Koliko je potrebno vrenena?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

vlada008
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 05, 2008 8:12 am

:(

Post od vlada008 »

Ljudi nemoj te molim vas da se svadjate! Nije mi to bila namera! Obratio sam se cisto zato sto nisam informisan a mislim da imam hiv pa sam hteo da vidim da li se tako nesto deslo jos nekome! Nije mi bila namera da nekoga zezam niti da proveravam necije znanje. Ja mogu da pricam o kompijuterima i struji a o medicini nikako. Ne znam ni gde se sta nalazi u organizmu! Hvala vam jos jednom na podrsci! I nije lepo nad se neko dere na vas nemas pojma,dosadan si,nesmaraj...pogotovu u ovakom trenutku! Jesam,kriv sam sto ne znam! Ali ako vi nesto neznate oko struje! Ne mogu ja da krivim doktora sto se nerazume u struju!? Zato sam vas i pitao!
Alisa u ...
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 12:41 pm

Post od Alisa u ... »

Daj, bre Vlado nemas SIDU idi razgovaraj sa nekim psihijatrom, da te razuveri.
Ne svadajmo se mi zbog tebe, samo razmenjujemo misljenja, ne bih prebrojavala, ali izgleda da je Kicha u manjini.
Imas podrsku ljudi koji su ti pisali i pokusali da anuliraju njegovo misljenje iskazano u postu koji je napisao.
Javljam se da istaknem ime doktora koji je obogaljio Srdjana Knezevica.
Dr. Repac.
Knjiga se zove "Sanjam, kako te drzim za ruku".
Strucna javnost se slaze da je covek postao kvadriplegicar u 40. godini zbog lekarske greske, umro je u 51.
Srdjan se budi iz anestezije potpuno paralizovan, a Dr. Repac ga naziva kilavkom koji mu je upropastio karijeru :x .
Procitajte knjigu iz pijeteta prema ovom coveku koji je smogao snage da je napise, koristeci posebno pomagalo za ruku, a i da vidite ko je ko u nasoj medicini.
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Post od Kicha »

Reci cu samo ovo: MOZE SE BITI U MANJINI A BITI U PRAVU !!!

ende.
Kicha
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kicha »

Reci cu samo ovo: MOZE SE BITI U MANJINI A BITI U PRAVU !!!

P.S. recite mi onda kako to da niste imali ni jednu opasku na Garfieldov post koji je bio direktniji i mnogo "tezi" nego moj koji je bio posve jasan i strogo "klinicki". Nema se sta reci, bas mi je zao sto ovde ima toliko osoba za koje se ne moze dati pravilna kvalifikacija. Psovanje je nemoc zato cu samo napisati: ende.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Uzun napisao:Kolega Kicha
Koliko vidim imamo jednog uplašenog momka, bez obzira da li se istripovao da ima HIV ili ne (nadam se da nema ), ali treba mu pomoć psiholška u svakom slučaju dok ne prođu ta tri meseca i traži je od nas.
Ne znam kako mu pomažeš i koliko nabrajajući mu simptome bolesti, od toga može da mu bude samo lošije i da ih traži kod sebe i još više umisli da ima AIDS ? Da li si razmislio o tome da mu pravis još veći pakao od života ?
Taj isti dečko je dobio već gomilu odgovora na tu istu temu, vrlo strpljivo i razumno, ali nastavlja dalje po starom. ON line psihoterapeut ne može da uradi ništa, a pogotovo bilo ko od nas ko nije psihoterapeut.
Čovek je pitao o virusu HIV-a i dobio je sve odgovore, kako stručne, tako i nestručne (ne pišu ovde samo ljudi sa diplomom). Da li će mu biti lakše ak od svakog člana foruma pročita da "nema sidu"??!?!?!
Uzun napisao: Šta si time hteo ? Mogao je to bilo ko od nas da uradi, ukuca AIDS u pretraživač i Copu/Paste.
On je umišljeni bolesnik, ako je stvar i u psihi treba ovde da nađe utočište i pomoć.
okceMalo mu je pomogla, jer je imala iskustvo slično njegovom.
Da li to onda znači da ko nije imao baš takvo iskustvo ne treba da piše ovde?!
Bilo ko od nas je to mogao da uradi (mislim na copy/paste) a to je uradio i sam postavljač teme i nadrukao se silnim informacijama, pa je onda počeo ovde da hiljadu i jedan put pita isto.
Uzun napisao: Sa foruma si oterao farmaceuta,
:roll: Kako bilo ko može bilo koga da otera odavde?!??!?! Ovo je stvar našeg izbora i naše dobre volje, a da li imamo diplomu ili završenu osnovnu školu, to nema nikakve veze sa ostankom na forumu. Ako ćemo tako gledati, ispada da niko osim stručnih lica ne treba da daje nikakav odgovor.
Sve dobijene informacije se ne trebaju uzimati zdravo za gotovo ili misliš da ovaj on line metod poseduje u sebi Elisa test?! Aman :roll:

