Koliko je potrebno vrenena?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Alisa: ni ja Vas ne bih za klijenta nikada odabrala - mnogo filosofirate bespotrebno a malo kazete, to je uvek los uslov za dobru terapiju.

A sto se tice moje grubosti u odgovoru...pa predlazem da se pozabavite linkom koji je uz 'grubi odgovor' dodat sa razlogom. Na istom je Vladi suptilno, nezno, naucno i sasvim do zadnjeg detalja objasnjeno da NEMOZE imati HIV zbog toga sto mu je devojka 'pusila' pre dve nedelje. Posle 10.og istog pitanja a sad i podizanjem nove teme "A da li ja mozda ipak imam HIV?' mislim d aje prirodno da svaki iole normalni covek alergican na glupost podigne ton. I da - da mi je bio blize, mozda bi se i izvikala na njega; sasvim izvesno. Ovo nije psihijatrijska ordinacija, nisam duzna prema gluposti d abudem ni empaticna ni nezna, ne vidim kakve veze ima moj odgovor korisniku (cisto zdravstveni, za sta mi legitimitet daje zavrsen medicinski fakulte) sa mojim kvalifikacijama da budem adekvatan psihijatar pacijentima i klijentima kojima je ta vrsta pomoci potrebna. A VAma ako je potreban poligon za dokazivanje teze "Jao Isuse kako sam nacitana i pametna!" mozete to i na drugom mestu umesto na medicinskom forumu - postoje razni filosofski forumi gde bi bili impresionirani Vasim obrazovanjem (koje je za pohvalu dok ne postane samo sebi cilj, kao sto je u ovom slucaju). U nadi da necete biti u prilici da budete niciji psihijatrijski klijent (jer bi ste bili krajnje zamorni terapeutu nacinom Vase neautenticnosti), srdacan pozdrav i svako dobro zelim.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Ma Kicha, razumem te potpuno. Mislim, bitno je i kako se vest o eventualnoj bolesti nekome saopštava, ali ovo je informativno mesto i ubedjena sam da bar 90% nas koji ovde postavimo pitanje u vezi nekog svog zdravstvenog problema bude nezadovoljno tj uplašeno od moguće dijagnoze, ali šta da se radi?! Tako nam je kako nam je :( .

Lupam sad, ako imam simptome upale slepog creva i ovde ih iznesem, više volim precizne odgovore, nego da mi neko filozofira od Hipokrata na ovamo, a vlada008 je dobio i više od razumevanja na svoje precizno postavljeno pitanje, došao je ovde sa činjenicama koje je pronašao na drugim mestima, baš tako što je googlao i 100 puta smara sa istim pitanjem. Ako neko razume panično hipohondrični stav, to sam onda ja :lol: :oops: , i sama x puta udavim, ali ako mi se milion puta ponovi isto, pa trudim se da prihvatim to tako, da "isperem sebi mozak" i prihvatim "glas razuma" kao validno rešenje.

P.S. Naravno da simptome upale slepog creva ne bih rešavala preko neta, uzela sam banalan primer, ali valjda svi znamo da ovo nije zamena poseti lekaru, nego samo jedan vid konsultacije. I sama sam gomilu pojmova i svega živog saznala preko neta, ali to mi je samo olakšalo u smislu da sam upotpunila praznine u znanju i na lakši način razumela šta mi se priča u ordinaciji, a ne retko i otkrila iz tudjih iskustava koju falinku imam, te sama odradila analize i došla do odredjenih zaključaka pa i dijagnoza. A čini mi se da je vlada008 u stanju ovako da se tripuje narednih 15 godina, umesto da stisne petlju i testira se na virus HIV-a iako mu je rečeno da tim putem nije mogao da dobije, a naročito ne sa tim simptomima odmah nakon opisanog dogadjaja. Čak mu ni novac za to ne treba, nego samo dobra volja. :wink:
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Pa draga, kad ne moze narednih 6 meseci da se testira - a ne moze - onda ce tih 6 meseci non stop nas da davi sa istim pitanjcem..."A dali sam mozda, eventualno, nekim cudom, slucajno, IPAK.......oboleo od HIVa: 3. dan posto mi je 'pusila' upalilo mi se grlo - cuo sam da oce to od HIVa!?"
Alisa u ...
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 12:41 pm

