Kandidijaza jezika,grla i creva
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Kandidijaza jezika,grla i creva
E pazi sad-mogao bi da prokuvaš vodu i da staviš kašičicu soli,ostaviš da se to ohladi i posle ispiraš usta 3x dnevno.Ja to upravo sada radim i mislim da je stanje malo bolje.Čuo sam neke savete da je dobar preparat Linex kapsule.Ja koristim Probiotik ali videcu šta dalje...Uglavnom je pojava kandidijaze vezana za imunodeficijentna stanja,mada su moji nalazi u redu...Možda bi trebalo da poslušaš dr i odradiš leukocitarnu formulu.
leukocitarna formula je ok
e onda stvarno ne znam što da ti kažem.Ja sam pitao neku curu što je imala sličnih problema i rekla mi da se trlja jezik sa kuhinjskom soli 3x dnevno i sa limunom,da je neprijatno,peče ali pomaže.Ja ću to probati pa šta bude.
Probam sutra ,pa javljam.
Probao sam katastrofa peče,jako neprijatno
ali mislim da pomaže tek sam počeo.

ja sam imala problem sa kandidom nakon uzimanja antibiotika i to zadnjih godina bilo kog antibiotika i meni je pomogao DIFLUKAN, od 150 mg, jedna tableta se pije, pokusavala sam i sa nistantinon i canistenom i sodombikarbonom i cajem od zalfije i sve je to dugotrajano i ne bas zadovoljavajuce.
Pozdrav!
Zasto ne uradis test tolerancije na hranu? Moguce je da si zapravo alergican na nesto od sastojaka hrane.
Nas porodicni prijatelj je imao ogromnih problema, naglo smrsao i krenuo da se koci i isao na mnoga ispitivanja, kad se na kraju ustanovilo da je alregican na gluten.
I nije mi jasno kako je u pitanju kandidijaza ako su ti testovi na gljivice i bakterije negativni?
Zasto ne uradis test tolerancije na hranu? Moguce je da si zapravo alergican na nesto od sastojaka hrane.
Nas porodicni prijatelj je imao ogromnih problema, naglo smrsao i krenuo da se koci i isao na mnoga ispitivanja, kad se na kraju ustanovilo da je alregican na gluten.
I nije mi jasno kako je u pitanju kandidijaza ako su ti testovi na gljivice i bakterije negativni?
Ja sam Diflukan pio sedam dana zaredom po 150mg.....mozda sam trebao duze?
U mom slucaju je jaka klinicka slika,kao i simptomatologija
presudila...a svako ko se malo bolje razume u gljivicne infekcije zna da su cesto negativni nalazi netacno oslikavanje stanja.
Kao sto se iz prilozenih slika vidi...
presudila...a svako ko se malo bolje razume u gljivicne infekcije zna da su cesto negativni nalazi netacno oslikavanje stanja.
Kao sto se iz prilozenih slika vidi...
ja nisam probao ni Diflukan ni Nistatin tablete.Rekla mi koleginica za Nistatin da je efikasan.Probao sam ono sa limunom i sa soli,bio je pakao koliko boli ali se dosta dobro povuklo
.Videcu sta dalje,ostalo je još malo.Preporucio bih ti da konzumiraš grepfrut,meni to pomaže.Jedi nekoliko dana videćeš rezultate.

Ja druze rezultate cekam 3 god......a grepa sam pojeo toliko koliko ti neces
ni pomisliti.....evo citam za neke alternative na netu...
ni pomisliti.....evo citam za neke alternative na netu...
1. Soda bikarbona za pranje zuba umesto otrovnih fluorida (naročito dosegnuti ispod jezika)
2. Rastvorena kašičica sode bikarbone u 2-3dl vode između obroka pa popiti na eks
2. Rastvorena kašičica sode bikarbone u 2-3dl vode između obroka pa popiti na eks
“Čvrsto sam uveren da kad bi ukupno medicinsko znanje koje se danas primenjuje mogli baciti na dno mora, to bi bilo u korist čovečanstva i na štetu riba.“ - Oliver Wendell Holmes
"Virusi ne postoje" - kojekude
"Virusi ne postoje" - kojekude
Ovo drugo vec radim,ali prvo cu da probam.
......a ovo trece RESPECT!
kojekude napisao:1. Soda bikarbona za pranje zuba umesto otrovnih fluorida (naročito dosegnuti ispod jezika)
Da nije to malo opasno da se peru zubi sa sodom bikarbonom,budući da može da ošteti zubnu gleđ?
Ne znam baš koliko je dobro da se pije soda bikarbona jer može da poremetu acidobaznu ravnotežu.
Moj bi savet bio:"Oprezno sa sodom."