Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Molim za savet ako neko zna: jutros sam udarila glavom u zid (u snu) nakon čega sam osećala mučninu i blagu glavobolju. Obavljala sam normalno dnevne aktivnosti, izlazila iz kuće i sve je ok izuzev što skoro ceo dan imam blagi osećaj mučnine, umora i onako tupo me boli glava, ali ne jako.
Da li treba da idem kod lekara i kod kog (na urgentni ili negde drugde, kod neurologa ili nekog drugog), jer mi se sada sve više spava.
martat napisao:Iskreno se nadam da si vec otisla kod lekara.Simptomi potresa mozga jesu povracanje i pospanost.Hirurg ili neurolog bi trebalo to da pogledaju!Srecno.
Nisam povraćala, samo osećam mučninu. A da sam pospana-jesam....
Super ti razmisljas Nije razmazeno,ali nece nista strasno da ti rade.Sobzirom da se ne osecas mnogo lose samo ce da te pogleda hirurg,bar je moje dete tako proslo.Gledace ti zenice,opipati puls i njima je to sasvim dovoljno da procene da li je ili nije potres mozga.Posto je kod nas bio,uveli su terapiju u obliku infuzije.Pominjali su lek Manitol i od toga ti jako brzo bude bolje.Eto...Pitaj slobodno sve al ipak najbolje da ne nagadjamo ni ti ni ja nego lepo kod doce.Mozda ti nije nista ,mozda si samo uplasena pa zato...Ko zna.Ali ako jeste potres,jako je vazno da mirujes.I sto dalje od kompa
E pa Gago,ja ti bas nisam sigurna u to......Dok dr ne pogleda,mozemo i mi i hitna na daljinu da pricamo,ali samo da nagadjamo :DKada sam posle pada odvela dete u hitnu,primio je dr opste prakse i rekao mi je da on nije siguran pa nas je uputio kod decijeg hirurga.Nigde dete nije imalo ni ogrebotinu ni cvorugu.Shvatas sta hocu da kazem?
Gago, hvala na odgovoru, ali ja Hitnu ne zarezujem ni 2% sa njima je sve "lako ćemo", samo da bi što manje radili. Svakako ću otići na Urgentni u neko dogledno vreme.
martat napisao:Super ti razmisljas Nije razmazeno,ali nece nista strasno da ti rade.Sobzirom da se ne osecas mnogo lose samo ce da te pogleda hirurg,bar je moje dete tako proslo.Gledace ti zenice,opipati puls i njima je to sasvim dovoljno da procene da li je ili nije potres mozga.Posto je kod nas bio,uveli su terapiju u obliku infuzije.Pominjali su lek Manitol i od toga ti jako brzo bude bolje.Eto...Pitaj slobodno sve al ipak najbolje da ne nagadjamo ni ti ni ja nego lepo kod doce.Mozda ti nije nista ,mozda si samo uplasena pa zato...Ko zna.Ali ako jeste potres,jako je vazno da mirujes.I sto dalje od kompa
Hvala i tebi, preskočih te malopre-kad videh Manitol, odmah sam "poma'nitala" od muke.