Dobri ljudi, da li medju vama postoji neko ko se lecio Pegazusom,travama ili bilo kojim drugim metodom, i koliko je bilo uspesno lecenje?
Mi cekamo rezultate biopsije i drugih analiza, pa komisije i ostalo...
Da li iko moze da napise neka svoja iskustva, mnogo bi nam znacilo,jer panika je cudo.
I jos nesto, citala sam sve pos. do sada ispisane, na Infektivnoj kazu da se HCV prenosi KRVLJU I SPERMOM,a ne samo krvlju,ali svi su tako kratki sa odgovorima i u velikoj su guzvi,da covek ne moze da stigne u momentu da smisli sva pitanja i podpitanja. Ako neko zna neki sajt gde se mogu naci saveti i iskustva,molim da napise.
Ne znam da li sam paranoicna,ali sve mi se cini da svi samo zataskavaju razgovore na tu temu, i da je ovde kod nas sve samo u cilju nauke i statistickih podataka, a skoro niko ne daje neke savete koji bi mogli biti bar neka uteha obolelima...
Cela prica se svodi na sto vise uzimanja krvi,uzoraka jetre, pa ako se dopadnete komisiji(navodno ako postoji mogucnost izlecenja. tacnije, ako ste im "interesantan" slucaj!!!), onda eventualno mozete poceti sa terapijom koja "vam moze pomoci, ali ne mora da znaci,mozete se izleciti, ali isto tako i unistiti ceo organizam...!!!)
Mozda sam subjektivna, ali sve to mi se cini jako oholo,ako preterujem,nek me neko spusti na zemlju i ohladi glavu, panika je cudo, a opet, volela bih da cujem i tudja misljenja i iskustva na ovu temu.
Nadam se da ce mi pisati neko.....?!
Pozdrav
hepatitis ccc!!! moooolim za pomooooc!!!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
deteplanete
- Novi član

- Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 4:49 am
Za Majju
Vidi ovako ...
Ja sam 2003 godine zaradio HEPICU u vojsci..
bez simptoma sam radio rutinski pregled krvi i saznao pomocu transaminaza koje su bile povecane, pa kasnije sa Anti HVC testom da imam Hepicu ...
Odmah sam otisao u privatnu laboratioriju da uradim HCV RNK kvantitativni test koji ti ukazuje na to koliku kolicinu virusa imas u krvi.. zazpravo u jednom ml krvi.. ja sam imao nesto ispod 200 jedinica sto je bilo zanemarljivo i mogao sam sve to da iskuliram dosta vremena ... zapravo do pre mesec dana .. kada sam ponovio taj kvantitativni test (koji inace kosta 230 e u privatnim lab.) i sasnao da se br. virusa povecao na oko 100 000 sto jos uvek nije alarmantno, jer ljudi i imaju oko 1 000 000...
ali, na kraju sam ipak otisao da uradim biopsiju koja je sasvim bezbolna i sada cekam rezultate.
U zavisnosti od toga koji je tacno tip virusa i koliko mi je unistena jetra i "lepih ociju" meni sada lekarska komisija moze da odobri terapiju ili ne ... !
Imam devojku koja sa kojom imam redovne odnose vec cetiri godine i ona se testirala i naravno da je negativna jer se Hepica moze preneti samo pomocu krvi i to naravno sto veci br. virusa imas u krvi to je opasnost veca. I kao sto je vec neko na forumu napisao, znacilo bi to da moras da imas otvorenu ranicu na polnim organima .. itd.
Inace sam jos ranije skinuo cele doktorske disertacije o ovoj bolesti , tako da mi je u principu sve jasno i nemam neku narocitu frku jer ako se bolest prati i znas o njoj u principu i ne mora da bude toliko opasna.... pogotovu sto ove nove terapije su 95 posto uspesne....
!!! Ako neko ima neka pitanja neka se javi ... !!![/b]
Ja sam 2003 godine zaradio HEPICU u vojsci..
bez simptoma sam radio rutinski pregled krvi i saznao pomocu transaminaza koje su bile povecane, pa kasnije sa Anti HVC testom da imam Hepicu ...
Odmah sam otisao u privatnu laboratioriju da uradim HCV RNK kvantitativni test koji ti ukazuje na to koliku kolicinu virusa imas u krvi.. zazpravo u jednom ml krvi.. ja sam imao nesto ispod 200 jedinica sto je bilo zanemarljivo i mogao sam sve to da iskuliram dosta vremena ... zapravo do pre mesec dana .. kada sam ponovio taj kvantitativni test (koji inace kosta 230 e u privatnim lab.) i sasnao da se br. virusa povecao na oko 100 000 sto jos uvek nije alarmantno, jer ljudi i imaju oko 1 000 000...
ali, na kraju sam ipak otisao da uradim biopsiju koja je sasvim bezbolna i sada cekam rezultate.
U zavisnosti od toga koji je tacno tip virusa i koliko mi je unistena jetra i "lepih ociju" meni sada lekarska komisija moze da odobri terapiju ili ne ... !
Imam devojku koja sa kojom imam redovne odnose vec cetiri godine i ona se testirala i naravno da je negativna jer se Hepica moze preneti samo pomocu krvi i to naravno sto veci br. virusa imas u krvi to je opasnost veca. I kao sto je vec neko na forumu napisao, znacilo bi to da moras da imas otvorenu ranicu na polnim organima .. itd.
Inace sam jos ranije skinuo cele doktorske disertacije o ovoj bolesti , tako da mi je u principu sve jasno i nemam neku narocitu frku jer ako se bolest prati i znas o njoj u principu i ne mora da bude toliko opasna.... pogotovu sto ove nove terapije su 95 posto uspesne....
!!! Ako neko ima neka pitanja neka se javi ... !!![/b]
Ja sam, HVALA BOGU, doktorima, bliskim ljudima i samoj sebi za sada uspavala virus C. Kazem uspavala jer se izbaciti ne moze. Prestala sam sa terapijom negde u aprilu (godinu dana pegazis plus ribavirin plus mantadan), na dijeti sam i dalje, prva kontrola je u novembru. Receno mi je da je rizik da se pnovo probudi 30%, ali da se DR nada da kod mene nece biti tako.Ljudi moji, nema mesta tolikoj panici ako se na vreme ustanovi i ako se na vreme leci, disciplina, dijeta, opustanje i ostalo. Radila sam svo vreme terapije, sad mi sve deluje kao davni san, al na momente je bilo strasno.........kod mene taj uzasni umor,nocno budjenje ..pricam o nus pojavama, al covek je cudo, sve se to zaboravi, narocito ako terapija uspe. I sama pomisao da sebi samoj dajem inekciju u stomak mi je bila uzasna, i to sam prevazisla. Negde dole, jer nisam odavno bila na netu imate ceo tok "Moja borba sa hepatitisom C". Da se ne ponavljam i zamaram, ako neko ima neko pitanje koje tamo ne pronadje, tu sam. Pozdrav svima i glavu gore!
-
sandra69bg
- Novi član

- Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 10:21 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Raspitaj se kod homeopata, moja drugarica je skroz uspavala hepatitis c kapima zelenog paradajza(homeopatski preparat), dijetom, i odricanjem od alkohola, cigareta, svih lekova klasične medicine( uzimala je na pr tablete koncentrovanog rena umesto antibiotika),i nezdrave hrane. U početku je malo šta mogla jesti jer joj je sve izazivalo burne alergijske reakcije, ali sada moze sve pa čak i pićence u specijalnim prilikama. kod nas ima dosta homeopata koji imaju svoje privatne ordinacije a njihova apoteka Jevremovac u kojoj takođe postoji lekar nalazi se u blizini Botaničke bašte. Ipak moram da ti napomenem da se ona lečila u Berlinu, Jer se sticajem okolnosti tamo preselila ubrzo nakon dijagnostifikovanja bolesti. Ovde su hteli da je leče citostacicima, a tamo lekari redovno i pre svega koriste alternativnu medicinu ako mogu. sta da kazem kad su je na pr za cistu na jajniku poslali na akupunkturu i fitoterapiju.
Sve najlepše
S
Sve najlepše
S
-
ShoneStalone
- Novi član

