hepatitis ccc!!! moooolim za pomooooc!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

ivan77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 21, 2005 6:00 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od ivan77 »

ja bih posle nekog vremena pozdravio sve likove-ucesnike ovog foruma.hvala svima sto aktivno ucestvuju u njemu i pokusavaju na bilo kakav nacin da pomognu. zahvaljujem se svima.ako dodjem do nekih saznanja obavesticu vas.a coveka iz podgorice sam kontaktirao i imam njegov broj fona. najjgore u svemu je to sto mnogi vole da se bogate na tudjoj muci. ali nemozes dalje, panika je najgora stvar.tera te na potezes za stvarima i idejama za koje nikada ranije ne bi pokusavao da uradis. ostaje samo nada.

jos jednom se svima zahvaljujem (takodje i adminu).
do sledecih informacija pozdrav svima.
ivan
Anonymus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 05, 2005 11:48 pm

Post od Anonymus »

Ne znam koliko ce ovo nekome da pomogne, ali nece da skodi da kazem. Nasi ljudi (dva brata iz Uzica) su na putu da pronadju lek za HIV virus (i sve ostale mutirajuce viruse, ukljucujuci i Hepatistis). Da ne bih prepricavao ili prepisivao, vise o svemu imate ovde:
http://www.elitesecurity.org/tema/10052 ... lu-za-sidu
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Zna s eda s eovak virus prenosi putem krvi (znaci, 'rana na ranu'), verovatno i na jos neki nacin.
Mada bi bilo sasvim dovolno kada bi se ljudi pridrzavali osnovnih pravila:
- pri pomoci kod krvarenja imati gumene rukavice na rukama
- ne ici nigde gde je 'kao na traci' (niti kod zubara niti kod pedikira), to prakticno znaci da treba malo sacekati pa sesti posle nekog drugog (dovolljno je i 5-10 min)
- pedikir raditi (ako se mora) iskljucivo svojim priborom (koji se cuva samo za svoju licnu upotrebu)
- ko koristi intravenozno droge (nije moje da moralisem, naravno da sam protiv driga, ali nije to sad tema) neka koristi igle samo za sebe
- pribor za brijanje (i muskarci i zene za ispod pazuha) ne deliti nisakim
- cetkicu z azube drzato odvojenu od ostalih cetkica
- ne tetovitari se niti upraznjavati bodi pirsing
- sa nepoznatim ne voditi sex bez kondoma

to je preventiva, neko je za to pitao.
pozdrav,
danka
Anonymus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 05, 2005 11:48 pm

Post od Anonymus »

Koliko virus hepatitisa moze da opstane na otvorenom, tj. van tela? Znam da virus Hiv-a moze tek nekoliko sekundi koliko se secam. Ovo pitam zbog zubara.
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

Na to pitanje mi nije znao da tacno odgovori niti jedan strucnjak!
Niti sam to uspela da nadjem u silnoj literaturi koju smo svi u porodici citali.
Moj kum, lekar, mi je onako privatno, prateci zdravu logiku rekao da su u pitanju minuti jer je to vrlo osetljiv virus.
Ja sam ga pitala: ako je osoba koja je HCV pozitivna posece na nozic, koliko vremena je taj nozic kontaminiran?
Gde je to vazno?
Pa, kod cetkica za zube - one znaju biti priljubljene jedna uz drugu.
Ali, opet treba da i jednoj i drugoj osobi krvare desni (tj da imaju osetljive desni) da bi se tako dobilo.
A plus treba da u bas kratkom razmaku jedno za drugim peru zube.
Hocu da kazem da se to ne prenosi bas tako lako.

Kod zubara ici samo tamo gde imas poverenja. A to znaci da verujes da sterilisu instrumente kako valja - to je najbitnije.
Ja sam posmatrala ono sto se stavlja u usta da bi usisavalo vodu (kod zubara) - to se baci posle svakog pacijanta, kao i plasticna casa kojom se ispiraju usta.
Ako nemas poverenja, nemoj ici u tu ordinaciju.

