Kucni ljubimci i bolesti

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Daj bre Guci, ako si direktorka, zaposli me u firmi, evo imam jos jean ispit do kraja! :lol:

E, u pravu si sve sto pricas za dete... ja jos uvek nisam napravio dete zato sto nisam obezbedio sve preduslove za tako nesto, ali vec strasno to zelim. Tako da kapiram da bih ja bio isti kao i ti, mozda cak i gori.

Inace, moj pas ne kaki u stanu uopste. :) Kucni psi to ne rade. Jednostavno, odrastajuci, sami naviknu da kake samo kada izadju napolje i to je to. Napolju kaki uglavnom na istim mestima, to je u 99% slucajeva neka zemlja, ne voli on da kaki na betonu, Boze sacuvaj... ;) A znas kako je fin, kada vidi neko drvo, obavezno se nabije tako da mu dupe bude okrenuto uz samo stablo... to ti je bre kultura! :lol:
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

Isuse, slucajno sam ostavila Pecine slike otvorene u FF, za 15 min je stekao vec tri mlade i lepe obozavateljke :). Za porodicu i decu nema da se sekiras :).

Koliko je Peca star?
guci
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 12:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od guci »

He, he, zaposlicu te ako si masinac ili ekonomista, i ako si spreman na seksualno uznemiravanje od strane direktorke :lol: Moras da brijes noge i nosis minice, hocu i ja malo da budem pravi "disa", dosta mi je da samo mene j..u sa svih strana :o Jesi li dobio moj mejl na private? Nisam bas majstor sa ovim forumima... Inace, Peca mi je i muz, tako da tvoj Peca vec ima moje dodatne simpatije. A tek sto pozira...
8)
Inace, nisam znala za to da psi samo napolju vrse nuzdu. Sad znam, ali je l' da da nije fora da se kaki gde se stigne? :-?
Veliki pozdrav za sve clanove foruma i kuceljupce!
Ka1, a sta studiras?
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ja moram da se priključim ,e Ka1 sad si moj idol Peca je čudo :lol: :lol: :lol: .

Što se tiče nužde ,ne morate mi verovati ,ali ja pretpostavljam da znam odgovor na to.Pas koga sam usvojila (veterinari kažu da je tad imao oko godinu dana) išutiran na ulici,sa kesom vezanom na glavi,ETO TO SU LJUDSKA BIĆA I DECA KOJA SU SE U KRAJU ŠALILA SA PSOM, nikada ništa od kad sam ga unela u kuću nije uradio.....Kako ,pretpostavljamo da osoba kod koje je bio (vidi se da je izbačen na ulicu) ga je naučila gde se obavlja nužda ....verujte ja sam u čudu provela prve dve noći koliko nije mogao na noge .Kad mu se ''htelo'' on je cvileo.....

Eto još toliko o ŽIVOTINJAMA.

Što se tiče dece i životinja ja i tu imam posebno vidjenje, volim roditelje koji mi pridju i kažu da li njihovo dete sme da pomazi mog psa ,po meni je to ok.
Ali kad vidim one ''Fuj to ,ne diraj, beži uješće te'' ,došlo mi je da par puta pridjem i ja ujedem tog roitelja (brižnog)koji od samog starta pravi dete nenormalnom osobom .

Pa odakle onda toliko ''mučitelja'' dece, koji se iživljavaju na psima gadjaju ih kamenjem ,VEZUJU KESE NA GLAVU , vežu im prednje dve noge ....i da ne dajem više ideja (kojih sam lično videla) i kad roditelju skrenete pažnju ,znate šta kažu na to''da je njegovo dete napadnuto od strane psa''....Ma ovo je sve za malo dublju diskusiju,i ne za ovaj forum. :wink:

I još da me ne skapirate pogrešno,ja planiram dete u najskorijem roku,ali dete koje će biti prijatelj životinja
guci
Stalni član
Stalni  član

Post od guci »

