SituacijaSituacija_ napisao:Nemojte pogrešno da me razumete , ali to je samo psihički momenat . ........ Remisije i Serokonverzije su ceste kod hepatita B , ne smatrajte ovo porazom . Procentualno 20% ljudi navodno dobije cirozu ili karcinom . Više njih premine od lošeg života i drugih faktora ..
da, psihički momenat igra značajnu ulogu. Pretpostavljam da sam u pitanju ja taj momenat ne bi igrao neku ulogu kod mene jer ja sam odrasla imam ihahaj godina i ne bih se mnogo cimala da li cu u tih 20%.
Ali kada je u pitanju dete od 5 godina svakako da mora da se razmišlja o svemu pa i o tome jer nema nikakvih garancija i ne zna se koce da se nadje u tih 20%. To je ipak veliki procenat i upozorava baš.
I dok je ona mala i dok se može kontrolisati i usmeravati trudim se da je naučim da se zdravo hrani jer kada poraste sigurno će joj biti izazov da jede i pije ono što piju njeni vršnjaci - a danas se većina jako nezdravo hrani. E to je ono što brine.
Mada, da ponovim, nadam se da će naći lek i za hronični hepatit b. Nadam se i želim da svi ozdravite pa i moja princeza da može da živi bez opterećenja.
Već će joj opterećenje biti što će morati da vodi računa o tome da momak sa kim bude spavala jeste vakcinisan (obaveza je da se svi vakcinišu ali to samo obaveza a izuzetaka ima mali milion). I kako će to uraditi? Neće valjda pričati o tome pa da je izbegavaju (balkan je balkan jug srbije pogotovo ..) Znači moraće na indirektan način saznati da li je momak vakcinisan a da mu ne kaže za hepatit jer čim se prvi put posvadjaju taj će da rastrubi svima pa da je šikaniraju zbog toga (a hoće-deca umeju da budu i divna i strašna).
Znači nije sve bezazleno i pravi dublje probleme. Nije isti život koliko god se trudimo da bude sve isto.
Mada njen otac je spavao godinama sa njenom majkom koja ima hronicni hepatit b i nije se zarazio. Zato me i nervira što hepatit b klasifikuju u polno prenosive bolesti a to je najredji put prenosa (samo ako dodje do direktnog mesanja krvi)
Ja bih to pre nazvala bolest lekarskih grešaka
Svako dobro ja vama svima želim a najpre lek da se nadje.