Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Pa poznajem coveka... Generalno se krecem u tim politickim krugovima i jako dobro poznajem mnogo istih. To sto misljenje o ljudima bazirate na njihovim i svojim politickim opredeljenjima i stavovima, to je nesto sasvim drugo i nije preterano pametno. Tj, za Cedu i Jelenu mogu reci da su pravi gradjani, za npr. porodicu Tome nikolica mogu reci da je fantasticna i da su to mnogo dobri ljudi, za porodicu Karic da su to najradniji ljudi koji postoje, bez uticaja mojih politickih stavova na to. Ali to nije tema, vec sam samo hteo da skrenem paznju da su takve kvalifikacije ljudi (Ceda Prasak), uzrokovane neznanjem, vrlo jadne i da im nema mesta na ovakvom forumu.
Ako vec poznajete Cedu sto mu ne predlozite da uradi isto ono sto je uradio Nenad Canak kada ga je za istu stvar optuzio Velja Ilic. Posto se prica o Cedi provlaci vec godinama logicno bi bilo da je i sam do sada to uradio. Mozda se necega plasi? Rezultata testa?
Posto je ova prica otisla vec predaleko ja cu se vratiti na sam pocetak i osvrnuti na to da mi se cini da je otac Branislav i njegov centar samo kolateralna steta u celoj ovoj prici i da je glavna meta Vladika Artemije pod cijim blagoslovom je ovaj centar. Setimo se dogadjaja do pre par dana kada taj isti Artemije nije dao blagoslov za posetu Bajdena Decanima i reakcije Svetog sinoda na to. Neko nekome tu debelo smeta i neko ce izvuci korist iz svega ovoga a to sigurno nece biti ni otac Branislav a ni ta jadna deca koja pokusavaju kod njega da se lece.
tanja68 napisao:Ako vec poznajete Cedu sto mu ne predlozite da uradi isto ono sto je uradio Nenad Canak kada ga je za istu stvar optuzio Velja Ilic. Posto se prica o Cedi provlaci vec godinama logicno bi bilo da je i sam do sada to uradio. Mozda se necega plasi? Rezultata testa?
Posto je ova prica otisla vec predaleko ja cu se vratiti na sam pocetak i osvrnuti na to da mi se cini da je otac Branislav i njegov centar samo kolateralna steta u celoj ovoj prici i da je glavna meta Vladika Artemije pod cijim blagoslovom je ovaj centar. Setimo se dogadjaja do pre par dana kada taj isti Artemije nije dao blagoslov za posetu Bajdena Decanima i reakcije Svetog sinoda na to. Neko nekome tu debelo smeta i neko ce izvuci korist iz svega ovoga a to sigurno nece biti ni otac Branislav a ni ta jadna deca koja pokusavaju kod njega da se lece.
Potpisujem!!!
Oca Branislava poznajem 15 godina i znam ko stoji iza ovoga i šta se dešava iza zatvorenih vrata. Predlažem svima koji su ovako javno izrazili svoje "zgražavanje" da odu u posetu Duhovnom centru i provedu samo jedan dan u društvu 200 narkomana ( bivših zatvorenika, siledžija, kriminalaca, pekara, lekara, studenata, "maminih i tatinih" sinova), čuju njihovu životnu priču i priču njihovih roditelja. U povratku neka svrate do manastira Crna reka i neka se pomole ispred kivota Sv.Petra Koriškog da ih ne snađe ono što su gore videli.
Da li se neko od vas zapitao zašto "zlostavljani momak" posle "prvog lopatanja" nije otišao iz Centra i prijavio nadležnima da tamo negde u planini postoji "zloglasni logor" nego je tek nakon trećeg pokušaja izlečenja u tom istom "zloglasnom logoru" rešio da upozna javnost šta se tamo dešava. Novinar koji je napisao tekst bi trebao da bude informisan da Otac Branislav skoro dve godineu ne živi sa porodicom u Crnoj Reci. Sve ovo i još mnogo čega upućuje na to da je ovaj poziv na linč dobro osmišljena i dugo pripremana akcija sa namerom da se kompromituje Raško-prizrenska eparhija, Vladika Artemije ( mnogima u Sinodu trn u oku ), Otac Branislav...Koga još briga u ovom demokratskom društvu šta će biti sa dvesta narkomana koji su smogli snagei da se vrate iz mrtvih???
Da li se neko od vas zapitao zašto "zlostavljani momak" posle "prvog lopatanja" nije otišao iz Centra i prijavio nadležnima da tamo negde u planini postoji "zloglasni logor" nego je tek nakon trećeg pokušaja izlečenja u tom istom "zloglasnom logoru" rešio da upozna javnost šta se tamo dešava.
Pa plasio se lopatanja
Vi ljudi kao da niste videli batine... Nema opravdanja za ono sto se desilo tamo.
Ako vec poznajete Cedu sto mu ne predlozite da uradi isto ono sto je uradio Nenad Canak kada ga je za istu stvar optuzio Velja Ilic. Posto se prica o Cedi provlaci vec godinama logicno bi bilo da je i sam do sada to uradio. Mozda se necega plasi? Rezultata testa?
Koliko znam, upravo to je i uradio pre nego je tuzio Press za klevetu i dobio spor. Mislim da je sve to bilo pocetkom 2007... Ali to ljudima ocigledno nije dovoljno. Mislim da smo i previse pricali o politicarima, buduci da nisu ovde i ne mogu da se brane, a odmakli od sustine. Sustina je da se negde u Srbiji vrse brutalna prebijanje bespomocnih ljudi u ime nekakvog boga. I TOME SE MORA STATI NA PUT...
