Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
majja napisao:Blagi potres, ništa strašno, par dana mirovanja i dijeta
Samo mi ona fali u životu!!!
Hvala vam svima!!
Molim te da ozbiljno shvatis to "nista strasno".
Zao mi je sto je uoste u pitanju potres.Ako budes disciplinovana i ako budes zaista malo mirovala,sve ce jako brzo biti ok.
Zelim ti sve najbolje i odmakni malo krevet od zida
Molim te da ozbiljno shvatis to "nista strasno".
Zao mi je sto je uoste u pitanju potres.Ako budes disciplinovana i ako budes zaista malo mirovala,sve ce jako brzo biti ok.
Zelim ti sve najbolje i odmakni malo krevet od zida
Ljudi, ja nisam ni znala koliko koristim glavu (koliko mrdam sa njom ) u svakodnevnom životu.
Trebalo bi da stavim onu kragnu da bih je smirila!!!
Hvala vam svima, ok sam, al teško mi je da mirujem..... valjda ću iskulirati.
isidora napisao:nadam se da ce vam biti bolje, ali molim vas da mi objasnite kako je moguce da u snu toliko jako udarite glavom da dobijete potres mozga??!!
pozdrav.
I ja se pitam??!!
Nemam pojma, ali znam da je žestoko bolelo. Kao što rekoh, dešavalo se to meni i ranije, ali ne ovako jako. Da li zato što sam pod velikim stresom, pa ko zna šta izvodim dok spavam ili sam možda nešto sanjala (jedino mi logično zvuči da sam sanjala da recimo glavom hoću da udarim loptu!! ali stvarno se ne sećam, ne mogu to da tvrdim).
Danas mi je bolje, prestale su mučnine tako da nisam na dijeti, ali sam skoro ceo dan preležala, prespavala i po malo sedela za kompom, ali me glava konstantno boli i svaki čas mi se spava, te to i radim-slušam je!!
Super sto vise nemas mucnine.ali bilo bi lepo da se neki dr oglasi ovde i prokomentarise te glavobolje.Moje dete ih srecom nije imalo,a tresnula je sa bicikle direktno na glavu!Mozda zato sto je strogo mirovala i primala Manitol kroz infuzije.Taj lek utice na smanjenje otoka na mozgu!
Znaci,molimo lekara da nam se pridruzi na ovoj temi
Majjo ako si imala muchnine i bilo koji propratni simptom potresa mozga treba da se obratish neurologu. Da obavi osnovni neuroloshki pregled, osetljivost zenica , koordinaciju za svaki sluchaj!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
tamaraft napisao:Majjo ako si imala muchnine i bilo koji propratni simptom potresa mozga treba da se obratish neurologu. Da obavi osnovni neuroloshki pregled, osetljivost zenica , koordinaciju za svaki sluchaj!
Samo mučnine, ali bez povraćanja. Danas nema ni mučnine. Pregledao me je, ako se to uopšte može tako reći i svesti pod pojam pregleda, heurohirug, koji je samo pogledao snimak lobanje i postavljao mi pitanja.
Ovo što navodiš ništa nije radjeno....a zbog toga sam najviše i išla.
Glavobolja je tek sada počela da popušta, nisam pila nikakve analgetike.
Jel i dalje stojiš pri ovome što si napisala?! Da jurim sutra neurologa?!
majja napisao:Sad kada ponovo čitam šta si ti napisala, pa onda ovo što sam ja napisala, izvodim zaključak ili da sam glupa ili da sam luda!!!
Ići ću sutra kod neurologa, dakle stvarno sam neprevazidjena!!
Idi kod neurologa. Pij što više tečnosti (voda i prirodni sokovi). Možda da odeš i kod ortopeda da ti stavi kragnu.
Ja sam pre 3-4 godine imala blaži potres mozga, "genijalno" otišla sam 24h posle pada. Siptomi: vrtoglavica (čak i u ležećem položaju, pri apsolutnom mirovanju), bolovi u svim mišićima, bez mučnine i povraćanja. Glava me je bolela nekih mesec dana posle toga pri svakom jačem potresu. Ni danas nemam pojma kako sam pala, amnezija koja je trajala 10-15 min (za sve oko sebe bila sam svesna, ali za mene je to vreme izgubljeno). Tada su me pregledala dva neurologa i ortoped, ali pošto je prošlo više od 24h, nisu me ostavili u bolnicu na posmatranje (iako mi je sve bilo smešno).