Svaka dalja diskusija na ovu temu je suvišna, a vlada008 neka lepo ode u Jazas, neka se tamo testira, neka ponovi test za 6 meseci i onda neka nam javi da li ima ili nema virus. Može??!! :roll:
Alisa u ...
Novi član
Novi član

Post od Alisa u ... »

Kicha napisao:Reci cu samo ovo: MOZE SE BITI U MANJINI A BITI U PRAVU !!!

P.S. recite mi onda kako to da niste imali ni jednu opasku na Garfieldov post koji je bio direktniji i mnogo "tezi" nego moj koji je bio posve jasan i strogo "klinicki". Nema se sta reci, bas mi je zao sto ovde ima toliko osoba za koje se ne moze dati pravilna kvalifikacija. Psovanje je nemoc zato cu samo napisati: ende.
Pretpostavaljam da se citirani tekst odnosi na mene, pa da odgovorim.
Pre svega pisanje velikim slovima na internetu se smrta uvredljivim, kao da se deres na nekoga : " MOZE SE BITI U MANJINI A BITI U PRAVU !!!
ne vidm ni sta ce ti cak 3 usklicnika, jedan je dovoljan, a nije ni po pravopisnim pravilima ( i fali ti zapeta izmedju "manjina" i "a").
Ja sam pisala velikim slovima, ali da bih utesila Vladu, mislim da se to tvoje i ovo moje ne moze staviti u isti kos.
Naravno da se moze biti u manjini, a biti u manjini, setimo se Djordana Bruna, spaljen je na lomaci pre vise od 400 godina, jer je branio svoje ideje.
Molim te da mi pojasnis ovo : "Psovanje je nemoc". Ja nisam psovala i trudila sam se da nikoga ne uvredim. Naravno i ne moras da mi odgovoris, ali onda cu to smatrati tvojom nemoci, a i nedostatkom dzentlmentskog ponasanja, koje bi trebalo da ide uz tvoj stepen obrazovanja.
Sa tobom je gotovo nemoguce diskutovati, jer si logiku stavio na prvo i jedino mesto.
Tvoje pisanje me asocira na pesmu "Pink flojda", "Jos jedna cigla u zidu", tacnije na spot, gde deca iz skole izlaze kao ispod cekica.
Tako po tebi inzenjeri moraju da razmisljau ovako, lekari onako, advokati na treci nacin... Mi umetnici smo, pretpostavljam, liseni svakog smisla za logiku, poluotkaceni. Kao da svaku napisanu recenicu treba dokazati teoremom, u suprotnom nije validna. Od Uzuna trazis da razmislja na nacin kao i ti, inace ga diskvalifikujes kao inzenjera. Kakvo je to razmisljanje, kakav stav, kolika kolicina predrasuda ? Ono sto smo zavrsili i ucili na fakultetu ne odredjuje nas nacin misljenja, ili da, ali ne u toliko bitnoj meri koju ti istices.
A sta cemo sa onima koji nisu zavrsili fakultete, glave im suplje, nisu oblikovane ni prema jednom modelu misljenja. Jadnici.
Vidis, Uzun je pokazao empatiju prema Vladi, to ga kod mene kvalifikuje kao mnogo kvalitetniju osobu, nego tebe, npr. njega bih zelela upoznati u stvarnom svetu, a tebe ne. Nadam se da ovo ne smatras uvredom, pazim na ono sto pisem, mada, najlakse je "ko maxim po diviziji".
Tvoja terija o tehnickim fakultetima i logicnom razmisljanju usled bezbrojnih uradjenih zadataka iz matematike, fizike i sl. lako je oboriva. Poznajem gomilu inzenjera, neki razmislju sasvim apstraktno.
Uzmimo i neke primere. Cuveni voditelj jos cuvenjih "Hronika FEST-a" iz njegovog zlatnog doba pokojni Nebojsa Djukelic je bio tvoj kolega.
Trenutno se u bioskopima daje film "Bell epoque" Nikole Stojanovica, on je arhitekta, ali se posvetio filmskoj reziji, a pre rata uredjivao jedan od najuglednijih filmsih casopisa sarajevski "Sineast".
Cehov je bio lekar, Franc Kafka advokat koji je radio kao sluzbenik, Tolstoj je imao titulu grofa, pa spadaju medju najvece pisce. Kako bi njih kvalifikovao, kako kazes : ovde ima toliko osoba za koje se ne moze dati pravilna kvalifikacija".
Pokojni Zoran Djindjic bio je dokor filozofije, kako zamisljamo filozofe, sede citaju, razmisljau, a o pragmatizmu Djindica se ispredaju legende.
Zasto ja sve ovo znam, ne zato sto sam zavrsila to sto jesam, nego zato sto posedujem intelekutalnu i svakojaku radoznlost. Posedovala bih je u istoj meri i da sam zavrsila matematiku, a verujem da se to ne bi odrazilo na moje razmisljanje, pisala bih isto ovako kao sto sad pisem.
Zasto odjdenom mesas Garfielda ? Koliko sam shvatila ona je psihijatar, pa joj je medicina struka. Ti za nesto sto si napisao ne mozses da napises "strogo klinicki", pa makar se nasadio na glavu, jer nisi doktor, a valjda je moje diskreciono pravo da pisem sta ja hocu i prozivam koga hocu.
Sta si postigao svojim postom : uplasio si i onako uplasenog coveka. Nadam se da nisi imao nameru, nego da logika iskljucuje malo mozganja o tome zasto bi neko pitao o AIDSU i sta mu treba napisati. Cudno, pises da si i sam bolestan, u tebi se nije razvila empatija prema drugim ljudima. Obicno bolest ljude napravi saosecajnijim za probleme drugih, mogu lakse da ih shvate, prijemciviji su i otvoreniji za tudju muku.
Sta si zapravo hteo da nam porucis : "Ja sam inzenjer, ali eto znam pomalo i o AIDSU.", a shebao si coveka. Otvori blog, pa pisi, brate, koliko te i o cemu te volja.
Konaco sta znaci ovo : "ima toliko osoba za koje se ne moze dati pravilna kvalifikacija." ?
Moramo li sve kvalifikovati i stavljati u sablone ?
Zanimljivo je kako na jednom mestu prelazis na "vi", da li je to mnozina ili si poceo da me persiras ?
Zamolila bih te za objsnjenja u vezi sa psovanjem, ti si uvredio i Uzuna i Padme, necu da budem njihov advaokat, samo cu tebe da citiram : "Psovanje je nemoc", a ja ne vidim neku razliku izmedju psovanja i vredjanja.
Psovanje je nemoc > vredjanje je nemoc > ti vredjas > ti si nemocan.
Dobro zdravlje
Kicha
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kicha »

