Koliko je potrebno vrenena?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Koliko je potrebno vrenena?
Da li je moguce da se primete neki simptomi nakon infekcije hiv-a. Tj. posle par dana?
Nazalost nije moguce, ni posle par dana a ni posle dosta meseci... Mada su nas na infektivnim ucili da jedan znatan procenat obolelih od HIV-a, u svojoj anamnezi navodi simptome nalik gripu, nekoliko nedelja/dana posle inficiranja, ali ne klasicnom gripu, nego nekom tezem obliku, koji je kod tih pacijenata mnoooogo duze trajao, sa izrazenim simptomima tipa malaksalost, uvecani limfni cvorovi, temperatura, glavobolja, bolovi u misicima, nocno znojenje, dijareja.. Ali to naravno nije pravilo, to su nam samo rekli kao iskustvo iz prakse.
Osoba koja smatra da je bila u rizicnoj situaciji u kojoj bi mogla da se zarazi virusom HIV-a, trebalo bi da sacake bar 3 meseca (jer je moguce da se pre tog perioda ne razviju antitela), i da ode na testiranje, koje je besplatno u Centru za prevenciju side i polno prenosivih infekcija koji se nalazi u ulici Braće Nedića 28 u Beogradu (ulaz iza Zavoda za zastitu studenata) ili da za dodatne informacije okrene broj telefona 011/24-321-92, to je "AIDS Info Telefon" gde 24 casa dezuraju mladi i veoma ljubazni ljudi koji su spremni da Vam u svakom trenutnku daju potrebne informacije i upute Vas na pravo mesto. I testiranje i pozivi su potpuno anonimni.
Nadam se da sam Vam bar malo pomogla, bar sto se informiasnja tiice. Zelim Vam sve najbolje.
Osoba koja smatra da je bila u rizicnoj situaciji u kojoj bi mogla da se zarazi virusom HIV-a, trebalo bi da sacake bar 3 meseca (jer je moguce da se pre tog perioda ne razviju antitela), i da ode na testiranje, koje je besplatno u Centru za prevenciju side i polno prenosivih infekcija koji se nalazi u ulici Braće Nedića 28 u Beogradu (ulaz iza Zavoda za zastitu studenata) ili da za dodatne informacije okrene broj telefona 011/24-321-92, to je "AIDS Info Telefon" gde 24 casa dezuraju mladi i veoma ljubazni ljudi koji su spremni da Vam u svakom trenutnku daju potrebne informacije i upute Vas na pravo mesto. I testiranje i pozivi su potpuno anonimni.
Nadam se da sam Vam bar malo pomogla, bar sto se informiasnja tiice. Zelim Vam sve najbolje.
Pa ne. Primarna HIV infekcija nakon imunog odgovora organizma nastupa nakon mesec do 10 meseci i lici na prehladu/grip. Ovo se javlja kod oko 3/4 inficiranih. Nakon toga sledi mirna faza bez simptomatologije i moze trajati 5-10god. Nakon 5 godina dolazi do progresivnog HIVa a nakon 10god do AIDSa (primera radi). Nakon 5god. ce se javiti karakteristicne promene u krvnoj slici usled pada CD4+T limfocita kao sto su leukopenija, limfocitopenija, razne vrste anemija...nako 10god slede sistemski otkazi usled opste slabosti organizma, oportunisticke infekcije, opsta imunakompromitovanost (bolni oteceni limfni cvorovi vrata, pazuha, prepona, infekcije Candidom, CMVom, Herpesom...)...
Jos samo nisi napisao kada se i kako se umireKicha napisao:Pa ne. Primarna HIV infekcija nakon imunog odgovora organizma nastupa nakon mesec do 10 meseci i lici na prehladu/grip. Ovo se javlja kod oko 3/4 inficiranih. Nakon toga sledi mirna faza bez simptomatologije i moze trajati 5-10god. Nakon 5 godina dolazi do progresivnog HIVa a nakon 10god do AIDSa (primera radi). Nakon 5god. ce se javiti karakteristicne promene u krvnoj slici usled pada CD4+T limfocita kao sto su leukopenija, limfocitopenija, razne vrste anemija...nako 10god slede sistemski otkazi usled opste slabosti organizma, oportunisticke infekcije, opsta imunakompromitovanost (bolni oteceni limfni cvorovi vrata, pazuha, prepona, infekcije Candidom, CMVom, Herpesom...)...