Treba znati da se kod oko 15% ljudi koji budu zarazeni virusom hepatitisa C, organizam sam ocisti, tj oslobodi virusa, ali antitela ostanu.
Ali, jetrine transaminaze su tada sasvim OK.
Nasla sam podatak da virusa ima i u mestrualnoj krvi........ ma, sve se svodi na to da se sve ranice koje su izlozene moraju zastititi.
To je poenta.
(a kod lekarskih intervencija ici samo tamo gde imas poverenja).
pozdrav,
danka
yin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2005 10:07 pm

hcv

Post od yin »

postoji covek u crnoj gori koji garantuje izlecenje od svih vrsta hepatitisa.meni bliska osoba je trenutno pod terapijom pa jos ne mogu da kazem kako funkcionise.nadamo se najboljem.terapija za 6 meseci kosta 220eura i mora da se ponovi.
u svakom slucaju pomaze LIV52 koji stiti jetru,surutka, Ajkus koji jaca imunitet i pre svega jaka volja i VERA.bez toga ne pomaze nista.depresija i bedak nikako.samo hrabro,mi se borimo sa tim ali za to vreme zivimo normalno.dijeta je vrlo vazna, svinjetina nikako,alkohol ni u snu.
sve najbolje svima :lol:
milinkoi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 11, 2005 1:13 am

Kontakti

Post od milinkoi »

AKo postoji mogucnost molio bih za kontakte od gopsodina iz Podgorice (ili Tuzija), kao i za gospodina iz Apatina.

Jedan prijatelj mi je oboleo od Hepatitis C, i na sve nacine pokusava da pronadje bilo koga ili bilo sta sto bi mu moglo pomoci.

Vidim da je ovde bilo diskusija na temu moguce ili ne, ali bih molio za kontakte i imena, pomenutih ljudi posto kad citam vidim samo zvezdice:(
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Ovde neces pronaci njihova imena niti kontakt informacije (obrisane su) jer je ocigledno rec o prevarantima. Uostalom, koristi pretrazivanje foruma kako bi procitao iskustva ljudi koji su kupili te preparate.
nesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 16, 2005 1:20 pm

Post od nesa »

danka napisao:Zna s eda s eovak virus prenosi putem krvi (znaci, 'rana na ranu'), verovatno i na jos neki nacin....
danka
Znaci prenosi se isto kao i AIDS?
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

da vrlo slicno, s tim sto se virus AIDSa unistava na + 60*C a viruc hepatitisa C tek na T iznad +120*C!
nesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 16, 2005 1:20 pm

Post od nesa »

Ali AIDS ne moze da se dobije kod zubara...
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

... ali hepatitis itekako moze da se dobije kod zubara.
Kao i svuda gde 'ima krvi', da se ako izrazim.
poz,
d
PS: ovo u najkracem jer imam problema sa serverom
andjellla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 24, 2005 8:42 pm

da li

Post od andjellla »

neko moze da mi objasni simptome hepatitisa c
eee
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

Andjela, tesko da ti neko tacno moze to reci jer obicno sve prodje bez simptoma! Na zalost - jer se nekada desi da se simtomi jave kada je vec sve gotovo, tj kada se jave one najteze komplikacije.

Ipak, zna se koji simtomi mogu biti, ali to jos ne znaci da je osoba hc+.

Evo nekih:
- periodicno javljanje velikog umora i neobjasnjive slabosti
- periodicno javljanje bolova u nogama (ti bolovi posle spontano sami prodju)
- spontano javljanje modrica po telu (posebno nogama)
- konfuzija u mislima i nesposobnost orijentacije u prostoru
- nepodnosenje neke hrane
- izrazen svrab po telu (bez koznih promena), narocito po stomaku kao i po kozi glave (kasnije se moze javiti i nesto jace opadanje kose)
- lako dobijanje infekcija (kada imunitet oslabi)
itd, itd.... ali, sve dok su jetrine transaminaze OK, osoba moze biti mirna cak i ako ima taj virus u sebi (naravno dijeta je ono prvo sto se mora uciniti).
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

Izgleda da taj opaki virus moze da van tela opstane mnogo duze nego sto se mislilo (znaci nisu u pitanju minuti kako sam gore napisala, vec sati, a u nekim uslovima jos i duze..... jos trazim podatke o tim novim istrazivanjima...
Odgovori