Ne znam kako se i ko prepoznao, nisam nikome nista licno uputio. Ocito je po sredi nesporazum, jer i uz najbolju volju i intelektualno naprezanje (gornje glave, da ne bude zabune, posto je prozvana) ne mogu da razumem ovo baljezganje (u nedostatku bolje reci) koje se vrti. Interpunkcija je stvar brzine kucanja a ne poznavanja jezika. Isto tako i previdjanje ocito postavljenih znakova "" na odredjenim delovima mojih recenica. Nemam nameru da nastavljam ovo vrzino kolo, zabluda je, individualno, svakako dozvoljenja i nadam se da nije kolektivno ludilo vecine, iako postoji laka tendencija ka tome. Svi dalji komentari bi bili suvisni i nepodobni i u tom svetlu se ne bih razlikovao od vas, "koji niste manjina" (ne, nije persiranje) a to nikako ne bih sebi dopustio. X puta sam procitao iste citate (psovanje je nemoc, kvalifikacija ljudi, inzenjersko razmisljanje...), da sam na tvom mestu najpre bih proverio logicku i fizicku ispravnost tastature sa koje kucam, pa ako je ona ispravna ocito da aktivni OS ima dead-lock looping sindrom - u tom slucaju preporucujem formatiranje HDD-a i instalaciju svezeg "operativca". Zbogom!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Alisa u...... slažem se za ovu opasku oko VIKANJA (mislim na velika slova), ali sve ostalo sa početka posta je suvišno. Pa nećemo valjda toliko cepidlačiti da ispravljamo gramatičke greške?? :roll:
Ili misliš da je diploma ključna stvar za to??!?!

