Dugotrajni kasalj
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Evo jednog ludačkog MOGUĆEG leka: S L A D O L E D.
Pre par godina tako sam ja kašljala, posle prehlade, i to čitavo proleće i leto. Pošto sam kukavica nisam smela da idem kod lekara (u tom periodu sve koje znam da su išli kod dr zbog kašlja dijagnoza im je bila upala pluća a lek injekcije). Nisam imala temperaturu, samo uporan dosadan kašalj pri promeni položaja, uz povremeno iskašljavanje sekreta.
Problem sam rešila sladoledom. Smučilo mi se: Leto, vrućina a ne mogu sladoled, pa sam jedno veče odlučila - ima da pojedem sladoled pa šta bude. I, verovali ili ne, posle pet minuta je kašalj prošao i više se nikada nije vratio.
Manje radikalno, ali smrdljivo rešenje: Oblozi od zagrejane rakije (najbolje komovice) oko vrata i na grudima.
Pre par godina tako sam ja kašljala, posle prehlade, i to čitavo proleće i leto. Pošto sam kukavica nisam smela da idem kod lekara (u tom periodu sve koje znam da su išli kod dr zbog kašlja dijagnoza im je bila upala pluća a lek injekcije). Nisam imala temperaturu, samo uporan dosadan kašalj pri promeni položaja, uz povremeno iskašljavanje sekreta.
Problem sam rešila sladoledom. Smučilo mi se: Leto, vrućina a ne mogu sladoled, pa sam jedno veče odlučila - ima da pojedem sladoled pa šta bude. I, verovali ili ne, posle pet minuta je kašalj prošao i više se nikada nije vratio.
Manje radikalno, ali smrdljivo rešenje: Oblozi od zagrejane rakije (najbolje komovice) oko vrata i na grudima.
- gorangard
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ja tipujem na gljivice ... one mogu da iritiraju grlo i nadrazuju ga, posebno posle duple doze antibiotika (pobiju se bakterije, pa gljivice kolo vode, sto kaze moja doktorka) ... Ima nekih cajeva protiv oralnih gljivicnih infekcija (mene to muci s vremena na vreme) ali nista ne pomaze kao grgoljanje izjutra i uvece sodom bikarbonom (gadno je, ali oseti se razlika) ... Cim opet malo padne imunitet, gljivice se opet vrate ...
Meni su u apoteci predlozili da uzmem ekstrakt ehinacee jer je on dobar za imunitet, ali nisam hteo da ga uzmem bez dogovora sa mojom doktorkom (ipak je ona zena strucnjak i uvek me dobro posavetuje)
Meni su u apoteci predlozili da uzmem ekstrakt ehinacee jer je on dobar za imunitet, ali nisam hteo da ga uzmem bez dogovora sa mojom doktorkom (ipak je ona zena strucnjak i uvek me dobro posavetuje)
iako nekad napišem koju na nekim temama, nisam lekar.
Ja sam jednom kašljala pola godine i ništa. Tako je počinjalo sa grebanjem u grlu, sve su mi suze išle. Samo je prošlo. Može biti alergija jer iako si radila test, ne testiraju na apsolutno sve alergene a može se postati alergičan i u međuvremenu, kao što se može i izgubiti mada retko kad ojača imunitet. Može da se kašlje i od nekih lekova koji su za desetu stvar. Imaš u kući neke životinje? ... Probaj da piješ kalcijum šumeći neće da ti škodi a dobar je i za kosti u našim godinama 

Zdravo drugarice,nema te dugo!
O svemu sam razmisljala i nisam zakljucila nista,bas se oteglo.Svi su ukucani prestali da kaslju samo ja,najslabasnija,nastavljam do beskonacnosti.
Nemam zivotinje u kuci ,nemam teske zavese,prekrivace i tepihe(o tome sam bas vodila racuna)ali moguce je da na nesto reagujem a da nisam svesna.Interesantno je da kasljem i kad promenim sredinu.
Radila sam test na inhalacione alergene i onaj na neke hemikalije.pre par meseci a kasalj je od pre dva meseca.
Hm,razmislajcu jos malo,mozda mi je kasalj postao tik?
Nadam se da si t dobro.
O svemu sam razmisljala i nisam zakljucila nista,bas se oteglo.Svi su ukucani prestali da kaslju samo ja,najslabasnija,nastavljam do beskonacnosti.
Nemam zivotinje u kuci ,nemam teske zavese,prekrivace i tepihe(o tome sam bas vodila racuna)ali moguce je da na nesto reagujem a da nisam svesna.Interesantno je da kasljem i kad promenim sredinu.
Radila sam test na inhalacione alergene i onaj na neke hemikalije.pre par meseci a kasalj je od pre dva meseca.
Hm,razmislajcu jos malo,mozda mi je kasalj postao tik?
Nadam se da si t dobro.

Nije tik jer si pre toga bila u infekciji, nego napravi onaj recept sa lukom, uvece ocistis i iseces glavicu crnog luka na cetiri dela stavis u soljicu i prelijes kasikom meda. poklopis, ujutru izbacis luk, a svu tecnost pomesas i uzimas po kasicicu 3-4 puta. Ponovi par dana pa vidi i uzimaj malo C vitamina. Ja sam dobro, hvala