Dodji malo kod mene na selo, da vidis kako se psi paze. Ovo govorim ozbiljno i iz dugogodisnjeg iskustva, i nemoj da mi zameris sto cesto kazem da su deca sa sela mnogo drugacija i emotivnija u odnosu na zivotinje i ljude, nego deca iz grada. Jer, mi rastemo sa zivotinjama, i od malih nogu smo upuceni na njih i BRIGU o njima. Dok deca iz grada gledaju crtace tipa "ispeglas macku a ona ustane ziva", deca iz sela vode racuna o zivotinjama, iako nam one cesto ne zive u kuci. NIKADA u selu nisam videla MUCENOG PSA! Pa, ljudi, kad sam dosla u Bg, sta sam sve cula! Moj muz tvrdi da je njegov odeljenski drug hvatao macke, ubijao ih i pekao na splavovima(??????) i jeo njihovo meso!!!! Dobro se secam, kad nama "seljacicima", kako nas gradska deca zovu kad nam dodju u posetu, bas ta "gradska" deca pricaju kako hvataju macke pa ih, drzeci ih za rep, udaraju bezbol-palicama u glavu!!! Minjab, SADA zivim u gradu, i nemoj da mi zameris sto cuvam svoje dete, jer su MNOGI PSI MUCENI OD STRANE DECE, i takav pas je najcesce "kodiran" da napadne malo dete, jer mu dete uliva strah, jer ga podseca na MUCITELJE!!!! Ja ne znam da li neki pas trci prema mom detetu da ga napadne ili vec zasto, ja ne znam za iskustva tog psa, ali znam da svoje dete upucujem na ljubav prema svemu zivom, a narocito prema BESPOMOCNIM zivotinjama. Nikad joj nisam zabranila da pomazi kucu, ako se gazda slozi sa tim, i veruj da imamo dosta prijatelja medju njima. Ali mi se desavalo i da gazda kaze: "Ne dajte joj, on je bio mucen od strane dece, pa hoce nekad da ih ujede!" Videces i sama kad dobijes dete, Boze zdravlja, i nadam se da cemo se sresti na forumu, pa da mi onda ispricas svoje vidjenje. Pa moje dete bi spavalo sa jaricima i pilicima, kad idemo u selo, ona ne pominje babu i dedu, vec kozu i jarice! Mislim da se sada razumemo. Sve najbolje!
guci
Stalni član
Stalni  član

Post od guci »

Ne znam da postavim topic, ali posto je pitanje bilo da li kucni ljubimci mogu da prenesu bolesti, a ja sam napomenula toksoplazmozu, idite na GINEKOLOGIJA, pa na ZA DR OBGYN - GRESKA U SEXU :). Na strani 2 cete naci nesto vise o toksoplazmozi, od Blonde.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Ljudi moji, kako je tanka linija izmedju ljubavi i mrznje. Pa do juce sam bio najomrezeniji lik na forumu, a sada me zene vole i to sve zahvaljujuci moj najboljem drugaru, Peci! :lol: Ma znao sam ja da ce on da bude zvaka za ribe... 8)

@Mininamama A je l' mogu i ja da prodjem pored Pece kod tih zena? Mislim, hocu i ja obozavateljke... ;) Peca ima 6 i po godina.

Ne znam da li ste citali danasnji BLIC... znaci, pas u dvoristu neke osnovne skole napao i izujedao devojcicu... zasto? Zato sto je neki klinac u trenutku dok ga je mala mazila prisao i SUTNUO psa. E jebes mi mater ako mu neki odvalio samarcinu, za pod bih ga zalepio... I aj' posle samo neko neka pipne psa!!! Sve cu bre da ih pobijem! :x

A inace, najsokantnija prica u mom zivotu sto se tice zivotinja, verovatno ste culi/citali... liku je pas kopao po dvoristu i on ga je zavezao za noge i VUKAO GA KOLIMA PO ASFALTU dok ga neki drugi covek nije zaustavio, odneo psa kod veterinara ali pas, naravno, nije preziveo. Cak je bila i slika u novinama! Znaci, ne znam kako da vam kazem... mozete da mislite da sam ludak, ali bas me briga, takav sam... znaci, tog lika... ja bih ga UBIO... mucio bih ga, umro bi u najstrasnijim mukama... znaci, da sam ga ja video u tom momentu... pa ne znam, mozda je jaci, veci od mene, ima pistolj... ali bilo bi on ili ja... iskasapio bih ga golim rukama!!!

Ok, necemo vise da dajemo ovakve primere, Minja molim te nemoj vise ni ti... Inace, psi se naviknu da ne vrse nuzdu u kuci, to je normalno... cak ne moras ni da ih nesto specijalno vaspitavas, ako ih dovoljno cesto izvodis, oni su automatski naviknu...

P.S. Ajmo sada malo o meni, ljubomoran sam sto samo pitate o Peci... mislim, ja sam u zenskom drustvu a vi samo Peca pa Peca...
:lol:
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

To nisu "zene" nego devojke, jedna pacijentkinja i dve stomatoloske sestre koje su tada gledale u monitor, starosti oko 20-22 godine, kako mislim, nisam bas pitala :); Peca je "vrh", i "preteran je", kako rekose devojke, cak su me i nagovarale da ga stavim na wallpaper :), al' ja ne znam kako se sa psa prebacuje na nabacivanje, nisam nikad probavala, LOL.

Pre vise od 15 god sam imala na poslu sliku mog devera (tada student i zgodan momak) koji drzi moju cerku, pa su me svi pitali ko je to, da li je ozenjen i tome slicno... Mozda, ako stavimo Pecu na monitor, a tvoju sliku negde na vidno mesto.....:):).