Zapravo ,meni nije jasno kako to da se znalo sta se desava u centru a da niko ,od nadleznih institucija,nije odreagovao ,dok neko nije javno istupio sa sve "dokaznim materjalom"!
Mozda je nekim institucijama odgovaralo da takav centar postoji,posto je on zapravo zbrinjavao preko 200 narkomana,za koje ,u tim istim ,specijalizovanim institucijama koje se tek sada javljaju,nije bilo mesta!A porodice nisu mogle same da se bore sa problemom narkomanije kod dece!
Ne opravdavam lopatanje i prebijanje kao sredstvo "edukacije" ali mi nije jasno zasto onda nisu roditelji odreagovali pa sprecili to!?Mozda su se i oni plasili da ne budu lopatani!?Pa jos i ako su za to placali...ne razumem,stvarno!
Teorija zavere?Opet?Ne znam!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Ne mogu da verujem da ste stvarno sve ovo napisali sto ste napisali!!!!! Zar o politici ovde??????????????????????????????????????????
E sad sam zaista razocharana
sanyalica napisao: Ne mogu da verujem da ste stvarno sve ovo napisali sto ste napisali!!!!! Zar o politici ovde??????????????????????????????????????????
E sad sam zaista razocharana
Pa Sanja, bez velike zelje da se bavimo politikom (a ne politikanstvom - zbilja i ne razumem tu rec) na ovom mediju, ocigledno je da, politika mesa prste u sve pore drustva, pa tako i u slucaj plemenitog Oca Branislava!
Namestaljke poput ove, nisu strane ni jednom Drustvu i rezimu, pa ni ovom.
Nista licno!
Mislili su da je pticji grip posast novog milenijuma, pa zatim i za svinjski...meni se sve cini da je najpotentnija zarazna bolest ljudska glupost, srecom pa nas ima pelcovaniih i od toga...
Od sludjenih i sanjivih, preko liberalnih pivopija do lovaca i sl. sasvim je moguca nova "pandemija" koja se zove: "kako biti i ostati glup i ogranicen celog zivota"...ovde jedino ibi-ibi i ka1 NE spadaju u isti kos...dok su vecina visestruko dokazani promasaji majke prirode. No, danas je u njihovoj oblasti jaka konkurencija - sve je vise intelektualaca u pokusaju...
Lepo rece jednom prilikom jedan od ucesnika polemike: "bolje da brisem i ja odavde pre nego li se glupost prelije i na mene", bolje ne proveravati je li ili nije zarazna, sto je sigurno sigurno je
Nasiljem protiv argumenata. 'Ajd uzdravlje!
Poslednja izmena od MACHINE u Pon Maj 25, 2009 1:30 am, izmenjeno 2 puta ukupno.
MACHINE napisao:
Lepo rece jednom prilikom jedan od ucesnika polemike: "bolje da brisem i ja odavde pre nego li se glupost prelije i na mene", bolje ne proveravati je li ili nije zarazna, sto je sigurno sigurno je )
ne zaboravi iskompleksirane i nadobudne debile i dokazane dupeglavce koji nezadovoljstvo (citaj NEDOSTATAK EMOTIVIH SEKSUALNIH I DRUSTVENIH ODNOSA) lece vredjanjem neistomisljenika i divljenjem nad svakim svojim postom...
Zapravo ,meni nije jasno kako to da se znalo sta se desava u centru a da niko ,od nadleznih institucija,nije odreagovao ,dok neko nije javno istupio sa sve "dokaznim materjalom"!
BRAVO!!! Ovde lezi problem... Ali nije nista iskonstruisano, buduci da je snimak vrlo realan, vec je problem u tome sto ovo zaostalo drustvo (cija je slika, prilika i cist primer jedan samozvani nobelovac ovde) nije spremno da odgovori na nesto dok to ne pocne da se provlaci po medijima. Tj. vrlo pocinjemo da licimo na Ameriku, gde su ljudi u stanju da guraju prst u dupe i onda grizu nokte sve do momenta dok im Michael Moore ili CNN ne kazu da to nije zdravo...
A neki nas (opet dokazani) fasisti odavde, jos vise vuku ka dnu...
sasvim je moguca nova "pandemija" koja se zove: "kako biti i ostati glup i ogranicen celog zivota"...ovde jedino ibi-ibi i ka1 NE spadaju u isti kos...dok su vecina visestruko dokazani promasaji majke prirode.
politicar-politikant daju veoma slican odnos kao muzicar-muzikant. Politicar je otprilike (bar u teoriji koju praksa u Srbiji uglavnom ne dokazuje) neko ko ima svest o sirim drustvenim problemima i resava ih na posten nacin; politikant - kafanski intelektualac koji se razume u sve poput svih traceva vezanih za politicare, zna kako bi odbranio Kosovo, kako bi fudbalska, kosarkaska, odbojkaska, vaterpolo, teniska, kuglaska... reprezentacija osvojila svetsko prvenstvo, kako bi se za pola godine "vozdigla" ekonomija itd.
Muzicar - virtuoz na nekom muzickom instrumentu (a da nije truba i dobos); muzikant - prstoudarac u drombulj, duvac u trubu, pistava pevaljka ili sutirac u dobos sveprisutan na srpskim svadbama... Ovde uglavnom spadamo u politikante
Ako ti tako kazes, a u mnozini, slozicu se tom definicijom, mada, politika zbilja nije bila namera, ali nemozes uteci, jer ista sve kreira i to je cinjenica. Nisam devica po tom pitanju, a nadam se da razumes sta ti zelim reci!
Pozdravljam do sutra uvecer i zelim svima lepe snove, zdrav razum i srecan radni dan!