Post od Alisa u ... »

Garfield napisao:Alisa: ni ja Vas ne bih za klijenta nikada odabrala - mnogo filosofirate bespotrebno a malo kazete, to je uvek los uslov za dobru terapiju.
NEMOZE
Ne moze = 2 reci. Ni ja ne bih Vas za terapeuta, jer ste nepismeni.
vlada008
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 05, 2008 8:12 am

Hm

Post od vlada008 »

E pa ovako izvini te sto sam vas davio pametni mozgovi! Pitao sam dva puta i to dva razlicita pitanja! Prvo sam pitao da li imam! A drugo za koliko se manifestuje! Ako je to nekome slicno...svaka cast! A ovde neki spomilju sto pitanja! Mislim da je glupo sto se tako ponasaju! Cisto sam trazio informacije! A ako nece neko da mi ih da nemora ni da pise! Mislim da je glupo...pametni ste svaka cast. Ali to vam nedaje za pravo da kazete nekome da smara i da pita gluposti! Niste ni vi prepametni! Hvala vam svima sto ste bili uz mene! Cak su mi se javljali na pp sa slicnim simptomima i strahom kao sto sam ja imao problem! Ljudi nesmeju ni da napisu svoje misljenje jer ih vi napadate! Ja da sam doktor i da se razumem u medicinu nebi vas ni pitao!
vlada008
Novi član
Novi član

Hm

Post od vlada008 »

E pa ovako izvini te sto sam vas davio pametni mozgovi! Pitao sam dva puta i to dva razlicita pitanja! Prvo sam pitao da li imam! A drugo za koliko se manifestuje! Ako je to nekome slicno...svaka cast! A ovde neki spomilju sto pitanja! Mislim da je glupo sto se tako ponasaju! Cisto sam trazio informacije! A ako nece neko da mi ih da nemora ni da pise! Mislim da je glupo...pametni ste svaka cast. Ali to vam nedaje za pravo da kazete nekome da smara i da pita gluposti! Niste ni vi prepametni! Hvala vam svima sto ste bili uz mene! Cak su mi se javljali na pp sa slicnim simptomima i strahom kao sto sam ja imao problem! Ljudi nesmeju ni da napisu svoje misljenje jer ih vi napadate! Ja da sam doktor i da se razumem u medicinu nebi vas ni pitao!
majja
Stalni član
Stalni član

Re: Hm

Post od majja »

vlada008 napisao:E pa ovako izvini te sto sam vas davio pametni mozgovi! Pitao sam dva puta i to dva razlicita pitanja! Prvo sam pitao da li imam! A drugo za koliko se manifestuje! Ako je to nekome slicno...svaka cast! A ovde neki spomilju sto pitanja! Mislim da je glupo sto se tako ponasaju! Cisto sam trazio informacije! A ako nece neko da mi ih da nemora ni da pise! Mislim da je glupo...pametni ste svaka cast. Ali to vam nedaje za pravo da kazete nekome da smara i da pita gluposti! Niste ni vi prepametni! Hvala vam svima sto ste bili uz mene! Cak su mi se javljali na pp sa slicnim simptomima i strahom kao sto sam ja imao problem! Ljudi nesmeju ni da napisu svoje misljenje jer ih vi napadate! Ja da sam doktor i da se razumem u medicinu nebi vas ni pitao!
Hajde Alisa u....... jedan mali osvrt na pismenost, pa da nastavimo dalje.... :lol:

Vlada008, ovo "pametni mozgovi" ti je višak u komunikaciji, jer ako smatraš ljude koji ovde pišu glupima, zašto onda postavljaš pitanja??!! :roll:

Ja ti nisam tamo odgovarala, jer si dobio i previše realnih i racionalnih odgovora, pa da ne prosipam praznu slamu...... Tebi to nije bilo dovoljno, pa si otvorio novu temu!! :o Čemu??!?!? Na prvoj temi ti je sve obrazloženo, nema potrebe da otvaraš novu sa istom tematikom, jer koliko shvatam, o istim se stvarima priča, samo je malo drugačije formulisano.

