HEPATIT B I E

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Dominic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 28, 2017 1:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: HEPATIT B I E

Post od Dominic »

Nisu još serološki markeri, a ako ove aminaze budu u redu pustiće me valjda sutra, inače svakodnevno sam po 3 pa posle po 2 infuzije, razbiše me:)
Vintertur
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 05, 2016 8:42 pm

Post od Vintertur »

Radio sam danas krvnu sliku + sendimetaciju u privatnoj klinici. Meni je sve u granicama normale. Hteo sam da proverim za početak krvnu sliku pa ako imam problem da idem dalje međutim pomoću krvne slike se ne vidi ni jedan problem.

Imam bolove sa desne strane malo iznad kuka već oko tri dana. Imali mogućnosti da možda imam neki tip hepatitisa, a da ne prikaže na krvnoj slici da nešto nije u redu?

Hvala.
Dominic
Novi član
Novi član

Post od Dominic »

Vintertur napisao:Radio sam danas krvnu sliku + sendimetaciju u privatnoj klinici. Meni je sve u granicama normale. Hteo sam da proverim za početak krvnu sliku pa ako imam problem da idem dalje međutim pomoću krvne slike se ne vidi ni jedan problem.

Imam bolove sa desne strane malo iznad kuka već oko tri dana. Imali mogućnosti da možda imam neki tip hepatitisa, a da ne prikaže na krvnoj slici da nešto nije u redu?

Hvala.
Ako si uradio i transaminaze jetre ast,alt, GGT,,bilirubin i rezultati su dobri, nema razloga za brigu, ako si samo krvnusliki bez ivih enzima trebaš odraditi i enzime jetre
Vintertur
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 05, 2016 8:42 pm

Post od Vintertur »

Nisam to radio.

Onda ću morati i to mada sam skoro pre oko mesec dana sve to radio za druge potrebe i bilo je sve super.
Dominic
Novi član
Novi član

Post od Dominic »

Vintertur napisao:Nisam to radio.

Onda ću morati i to mada sam skoro pre oko mesec dana sve to radio za druge potrebe i bilo je sve super.
Najverovatnije onda nije ništa ozbiljno.Jer da imaš akutni hepatitis, primetio bio tamnu boju urina, bledu boju stolice, možda i žutilo na koži , beonjačama, porast temperature..
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Post od Kristina11 »

Nije istina.Krvna slika kao i normalne alt ast...itd ne mora da znaci da hepatitis ne postoji.Kao sto sam ranije pisala.Jedino merodavno je uraditi test na hbsag tj detekciju virusa u krvi.Pazi,tebi verovatno nije nista i taj bol desno moze znaciti bilo sta..i nista ozbiljno.Samo hocu da kazem da je netacno to da ako su transaminaze velike i zutilo da je hepatitis a obrnuto kad nema toga nema ni hepatitisa.Kao sto niko ne treba da se uplasi ako su transaminaze povisene da je hepatitis ..one mogu biti i od masne jetre i od drugih faktora povisene a ne samo od virusnih hepatitisa.A isto tako mogu biti i mirne a da postoji hepatitis.Dominic prica jer on je imao klasican akutni.A moj akutni je prosao neopazeno.Nikad nisam imala povisene alt ast ggt bilirubine..A redovno sam uvek radila krvnu sliku.Nikad nisam imala niti zutilo niti bilo koji drugi simptom.A ja imam sad hronicni hepatitis b.I ni sad nemam povisene parametre.Moj nalaz kompletne krvne slike sa alt ast je sve u referentnim vrednostima.Da se nisam testirala po nalazu krvne slike bih mislila da sam savrseno zdrava.A imam hronican hepatitis b.Samo on nije napravio problem mojoj jetri pa su mi nalazi dobri.Samo hocu da kazem da je jedino merodavno testirati se na virus.Jer virus je nekad neaktivan i po krvnoj slici se ne moze tada videti.A taj bol ..u tvom slucaju ..ako su ti normalne transaminaze jetre ...nije od hepatitisa.Jer bol kod hepatitisa se javlja kod akutnog i to samo onda kad je jetra pod upalom i uvecana a to mora da prati visoke transaminaze.Znaci taj bol..ako su transaminaze ok..je verovatno nista ozbiljno.Ali to nije znak da neko nema hepatitis.Niti obrnuto.Jedino merodavno je testirati se.To preporucujem
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Dominic jesi izasao iz bolnice?Kakvi su ti rezultati?
Dominic
Novi član
Novi član

Post od Dominic »

NISAM JOŠ , ZADNJI ALT 296,AST 140, BILIRUBINI PALI, ALAB, 52,ALI NISU STIGLI MARKERI JOŠ
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Mislim da ce te pustiti kad ti i alt i ast budu oko 100.Dugo cekas te markere.Ps.Velika slova znace vikanje :o
Dominic
Novi član
Novi član

Post od Dominic »

Nisam pritisao caps look, a ne obraćam pažnju na to toliko, možda će me sutra pustiti, štaviše da ležim ovde, ulazim u treću nedelju
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Vintertur napisao:Radio sam danas krvnu sliku + sendimetaciju u privatnoj klinici. Meni je sve u granicama normale. Hteo sam da proverim za početak krvnu sliku pa ako imam problem da idem dalje međutim pomoću krvne slike se ne vidi ni jedan problem.

Hvala.
Вероватно је у питању дебело црево.
Dominic
Novi član
Novi član

Post od Dominic »

Ma nije hepatitis, nema tu nekih bolova kod njega, on je podmukla boljka.Ne plaši se,ako baš želiš biti siguran uradi u labaratoriji serološke nalaze krvi i markere na A,,B,C E, hepatit.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Dominic napisao:Ma nije hepatitis, nema tu nekih bolova kod njega, on je podmukla boljka.Ne plaši se,ako baš želiš biti siguran uradi u labaratoriji serološke nalaze krvi i markere na A,,B,C E, hepatit.
U potpunosti se slazem
Dominic
Novi član
Novi član

Post od Dominic »

Stigli su mi markeri malo su kontroverzni
Anti HBs negativan
Hbe Ag negativan
anti Hbe pozitivan
anti HBc IgM pozitivan
anti HBc Ig G pozitivan
anti HBe pozitivan
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Iskreno..malo sam zatecena.Tvoji markeri su isti kao moji.Morala sam ponovo da pogledam nalaz svoj.Sem sto meni ta antitela hbc nisu razdvajali na igm i igg vec su ukupna.Moji nalazi od januara 2016 su hbs ag pozitivan,anti hbs negativan,hbe ag negativan,anti hbe pozitivan i anti hbc ukupni pozitivan.I zakljucak hronicni.Ono sto je svakako dobro je to sto ti je marker hbe ag negativan a anti hbe pozitivan jer to znaci da si stvorio prirodno antitela protiv razmnozavanja virusa.I marker je negativan.Sto je bolji tok.Nije divlji tip.Ali ne bih ja bas odmah zakljucila da si ti hronicni jer imas ti jos fore da stvoris ta anti hbs i izbacis virus.6 meseci.I to ti je vadjeno odmah..a antitela se i dalje stvaraju i sad stvaraju.Mislim da ti moraju ponoviti markere radi dijagnoze.Mislim da ovo trenutno samo govori da jos uvek imas virus i dobro je ta antitela sto si stvorio al nisi glavna jos..al to je i razumljivo jer to ti je nalaz od kad si primljen u bolnicu.Moraces ponovo vaditi markere.Sta su ti oni rekli?A sta bi sa onim E?
Odgovori