Decko je, ocigledno, isprepadan, a ti ono najgore.
Savet Sombrite je na mestu, po internetu se mogu naci info telefoni na koje se postavljau pitanja u vezi sa SIDOM
@Kicha
Ne znam sta si po profesiji, ali takt si sigurno nije jaca strana.
Nadam se da nisi lekar, na dobrobit pacijenata i nase medicine, znanje mozda imas, ali i katostrofalan pristup.

Nisam lekar vec elektroinzenjer. Samo sam opisao tok. Ne pitaju svi ovde ako to njih licno zadesi vec i iz radoznalosti, nisam primetio iz pitanja da je ono licno. Dao sam opsirniji odgovor koji je sasvim normalan i nigde nisam rekao da on/ona to ima. Sombrita je dala slican odgovor dok sa ja kucao, tako da zaista ne vidim u cemu je problem. S obzirom na pitanje koje je postavljeno ovo je sasvim korektno. Da je bilo navedeno zasto i kako je doslo do tog slucaja onda bih dao i uvijeniji odgovor. Dakle, odgovor je bio strogo profesionalan bez zalazenja kako i zasto je postavljeno pitanje, jednom recju bezlican text (grubo receno). Pozdrav!
Padmé napisao:Jos samo nisi napisao kada se i kako se umireKicha napisao:Pa ne. Primarna HIV infekcija nakon imunog odgovora organizma nastupa nakon mesec do 10 meseci i lici na prehladu/grip. Ovo se javlja kod oko 3/4 inficiranih. Nakon toga sledi mirna faza bez simptomatologije i moze trajati 5-10god. Nakon 5 godina dolazi do progresivnog HIVa a nakon 10god do AIDSa (primera radi). Nakon 5god. ce se javiti karakteristicne promene u krvnoj slici usled pada CD4+T limfocita kao sto su leukopenija, limfocitopenija, razne vrste anemija...nako 10god slede sistemski otkazi usled opste slabosti organizma, oportunisticke infekcije, opsta imunakompromitovanost (bolni oteceni limfni cvorovi vrata, pazuha, prepona, infekcije Candidom, CMVom, Herpesom...)...![]()
Decko je, ocigledno, isprepadan, a ti ono najgore.
Savet Sombrite je na mestu, po internetu se mogu naci info telefoni na koje se postavljau pitanja u vezi sa SIDOM
@Kicha
Ne znam sta si po profesiji, ali takt si sigurno nije jaca strana.
Nadam se da nisi lekar, na dobrobit pacijenata i nase medicine, znanje mozda imas, ali i katostrofalan pristup..
Bojim se da je tvoj problem u tome sto uopste ne mislis glavom, ne mislis o osecanjima drugih, o tome sta tvoje reci mogu kod nekoga da izazovu...Kicha napisao:I jos nesto: nisam mislio nista lose, naprotiv!
Da je suprotno ne bi napisao to sto jesi u prvom odgovoru.
Ne verujem da iko o AIDSU pita iz ciste radoznalosti.
To je kad se inzenjeri igraju lekara.
Ujedno da se odjavim sa foruma.
Mislila sam da dalje pisem i pomazem kao farmaceut, ali ne mogu da trosim zivce.