Koliko sam shvatila informacije si dobio i pre nego što si ovde postavio pitanja, a ovde si dobio da ne treba da se plašiš, ali ti ni to nije bilo dovoljno pa si otvorio novu temu. Naravno da to smara. Niko tebe lično nije hteo da uvredi, ali brate, pretera ga.
Nije problem u tome što pitaš, svi smo mi ovde da bi nešto pitali, ali kad dobiješ odgovor, ti postaviš opet isto i trudiš se iz sve snage da sve nas ubediš kako ti u stvari možda imaš HIV!!! :o :o :o

Ok, jel misliš da imaš??!?!?!?

Zašto to ne proveriš umesto što sediš za kompom?!??! Ako ti treba bilo koji savet u vezi testiranja, ti pitaj, ali primećujem da si taj moj predlog potpuno izignorisao, što u prevodu znači da te boli uvo da se testiraš, nego bi da čitaš ovde kako ti ljudi pišu da nemaš sidu!!!!!! :o :o :o :o
vlada008
Novi član
Novi član

:(

Post od vlada008 »

Kao prvo vi ste mi rekli da je potrebno da prodje neki period od nekoliko nedelja! Naravno da cu se testirati! Ali kad prodje taj period! Pametni mozgovi se odnosilo na to da se razumete u medicinu! Nije bila nikakva uvreda ko sto si ti svatila! Tj. nemoze svako da se razume u medicinu! Nisam dosao nikoga da vradjam nego cisto da postavim pitanje da se malo informisem! Ne znam zasto svi mislite da vas zezam!? Napisao sam samo kako se osecam! Ovo mi je prvi put da se obracam nekome na ovaj nacin. Bilo mi je frka pa sam se zato obratio! Ponovio bi da mi nije bila namera nikoga da uvredim! A moje poznavanje medicine je jednako 0!
majja
Stalni član
Stalni član

Re: Hm

Post od majja »

E pa, bejah dokona te izvukoh sve ovo, jer ne podnosim tudj bezobrazluk i izvrtanje činjenica........

Alisa u........imaćeš mnogo posla ovde kao KOlektor :lol:

