi trebalo da gledas i malo sire... Mnogi od njih nisu postali narkomani svojom voljom vec cu na to bili
primorani. Svima je jasno kako i od strane koga, da ne sirim pricu.
Uhhh oduvek mi bijade zanimljiv tvoj nik, upoznah te na jedan zanimljiv nacin, na kojem si odala da jos uvek branis seminarske radove!Moraces ih jos mnogo napisati i odbraniti, da budes sigurna da si u pravu kada odgovaras na pitanja ciji odgovori iziskuju logiku
Zaista mi nije jasno kakve veze moj nick ima sa onim sto sam napisala, niti mi je poznato da sam nesto skrivala, pa sam se odala u temi o tremi. Sto se ostalog tice, koliko god seminarskih dosad napisala, slozices se da imam pravo da imam kriticko misljenje o bilo kojoj temi, pa i da ga na forumu izlozim (koji zapravo za to i sluzi). Ti naravno imas sva prava da se sa njim ne slozis
Bez uvrede, ali ne mogu reci da mi nije drago sto nemam profesora koji podrzava fizicku silu u lecenju pacijenata. Batine, kao pedagosko sredstvo bi trebalo da je u civilizovanim drustvima prevazidjen nacin prevaspitavanja kada su u pitanju odrasli ljudi ocuvanog razuma. E sad sto kod nas nije... Da ne citiram drbgd
i ljudi su ionako osudjeni na prebijanje, pa cak i ubijanje! Ubija ih sama droga, prebijaju ih i ubijaju dileri, lihvari, policija, roditelji... Neretko i oni sami prebijaju, pljackaju i ubijaju. Izlozeni su kriminalu, nasilju i sami postaju ucesnici u svemu tome.
Zamerio si mi da se nisam osvrnula na ovaj komentar pa da ti udovoljim. Mislim da je ovde logika malo zakazala. Po tebi, ako te ljude vec prebijaju (mala digresija-ovo je cista generalizacija, mnogi od njih nikad ne dobiju batine od populacija koje si pomenuo), onda je ok, fino i logicno da se batinama izlece? Ja tu zaista ne vidim logiku, vec samo podrzavanje agresije. To sto oni sami prebijaju, to takodje ne mozes da koristis kao argument-oni su bolesni, pod uticajem droge i ne mogu racionalno da vide i kontrolisu svoje postupke. STo se za batinase iz doticne ustanove ne moze reci.
Nisi se ni jednim argumentom osvrnula na moju konstataciju, ali si rekla da ce se vratiti. A zasto se nije vratio taj svirepi batinas, koji je isto svojevremeno bio ovisnik i zrtva batina!?
Ovo zaista ne razumem. Koji batinas i odakle vratio?
Ti ces svojim stavom verovatno biti jedna od slabo uspesnih, a ako bude suprotno, bojim se da pred tobom sledi tezak opstanak za goli zivot, jer, ma koliko cinila pozitivna dijela, povecaces sebi broj neprijatelja!
Uz duzno postovanje, previse dajes sebi za pravo. Moj uspeh u zivotu zavisice iskljucivo od mene i mog truda, a ne od tvojih stavova