Obrisacu avatar i prekucati sifru.
pozdrav svima
Pa, valjda ti razumes i mozes da obrazlozis svoje postupke. Ovo sto ti radis je vec vredjanje (To je kad se inzenjeri igraju lekara, Bojim se da je tvoj problem u tome sto uopste ne mislis glavom.) Zaboravljas da neko ko pripada tehnickim granama (masinac, tehnoloski, ETF, PMF) neke stvari koje ne pripadaju ovoj bransi moze daleko bolje razumeti i prakticno primeniti u odnosu na lekare iako se radi samo o parcijalnom prilazu meteriji. Sama orjentacija ovih nauka je prirodno-matematicka i logicka pa nam je za isti text (usko specijalizovano stivo) potrebno daleko manje vremena da bismo ga savladali od nekog ko je recimo na veterini, medicini, stomatologiji...naprosto, takvi ljudi se i orjentisu na ove skole. Ja pre verujem odgovoru koji dobijem od inzenjera (npr. DUX) nego od lekara iz prostog razloga sto im mozak funkcionise na drugaciji nacin upravo zbog ove orjaentacije ka komplexnijim i striktnijim naukama koje imaju primenjlive, opipljive i standardizovane rezlutate (u fizici ce npr. uvek vaziti F=m*a, dok je za gorenavedene nauke preciznost i empirijska dokazivost rezultata izrazena u 1% ukupne materije koje pokrivaju). To ne vazi za sve lekare ovde ima izvanrednih logicara i medju njima: severus, draganvma, goqi, ivica, anen, garfield... i nikada mi ne bi palo na pamet da vredjam nekoga na takav nacin na koji ti to radis. To je osnovni razlog zasto je tvoja konstatacija iz korena potpuno omasena. Sve najbolje!
eeeeee
Ljudi nemoj te da se svadja te bezveze! Zivot treba da bude lepa stvar sem ako nemislite da imate hiv! Kao ja 
I ja bi se sad svadjao ali...samo razmisljam o hiv-u!
Zivot je lep bez njega lose je cak i kad mislis da imas hiv a svi ti kazu da si cist! A da se testiras nemozes jer je proslo samo dve nedelje od odnosa!

I ja bi se sad svadjao ali...samo razmisljam o hiv-u!

Zivot je lep bez njega lose je cak i kad mislis da imas hiv a svi ti kazu da si cist! A da se testiras nemozes jer je proslo samo dve nedelje od odnosa!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ama copvece dokle ces da otvaras nove teme na istu temu, i da nas davis?! Simptomi HIVa ne mogu da se maniofestuju posle 3 dana od seksualnog odnosa, ni posle 5 ni posle deset! Za Boga miloga, hoces li nas svaki sledeci dan od kad ti je ona pusila a tebi je upaljeno grlo pitati istu stvar?! Stvarno - svasta! Prosetaj malo do psihijatra, ocigledno imas psiholoski problem kopji se zove hipohodrijaza!!
(Za neupucene: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=19184 )
@garfield, ne lici li vam ovo na one nebulozne teme koje se ticu sexa, prdnjave od nazad jer devojka nije mnogo rabljena...i sl. I ono ni meni nije jasno: ako imas HIV kako je moguce da ne razvijes HIV+ antitela, verovatno je mislio da svi koji imaju HIV ne razviju AIDS...no, to su poptuno odvojeni medicinski termini. Ali nejbolje je ono "pad imuniteta ispod 300" - nisam znao da imunitet ima mernu jedinicu, sto rece severus, verovatno je mislo na CD4+T
Ako je zaista tako kao sto je napisao, nema razloga za brigu, vladin problem je u tom slucaju u domenu SF-a
Ako je zaista tako kao sto je napisao, nema razloga za brigu, vladin problem je u tom slucaju u domenu SF-a
Garfield napisao:Ama copvece dokle ces da otvaras nove teme na istu temu, i da nas davis?! Simptomi HIVa ne mogu da se maniofestuju posle 3 dana od seksualnog odnosa, ni posle 5 ni posle deset! Za Boga miloga, hoces li nas svaki sledeci dan od kad ti je ona pusila a tebi je upaljeno grlo pitati istu stvar?! Stvarno - svasta! Prosetaj malo do psihijatra, ocigledno imas psiholoski problem kopji se zove hipohodrijaza!!
