HEPATIT B I E
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
Dominic
- Novi član

- Pridružio se: Sub Jan 28, 2017 1:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: HEPATIT B I E
kod zubara sam bio početkom 2016, nisam davao krv, miti primao ,imao sam sek.odnose ali sa proveren.osobom, mada, šta je pa sad sigurno, lekari mislim da nemaju pojma za ovaj E, jedna kaže da je lažan, druga da ga ima, pa sad im veruj. a on se odredjuje posebnim serološkim načinom, ne znam ni ja kako ili elisa test, ili neki iem. sad čekaju te markere
-
Kristina11
- Aktivan član

- Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm
I ja sam za mog decka bila proverena osoba.Zajedno smo 8 godina.Da bi se utvrdilo da ja virus imam vetovatno 15 godina unazad od pirsinga.Samo sto mi je bio toliko "uspavan" virus da nije bilo dovoljno za prenos.Kad mi se iz nekog razloga aktivirao virus..ja sam mu prenela..posle 8 godina.Tako da..to provereno..nikad ne znas.Mislim da bi toj devojci trebao reci da se i ona testira.Jer mozda je ona prenosnik a ni ne zna.Kao sto je moj decko meni otvoreno rekao sta mu je utvrdjeno.U pocetku sam bila ubedjena da me je on prevario..zarazio se i preneo meni..jer nisam videla drugi nacin da ja to imam.Dok se nije desio obrt situacije da se utvrdilo da sam ja hronicni toliko dugo i da sam ja ta koja mu je prenela.To mi je bilo jos pogubnije saznanje za moju psihu.I neverovatno jer zaista nisam imala niti jedan simptom..i dobre nalaze krvne slike..nit rizicno ponasanje.Al eto.Taj zubar ti je mnogo rano..nije moguce da si se tad zarazio a sad da imas akutni.Sem ako imas hronicni..al po svemu sto si rekao..ovo ti je klasican akutni.Al markeri ce pokazati tacno
-
Dominic
- Novi član

Rekao sam joj zna, nema razloga da krijem.Moguće da sam ga i ja dobio puno ranije pa bi u prikrivenoj formi godinama, a da je ove akutne simtome izazvao virus E, kojeg sam skoro dobio, samo se pitam kako, jel baš nije čest u ovim krajevima, ide mahom preko vode, mada piše da je i zoonoza. Ne znam, ubija me psihički, nije me strah ovako, ne umire se no utiče ti kasnije na kvalitet života koji je i onako nikakav.Ili je akutni B , da su ovi pogrešili sa E, ili he hronični B sa akutnim E što je gora varijanta, jer se taj hronični zadržava do kraja života. Hronični E ne postoji, on čak nije ni opasan toliko, odprilike je kao A. samo me čudi da ni jedan ni drugi ne daju nikakve simtome, i da nisam radio alt, ast i ostalo, to bi prošlo tako, ne bih ni obraćao pažnju, grip me prošao i izlečen. Vidim da je jedna ovamo u istoriji bolesti napisala hepatit B acuta šifra B16,al to ništa ne znači. i U serološkoj analizi nije bilo antigena HBeAg koji više ukazuje na akutnost i stepen virulencije.
-
Kristina11
- Aktivan član

Stici ce ti u novim rezultatima taj hbe ag.Prvo su taj glavni uradili hbs ag za detekciju virusa.A onda uzimaju nalaz i za druge markere da se vidi dal je hronicni ili akutni B.Tako su mi meni i mom decku.Zato i kazem..javi nalaze kad stignu.Pazi nije nemoguce da imas hronicni B a akutni izazvao taj E.Mada..onda bi ti po mom misljenju bilo mnogo gore..bila bi superinfekcija.Taj E bi "probudio" i "uspavan" B..pa bi to bilo burnije.Malo mi neverovatno da usled oba virusa moze proci tako lagano.Hep E sam po sebi nije opasan i nema hronicnog oblika.Al kombinacija oba virusa moze da bude jako jako burna.Ne znam kako si mogao E da dobijes.Znam da te to sve psihicki ubija.I mene je.Pa kako sam dobila.Hiljadu kako.Ovde je na forumu bio neki koji je prelezao E al on je putovao po tamo nekim zemljama.Kratko je pisao.Sto se tice kvaliteta zivota sa hronicnim b..pa zavisi.Od tipa.Imas hbe pozitivne( divlji tip) i hbe negativne sa antitelima hbe pozitivnim.Divlji tip je agresivniji,cesto imaju promene na jetri,transaminaze koje variraju 100-200 i ti se agresivnije i lece i naravno da je kvalitet zivota drugaciji.Trebalo bi ishranu regulisati.A moj npr tip je blag..ja sam ovaj drugi hbe neg i tacnije osim psihicke barijere koja mi je bila par meseci..neznanja kako dalje..straha da ne prenesem nekom..ja se osecam potpuno zdravo..nalazi su mi kao potpuno zdravim bicima i nemam nikakve promene na jetri..cak sam i brljala sa ishranom..jedem sve zivo.Samo alkohol ne.Mada sam jednom popila i 2 case piva.Nisam smela.Al eto..hvala Bogu nista mi ne bi ni od alkohola.Izvadih nalaze posle toga..i sve super..nista boldirano.Pijem taj lek 1 dnevno.On nema kontraidikacije nit nuspojave.Ko da pijem bombonice.U sustini samo psihicki otezanje sto znam da imam.Fizicki sam potpuno isto.A cak i divlji tip nema nikakve simptome..jedino imaju nuspojave od jacih lekova koje piju.Jer hronicni B na srecu il na zalost nista ne osecas dok ne bi doslo do stadijuma ciroze.Al zato se i prati i leci dozivotno da ne bi doslo do toga.Tj pracenje je na svakih 6 meseci.A jel se ta devojka testirala kad si joj rekao?
-
Kristina11
- Aktivan član