- Pridružio se: Uto Mar 03, 2009 8:24 pm
zelim da vam kazem da morate paziti na ishranu, nesmete konzumirati cigare i alkohol da bi ste ga UCAURILI morate se pridrzavati toga, prenosi se putem krvi i spolnih radnji mislim sexualnih odnosa, isto kao virus HIV.
P.S. KOME TREBA SAVET SVOBODNO NEKA MI PISE< ODGOVORICU SVIMA SAMO BUDITE STRPLJIVI, HVALA
Help
Caos,
Da li bi mogao neko a mi pomogne.
Interesuje me koliko virus opstaje na vazduhu, jer imam malu bebu. HCV virus imam dve godine. PCR mi je samo 100 kopija. U septembru treba da pocnem sa terapijom. Da li mogu da ga izbacim PEGAZISOM ili da ga uspavam. Suprug nece da se testira, ne znam da li sam njega zarazila. Bebi sutra vadimo krv PCR. NIsam ziva. Ne spavam ne jedem. Iza to kolika je verovatnoca da mi i beba ima tj, Andrea.Ona je na anti HCV testu pozitivna, ali mi kazu dato nbista ne znaci.
Pomazite molim vas
Interesuje me koliko virus opstaje na vazduhu, jer imam malu bebu. HCV virus imam dve godine. PCR mi je samo 100 kopija. U septembru treba da pocnem sa terapijom. Da li mogu da ga izbacim PEGAZISOM ili da ga uspavam. Suprug nece da se testira, ne znam da li sam njega zarazila. Bebi sutra vadimo krv PCR. NIsam ziva. Ne spavam ne jedem. Iza to kolika je verovatnoca da mi i beba ima tj, Andrea.Ona je na anti HCV testu pozitivna, ali mi kazu dato nbista ne znaci.
Pomazite molim vas
-
Jesen stize dunjo moja
- Aktivan član

- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Nazalost ako je antiHCV + to znaci da je ili imala virus pa ga spontano izbacila (manje verovatno kod male dece zbog nerazvijenog imuniteta, ali ko zna!) ili da je preslo u hronicnu infekciju....
imate temu HCV na podforumu Gastro ovde.... mnogo je aktivnija pa potrazite odgovore tamo!
P.S. Transmission occurs only among women who are HCV RNA positive at the time of delivery; the risk of transmission in this setting is approximately 6 out of 100.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hepatitis_ ... ansmission
imate temu HCV na podforumu Gastro ovde.... mnogo je aktivnija pa potrazite odgovore tamo!
P.S. Transmission occurs only among women who are HCV RNA positive at the time of delivery; the risk of transmission in this setting is approximately 6 out of 100.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hepatitis_ ... ansmission
Bye bye little lady
Re: Help
Angie, sta znaci 100 kopija? Jel' 100 ili 100.000?Angie 77 napisao:Caos,
Pomazite molim vas
Ja imam 14.000 kopija i nemoguce mi je odrediti genotip, i nece da me lece jer smatraju da se virus "akutizovao"... Tako da mi nije jasno "100 kopija", a ides na lecenje.
I, virus na sobnoj temperaturi opstaje do 4 dana.
Re: hepatitis ccc!!! moooolim za pomooooc!!!
Sve do 100.000 kopija doktori smatraju "DOBRIM" nalazom i nema sanse da te ubace u program lecenja.
-
bojanastevo
- Novi član

- Pridružio se: Sre Jan 29, 2014 6:25 pm
Re: hepatitis ccc!!! moooolim za pomooooc!!!
Pozdrav svima,sluvajno sam usla na ovu stranicu,pa sam pomislila da mogu pomoci ko boluje od hepatitisa c.Ja isto imam hepatitis c primala sam terapiju pegintron+rebetol al je bilo bezuspesno a veoma tesko,pokazalo se da virus nije izasao i moj doktor je rekao ne moze mi pomoci da su mu ruke svezane dok ne uvedu neku novu terapiju(sem eto da pijem silamarin),medjutim meni nisu ruke svezane pa sam po internetu trazila kako bi se izlecila biljnim putem i na svu moju srecu nasla sam travara koji se zove goran,zivi kod petrovca na mlavi,on mi je nekako ulio poverenje ni sama ne znam kako i zasto,jer ne verujem svakome.Pricala sam sa njim najmanje sat vremena uglavnom da skratim-goran pravi dozu za mesec dana u flasam od 1,5 to je taman za mesec dana.Ja 2 meseca pijem to,a pre toga ALT mi je bio povecan na 104,jutros kad sam izvadila krv Alt mi je 71,znaci ima napretka.Ostavicu goranov br telefona pa mozda nekome bude od koristi 065 649 86 75,ako vas jos nesto zanima ja imam svoj fb profil Bojana Novakov Vrbas.Eto nadam se da ce ovo nekome pomoci pozz