Zdravo svima, i "stare" i nove forumase sa isti problem- hepatitis B.
Temida, nestrplivo ocekivam novosti o maloj princezi. Nadam se da ce sve biti dobro. Dali ste radili markeri? I ponovili jos jednom PCR?
Sonyq, jesi li ti radila neki nalaze skoro? I kao mozda i najbitnije, kako se osecas
Djole , tvoje linkove , ne znam zasto ali nemogu ih otvorite. A, inace da, i jas sam srela po netu, da su Australiski naucnici u 2015 g. dosli do neki lek za hep.B. Ali evo 3 godini o tome se nista nikgde ne prica. Il barem ne na Balkanu, nazalost.
SZO, ili Svetska zdravstvena organizacija je dala target, da do 2030 godina, svjet se resi izopsto iz hepatitisa...To znaci, valjda, da ce oni raditi na primenlivoj strategii o preventivi, vakcinacii, NO i rukom za rukom sa farmaceustkih kompanija za lek- KONACAN eliminator heptitis (genarlno hepatit B i C i ostali,..) iz organizma.
Situacija, moras da uradis i PCR. Ili mozda si vec uradio? Koliko su ti kopii, i dali uopste ti je detektabilan hepatitis B na PCR?
Ne znam iz dakle si i dali te vodi neki speciajlist iz infektologii ili gastroeneterohepatologija. Ove dve specijalnosti su "ovlasteni" da bi sledili hepatitisi.Moras imati "svoj" lekar s kim bi se konsultirao i ko bi te vodio.
Kod nas ako ti je PCR manji od 2000 kopije, uopste te ne stavljaju na terapija, narocito pa i ako su ti ostali parametri mirni.
o imunofan, one ruske inekcije za poboljsavanje imuniteta, sam cula samo pohvalne reci. Nazalost u moje opkruzenje su ih koristili samo ...najtesko bolni od raka...
Ali znam da su jako dobri za imunitet, i da svakako za sve nas imunitet je jako bitan da je na dobro nivou. Ali ne znam dali idu u kombinacii sa Pegazys, ako ti je to plan. Naravno moras se konsultirati sa lekarom.
Sad o meni.
Isterala sam godisni odmor na more. U pravo je bila doktorica da sunce i Pegazys ne idu u par. Zatoa jas sam poslusila medicinske savete, i pribirala sam se sa plaze oko 11 sati. Popodne nije bio problem, ali definitivno vrucina i sunce mi ne prije.Ali zato se ne izlizavam na sunce i je ok.
Zavrsila sam sa terapija N30, ostale su jos 18. Toa bi bilo jos neki 4 ipo meseca, do sredina decembar.
Do sad su laboratorini nalazi bili u redu, u dva navrata dok traje terapija PCR je negativan, t.j. nedetektabilan je PCR kod mene.
Sledece kontrola mi je u septembar oko sredina. Idem na klinici, pa videcu sta ce doktorica reci, sta je sledece. PCR mislim da necu raditi, ali mozda virus marker, i neki dodatne analizi- valjda da. Izvesti cu vas svakako za rezultati.
Ja sam generalno dobro. Dobro podnesem terapija, i radim sve normalno kao jedna normalna zena, idem na posao full time, idem kuci full time mama

, domasne obaveze , i sve sto nosi jedan obitelljski zivot.
Sa obzirom na to da je terapija sa sirok dijapazon nus pojave, sama sebe ponekad se nasmijem i sve sto ni je u neku normalu , prepisavam Pegazys

. Tu spada glavobolja, zelja za slatkisi, insomnija, pospanost, malaksanost i umor, kosopast, ...Realno i sve ovo sam prosla ali nije bio u kontinuitetu duze od nekoliko dana...osven kosopast, koj sada se stabilizuje, i to sam od sebe, bez ikakvih suplementi, ili terapii. I to je to...
Ama sam referirala...
Citamo se uskoro pak.
Planirem da iduceh nedelje uradim lokalno KKS, posto je bitan hemoglobin, FE i PLT (trombociti), a naravno i ASt i ALT.. pa referiracu ponovo
Zelim vam svi , samo dobro
Kristina, Milica...pisite nesto. Nadam se da ste dobri.