Imala sam isti trip kao ti.. Bila sam SIGURNA da imam HIV. Polako su poceli da mi se javljaju razni simtomi koje sam na kraju procitala na netu a svi su simtomi hiva.. i tako su poceli da se nizu, a ja nisam imala hrabrosti da odem da se testiram., 2 meseca zivot mi je bio pakao i mirila sam se sa smrcju..Medjutim, kada sam se najzad testirala i videla da sam negativna osecala sam se kao ponovo rodjena. Svi simtomi koje sam zaista imala su prestali i shvatila sam da su se oni javili usled pada imuniteta jer sam konstatno bila pod stresom, budila se 100 puta nocu itd. Molim te zaboravi na to i budi ok, izbaci stres da na kraju stvarno ne bi dobio neku ozbiljnu bolest od njega.P.S. Reci mi jel samo ona tebi ... ili si i ti njoj...?
Kolega Kicha
Ja sam završio jedan od tehničkih fakulteta, neka se zna (mašinac).
Ne znam čemu onaj post od 7 : 12, to bi svaki mod brisao, nikakve veze nema sa temom.
Koliko vidim imamo jednog uplašenog momka, bez obzira da li se istripovao da ima HIV ili ne (nadam se da nema ), ali treba mu pomoć psiholška u svakom slučaju dok ne prođu ta tri meseca i traži je od nas.
Ne znam kako mu pomažeš i koliko nabrajajući mu simptome bolesti, od toga može da mu bude samo lošije i da ih traži kod sebe i još više umisli da ima AIDS ? Da li si razmislio o tome da mu pravis još veći pakao od života ?
Šta si time hteo ? Mogao je to bilo ko od nas da uradi, ukuca AIDS u pretraživač i Copu/Paste.
On je umišljeni bolesnik, ako je stvar i u psihi treba ovde da nađe utočište i pomoć.
okceMalo mu je pomogla, jer je imala iskustvo slično njegovom.
Sa foruma si oterao farmaceuta, devojka je mogla da nam daje savete o lekovima iz prve ruke, ima veliki broj postova, pisala je lepo i pametno i šteta da zbog tvog pisanja napušta forum. Imala je ideje o tome kako poboljšati forum. Malo je onih koji su stručni, a žele da pišu ovde. Nas inženjera ima koliko hoćeš. Ja nikad ne bih napiso ono što si ti. Ako ne mogu da pomognem ne bi ni odmagao.
Osim toga i farmaceuti uče matematiku, fiziku i hemiju koje su egzaktne nauke, ako to ima neke veze, moja sestra od ujaka studira, pa znam, radio sam s njom matematiku i fiziku i položila je. Sad je na tećoj godini, a studiraju pet godina i imaju diplomski.
Šteta zbog Padme
, ja te molim da se vratiš, ako već nisi prekucala šifru kao što pišeš, malo ohladi glavu, pa se registuj ponovo.
Nismo ni mi inženjeri svi na kalup "F=m*a".
Retko pišem, nisam previše vešt ovo bi bilo sve.
Ja sam završio jedan od tehničkih fakulteta, neka se zna (mašinac).
Ne znam čemu onaj post od 7 : 12, to bi svaki mod brisao, nikakve veze nema sa temom.
Koliko vidim imamo jednog uplašenog momka, bez obzira da li se istripovao da ima HIV ili ne (nadam se da nema ), ali treba mu pomoć psiholška u svakom slučaju dok ne prođu ta tri meseca i traži je od nas.
Ne znam kako mu pomažeš i koliko nabrajajući mu simptome bolesti, od toga može da mu bude samo lošije i da ih traži kod sebe i još više umisli da ima AIDS ? Da li si razmislio o tome da mu pravis još veći pakao od života ?
Šta si time hteo ? Mogao je to bilo ko od nas da uradi, ukuca AIDS u pretraživač i Copu/Paste.
