EFTIL vasa iskustva sa ovim lekom

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Jovan111YU
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 27, 2013 2:14 pm

Re: EFTIL vasa iskustva sa ovim lekom

Post od Jovan111YU »

Pozdrav svima... Imam 22 godine i od svoje 13 pijem Eftil Retard 500 mg ( 1X1.5 )!
Prvi napad sam doziveo u bazenu kod burazera! Jul mesec, vrucine, devojcice u bazenu i padnem! Imao sam jako grcenje misica i vilice i nesvesticu! Moji su me odvezli na hitnu i tamo su ih nakrpili kako ih nije sramota sto me ne cuvaju, kako mogu da se tako ponasam da neredovno spavam itd. Drugi napad sam dobio 2 ili 3 nedelje posle toga.Sedeo sam za kompjuterom i odjednom mi se ruka ukocila i jako utrnila i samo sam izgubio svest! Sledeceg cega se secam jeste Institut za majku i dete! Preuzeo me je dr. Dragan Zamurovic i od tada krece moja afera sa ovim lekom (naravno pozitivna)!
Ustanovljena mi je "parcijalna epilepsija" G40 tako nekako i uveden eftil! Sve je bilo u najboljem redu... U pocetku sam bio blago smoren nakon uzimanja tableta i posle 2-3 sata budem OK, s tim sto sam se u prvih 2 meseca terapije ugojio 17 kg.! Izlazio sam u diskoteke, koristio kompjuter, vozio motor i sve je bilo OK! Na kontrolama je sve bilo uredu! EEG, CT, EKG + MG rezonanca glave! Nakon 4 godine ukidaju mi Eftil (na svaka 3 meseca po pola tablete) ,sa objasnjenjem da je to bio samo pubertet, i nakon 21 dan dobijem napad drugaciji nego ranije sa grcenjem kompletnog tela,sa penom na ustima,jaka glavobolja, dehidratacija... oko 10 h i dosao sam sebi u 18 h! ponovo mi je uveden eftil isto sve i sve do sad je sve normalno... Sad je pitanje sta raditi posto mi je receno da ukidam lek da li da probam ponovo ili nesto drugo... Inace eftil mi ne steti nicemu! Vozim auto, nisam usporen, radim na pilani (fizicki, a i psihicki tezak posao) neredovna ishrana, kompletan zivot mi je ne redovan... Nisam nikada koristio alkohol i nemam neku zelju za njim ali zato pijem mnoooogo energetska pica! Pusim, probao sam i travu...! I SUPER SAM! ALI STA RADITI?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

У једном од ранијих постова, човек је сасвим лепо објаснио шта треба да раде особе које имају таквих проблема: прекини да пушиш, немој да пијеш енергетска пића, пиј довољно воде (да не би опет дехидрирао), уведи редовну исхрану и здрав живот...
megacar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 23, 2014 9:01 pm

Post od megacar »

4-5 godina pijem zajedno eftil 500mg i karbapin 200 mg dva puta dnevno. Kad sam pocinjao sa terapijom, davao sam krv na provjeru i doktor je rekao da dobro podnosim tablete.
Intresuje me koliko je opasno ako greskom popijem duplu terapiju i sta moze da se desi???
radebre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 17, 2017 11:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od radebre »

Jel ima nekog i dalje na ovom forumu ili nema nikog? :(
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Ту и тамо... :wink:
radebre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 17, 2017 11:51 pm

Post od radebre »

Moj rodjeni brat ( 28 god ) dobio je EFTIl i Onzapin ..onzapnim smo izbacili vec posle 2 dana jer je uzasno bio agresivan ..sa eftilom se ponasa odlicno i znatne promene se dogadjaju sa njime u raspolozenju ( Vidno je raspolozen bolje , radi neke stvari koje nije radio godinama i danas je bio u setnji posle xx godina ) ( inace brat mi je mentalno zaostao nazalost pa ne ume da kaze dal ima neke nus efekte ..dal mu se vrti u glavi li svasta nesto) ..interesuje me posto jel`te zivimo u srbiji ..dugo nije isao kod lekara i nismo radili nista ..da li da uradimo sve analize labaratorije i jos neke preglede?
Zamolio bih VAs a odgovore na koje preglede sve da ga odvedem , unapred zahvalan
Odgovori