vlada008 napisao:Imao sam odnos sa sumljivom osobom,taj. puslia mi je. Pose tri dana mi je buknulo grlo( nakon sto sam jeo kiki-riki ako ima neke veze)? Nakon nedelju dana pojavio mi se bol (ponekad) u grudima, suse mi se usta. Nikakve vise promene. Da li je moguce da sam navukao neku boles, hiv...? Bas sam dosta uplasen. I glupo je sto o ovome negovori vise ljudi. Jer je ovo stvar veoma ozbiljna!
vlada008 napisao:Pa lekati mi se smeju i kazu isto sto i ti. Ali kad sam cesljao po netu...video sam da ima ljudi koji imaju hiv sa slicnim simptomima...zbog toga sam se uplasi. I kako cujem sta o hiv-u ja imam te simptome! Ali na kraju sam utvrdio da su samo oteklo grlo,suse mi se usta i bol u plucima. Sada kao da bolest sazreva neki put se i nakasljem i izbacim malo slajma. Obratio sam se na netu za pomoc bas zbog razloga sto ima mnogo ljudi koji su kroz slicnu situaciju prosi...pa da mi kazu sta moze da bude to i njihova iskustva!?
vlada008 napisao:Znam sve to! Ali na netu sam naisao na ljude sa slicnm simptomima pa zbog toga i pitam. Mozda se nekome nesto slicno dogodilo. Hvala ti u svakom slucaju!!! Pozz
Pa se onda istom tom "velikom mozgu" koji sada pljuješ, zahvaljuješ kao najrodjenijem.......
vlada008 napisao:Znaci hvala ti ko naj rodjenijem!!! Znam sve to ali tako je grlo brzno buknulo da sam se uzentao!!! Hvala ti na tim imformacijama!!! Trebalo bi da napravis sajt!!! Ako treba pomoc...bilo kakva tu sam! Bio sam na zvanicnom sajtu jazisa i veliko je sranje! Pogotovu njihova reklama mi smo uz vas!!! Zvao sam i javlja mi se sekretarica na engleskom...zvao sam 10x! Izem ti njihovu podrsku! Znaci verujem ti na sve sto si mi rekao ali psiha je cudna stvar!!! Moracu da se testiram! Ali i tad desko da cu biti sist (mislim u glavi)! Mnogo je lepo kad mozes da pitas jos nekoga,za njegovo misljenje, bas sam zato postavio temu! Mozda se nekome slicno desilo! Ja nekrijem nista,nevolim lljude koje cute,zatvaraju se! Ako sam se ja tripovao ili pogresio nemoraju svi!!!
Hvala jos jednom na jasnom objasnjenju!!! Pozz
vlada008 napisao:Nemam nikakvu losu nameru! Posle tog odnosa tacnije tri dana buknulo mi je grlo,suse mi se usta i koza vise nego ranije,i odjednom su mi otekli krenisi prvo levi pa desni! Izvini ako ti je glupo pitanje vidjao sam na nekim forumima da su neki imali pose malog vremena posle odnosa slicne simptome i da su na kraju imali hiv. Zbog toga sam se i obrati da vidim da li sam se mozda zarazio! Samo zbog toga jer sam po pitanju medicine nepismen! Tacnije neznam nista A do tad ni jedan odnos nije bio bez kondoma ali bukvalno!
vlada008 napisao:Toje zato sto cujemo mnogo stvari a malo tacnih informacija!!! A i u nasoj zemlji se malo prica o tim stvarima!!! Citanjem raznih foruma na netu...na svakaki nacin se mozes zaraziti cak i ako te nije grizla i grebala... samo treba da si baksuz!!! A ja sam veliki baksuz, bas zbog toga sam se i uplasio. Nisam u opste bi informisan o tim bolestima! Mislim malo jesam. A kao vi nikada niste gresili! Sta bi ti pomislio da ti tri dana posle toga bukne grlo i osecas bol u grudima! A na netu kaze jos neko da je imao te simptome i da ima hiv! Kako bi se ti osecao i sta bi mislio?
vlada008 napisao:Izvini te stvarno ako ste stekli utisak da vas zezam. Nije mi to bila namera! Onda sam se gadno istripovao! Pilo mi je cudno da mi grlo bukne za tri dana od tog odnosa. Pa sam pomislio na ono najgore. Mozda i zbog toga sto nikada nisam bez kondoma... stvarno neznam sta mi je! Svi ste ovde korektni i mnogo vam hvala na svemu do sad!!!