On je umišljeni bolesnik, ako je stvar i u psihi treba ovde da nađe utočište i pomoć.
okceMalo mu je pomogla, jer je imala iskustvo slično njegovom.
Sa foruma si oterao farmaceuta, devojka je mogla da nam daje savete o lekovima iz prve ruke, ima veliki broj postova, pisala je lepo i pametno i šteta da zbog tvog pisanja napušta forum. Imala je ideje o tome kako poboljšati forum. Malo je onih koji su stručni, a žele da pišu ovde. Nas inženjera ima koliko hoćeš. Ja nikad ne bih napiso ono što si ti. Ako ne mogu da pomognem ne bi ni odmagao.
Osim toga i farmaceuti uče matematiku, fiziku i hemiju koje su egzaktne nauke, ako to ima neke veze, moja sestra od ujaka studira, pa znam, radio sam s njom matematiku i fiziku i položila je. Sad je na tećoj godini, a studiraju pet godina i imaju diplomski.
Šteta zbog Padme

Nismo ni mi inženjeri svi na kalup "F=m*a".
Retko pišem, nisam previše vešt ovo bi bilo sve.
@uzun: 'ajde lepo procitaj ponovo sve pa onda komentarisi. Ovakve izjave nemaju uporista u logici. Nemam nameru da ista objasnjavam. Ako ste dovoljno inteligentni shvaticete, makar iz drugog prolaza (2-pass algorythm). Nista ja ne google-am, ovo znam i vec sam objasnio. Ocito si zakljucke izvukao iz kontexta sto ne prilici iole ozbiljnom inzenjeru. Ja nisam niti bih ikoga terao, svako ima svoju volju. To sto neko ne moze da prihvati kontra-stavove ti je, na zalost (ili na srecu?!), njegova/njena mana. Dakle, pre nego li iko udje u debatu, neka dobro analizira sta je i u kom kontextu napisano a ne napamet da lupa k'o maxim po diviziji - apelujem na to da se ima razumevanja za tudje oprecne stavove a ne odmah da se krene u kritiku cak i po cenu da je ista potpuno glupa i nepodobna. To ukazuje na puki neprofesionalizam i nepoznavanje elementarne materije. Ja se ne secam da sam mu rekao da ima HIV, vec naprotiv, da je to u domenu naucne fantastike, isto je potvrdila i Garfield koja je psihijatar. Zato, ubuduce molim bez lucidnih, malicioznih i posve glupih prebacivanja i cupanja recenica iz smislenog kontexta. Toliko!
P.S. Ja se uglavnom ukljucujem u teme u vezi sa gastroenterologijom, posto to dobro poznajem (sticajem nesrecnih okolnosti), a sto je u vezi sa IBDom jer imam Dg. ulceroznog kolitisa (koja je teska neizleciva, hronicna bolest) vec jednu godinu, tako da je tvoje mudrovanje o moralnim nacelima potpuno deplasirano i svakako nije na mestu. Ovde sam da pomognem sto bolje mogu bas kao i sto su meni i od kojih sam dosta sazano ovde...ni ti ni padme nimalo niste u pravu, nije na meni da vam skrecem paznju, iako sam to ucinio, pa vi razmislite da li su vam komentari na mestu...
P.S. Ja se uglavnom ukljucujem u teme u vezi sa gastroenterologijom, posto to dobro poznajem (sticajem nesrecnih okolnosti), a sto je u vezi sa IBDom jer imam Dg. ulceroznog kolitisa (koja je teska neizleciva, hronicna bolest) vec jednu godinu, tako da je tvoje mudrovanje o moralnim nacelima potpuno deplasirano i svakako nije na mestu. Ovde sam da pomognem sto bolje mogu bas kao i sto su meni i od kojih sam dosta sazano ovde...ni ti ni padme nimalo niste u pravu, nije na meni da vam skrecem paznju, iako sam to ucinio, pa vi razmislite da li su vam komentari na mestu...