I da..taj antigen hbe ti nece reci kolika ti je virologija.To samo moze da ti kaze pcr test koji odredjuje broj virusnih kopija.Al to nemaju u niskoj bolnici vec u infektivnoj klinici u bg klinicki centar.To bi te poslali ako se utvrdi da da si hronicni nosilac.PCR HBV DNK test.A hbe pozitivnost se povezuje sa vecom virologijom i prati i vise transaminaze.To je kod hronicnih taj divlji tip.Ali moze i kod akutnog biti hbe pozitivan u momentu umnozavanja virusa.Ali ako si hbe ag negativan a antitela hbe pozitivna..a jos uvek imas hbs ag pozitivan i antitela hbs negativna onda si hronicni.Ponovili bi ti jos jednom..jer ti mozes da stvoris kasnije ta hbs antitela.U roku od 6 meseci od akutnog.I zato uzimaju i markere hbc.Imas hbc ag i antitela hbc.Uzimaju sve te markere i na osnovu svih tih markera ce videti dal si hronicni il akutni.Jer hbe sam im ne znaci.Moze biti i u akutnom i u hronicnom
-
Kristina11
- Aktivan član

Sto znaci da hbe ag ti nece reci da si akutni.Hbe antigen ti samo oznacava umnozavanje virusa.A ne broj kopija virusa.Postoje hronicni nosioci B koji su hbe ag pozitivni.To je taj divlji tip.Ja npr nisam.Ali takodje i u akutnom stadijumu gde se virus umnozava je hbe pozitivnost.Sto znaci da ti samo hbe nece nista kazati.Oni su ti uradili sve markere sad i u korelaciji komletno svih markera ce videti u kom si statusu.
-
Dominic
- Novi član

Ma nije još, čekam da vidim šta će ovde da pokaže, ako je akutni onda nema razloga za neki strah jel nismo imali ništa u zadnih mesec dana, pošto nismo bili skupa.Sad šty je tu je, bolje da nekad i čovek što manje zna. Da nisam znao nešto iz medicine, i čitao po internetu, sad bi ležao ovde i ne bi razbijao glavu štaje i otkud je:) ajd b može da se pokupi, često sam išao i kod zubara, imao velike intervencike, protetiku radio, a on pa nikad nije stavljao rukavice. U Egipat sam bio davne 2003 a Tunis 2006, al to je bilo davno da navučem e, niti sam tamo pio njihovu vodu već sve flaširano. Hvala ti još jednom na odogovorima i razumevanju , pa se čujemo:)
- aaaca
- Stalni član

- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Знаш, док лекари утврде шта ти фали, па па. Нажалост сведок сам многих таквих случајева. Већина лекара се понаша као да су мали богови а када забрљају онда се ваде да нису богови. Мораш ствар да узмеш у своје руке и без одлагања.
-
Dominic
- Novi član

Ma neka bude kako bude, nema se gde iz kože:) što nas snadje, snadje, čovek se uči dok je živ i kad najviše zna umre:)aaaca napisao:Знаш, док лекари утврде шта ти фали, па па. Нажалост сведок сам многих таквих случајева. Већина лекара се понаша као да су мали богови а када забрљају онда се ваде да нису богови. Мораш ствар да узмеш у своје руке и без одлагања.
-
Kristina11
- Aktivan član

Dominic sta bi s tobom? Kako si?Jesu stigli rezultati?
-
Dominic
- Novi član

Nisu još serološki markeri, a ako ove aminaze budu u redu pustiće me valjda sutra, inače svakodnevno sam po 3 pa posle po 2 infuzije, razbiše me:)
-
Vintertur
- Novi član

- Pridružio se: Pet Avg 05, 2016 8:42 pm
Radio sam danas krvnu sliku + sendimetaciju u privatnoj klinici. Meni je sve u granicama normale. Hteo sam da proverim za početak krvnu sliku pa ako imam problem da idem dalje međutim pomoću krvne slike se ne vidi ni jedan problem.
Imam bolove sa desne strane malo iznad kuka već oko tri dana. Imali mogućnosti da možda imam neki tip hepatitisa, a da ne prikaže na krvnoj slici da nešto nije u redu?
Hvala.
Imam bolove sa desne strane malo iznad kuka već oko tri dana. Imali mogućnosti da možda imam neki tip hepatitisa, a da ne prikaže na krvnoj slici da nešto nije u redu?
Hvala.
-
Dominic
- Novi član

Ako si uradio i transaminaze jetre ast,alt, GGT,,bilirubin i rezultati su dobri, nema razloga za brigu, ako si samo krvnusliki bez ivih enzima trebaš odraditi i enzime jetreVintertur napisao:Radio sam danas krvnu sliku + sendimetaciju u privatnoj klinici. Meni je sve u granicama normale. Hteo sam da proverim za početak krvnu sliku pa ako imam problem da idem dalje međutim pomoću krvne slike se ne vidi ni jedan problem.
Hvala.
-
Vintertur
- Novi član

- Pridružio se: Pet Avg 05, 2016 8:42 pm
Nisam to radio.
Onda ću morati i to mada sam skoro pre oko mesec dana sve to radio za druge potrebe i bilo je sve super.
Onda ću morati i to mada sam skoro pre oko mesec dana sve to radio za druge potrebe i bilo je sve super.
-
Dominic
- Novi član

Najverovatnije onda nije ništa ozbiljno.Jer da imaš akutni hepatitis, primetio bio tamnu boju urina, bledu boju stolice, možda i žutilo na koži , beonjačama, porast temperature..Vintertur napisao:Nisam to radio.