Pa onda otvaraš novu temu.........
vlada008 napisao:Da li je moguce da se primete neki simptomi nakon infekcije hiv-a. Tj. posle par dana?
vlada008 napisao:Ljudi nemoj te da se svadja te bezveze! Zivot treba da bude lepa stvar sem ako nemislite da imate hiv! Kao ja :(
I ja bi se sad svadjao ali...samo razmisljam o hiv-u! :(
Zivot je lep bez njega lose je cak i kad mislis da imas hiv a svi ti kazu da si cist! A da se testiras nemozes jer je proslo samo dve nedelje od odnosa! :(
vlada008 napisao:Ljudi nemoj te molim vas da se svadjate! Nije mi to bila namera! Obratio sam se cisto zato sto nisam informisan a mislim da imam hiv pa sam hteo da vidim da li se tako nesto deslo jos nekome! Nije mi bila namera da nekoga zezam niti da proveravam necije znanje. Ja mogu da pricam o kompijuterima i struji a o medicini nikako. Ne znam ni gde se sta nalazi u organizmu! Hvala vam jos jednom na podrsci! I nije lepo nad se neko dere na vas nemas pojma,dosadan si,nesmaraj...pogotovu u ovakom trenutku! Jesam,kriv sam sto ne znam! Ali ako vi nesto neznate oko struje! Ne mogu ja da krivim doktora sto se nerazume u struju!? Zato sam vas i pitao!
I na kraju........
vlada008 napisao:E pa ovako izvini te sto sam vas davio pametni mozgovi! Pitao sam dva puta i to dva razlicita pitanja! Prvo sam pitao da li imam! A drugo za koliko se manifestuje! Ako je to nekome slicno...svaka cast! A ovde neki spomilju sto pitanja! Mislim da je glupo sto se tako ponasaju! Cisto sam trazio informacije! A ako nece neko da mi ih da nemora ni da pise! Mislim da je glupo...pametni ste svaka cast. Ali to vam nedaje za pravo da kazete nekome da smara i da pita gluposti! Niste ni vi prepametni! Hvala vam svima sto ste bili uz mene! Cak su mi se javljali na pp sa slicnim simptomima i strahom kao sto sam ja imao problem! Ljudi nesmeju ni da napisu svoje misljenje jer ih vi napadate! Ja da sam doktor i da se razumem u medicinu nebi vas ni pitao!
Možda nisam bila precizna u brojanju, ali svakako je bilo više od dva puta! :o Niti ti je bilo ko rekao "pametan si svaka ti čast" (iako mislim da bi i osnovac do sada shvatio šta je pisac hteo da kaže)!!

Šta očekuješ nakon cele ove predstave da ti se kaže??!! Možda da ti svi do jednog ponovo ponovimo da nemaš HIV??!?!?!? :roll:
majja
Stalni član
Stalni član

Re: :(

Post od majja »

vlada008 napisao:Kao prvo vi ste mi rekli da je potrebno da prodje neki period od nekoliko nedelja! Naravno da cu se testirati! Ali kad prodje taj period! Pametni mozgovi se odnosilo na to da se razumete u medicinu! Nije bila nikakva uvreda ko sto si ti svatila! Tj. nemoze svako da se razume u medicinu! Nisam dosao nikoga da vradjam nego cisto da postavim pitanje da se malo informisem! Ne znam zasto svi mislite da vas zezam!? Napisao sam samo kako se osecam! Ovo mi je prvi put da se obracam nekome na ovaj nacin. Bilo mi je frka pa sam se zato obratio! Ponovio bi da mi nije bila namera nikoga da uvredim! A moje poznavanje medicine je jednako 0!
Da, potreban je period, to je tzv "period prozora" ali zbog toga se test ponavlja nakon 6 meseci!!

Niko ni ne kaže da treba svako da se razume u medicinu, ali ako ti se nešto lepo objasni, čemu dalja ubedjivanja??!?! Koliko si puta samo ponovio da ti se suši grlo, usta ili šta li već??!

Zašto mislimo da nas zezaš??!!

Pa zato što vrtiš ista pitanja u krug, svi ti odgovaramo, a ti opet u krug isto!! Eto zato.