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 12:41 pm
Kao prvo, zao mi je sto si se razboleo. Medicna ide napred, nadam se da ce se naci lek i za tvoju bolest.
Kad smo krenuli da se legitimisemo, ja sam zavrsila jedan od smerova na ALU, sticajem okolnosti radim drugi posao da bih mogla da zivim, po malo se bavim umetnoscu.
To je manje vazno. Medicina nije samo logika, ne znam zasto toliko insistiras na njoj ? Verovatno si proucio svoju bolest do u tancine i znas sta ce se sve desavati sa tvojim organizmom u buducnosti.
Reci mi da li se nadas da ce bas biti tako ? Jel ostao bar tracak nade koji ti govori da ce se nesto promeniti ?
Medicna jeste i logika, ali je i humanost, milosrdje i covekoljublje.
Ja bih te stvari stavila ispred puke logike, statistike i slicnih nauka.
Zamisli da lekari govore pacijentima : statisticki vam je ostalo toliko i toliko zivota, po logici stvari prvo ce poceti da vam otkazuje jedan organ, zatim drugi, treci, a umrecete kad vam atrofiraju misici koji pokrecu pluca usled gusenja. Mozda ima i takvih, ali ja ih ne svrstavam u lekare, nego one koji su zalutali u profesiju.
Da li si citao knjigu Srdjana Knezevica, sada pokojnog. Hirurg koji ga je obogaljio se derao na njega, jer mu je upropastio karijeru
.
Ne znam kako se zove, ali saznacu i objaviti.
Doktro Lalosevic, sin dermatovenerologa Lalosevica, koji je mnogo poznatiji u Beogradu mu je bukvalno rekao da ce citav zivot provesti u takvom stanju, tj. ostati kvadriplegicar. Okrenuo se i otisao.
Srdjan opisuje kako se osecao, citaj mozda ce ti biti jasnije, sta znaci pristup.
Ima i primera dobrih pozrtvovanih, humanih lekara, koji su Srdjanu pomagali, nazalost nemam knjigu, ali treba i njih istaci.
I moja drugarica se razbolela
od teske autoimune bolesti. Moze da poprimi laksi ili tezi tok. Moze da prozivi zivot s njom, bez nekih vecih smetnji, a moze... tu rec necu da napisem, jer ne zelim, zelim da verujem da ce ozdraviti. Kao sumanuta sam proucavala njenu bolest po internetu, naravno da cu joj reci da sigurno ima najlaksi oblik, da ce da ozdravi. Necu je ukopavati pricajuci o mogucim komplikacijama.
To si to uradio pisuci o AIDSU decku koji misli da ga ima.
Garfield je rekla svoje, po meni malo grubo, mozda je to njen stil, ne bih zelela da mi bude psihijatar, ako mi ikada zatreba.
Pises o logici, samo sto teoremu nisi izveo da bi dokazao svoj stav, a cemu sve to
?
Nisi mogao da vidis naobicniju stvar, da decko pita zbog sebe :"nisam primetio iz pitanja da je ono licno".
Ne sumnjam da si dobar inzenjer, ali ako je forum namenjen pomoci jednih drugima, onda si trebao da cutis. Tu se slazem sa Uzunom ili da utesis mladica.
Ne znam da li verujes u Boga ? Njegovo postojanje se ne moze dokazati matetmatickom teoremom, u Bibliji kazu : "Ljubi bliznjega svog..." , ili mu bar ne odmazi.
Tvoje pisanje me podesetilo na 10 tv filmova velikog rezisera Ksistofa Kislovskog o kojima govori o 10 Bozijih zapovesti. U Prvoj epizodi(ili filmu) otac je inzenjer, sin jedinac ( majka ih je napustila ) hoce da se kliza na zaledjnom jezeru, otac proceni sve parametre ( od vremenske prognoze do kilaze deteta) i nepogresivo izracuna da je kora leda dovoljno debla da mali nikako ne moze propasti. Kora puca i decak se utapa.