Ostatak posta nisam pročitala, jer je jako nepregledno, sve je zbijeno i ubija volju za čitanjem, samo sam "preletela" pogledom, pročitah i o Djindjiću, Tolstoju, Kafki......misliiiim....... :roll: ........kakve sad to ima veze?!?!? Jel ovo lična prezentacija opšte kulture ili šta??!?! :roll:
Sombrita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 3:02 pm

:(

Post od Sombrita »

Boze oko cega ste se posvadjali i u koju stranu je skrenula tema..:( :-?
Kad neko postavi pitanje, a nekog od clanova foruma to smara, smatra da pita glupost ili sta god slicno tome, bolje bi bilo da samo procita, ili cak ni ne procita, i zatvori taj prozor i predje na neku drugu temu, mnogo bolje i kulturnije nego dovoditi do svadje cim se necije misljenje bar malo sukobi sa Vasim. Bezbroj puta sam procitala neko postavljeno pitanje, i razmisljala da li da odgovorim ili ne (iako sam bila sasvim sigurna u svoj odgovor i znanje), ali sam odustala jer sam znala da ako kojim slucajem pogresim neku rec, ili pogresno napisem recenicu, odmah ce neko od konfliktnih i sujetnih licnosti ovde jedva docekati da uzvrati sa svadjalackim postovima. Retko ko ovde postavlja pitanja iz ciste dosade, uglavnom je ljudima potrebna informacija, pomoc, savet. Ako mozemo pomozimo, ako ne, mislim da nije ni neophodno da se svadjamo, stvaramo ruznu sliku o sebi i povrh svega trosimo vreme na gluposti. Bar je to moje misljenje. Pozdrav svima i jedan veliki osmeh u znak kolektivnog pomirenja :)
Kicha
Aktivan član
Aktivan član

off-topic

Post od Kicha »

Hvala majjo! Mada, ono je bilo samo siticanje poruke, ane virtuelno vikanje. Na zalost danas se svi usudjuju da zalaze u specificne analize ko je sta mislio i hteo reci, bez elementarnog znanja. Ovde smo videli ocigledan primer "noja" - ma sta da je zabij glavu u pesak i pravi se da se nista nije desilo, hajde da svi zazmurimo - mozda ce bolest sama od sebe nestati, ako ne tako onda svakako od sladunjavih reci i virtuelnih emoticon kozova. To je jos jedan dokaz socio-patoloske debilizacije. Imao sam prilike videti gomilu nabacanog i neupotrebljivg texta od ovih par ljudi, da sam zgranut zamaskiranom maloumnoscu (cak je i preblaga rec). Nasli su se "pametni" koji ce komentarisati i analizirati sta sam mislio i rekao, povrh toga sto sam bio koncizan i precizan, ne zalazeci u to da plasim i vredjam onoga sto je postavio pitanje. Zatim, kao lancana reakcija, sledi nekulturno obracanje, prebacivanje i imputiranje delova kontexta. Pa i ja imam tesku bolest i pokusavam na gastorenterologiji da pomognem onima koji su "rokie" i koji traze pomoc, jer sam iskusio dosta toga negativnog jureci celu godinu od infektivne, hepatoloske...klinike, od Dg. tumora jetre i hepatitisa do IBDa, vecina lekara se ponasalo neprofesionalno tako da niti sam imao hepatitis niti tumor, kakve sam stresove doziveo od raznih lekarskih ustanova, dok sam nisam uzeo knjige i naucio skoro sve sto se tice moje golgote. Na taj nacin mogu da usmerim one koji bi bez toga bar 2x vise lutali i bezuspesno trazili pomoc. Molim samo da mi oni koji su ZDRAVI ne drze slovo jer je to najpre NEMORALNO i BEZOBRAZNO, oni nisu u kozi pacijenta i ako nemaju sta pametno i konstruktivno da kazu bolje da cute i ne otkrivaju istinu o vecitosti gluposti (svemir i ljudi, Sigmund Frojd)...toliko!
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Alisa: ni ja Vas ne bih za klijenta nikada odabrala - mnogo filosofirate bespotrebno a malo kazete, to je uvek los uslov za dobru terapiju.