Nije problem što si napisao kako se osećaš,normalno je da si uplašen, svako bi bio uplašen, ali ti ne radiš ništa po pitanju toga da se rešiš straha, nego iznova i iznova postavljaš ista pitanja (na to sam mislila kad sam rekla da smaraš!!!!!!!!)
vlada008
Novi član
Novi član

e

Post od vlada008 »

Lepo sam napisao da mislim da imam hiv!?
Sta ti tu nije jasno?
Zahvalio sam se jer mi je lepo receno! Ali opet postoje mogucnosti male!
Zbog toga sam i pitao! A u medju vremenu dobio vismo na ovom forumu! Koje je slicno mom! Ne mogu da kazem da nemam sve dok se netestiram! Nemoze niko da mi kaze jer se nemanifestuje koliko sam svatio! Tko da neznam o cemu ti pricas!? Koliko sam se informisao ovih dana hiv nema manifestacija! Sida ima ali hiv nema! A ima ljudi koji zive naj normalnije sa hiv-om i nisu svesni toga i nikada se nezaraze sidaom! Cisto sam pitao da li ima nekih manifestacija,to sam saznao na drugom sajtu!
vlada008
Novi član
Novi član

.

Post od vlada008 »

Dobijam nogo razlicitih odgovora i nisam znao sta da mislim sad sam se smiro! Mislim malo mi je lakse! Hvala vam svima! Ako vam nesto znaci da ste pomogli nekome! Bar ste me smirili!
majja
Stalni član
Stalni član

Re: e

Post od majja »

vlada008 napisao:Lepo sam napisao da mislim da imam hiv!?
Sta ti tu nije jasno?
Tebi nisu jasni odgovori, a meni je jasno da si to ponovio više puta (a manje od 100, ali tako je delovalo :lol: )

Baš lepo što si se smirio, a sad pravac na testiranje. Na to treba da se testiraš i ako nema pušenja, jer kao što kažeš-nikad se ne zna gde i šta može da se pokupi!! :wink:
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Alisa u ... napisao:
Garfield napisao:Alisa: ni ja Vas ne bih za klijenta nikada odabrala - mnogo filosofirate bespotrebno a malo kazete, to je uvek los uslov za dobru terapiju.
NEMOZE
Ne moze = 2 reci. Ni ja ne bih Vas za terapeuta, jer ste nepismeni.
Alisa u ... napisao: Jel ostao bar tracak nade koji ti govori da ce se nesto promeniti ?
.....se derao na njega, jer mu je upropastio karijeru :o .

Doktro Lalosevic, sin dermatovenerologa Lalosevica, koji je mnogo poznatiji u Beogradu mu je bukvalno rekao da ce citav zivot provesti u takvom stanju, tj. ostati kvadriplegicar.

Srdjan opisuje kako se osecao, citaj mozda ce ti biti jasnije, sta znaci pristup.

Ne sumnjam da si dobar inzenjer, ali ako je forum namenjen pomoci jednih drugima, onda si trebao da cutis. Tu se slazem sa Uzunom ili da utesis mladica.
Alice:

'je li' se pise odvojeno, a 'je l' takodje uz apostrof, vrlo sumnjam da se kaze 'derao' pa mozda da pokusate sa 'drao', dalje - ko 'mu je bukvalno rekao' - Lalosevic mladji ili stariji? Zarez je na tako besmislenom mestu a konstrukcija recenice ni u pribliznom skladu sa srpskim pravopisom, te se odgovor ne moze ni nazreti (sem za nas koji poznajemo Lalosevioce). Dalje, posle 'citaj mozda ce ti biti jasnije' ne stavlja se zarez: to indikuje nastavak recenice, sto je osnovno-skolsko znanje; i najzad, ako cemo se cerati: glagol 'trebati' se ne menja po licima, dakle 'trebalo je da cutis' bi bilo gramaticki korektno. Konacno, poslednja navedena recenica...hm...nije recenica. Imate tri put pravo da pogodite zasto nije, necete osvojiti pravo da ucestvujete u Milioneru tacnim odgovorom ali mozda nesto naucite.

U zakljucku, za nekoga ko proziva druge za pravopisne i gramaticke greske (ili mozda, kako ja dozivljavam te stvari, za brzinske greske u kucanju) zaista bedno vladate srpskom gramatikom i pravopisom. Vasa povrsnost je zabrinjavajuca, u svakom smislu i pogledu. Srdacan pozdrav
Odgovori