Izvini na digresiji, to je zbog te tvoje logike i tvog insistiranja na njoj, postoji i nesto van toga, nesto sto nam je nedokucivo.
Sad si i sam poceo da vredjas "posve glupih prebacivanja", neka ti Uzun odgovori, mene nisi uvredio.
Uvredio si i Padme : "a ne napamet da lupa k'o maxim po diviziji".
Lepo, kulturno, bas na nivou inzenjera, koji se izdaje za intelektualca.
Mislim da je Padme otisla, gledala sam njene postove, zato sto forumi nisu moderisani, devojka je zelela da pise, ali mozda je tvoja poruka ta koja je prepunila vrc.
Ne nameravam da vise odgovaram, napisala sam ono sto sam mislila, sad imas misljenja farmaceuta, inzenjera i umetnice koja se povremeno bavi time koja se kose sa tvojim.
Odgovori, ako hoces, ali bas me zanima da li mozes da logiku ostavis po strani, moj mozak nije bazdaren tako da su 2 + 2 uvek 4, mogu biti i 5.
Nismo svi isti i pisemo iz svojih uglova.
Nadam se da svi nismo isti ni u sebicnosti, ako je Vladi 008 frka, hajde da mu pomognemo, neka pise svaki dan, ako ce mu biti lakse, ko nece da cita ne mora.
Vlado NEMAS SIDU, devojka je morala da ima ranicu na ustima, a ti na penisu, kolika je to verovatnoca ? Pokusaj da mislis u tom smeru, mozda Kicha moze da ti tu pomoge svojom logikom, ovo pisem ozbiljno. Jako, jako, jako mala verovatnoca.
Ja sam davno prestala da dolazim na forum, nazalost ovde sam ponovo zbog bolesti drugarice, ali obecavam ti da cu u naredna 3 meseca svaki dan pomisliti na tebe. I bices dobro. Veruj mi, pusti negativne scenarije, to nije scenario tvog zivota, drugi put pazi kad vodis ljubav.
Nadam se da nikoga nisam uvredila, to mi nije bila namera, ako treba de se izasnim na ekspicitan nacin, onda se slazem sa Padme i Uzunom i okce malo.
Kicha, tebi zelim da ozdravis.
Pozdravljam vas sve
Kad smo krenuli da se legitimisemo, ja sam zavrsila jedan od smerova na ALU, sticajem okolnosti radim drugi posao da bih mogla da zivim, po malo se bavim umetnoscu.
To je manje vazno. Medicina nije samo logika, ne znam zasto toliko insistiras na njoj ? Verovatno si proucio svoju bolest do u tancine i znas sta ce se sve desavati sa tvojim organizmom u buducnosti.
Reci mi da li se nadas da ce bas biti tako ? Jel ostao bar tracak nade koji ti govori da ce se nesto promeniti ?
Medicna jeste i logika, ali je i humanost, milosrdje i covekoljublje.
Ja bih te stvari stavila ispred puke logike, statistike i slicnih nauka.
Zamisli da lekari govore pacijentima : statisticki vam je ostalo toliko i toliko zivota, po logici stvari prvo ce poceti da vam otkazuje jedan organ, zatim drugi, treci, a umrecete kad vam atrofiraju misici koji pokrecu pluca usled gusenja. Mozda ima i takvih, ali ja ih ne svrstavam u lekare, nego one koji su zalutali u profesiju.
Da li si citao knjigu Srdjana Knezevica, sada pokojnog. Hirurg koji ga je obogaljio se derao na njega, jer mu je upropastio karijeru

Ne znam kako se zove, ali saznacu i objaviti.
Doktro Lalosevic, sin dermatovenerologa Lalosevica, koji je mnogo poznatiji u Beogradu mu je bukvalno rekao da ce citav zivot provesti u takvom stanju, tj. ostati kvadriplegicar. Okrenuo se i otisao.
Srdjan opisuje kako se osecao, citaj mozda ce ti biti jasnije, sta znaci pristup.