Mnogo srece, Ka1 :).
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ma neću ni ja više ''te teme'' čitala sam blic ....pritisak mi je bio...uh...prvi put sam u životu pomislila da bih dete tukla dok ne propiša krv (izvinite ali jače je od mene )Ljigavče malo :evil: ...E O TOME SAM PRIČALA SVO VREME...pa će sad da naprave poteru, a moji iz Orke ...ništa

Vidiš Ka1 to me boli....

Ma ajmo dalje ......

Ka1, ja sad sam stvarno šokirana i stvarno si ostavio me bez teksta ,ja koja uglavnom odmah procenim osobe ....kod tebe napravih fatalnu grešku :wink:
Ti ''jak '' na jeziku, teretana,........a gle Pecu.E to je po meni faca ,ali ozbiljno.Svaka ti čast .A veruj mi kad si počeo da pišeš na ovu temu već sam pomislila da imaš nekog bulterijera ili tako nešto (mada ni oni jadni nisu krivi što ih teraju da budu ubice).Ma ti si stvarno faca.
pozdrav. :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Mininamama,nema kačenja i promovisanja Ka1 (Pece može on nema devojku).Ka1 znam sigurno da ima devojku ,što je pričao :( sad mora da trpi ,dok Pecu jure ribe....... :wink:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Da vidis ranije, dok sam bio mnogo veci i krupniji nego sad' (u periodu kada sam bas trenirao), izadjem da setam Pecu a svi me zajebavaju... kao sto setam macku, pa kao smesan sam kada me vide sa njim itd. :lol: Ali oni ne shvataju da je Peca moj ekvivalent. On samo izgleda tako, tj. i on je prgav, svadja se sa svima, rezi na sve moguce pse a u stvari je dusa od coveka (psa), tacnije, macka bi ga rastrgla, bukvalno. :lol: Takav sam i ja. :oops:

Nego, daj stvarno nadji neku devojku za Pecu... vidi kako je lep i zgodan a jos uvek je nevin... :oops: Meni glupo da idem po parku i spopadam vlasnike pekinezerki u fazonu: "Izvin'te, a je l' moze moj pas da sa vasim psom malo bugi vugi?" Znas kako me iznervira kada ga vidim u kuci da seksualno zlostavlja nogavicu/majicu/bilo sta. Stvarno mislim da bi mladucni njegovi bili mnogo lepi. Samo, on nije rasan pas pa ne znam da li bi neko ko ima zenku pekinezera hteo da je da... Peca je mesanac pekinezera i... nekoga...
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

EKa1 lud si skroz :lol: :lol: :lol:
E plakala sam od smeha ,pa šta ako Peca nije ''firma'' ,ma sto ljudi znam koji više vole to nego ''marke''(nemam ja ništa ni protiv marki ,ma sve bi ih pojela)
Ja imam ženkicu ,nije za tvog Pecu ,sterilisana je (zbog tumora-inače mrzim sterilizaciju,pa i oni su bića treba i njima toooo :oops: )Veća je od njega duplo i ne voli pse (napali je )pa bi se od sexa napravio masakr :o

Ako saznam za nekog maltezera ili pekinezera ili nešto te numere imam te u vidu.Pa jadan Pele kako ne možeš da mu nadješ bre nekog(eee,a mogu te samo zamisliti kako ideš i moliš za malo ljubavi za Pecu ha,ha,ha,pa crkoh od smeha) :lol:
Ne ljutiš se ,sigurno.Meni je to super kad osoba kao ti nije iskompleksirana....Pozdrav :wink:
donna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 23, 2006 10:57 am

Post od donna »

o, bolesnika! Zar je moguce biti tiliki psihopata i verovati u "provlacenje dlake do mozga"? Pa ja sam onda umrla 300 puta do sada!! Kanda se ovde nekome vec provukla "dlaka" u mozak pa pise takve stvari... Idi negde i uzivaj u sterilnom svetu, a nas normalnih se okani!!!
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Prosto obozavam zivotinje. Svog zeku ne bih nikome dala! Kada sam saznala da sam trudna jednostavno sam otisla kod lekara i zamolila ih da mi urade test na toxoplazmozu. Sve je bilo ok. Ako se zivotinja drzi u cistim uslovima i odlazi redovno na kontrole veterinaru, mislim da nema neke prave opasnosti. A ljubav koju ti oni pruzaju je nemerljiva!
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Post od Iwa »

Eh, i ja sam luda po pitanju životinja. Imam dva psa koji žive sa mnom u kući i ravnopravni su članovi porodice.
Hehe, nasmejala sam se onome da životinjama treba prostranstvo. Možda, ali ove moje blese neće napolje. Izađu da obave nuždu i trk nazad. Aron, koji ima 10 godina, u stanju je da ne pije vode samo da ne bi morao izlaziti.
Sjajno je imati tako divna stvorenja kraj sebe. :)
Odgovori