A sto se tice moje grubosti u odgovoru...pa predlazem da se pozabavite linkom koji je uz 'grubi odgovor' dodat sa razlogom. Na istom je Vladi suptilno, nezno, naucno i sasvim do zadnjeg detalja objasnjeno da NEMOZE imati HIV zbog toga sto mu je devojka 'pusila' pre dve nedelje. Posle 10.og istog pitanja a sad i podizanjem nove teme "A da li ja mozda ipak imam HIV?' mislim d aje prirodno da svaki iole normalni covek alergican na glupost podigne ton. I da - da mi je bio blize, mozda bi se i izvikala na njega; sasvim izvesno. Ovo nije psihijatrijska ordinacija, nisam duzna prema gluposti d abudem ni empaticna ni nezna, ne vidim kakve veze ima moj odgovor korisniku (cisto zdravstveni, za sta mi legitimitet daje zavrsen medicinski fakulte) sa mojim kvalifikacijama da budem adekvatan psihijatar pacijentima i klijentima kojima je ta vrsta pomoci potrebna. A VAma ako je potreban poligon za dokazivanje teze "Jao Isuse kako sam nacitana i pametna!" mozete to i na drugom mestu umesto na medicinskom forumu - postoje razni filosofski forumi gde bi bili impresionirani Vasim obrazovanjem (koje je za pohvalu dok ne postane samo sebi cilj, kao sto je u ovom slucaju). U nadi da necete biti u prilici da budete niciji psihijatrijski klijent (jer bi ste bili krajnje zamorni terapeutu nacinom Vase neautenticnosti), srdacan pozdrav i svako dobro zelim.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ma Kicha, razumem te potpuno. Mislim, bitno je i kako se vest o eventualnoj bolesti nekome saopštava, ali ovo je informativno mesto i ubedjena sam da bar 90% nas koji ovde postavimo pitanje u vezi nekog svog zdravstvenog problema bude nezadovoljno tj uplašeno od moguće dijagnoze, ali šta da se radi?! Tako nam je kako nam je :( .

Lupam sad, ako imam simptome upale slepog creva i ovde ih iznesem, više volim precizne odgovore, nego da mi neko filozofira od Hipokrata na ovamo, a vlada008 je dobio i više od razumevanja na svoje precizno postavljeno pitanje, došao je ovde sa činjenicama koje je pronašao na drugim mestima, baš tako što je googlao i 100 puta smara sa istim pitanjem. Ako neko razume panično hipohondrični stav, to sam onda ja :lol: :oops: , i sama x puta udavim, ali ako mi se milion puta ponovi isto, pa trudim se da prihvatim to tako, da "isperem sebi mozak" i prihvatim "glas razuma" kao validno rešenje.

P.S. Naravno da simptome upale slepog creva ne bih rešavala preko neta, uzela sam banalan primer, ali valjda svi znamo da ovo nije zamena poseti lekaru, nego samo jedan vid konsultacije. I sama sam gomilu pojmova i svega živog saznala preko neta, ali to mi je samo olakšalo u smislu da sam upotpunila praznine u znanju i na lakši način razumela šta mi se priča u ordinaciji, a ne retko i otkrila iz tudjih iskustava koju falinku imam, te sama odradila analize i došla do odredjenih zaključaka pa i dijagnoza. A čini mi se da je vlada008 u stanju ovako da se tripuje narednih 15 godina, umesto da stisne petlju i testira se na virus HIV-a iako mu je rečeno da tim putem nije mogao da dobije, a naročito ne sa tim simptomima odmah nakon opisanog dogadjaja. Čak mu ni novac za to ne treba, nego samo dobra volja. :wink:
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Pa draga, kad ne moze narednih 6 meseci da se testira - a ne moze - onda ce tih 6 meseci non stop nas da davi sa istim pitanjcem..."A dali sam mozda, eventualno, nekim cudom, slucajno, IPAK.......oboleo od HIVa: 3. dan posto mi je 'pusila' upalilo mi se grlo - cuo sam da oce to od HIVa!?"
Alisa u ...
Novi član
Novi član

Post od Alisa u ... »

Garfield napisao:Alisa: ni ja Vas ne bih za klijenta nikada odabrala - mnogo filosofirate bespotrebno a malo kazete, to je uvek los uslov za dobru terapiju.
NEMOZE
Ne moze = 2 reci. Ni ja ne bih Vas za terapeuta, jer ste nepismeni.
vlada008
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 05, 2008 8:12 am

Hm

Post od vlada008 »

E pa ovako izvini te sto sam vas davio pametni mozgovi! Pitao sam dva puta i to dva razlicita pitanja! Prvo sam pitao da li imam! A drugo za koliko se manifestuje! Ako je to nekome slicno...svaka cast! A ovde neki spomilju sto pitanja! Mislim da je glupo sto se tako ponasaju! Cisto sam trazio informacije! A ako nece neko da mi ih da nemora ni da pise! Mislim da je glupo...pametni ste svaka cast. Ali to vam nedaje za pravo da kazete nekome da smara i da pita gluposti! Niste ni vi prepametni! Hvala vam svima sto ste bili uz mene! Cak su mi se javljali na pp sa slicnim simptomima i strahom kao sto sam ja imao problem! Ljudi nesmeju ni da napisu svoje misljenje jer ih vi napadate! Ja da sam doktor i da se razumem u medicinu nebi vas ni pitao!
Odgovori