Ima i primera dobrih pozrtvovanih, humanih lekara, koji su Srdjanu pomagali, nazalost nemam knjigu, ali treba i njih istaci.
I moja drugarica se razbolela

To si to uradio pisuci o AIDSU decku koji misli da ga ima.
Garfield je rekla svoje, po meni malo grubo, mozda je to njen stil, ne bih zelela da mi bude psihijatar, ako mi ikada zatreba.
Pises o logici, samo sto teoremu nisi izveo da bi dokazao svoj stav, a cemu sve to

Nisi mogao da vidis naobicniju stvar, da decko pita zbog sebe :"nisam primetio iz pitanja da je ono licno".
Ne sumnjam da si dobar inzenjer, ali ako je forum namenjen pomoci jednih drugima, onda si trebao da cutis. Tu se slazem sa Uzunom ili da utesis mladica.
Ne znam da li verujes u Boga ? Njegovo postojanje se ne moze dokazati matetmatickom teoremom, u Bibliji kazu : "Ljubi bliznjega svog..." , ili mu bar ne odmazi.
Tvoje pisanje me podesetilo na 10 tv filmova velikog rezisera Ksistofa Kislovskog o kojima govori o 10 Bozijih zapovesti. U Prvoj epizodi(ili filmu) otac je inzenjer, sin jedinac ( majka ih je napustila ) hoce da se kliza na zaledjnom jezeru, otac proceni sve parametre ( od vremenske prognoze do kilaze deteta) i nepogresivo izracuna da je kora leda dovoljno debla da mali nikako ne moze propasti. Kora puca i decak se utapa.
Izvini na digresiji, to je zbog te tvoje logike i tvog insistiranja na njoj, postoji i nesto van toga, nesto sto nam je nedokucivo.
Sad si i sam poceo da vredjas "posve glupih prebacivanja", neka ti Uzun odgovori, mene nisi uvredio.
Uvredio si i Padme : "a ne napamet da lupa k'o maxim po diviziji".
Lepo, kulturno, bas na nivou inzenjera, koji se izdaje za intelektualca.
Mislim da je Padme otisla, gledala sam njene postove, zato sto forumi nisu moderisani, devojka je zelela da pise, ali mozda je tvoja poruka ta koja je prepunila vrc.
Ne nameravam da vise odgovaram, napisala sam ono sto sam mislila, sad imas misljenja farmaceuta, inzenjera i umetnice koja se povremeno bavi time koja se kose sa tvojim.
Odgovori, ako hoces, ali bas me zanima da li mozes da logiku ostavis po strani, moj mozak nije bazdaren tako da su 2 + 2 uvek 4, mogu biti i 5.
Nismo svi isti i pisemo iz svojih uglova.
Nadam se da svi nismo isti ni u sebicnosti, ako je Vladi 008 frka, hajde da mu pomognemo, neka pise svaki dan, ako ce mu biti lakse, ko nece da cita ne mora.
Vlado NEMAS SIDU, devojka je morala da ima ranicu na ustima, a ti na penisu, kolika je to verovatnoca ? Pokusaj da mislis u tom smeru, mozda Kicha moze da ti tu pomoge svojom logikom, ovo pisem ozbiljno. Jako, jako, jako mala verovatnoca.
Ja sam davno prestala da dolazim na forum, nazalost ovde sam ponovo zbog bolesti drugarice, ali obecavam ti da cu u naredna 3 meseca svaki dan pomisliti na tebe. I bices dobro. Veruj mi, pusti negativne scenarije, to nije scenario tvog zivota, drugi put pazi kad vodis ljubav.
Nadam se da nikoga nisam uvredila, to mi nije bila namera, ako treba de se izasnim na ekspicitan nacin, onda se slazem sa Padme i Uzunom i okce malo.
Kicha, tebi zelim da ozdravis.
Pozdravljam vas sve

Poslednja izmena od Alisa u ... u Pon Mar 10, 2008 8:48 am, izmenjeno 1 put ukupno.